ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου. Αρκετή γκρίνια και μουρμούρα στην πόλη για τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες του ΠΑΣ.

- Πάμε κατευθείαν να σχολιάσουμε το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Ένας αγώνας που φαινόταν ότι ο ΠΑΣ θα είχε εύκολο απόγευμα. Κι όμως κατάφερε να το χάσει με 2-1. Μεγάλο κατόρθωμα για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι βγήκαν κυριολεκτικά μέσα από τον τάφο και φυσικά αναστήθηκαν.

- Το παιχνίδι του Σαββάτου με την Καλλονή έχει αποκτήσει πλέον τεράστια βαθμολογική σημασία. Ο Σχολιανός θα διακινδυνέψει μια πρόβλεψη. Τεράστιος άσσος με ανατροπή. Μετά την Καλλονή ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Κι εδώ θα κάνω μια πρόβλεψη: Διπλό ημίχρονο, διπλό τελικό.

- Στην αρχή του πρωταθλήματος πίστευαν αρκετοί «άρρωστοι» ότι ο ΠΑΣ θα διεκδικήσει έξοδο στην Ευρώπη. Μόλις όμως άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και πλάκωσαν οι αέρηδες αυτά τα άδεια κεφάλια λύγισαν πρώτα, κι άρχισαν τα όργανα. «Δεν έχουμε ομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, φταίει ο Πετράκης, είναι όλα στημένα» κι ένα σωρό τέτοιες βλακείες. Μόλις ο ΠΑΣ κάνει μια-δυο νίκες, άιντε πάλι από την αρχή. Ευρώπες και μεγάλους στόχους. Γίνεται Μπαρτσελόνα η ομάδα. Αυτούς τους «ωραίους» τύπους ο Σχολιανός τους γουστάρει ιδιαίτερα. Αυτοί με κάνουν να ξεχνάω τα πραγματικά προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτά τις ομορφιές φίλοι μου έχει το ποδόσφαιρο. Οι τιποτένιοι γίνονται πρωταγωνιστές και η ζωή κυλάει ωραία.

- Εντάξει η ομάδα δεν έχει στόχους. Θα με ρωτήσετε τώρα, οι φίλαθλοι έχουν στόχους;; Παίζουν κι αυτοί το σύστημα ότι να 'ναι;; Η ομάδα δηλαδή παίζει σε μερικά παιχνίδια το σύστημα "φίδι", δηλαδή σέρνεται και οι οπαδοί της στην κοσμάρα τους. Ότι να 'ναι.

- Πριν από λίγες μέρες συνάντησα τυχαία έναν παλιό ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ και πιάσαμε κουβέντα για την τωρινή ομάδα. Μου λέει «Ρε Μπίλυ, πας γήπεδο;». Πάω του απαντάω. "Και τι βλέπεις;" με ρωτάει και μου ζήτησε να γράψω κάτι. Εκτός από τον Μαρινάκη που τα χώνει και έχει ομάδα, όλοι οι άλλοι είναι επιεικώς απαράδεκτοι. «Φίλε μου Σχολιανέ αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν άραγε στα χρόνια τα δικά μας ή θα δούλευαν οικοδομή και γκαρσόνια;;» αναρωτήθηκε ο παλαίμαχος του ΠΑΣ. Και συνέχισε: «Αλήθεια έχεις σκεφτεί ότι αν δεν υπήρχαν οι ξένοι ποδοσφαιριστές, οι περισσότερες ομάδες θα ήταν ποιοτικά επιπέδου Γ' Εθνικής;». Μούγκα ο Σχολιανός.

