ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

Γεια σας φίλοι μου. Πρώτα Σχολιανά για το 2016 μέσα σε δύσκολους καιρούς για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Διαχρονικά την εποχή αυτή ανοίγουν διάφορα θέματα στην ομάδα. Ο Γενάρης ήταν ανέκαθεν ο χειρότερος μήνας για τον ΠΑΣ.
- Ο Σχολιανός είναι μετά από καιρό και πάλι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Αιτία μια απλή ερώτηση που τόλμησε να κάνει στον κόουτς Πετράκη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Ποια ερώτηση; Για το αν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μια σοβαρή και μεγάλη ομάδα μετά από όλα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον ΠΑΣ. Η απάντηση του Έλληνα κόουτς, που αρχικά έδειξε να αιφνιδιάζεται, ήταν πως εργάζεται σε μια σοβαρή και μια μεγάλη ομάδας και δήλωσε περήφανος για αυτό. Με βάση λοιπόν αυτή την απάντηση θα προσπαθήσουμε σήμερα να αναδείξουμε σήμερα αν πράγματι ο σημερινός ΠΑΣ είναι μια σοβαρή και μεγάλη ομάδα κι αν πρέπει να είναι περήφανοι όσοι εργάζονται για αυτόν.
- Ας θέσουμε αρχικά πέντε βασικά και ουσιώδη ερωτήματα:
1) Πόσα χρόνια έχει ο ΠΑΣ να εξασφαλίσει πιστοποιητικό αδειοδότησης;
2) Διαθέτει η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα διοικητική οργάνωση και δομή εταιρίας-ομάδας Super League;
3) Ποια η σχέση της ΠΑΕ με τον φίλαθλο κόσμο των Ιωαννίνων; Είναι ή όχι ξεκομμένη η ομάδα από το κοινό της πόλης και της Ηπείρου γενικότερα;
4) Υπάρχουν ή οχι σοβαρά προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή του ΠΑΣ Γιάννινα;
5) Είναι συνδεδεμένος ο ΠΑΣ με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι ο βασικός αιμοδότης του επαγγελματικού;
- Ας ξεκινήσουμε να απαντάμε σε αυτά τα πέντε καίρια ερωτήματα.
• Όσον αφορά το θέμα της αδειοδότησης, οι ποδοσφαιριστές κατάφεραν δυο φόρες να φέρουν τον ΠΑΣ σε τροχιά Ευρώπης. Κι όμως δεν έπαιξαν σε ευρωπαϊκό θεσμό. Αυτό είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που δημιούργησε αυτή η διοίκηση και η μεγαλύτερη ντροπή από καταβολής ΠΑΣ Γιάννινα με οδυνηρά αποτελέσματα.
• Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει μεγάλα προβλήματα στην οργανωτική της δομή με αποτέλεσμα σοβαρά ζητήματα που διαρκώς ανακύπτουν να πέφτουν στις πλάτες ελάχιστων εργαζομένων. Τα προβλήματα όλα δημιουργούνται από την οικονομική δυσπραγία και τη λογική του "ενός ανδρός αρχή" που διέπει την ΠΑΕ. Ουσιαστικά ο ΠΑΣ έχει οργανωτική λειτουργία ομάδας μικρότερης κατηγορίας.
• Αναφορικά με το τρίτο ερώτημα, ο ΠΑΣ είναι τελείως αποκομμένος από τον φίλαθλο κόσμο του. Οι αιτίες είναι πολλές και δεν είναι μία. Αρχικά η επικοινωνιακή πολιτική είναι τελείως λανθασμένη. Μετά ο εναγκαλισμός της ΠΑΕ με συγκεκριμένη ομάδα φιλάθλων που μόνο κακές υπηρεσίες έχει προσφέρει στην ομάδα. Οι πολύ κακές σχέσεις μέχρι πρότινος με τους εκπροσώπους του Τύπου, αν και τελευταία οφείλω να ομολογήσω ότι αυτές οι σχέσεις έχουν κάπως βελτιωθεί. Όχι όμως στο επιθυμητό επίπεδο. 'Εχω την αίσθηση ότι η ΠΑΕ φοβάται τον Τύπο και ανησυχεί για τα γραφόμενά του. Γιατί αυτό; Τεράστιο λάθος. Όλοι σχεδόν οι δημοσιογράφοι είναι ταυτισμένοι με την ομάδα και ανησυχούν για το μέλλον της.
• Πάμε τώρα στο τέταρτο ερώτημα για την υποδομή και τις εγκαταστάσεις του ΠΑΣ. Παρά τις πομπώδεις δηλώσεις της διοίκησης και τις εξαγγελίες για κατασκευή νέου γηπέδου στο παλιό αεροδρόμιο της Κατσικάς και όχι μόνο, τις υποσχέσεις για ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, τελικά δεν έχει υλοποιηθεί τίποτα από όλα αυτά. Οι προπονήσεις γίνονται κάτω από πρωτόγονες συνθήκες και όταν πιάσει βροχή (ασυνήθιστο φαινόμενο στα Γιάννενα χαχαχα) γίνονται σε κλειστό χώρο ή σε πλαστικό τάπητα μακριά από το Πανηπειρωτικό. Εκτός αυτού, στους "Ζωσιμάδες" υπήρχαν και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Ο αγωνιστικός χώρος θυμίζει γήπεδο προπολεμικής περιόδου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτό. Κερκίδες γεμάτες σπασμένα καθίσματα, δημοσιογραφικά σε κακό χάλι, το ίντερνετ άγνωστη λέξη και η αίθουσα Τύπου μόνιμα στην κατάψυξη να θυμίζει ψυγείο κρεάτων Αργεντινής!!
