ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Σεβασμιώτατε καλώς ήλθατε  

Πανδήμως Κλήρος, Λαός και Αρχές, υποδέχτηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων τον νέο Ποιμενάρχη τους.
Η θέρμη της υποδοχής και η ιαχή Άξιος υπήρξαν τέτοιες, που παρτυρούν ότι ο νέος Μητροπολίτης Μάξιμος και αναμενόμενος ήταν και αποδεκτός είναι, έτσι ώστε η πορεία του στο πνευματικό του έργο και η διοίκηση της Μητροπόλεως να προοιωνίζεται επιτυχής.
Ο εμπνευσμένος λόγος του απέδειξε ότι τον διακρίνει μόρφωση, θεολογική κατάρτηση, ευσέβεια και επίγνωση του δύσκολου έργου που αναλαμβάνει. Συγχρόνως μαρτυράει ότι διακατέχεται από τον οίστρο της προσφοράς προς το ποίμνιό του.
Τον καλωσορίζουμε κι εμείς και του ευχόμαστε υγεία και μακρόχρονη ποιμαντορία. Ασπαζόμενοι το χέρι του, τον παρακαλούμε να μας χαρίσει την ευλογία του.

 Μιχάλης Παντούλας 

Μπορεί να τον στερήθηκε η πολιτική –με δική του επιλογή- όμως τον κέρδισε ο πολιτισμικός χώρος, ασύγκριτα αξιολογότερος της πρώτης.
Με εφόδια τις φιλολογικές, τις πολιτισμικές, τις ιστορικές του γνώσεις και εν γένει την πολυσχιδή του μόρφωση, επιδίδεται πλέον με απόλυτη επιτυχία σε εκδόσεις, δημοσιεύσεις, έρευνες και άλλες συναφείς δραστηριότητες, παράλληλα προς την εκπαιδευτική του αποστολή.
Ακόμη η μεθοδικότητα των δραστηριοτήτων του, η προσήνεια και η καταδεκτικότητα του χαρακτήρα του, συμβάλλουν αποφασιστικά στην όλη πνευματική του δραστηριότητα.
Στον Μιχάλη Παντούλα αναφερόμαστε, ευχόμενοι να είναι πάντα καλά και να συνεχίζει τις τόσο αξιοθαύμαστες πνευματικές του δραστηριότητες.

 Σε Διεθνές Φεστιβάλ το Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων 

Ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό γεγονός πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου (13/7) στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Αιγαίου», αφιερωμένο στον διεθνούς φήμης Ιταλό συνθέτη Ιάκωβο Πουτσίνι.
Στην πολυεθνική χορωδία που τη συγκρότησαν περί τους 400 χορωδούς από συγκροτήματα της Αμερικής, της Γαλλίας και της Ελλάδας και τραγούδησαν κομμάτια από άριες του Πουτσίνι, έλαβαν μέρος και 20 χορωδοί του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του μαέστρου του Βαλεντίν Στεφάνωφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη χορωδία του Λυκείου Ιωαννίνων να συμμετέχει σ’ ένα διεθνές φεστιβάλ και να συνεργάζεται με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες και διευθυντές ορχηστρών.
Μέρος της εκδηλώσεως υπήρξε και η συμμετοχή της εφηβικής και παιδικής χορωδίας Πρέβεζας, υπό την μαέστρο της Ανέλια Στεφάνοβα.

 Είναι επιζήμιοι οι πολλοί συνταξιούχοι 

Δεν είναι εξωπραγματική η επισήμανση των φαρμακοποιών για την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους, απότοκη της ανάλγητης πολιτικής της Τρόικας.
Έτσι, δεν είναι λίγοι και οι συνταξιούχοι, που μη δυνάμενοι να την πληρώσουν, αναγκάζονται να διακόψουν τη θεραπεία τους εις βάρος της υγείας τους, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους.
Η περίπτωση θυμίζει τον Σπράο, εκείνον τον ειδήμονα επί κυβερνήσεως Γιωργάκη Παπανδρέου, που είχε διαπιστώσει ότι το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων έχει αυξηθεί κατά πολύ, με συνέπεια την αύξηση και των εξόδων ιατροφαρμακευτικής περιθάλψεώς τους.
Τα πράγματα δείχνουν ότι ακόμη και σήμερα Τρόικα και Κυβέρνηση δεν λησμόνησαν τις δοξασίες του Σπράου.
Έτσι, όσο λιγότεροι συνταξιούχοι θα συνεχίζουν να ζουν, τόσο και λιγότερη οικονομική κρατική επιβάρυνση θα εξασφαλίζεται.

 Βαρβάρα Αγγελίδη – Τζουμάκα 

Αναπάντεχο τέλος επεφύλαξε η μοίρα στη συνταξιούχο δασκάλα από τη Ζίτσα Βαρβάρα Αγγελίδη – Τζουμάκα.
Η εκλιπούσα διακρινόταν για την ποιότητα της διδακτικής της δουλειάς, τη μόρφωσή της και την ποιότητα του χαρακτήρα της, γνωρίσματα που θα μείνουν αλησμόνητα, τόσο στους μαθητές της, όσο και στους συγχωριανούς της.
Την καλή της δασκάλα αποχαιρέτησε με λόγια που συγκίνησαν και η παλιά της μαθήτρια Βούλα Πλάτωνα.
Κοντά στον κόσμο που την ξεπροβόδισε στο στερνό ταξίδι της, προσθέτουμε κι εμείς τη μεγάλη θλίψη μας, συλλυπούμαστε τους οικείους της και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.