ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

«Πήγαν για τον Παπαθανασάκη και πήρε η μπόρα τον… Θανασάκη»
- Αγαπητοί φίλοι έχουμε καιρό να τα πούμε και επειδή δεν αντέχω τη γκρίνια, νάτος πάλι ο… χριστουγεννιάτικος Σχολιανός.
- Με πιέσατε πάρα πολύ να κάνω σχόλια για τα παιχνίδια που ο ΠΑΣ έχασε αδικαιολόγητα βαθμούς. Ηρακλής-ΠΑΣ στο Καυτανζόγλειο. Ματωμένη Δευτέρα. Θύμα της τυφλής βίας ο Θ. Μυριούνης. Πρώτη φορά, φίλοι μου, χύθηκε τόσο πολύ γιαννιώτικο δημοσιογραφικό αίμα. Να ευχηθώ να  ‘ναι η τελευταία φορά που δημοσιογράφοι ματώνουν πάνω στο καθήκον.
- Ρώτησα κάποιους στη Θεσσαλονίκη για το περιστατικό και μου έκαναν black χιούμορ: κυνηγούσαν μερικοί κάφροι Ηρακλειδείς τον Παπαθανασάκη και πήρε η μπόρα τον… Θανασάκη. Χαχαχαχα!
- Δεν μπορώ να κάνω κριτική γι’ αυτό το ματς. Δίνω άφεση αμαρτιών σ’ αυτούς που έκαναν τα εγκληματικά λάθη λόγω των εορτών. Όποιος ακούει αθλητικό Μετρόπολις και την εκπομπή του Κωστή Ραπτόπουλου θα έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Ο Ραπτόπουλος κάνει κριτική. Αυστηρή μεν, δίκαιη δε. Βέβαια, παίζει στα όρια κι αυτό είναι επικίνδυνο. Διαπιστώνω φίλοι μου ότι οι ήττες του ΠΑΣ, διαχρονικά, μοιάζουν μεταξύ τους. Πάντα οι ίδιοι αρνητικοί πρωταγωνιστές. Η διαιτησία τώρα τελευταία αγριεύεται έντονα με την ομάδα. Γιατί αυτό; Επειδή ο ΠΑΣ τόλμησε να σηκώσει κεφάλι;
- Δυο σχόλια για το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Διαιτητής του αγώνα ο βαζελοπαπαπέτρου. Δε χρειάζονται και πολλά αρνητικά σφυρίγματα, φίλοι μου, για να «καθαρίσεις» κάποιον. Σ’ αυτό το μοτίβο κινήθηκε ο διεθνής ρέφερι, συνεπικουρούμενος από το «δολοφόνο» επόπτη από την Καστοριά.
- Φοβερή μόδα φέτος το σύστημα με τους πλαϊνούς. Μίλησα με τον παρατηρητή διαιτησίας κ. Μπίκα. Δεν ήμουν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Έλεγα διάφορα αλλά δυστυχώς άλλο Μπίκας και άλλο Μπίτας. Έτσι θα πάει το έργο μέχρι το τέλος. Οι πλαϊνοί τη δουλειά τους και ο ΠΑΣ τη δική του.
- Παράδειγμα, στο ΑΕΚ-ΠΑΣ. Ο καϋμενούλης ο Κωσταράς πού να βρει τ’ άντερα να ακυρώσει το δεύτερο γκολ-καπάκι του ΠΑΣ. Έφυγε μαζί με τη σημαία του για τη σέντρα. Να ‘ναι καλά ο άνθρωπος. Καλά ξεμπερδέματα τώρα με τον Μελισσανίδη και τους συν αυτώ. Ρε Τίκα από την Καρδίτσα, τι πέναλτι έδωσες στην ΑΕΚ; Ντροπή σου μωρή τιτίκα. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τίκας είναι ο ίδιος διαιτητής που είχε περάσει «πριονοκορδέλα» το Βελισάριο στο περσινό μπαράζ με τον Αστέρα Πετριτή παίρνοντας έτσι το… διαβατήριο για τη Super League. Παλιοκοράκια!