• Οι υπεύθυνοι της ομάδας δείχνουν να μην γνωρίζουν ότι στην περιοχή υπάρχει δυνατό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και άφθονο ταλέντο. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι οι σχέσεις τους με τις ομάδες της περιοχής είναι ανύπαρκτες. Δεν υπάρχει καμία σχέση και συνεργασία για σοβαρά ζητήματα με την ΕΠΣ Ηπείρου. Κάθε Σαββατοκύριακο γίνονται δεκάδες αγώνες των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων και δεν υπάρχει ούτε ένας από την ομάδα που να λειτουργεί ως σκάουτερ και να ανιχνεύει ταλέντα.
- Σε όλα τα παραπάνω ο Σχολιανός ανέλυσε, έστω και επιδερμικά, τα πιο χαρακτηριστικά προβλήματα που υπάρχουν στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αλήθεια κύριε Πετράκη πιστεύετε ακόμα ότι δουλεύετε σε μια μεγάλη και σοβαρή ομάδα; Ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να αναδεικνύει τέτοιου είδους ζητήματα έχοντας πάντα ως γνώμονα την ποιοτική βελτίωση της ομάδας. Ο ρόλος της ΠΑΕ πιστεύω ότι πρέπει να είναι η επίλυση των προβλημάτων και όχι η προσθήκη νέων. Θα μπορούσε εύκολα κι ο Σχολιανός να χαϊδεύει αυτιά και να χτυπάει πλάτες φιλικά όπως κάνουν οι γνωστοί αυλικοί της ομάδας. Όμως έτσι ο ΠΑΣ θα παραμένει μίζερος και κακομοίρης. Όσοι κρύβουν τα μεγάλα προβλήματα της ομάδας δήθεν για το καλό της, στην ουσία προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία σε αυτή.
- Δύσκολος μήνας παραδοσιακά ο Γενάρης. Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας ο Κριστιάν Τσάβες αποτελεί πιθανότατα παρελθόν. Ποιος φταίει; Ποδοσφαιριστής με συμβόλαιο 250.000 ευρώ μέσα στην τρέλα του έκανε προσφυγή για 5.000 ευρώ. Αυτή είναι η επίσημη άποψη της διοίκησης. Αυτό είπε στον Σχολιανό κορυφαίος παράγοντας του ΠΑΣ. Οι χειρισμοί της διοίκησης στο θέμα Τσάβες ήταν σωστοί; Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Το σίγουρο είναι ότι ο "Νεκτάριος" είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας και είναι δεδομένο ότι από κάπου επηρεάστηκε. Με ποιον τρόπο; Ποιος του έταξε μεταγραφή; ΠΑΟΚ, ΑΕΚ ή Τρίπολη;; Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη. Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι θέλει να γυρίσει στην χώρα του. Αν χάσει την προσφυγή ελπίζω να μην γυρίσει παρακαλώντας στην ομάδα. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά. Για τον Σχολιανό, ο Τσάβες τέλος.
- Ο Σαπαλίδης έλυσε το συμβόλαιο του με τον ΠΑΣ και πήγε στον Κισσαμικό. Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία με τη νέα του ομάδα.
- Μάρκος Βελλίδης. Ο Καστοριανός πορτιέρο έφερε ζεστό χρήμα. Άφησε όμως πίσω του μια τεράστια τρύπα στον άξονα της ομάδας. Ο Σχολιανός έμαθε ότι θα γίνει μεταγραφή τερματοφύλακα άμεσα. Δαύκος, Γιαννιώτης ή Αθανασιάδης; Δια μέσω ΠΑΟΚ θα έρθει ο γκολκίπερ;
- Αλέξης Νικολιάς. Μαθαίνω από καλή πηγή ότι είναι καλός παίκτης ο γιατρός. 'Εχω να του κάνω μια πρόταση: να κάνει ειδικότητα στην ψυχιατρική. Θα βγάλει πολλά λεφτά στην πόλη από το επάγγελμα του ψυχίατρου.
- Ντίνος Μαυροπάνος. 19 χρονών από Απόλλων Αθηνών, κεντρικός αμυντικός. Ακόμα δεν τον έχουμε δει, οπότε δεν μπορούμε να τον κρίνουμε.
- Οι παλιοί νεαροί Ιωάννου, Μασούρας Κολιοφούκας μπορούν να βοηθήσουν; Μπορούν λέει ο Σχολιανός γιατί έχουν προσωπικούς στόχους. Αν πάρουν βέβαια καμιά συμμετοχή.
- Όλα δείχνουν ότι φέτος ο ΠΑΣ θα την σώσει την κατηγορία. Του χρόνου όμως αν δεν αλλάξουμε μυαλά θα πάμε να βρούμε την Καλλονή και τον Πανθρακικό, που είναι και φίλοι μας. Ας ανάβουμε σε αυτούς και καμιά λαμπάδα.
• Φίλοι μου δεν έχει άλλα. Ας βοηθήσουν λίγο και οι Γιαννιώτες την ομάδα γιατί χωρίς αυτούς ο ΠΑΣ είναι ομελέτα χωρίς αυγά.

 

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό


ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας


ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / https://www.facebook.com/sxolianos