ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Γενική η κατακραυγή 

Τον ιστό της αράχνης που συλλαμβάνει τα μικρά έντομα, ενώ τα μεγάλα κατορθώνουν να τον διαπεράσουν σκίζοντάς τον, θύμισε η προκλητική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πάτρας στη δίκη για τα αφεντικά και τους δράστες που απάντησαν τραυματίζοντας με τις καραμπίνες τους εναντίον των μεταναστών εργατών τους στις φράουλες της Μανωλάδας, επειδή διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους.
Κι άλλους μεν τους αθώωσε κι άλλους τιμώρησε με εξαγοράσιμες και ανασταλτικές ποινές.
Η παρέμβαση βέβαια της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προκειμένου να κριθεί αν συντρέχει περίπτωση να ασκηθεί αναίρεση κατά το αθωωτικό μέρος της αποφάσεως, ίσως διορθώσει τα πράγματα.
Ωστόσο, τέτοιες αποφάσεις προκαλούν έντονη ανησυχία ότι και σ’ αυτή ακόμη τη Δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι αποτελεί το οχυρό της Δημοκρατίας, κάποια πράγματα δεν βαδίζουν σωστά!

Δεν έχουν το Θεό τους  

  Όλο προαναγγέλλει η Κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να επέλθει άλλη μείωση στις συντάξεις κι όλο κάτι σοφίζεται για να γίνει το αντίθετο. Έτσι κι αυτή τη φορά με τις αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων δεν βρέθηκε σύνταξη που να μην έχει μειωθεί.
Την ένοιαξε λένε να μην έρχεται η πληρωμή της φορολογίας μαζεμένη στο τέλος της χρονιάς και με… μεγαλοψυχία βρήκε τον τρόπο να την εισπράττει προκαταβολικώς.

Απρεπές το θέαμα  

Μπορεί να έχουν απόλυτο δίκιο οι άντρες των Σωμάτων Ασφαλείας, σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ειδικών μισθολογίων τους, αν και δεν είναι οι μόνοι. Ο τρόπος όμως που το διεκδικούν, με το να κατέρχονται ένστολοι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τους, δεν είναι καθόλου ορθός.
Το θέαμα να βλέπει κανείς αστυνομικούς με αστέρια στις επωμίδες τους ή άλλα διακριτικά ιεραρχίας από την μια μεριά και αρματωμένους άνδρες αστυνομικούς συναδέλφους τους από την άλλη, έτοιμους να τους αποκρούσουν κι αν παραστεί ανάγκη να συμπλακούν μαζί τους, δεν είναι κάτι που μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς σωστό και ενδεδειγμένο.
Τέτοιο θα ήταν, αν αντί της υπηρεσιακής τους στολής, θα φορούσαν πολιτική περιβολή.
Έτσι δεν θα προβάλλεται σε κοινή θέα ο ευτελισμός της ιεραρχίας συνδικαλιστικώ δικαιώματι.
Αν μάλιστα η απλή σύσταση για απαγόρευση ένστολων διαμαρτυριών δεν είναι αρκετή, δεν θα ήταν περιττή η δια υπηρεσιακής Διαταγής επιβολή της. Εξ άλλου η υπηρεσιακή στολή δεν χορηγείται ως μέσον διεκδικήσεως ατομικών, έστω και δικαίων αιτημάτων, αλλά ως διακριτικό οργάνου της τάξεως επιφορτισμένου με την τήρηση του νόμου και την ασφάλεια των πολιτών.

Ξενομανία  

Καφετέριες στη χώρα μας βρίσκει κανείς παντού και δυστυχώς εσχάτως έχουν γίνει πολλές. Διαθέτουν παντός είδους ποτά! Μεταξύ αυτών και τσάι πάσης προελεύσεως και ποικίλων τρόπων παρασκευής του και σερβιρίσματος.
Με τούτο όμως δεν έπεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στον πελάτη να παραγγείλει και ελληνικό τσάι του βουνού, αν και υγιεινότερο όλων.
Τέτοιο όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κι αν διανοηθείς να το ζητήσεις, εκτός από την αρνητική απάντηση υπάρξεώς του, θα διαβλέψεις και το ειρωνικό υπομειδιάμα του σερβιτόρου.
Αλήθεια, γίναμε τόσο πολύ Ευρωπαίοι; Μήπως και εδώ η διάθεσή του πρέπει να γίνει αγορανομικώς υποχρεωτική;
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.