ΓΥΡΟΛΟΓΙΚΑ

Γράφτηκε από τον/την ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΥΡΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Απορία

Μένεα πνέουν και ζητούν την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική τους Ομάδα «Δημοκρατικοί βουλευτές» του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.
Αιτία οι κατ’ αυτούς απαράδεκτες προκλητικές δηλώσεις κατά του πρωθυπουργού του Λουξεμβουργου, που μέλλει να έρθει «εις γάμου κοινωνίαν» μετά του εκλεκτού του ομοφύλου.
Δηλώνουν μάλιστα πως «το περιεχόμενο του λόγου του βρίσκεται στον αντίποδα της δικής τους ιδεολογικής αντίληψης». Κι εδώ γεννιέται η απορία: Εκείνοι δικαιούνται να εκφράζουν την ιδεολογική τους αντίληψη υπέρ της αφύσικης σχέσης, ο Νικολόπουλος δεν δικαιούται να εκφράζει τη δική του κατά της αφύσικης;

Προοπτικές

Με ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της την ικανοποίηση και τη χαρά πρώτη επιτυχούσα σε Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης απαντάει στις τηλεοπτικές ερωτήσεις του δημοσιογράφου για τα «μυστικά» της επιτυχίας της. Θα ακολουθήσει και η ερώτηση, αν έχει σχέδια για την επαγγελματική της αποκατάσταση. - Θα πάω στο εξωτερικό, είναι η απάντησή της χωρίς καμμία σκέψη. Τα συμπεράσματα στον αναγνώστη.

Οι δυο χαιρετισμοί

Συλλαλητήριο μπροστά στους λίγους οπαδούς του πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες το ΚΚΕ Πρέβεζας, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.
Άξιο παρατήρησης είναι ότι ο κεντρικός ομιλητής του ξεκίνησε την ομιλία του με υψωμένη τη γροθιά, τον γνωστό κομμουνιστικό χαιρετισμό, που του τον ανταπέδωσαν και αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες.
Δεν ανήκει στις προθέσεις μας κι ούτε μας έχουν εξουσιοδοτήσει να υπεραμυνθούμε του δι’ ανατάσεως της χειρός χαιρετισμού της ανοικτής παλάμης, που χρησιμοποιεί και η Χρυσή Αυγή και χαρακτηρίζεται ναζιστικός. Ακόμη κι αν έτσι έχει το πράγμα, παρ’ ότι ο χαιρετισμός αυτός ανήκε στην ΕΟΝ του Ιωάννη Μεταξά - αν τον μιμήθηκε ο Χίτλερ σε τι ευθύνεται ο ένδοξος κυβερνήτης του έπους του ‘40 - δεν αντέχουμε στον πειρασμό να μην τον συγκρίνουμε με το χαιρετισμό της γροθιάς, δημιούργημα αυτός του Στάλιν. Κι όπως είναι γνωστό, Στάλιν και Χίτλερ συναγωνίσθηκαν και οι δυο τους στο πλήθος των εγκλημάτων που διέπραξαν.
Ωστόσο, οι δυο χαιρετισμοί απολαμβάνουν στην Ελλάδα διαφορετικής αποδοχής, υπερτερούντως αδιαμαρτυρήτως του κομμουνιστικού.

Η Αννούλα του ΠΑΣΟΚ

Τη θυμάστε την Αννούλα του ΠΑΣΟΚ; Εκείνη την πρόσχαρη παιδούλα της ΠΑΣΟΚικης αφίσας που σκόρπιζε με το χαμόγελό της ελπίδα και υποσχόταν «καλλίτερες μέρες».
Τώρα η Αννούλα θα διάγει τη μέση ηλικία και δεν μπορεί παρά να να νιώθει θλιμμένη για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, αλλά και προστατευμένη, που θα περνάει ασχολίαστη, καθώς τα χαρακτηριστικά της λόγω της ηλικίας της θα έχουν αλλάξει.

Και λίγα μαθηματικά

Άλγεβρα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας:
126+29+Χ = 180
όπου 126 Ν.Δ., 29 ΠΑΣΟΚ, 180 έδρες για Πρόεδρο
και Χ = 180 - 126 - 29
  ή   Χ = 180 - 155
  ή   Χ = 25 οι αναμενόμενοι (;)
- Πρακτική αριθμητική για τη μέση σύνταξη των 900 ευρώ κατά την κ. Βούλτεψη: 4.900+900+580+440+402+400+390+368+320+300 = 9000:10 = 900 ευρώ.

Μετά τον κ. Τασούλα η σειρά του Γ. Χρηστοβασίλη

Χάρις στην τροπολογία του συντοπίτη Υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, με την οποία ο ΠΑΣ πήρε παράταση ενός μήνα για τη λήψη πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, έγινε δυνατή η έκδοση των δελτίων μεταγραφέντων και ανανεωσάντων τα δελτία τους ποδοσφαιριστών. Μένει τώρα στον κ. Χρηστοβασίλη να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, ώστε να μην επαναληφθούν τα περισυνά με την Ευρώπη, αφού σε ενάντια περίπτωση ο ΠΑΣ θα κινδυνέψει με ποινές, ικανές να τον αφήσουν εκτός κατηγορίας, ανεξαρτήτως των αγωνιστικών του αποτελεσμάτων. Πάντως οι μέρες σιμώνουν.