- Παρακολουθώ 40 χρόνια μπάλα (όχι μέσα από τα τούβλα). Τέτοιο γκολ που δέχτηκε ο ΠΑΣ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ δεν έχω ξαναδεί ποτέ. Σ’ αυτήν τη φάση ο γκολκίπερ του ΠΑΣ πέφτει σε λάθος χρόνο χωρίς να μπορεί να κρατήσει την μπάλα. Υπάρχουν όμως φωνές που μιλάνε για φάουλ επιθετικό, εσείς τι λέτε φίλοι μου; Ήταν λάθος, φίλοι μου. Τραγικό μεν, λάθος δε.
- Είδα σε κάτι πινάκια στο δικαστήριο υποθέσεις για απλήρωτο ΦΠΑ. Τι είναι αυτά, πάλι; Ρώτησα ένα φίλο μου δικηγόρο. Άστα ρε Σχολιανέ, μου απάντησε γελώντας.
Μεταγραφές χειμώνα. Θα πάρουμε τίποτα; Κάτι πήρε τα’ αυτί μου για κάποιους νηστικούς του Ηρακλή. Είναι αλήθεια; Αυτοί έχουν αιματοκρίτη 11, όπως λέει ο φίλος μας ο Ραπτόπουλος. Έχουν να φάνε κρέας 6 μήνες.
- Στη Μυτιλήνη κάποιοι Τούρκοι πράκτορες βρέθηκαν στον αγώνα του ΠΑΣ με την Καλλονή. Καλός ο ΠΑΣ, μονολογούσαν, έχοντας στραμμένη την προσοχή τους, απ’ ότι γράφουν διάφοροι, πάνω σε νεαρό γκολκίπερ της ομάδας. Βέβαια, άλλος τους άρεσε. Ποιος; Ποιος λέτε, φίλοι μου; Είναι ακριβός αυτός…. Ένα μύριο ευρώ. Αυτοί, θα έρθουν και στην πόλη του Αλη-Πασά. Ψάχνουν για το θησαυρό.
- Κάποιες δηλώσεις του κόουτς με αγχώνουν έντονα. Και εξηγούμαι: τι πάει να πει αστεία γκολ, τι πάει να πει το θέλαν πιο πολύ το παιχνίδι; Με αγχώνουν τέτοιες δηλώσεις.
- Μόλις ο ΠΑΣ πήγαινε φουλ για πρωταθλητής χειμώνα, πλάκωσαν στην πόλη μερικές «πουτ...σες» των Αθηνών. Όταν τα μυρμήγκια βγάζουν φτερά, πεθαίνουν. Άρχισαν λοιπόν τα όργανα. 18 συνεντεύξεις, από 20 δεύτερα η κάθε μία. Να μην μπορεί ο τηλεθεατής να βγάλει συμπέρασμα. Αφήστε που άφησε εκτεθειμένο στη φίλαθλη κοινή γνώμη τον κόουτς του ΠΑΣ. Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης. Μας γύρισε αυτό το ρεπορτάζ στη δεκαετία του ’80 με τα κλαρίνα και τα ντέφια παραμάσχαλα! Άλλωστε, γνωστέ πρασινόγατε, άλλο ο μεγάλος Γκάτα και άλλο ο τίποτας Γάτα. Η στενοχώρια μου είναι ότι αυτά τα… γατορεπορτάζ προβάλλονται από τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό εμένα με στενοχωρεί.
- Βρήκα στα δικαστήρια τον πρόεδρο της ΑΕΛ. Είχε έρθει για τη γνωστή υπόθεση του Γιακουμάκη. Χαιρετηθήκαμε εγκάρδια. Με φίλησε!!! Και μου είπε: «φέτος Σχολιανέ μην ανησυχείς, έχεις ομαδάρα» και η απάντηση του Σχολιανού: «έδιωξες τον Άγγελο, αν δεν κάνεις μεταγραφές το χειμώνα, θα χαιρετήσεις». «Κι άλλο αγγελόσκυλο μπροστά μου;», λέει.
- Φίλοι μου, να ευχηθώ χρόνια πολλά για τις γιορτές και καλή χρονιά! Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αρχηγό του «Άγιαξ της Ηπείρου», Γ. Σιόντη και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γυφτόπουλο για την αμέριστη συμπαράστασή τους σε δύσκολες στιγμές του Σχολιανού.

Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό

ΥΓ: την ομάδα και τα μάτια σας

ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / https://www.facebook.com/sxolianos