- Είναι αρκετοί οι φίλαθλοι του ΠΑΣ που "κράζουν" τον πρόεδρο. Άραγε έχουν δίκιο ή άδικο; Δεν μπορεί να πάρει άδεια, δεν κάνει μεταγραφές, είναι αντιεπικοινωνιακός και άλλα πολλά που δεν γράφονται. Πως είναι δυνατόν ένας μεγαλοεπενδυτής σαν τον Χριστοβασίλη να ρίξει τα ωραία του λεφτά σε μια ομάδα που οι φίλαθλοί της δεν ξέρουν τι θέλουν. Θέλουν γήπεδα κι εγκαταστάσεις, θέλουν υποδομές; Τι κάνουν όλοι αυτοί για το θέμα αυτό; Το οπαδικό κίνημα της ομάδας πιέζει, προτείνει, αντιδρά;; Οι φορείς της πόλης τι κάνουν;; Τι ομάδα θέλουν; Βετεράνοι ποδοσφαιριστές και παλιοί πρόεδροι τι λένε για το ζήτημα; Οι ποδοσφαιριστές-σημαίες που πέρασαν από τον ΠΑΣ γιατί δεν έχουν άποψη;; Κι αν έχουν, γιατί δεν την εκφράζουν δημόσια; Πώς λοιπόν να επενδύσει ο Χριστοβασίλης όταν βλέπει μουγκούς παράγοντες και φιλάθλους χωρίς αντιδράσεις;; Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες. Ζεστό χρήμα δεν υπάρχει. Ποιος ρισκάρει λοιπόν την σήμερον ημέρα; Γι’ αυτό κύριοι καλύτερα μόκο. Γιατί αν γίνει η στραβή, θα εξαφανιστεί η ομάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

- Σας τα γράφω αυτά για προβληματισμό. Ο ΠΑΣ είναι μια ομάδα της επαρχίας και δυστυχώς έχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι. Ας σταματήσουν μερικοί να κινούν Χίμαιρες μες το κεφάλι τους. Πως θα γίνει μεγάλος ο ΠΑΣ με 800 διαρκείας; Με γήπεδο της δεκαετίας του ’50; Με βοηθητικά γήπεδο σε κακό χάλι; Για αυτό λοιπόν τα κεφάλια μέσα και τα λίγα λόγια ζάχαρη. Πρώτα εξασφαλίζουμε τον επιούσιο και μετά όλα τα άλλα.

- Αρκετά σας άγχωσα φίλοι μου. Πάρτε τώρα μερικά νέα της ομάδας. Ο Άντι Λίλα πήγε στην Ιταλία σε Ιταλό γιατρό. Έχει σοβαρό πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται ιατρικά στην Ελλάδα. Έχει πυρετό στα νύχια. Αλβανική ασθένεια. Χαχαχαχα. Να του ευχηθούμε περαστικά, στο καλό και να μας γράφει.

- Τα αποδυτήρια του ΠΑΣ είναι μια οικογένεια. Παρακαλώ πολύ τις καθαρίστριες των αποδυτηρίων αν βρουν σπασμένα δόντια να τα παραδώσουν στους αρχηγούς της ομάδας. Παιδιά μην ανησυχείτε, έχουμε πολλούς και καλούς οδοντίατρους στα Γιάννενα. Αν τα βρούμε (τα δόντια), θα ξαναμπούν πάλι στη θέση τους. Επί του θέματος δεν θέλω αντιδράσεις. Αν υπάρξουν, θα αναγκαστώ να γράψω τις πραγματικές καταστάσεις της μάχης των…δοντιών.

- Ρώτησε την Τρίτη ο Νταβούτογλου τον Τσίπρα: «γιατί δεν βάζει ο Γερμανός κόουτς τον Βελλίδη και βάζει τον Καπίνο γιαβρούμ;» και απάντησε ο Τσίπρας: «Εφέντη πρωθυπουργέ τον Μάρκο τον έχει για τα μεγάλα παιχνίδια»!!! χαχαχαχα.

- Με παρακαλούν πολλοί φίλοι να παρακολουθήσω παιχνίδια του ερασιτεχνικού, όπου γίνεται πραγματικά χαμός. Παιχνίδια με αρκετό κόσμο και αγωνιστική ποιότητα. Φίλοι μου δεν μπορώ, έχω κουραστεί πια. Κρυώνω, νυστάζω και έτσι προτιμώ να τα ακούω στο ραδιόφωνο, στον Ρυθμό 107,5. Έχω τα φιλαράκια μου εκεί και κάνουν σοβαρή δουλειά. Αυτό ειλικρινά δεν το περίμενα. Να ακούω ραδιοφωνικά σχεδόν όλα τα παιχνίδια του ερασιτεχνικού.

- Φίλοι μου να είστε σίγουροι ότι τα επόμενα Σχολιανά θα είναι χαρούμενα. 11+6=17. Θυμηθείτε αυτόν τον αριθμό.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  https://www.facebook.com/sxolianos