ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Ο «θεσμός» του Προέδρου της Δημοκρατίας  

Σε ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας έχουν αναγάγει οι πολιτικοί μας την εκλογή του μελλοντικού Προέδρου της Δημοκρατίας για την επόμενη 5ετία.
Το επιχείρημα υπέρ της αναγκαιότητας της άμεσης εκλογής του για τα συγκυβερνώντα κόμματα είναι η αποφυγή εθνικών εκλογών προς το συμφέρον της Πατρίδας, που μόνο εκείνα εγγυώνται.
Αντιθέτως, οι της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εθνικό συμφέρον θεωρούν την μη επίτευξη της εκλογής, για να πέσει η επιζήμια για την Πατρίδα κυβέρνηση και να έλθουν εκείνοι που θα τη σώσουν, επικουρούμενοι και από τους αθρώως εκ του πρώην μεγάλου ΠΑΣΟΚ μεταγραφέντες «αγωνιστές».
Παρα τις πατριωτικές κορώνες και των δύο, ο κύριος λόγος για τους πρώτους είναι η συνέχιση της νομής της εξουσίας και για τους δεύτερους η απόκτησή της.
Όσο για το πρόσωπο του νέου Προέδρου αποκύημα πολιτικής σκοπιμότητας περισσότερο θα είναι, παρά για την προσωπική του αξία θα προτιμηθεί. Και πολύ πιθανό από αποτυχόντα πολιτικό, κατά το σύνηθες, να προέλθει.

Γυρίζει στη Ν.Δ. ο Καρατζαφέρης; 

Μέρα με τη μέρα όλο και εμφανέστερες γίνονται οι ερωτοτροπίες του Γιώργου Καρατζαφέρη με τη Ν.Δ.
Για την επιστροφή του αυτή ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. προβάλλει εύσχημα ή και μη προσχήματα. Δεν είναι σίγουρο ακόμη, πού θα καταλήξει το «ειδύλλιο».
Πριν την ολοκλήρωσή του όμως ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να λησμονήσει τα όσα έλεγε εις βάρος της Ν.Δ., που μετά του ΠΑΣΟΚ οίκους ανοχής –άλλη λέξη χρησιμοποιούσε- τα χαρακτήριζε και όσα (ακροδεξιός, φασίστας, χουντικός, κλπ.) έλεγε γι’ αυτόν η Ν.Δ.
Ακόμη πρέπει να λάβει υπ’ όψιν και το ότι, όσοι τον ψήφιζαν στον ΛΑ.Ο.Σ., το έκαναν πρωτίστως γιατί δεν ήθελαν να ψηφίσουν Ν.Δ.
Δεν είναι έτσι σίγουρο, αν θα συνεχίσουν να τον ακολουθούν και κατά την εγκατάστασή του στο νέο οίκο του.

Ο Γιωργάκης το σύστησε  

Σε συλλήψεις προβαίνει η Αστυνομία ατόμων που καλλιεργούν σε ιδιωτικούς τους χώρους μικρό αριθμό δενδρυλλίων χασίς.
Μα αν θυμούμαστε –και θυμούμαστε καλά- ο πρώτος συστήσας την καλλιέργεια του χασίς σε μπαλκόνια τους, ήταν ο Γιωργάκης Παπανδρέου.
Μήπως αυτές τις συστάσεις θυμούνται και οι καλλιεργητές αυτής της μορφής και το κάνουν, όντας ήσυχοι, ότι συστήθηκαν από πρωθυπουργικά χείλη;

Απορίες 

Αποφυλακίζεται υπό όρους με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ.
Μεταξύ των όρων περιλαμβάνεται και η ως εγγύηση καταβολή 3.000.000 ευρώ.
Το ύψος της εγγυήσεως δημιουργεί τα αμείλικτα ερωτήματα:
- Πόσοι από τους απλούς οπαδούς του όποιου κόμματος, αν βρίσκονταν στην ανάγκη να πληρώσουν εγγύηση για να αποφυλακισθούν, θα είχαν τη δυνατότητα καταβολής ενός τέτοιου ποσού;
- Πώς υπάρχουν τόσα χρήματα στις δυνατότητες του αποφυλακιζόμενου «σοσιαλιστή»;

Άξιος  

Η πράξη του Μητροπολίτη Μαξίμου να συμπεριλάβει στις επισκέψεις του και τη Μονή Δουραχάνης (16/8) και να λειτουργήσει εκεί, πέραν της θρησκευτικής της αξίας, αποτελεί και αναγνώριση του κοινωνικοθρησκευτικού έργου, στο οποίο έχει αφιερώσει τη ζωή του ο παπα-Θανάσης, ιδιατέρως αποδεκτό από την κοινωνία των Ιωαννίνων και όχι μόνο.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.