ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

«Όλος ο κόσμος αναζητά ένα παραμύθι
για να κοιμάται όμορφα τις νύχτες…»

- Γεια Γεια σας φίλοι μου. Σήμερα θα αρχίσω πολύ επιθετικά. Πρώτα πρώτα με το σινάφι μας. Κανένας τοπικός αθλητικογράφος δεν μπαίνει πια στην ουσία του ζητήματος που αφορά φυσικά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλη η πόλη (ποια πόλη; Μόνο οι άρρωστοι που ασχολούνται ακόμα με τον ΠΑΣ) ρωτά εναγωνίως αν θα γίνουν μεταγραφές. Ρωτάν και μένα. Η απάντησή μου είναι κοφτή: δεν ξέρω, δε γνωρίζω, δεν απαντώ. Όλοι οι ρεπόρτερ, στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των φιλάθλων, απαντούν ότι κάτι θα κάνει ο πρόεδρος. Θέλω να εκφράσω τις έντονες ανησυχίες μου για την πορεία του ΠΑΣ τη νέα σεζόν.  Ελπίζω ο πρόεδρας να έχει δέσει το γάιδαρό του και για φέτος. Τέτοια αφασία δεν εξηγείται αλλιώς. Ο Σχολιανός εικάζει ότι μάλλον τον έχει δεμένο κάτω από τον ίσκιο.
- Εσείς που γκρινιάζετε φίλοι μου, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε, ελάτε στο Πανηπειρωτικό. Α ξέχασα, αύριο η ομάδα φεύγει για το Καρπενήσι μαζί με όλα τα καινούρια αποκτήματα. Κόντε, Νικολιά, Βιδάλ, Ντόλοβατς και άλλους πολλούς από την Κ-20. Πού είναι οι πραγματικές σφήκες της Κ-20; Όσο για τον Γερμανό μας, είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Ελπίζω αυτοί που είναι υπεύθυνοι να δουν το ταλέντο και να  μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Παιχταράς από τους λίγους ο Ακίμ Μεμέτογλου!!! Χαχαχαχαχα. Ορέ, μπορεί να είμαστε μελαχρινοί αλλά δεν είμαστε Πακιστανοί.
- Στις προπονήσεις του ΠΑΣ, εκτός των λίγων ανιάτων, δεν υπάρχει ψυχή. Έχουν πολλές δικαιολογίες, βέβαια, οι φίλαθλοι, αφού δεν έχει γίνει κάτι που θα τους εξιτάρει. Δοκιμάζεται ένας Γάλλος. Απ’ ότι άκουσα στις προπονήσεις από τους πιθανούς συμπαίκτες του πρέπει να λέγεται μπλακ. Χαχαχαχαχαχαχα!
- Πάμε τώρα σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Οι εργασίες στο «Ζωσιμάδες» σταμάτησαν. Περιμένουν το χώμα από την Ιταλία. Έτσι είπε ένας αξιωματούχος του ΠΑΣ. Με όλα αυτά τα θέματα, από πού να αντλήσει αισιοδοξία ο Γιαννιώτης φίλαθλος; Μα καλά ρε αδέρφια, δεν το καταλαβαίνει ο πρόεδρος της ομάδας ότι γίνεται τελείως αντιεμπορικός; Κύριε των δυνάμεων!
- Σε μεγάλο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης έγινε μια ερώτηση. Ποιες ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ έχουν τους πιο λάιτ φιλάθλους, τους πιο λάιτ δημοσιογράφους και οι πρόεδροι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς την πίεση των πελατών; Η απάντηση ήταν  η Ξάνθη, τα Γιάννενα και η Λιβαδειά. Μωρέ μπράβο, είναι λάιτ οι Γιαννιώτες φίλαθλοι; Είναι λάιτ οι Γιαννιώτες δημοσιογράφοι; Ο πρόεδρος του ΠΑΣ αλωνίζει, κ. Ραπτόπουλε;
- Ο Δημήτρης Στούκας οργάνωσε μια αποστολή μαμούθ 150 ατόμων. Προορισμός το Μόναχο της Γερμανίας και η Μπάγερν. Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ ήταν καλεσμένος της Μπάγερν Μονάχου (!) και της ελληνικής παροικίας του Μονάχου. Ψυχή αυτής ο κ. Κίτσιος, Ηπειρώτης στην καταγωγή, ο οποίος υποδέχτηκε θερμά την ελληνική αποστολή. Ο ερασιτέχνης ΠΑΣ αγωνιστικά έκανε 24 παιχνίδια με απολογισμό 22 νίκες και 2 ισοπαλίες! Ουδέν σχόλιο!
- Ο Δήμος (Γκόγκος) σε συνεργασία με την Περιφέρεια (Παπαχρήστου) οργάνωσαν την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣ. Ορέ αδέρφια, πέρασαν τα 50 χρόνια, δηλαδή και στα 62 χρόνια τα 50 θα γιορτάζουμε; Ο κόσμος των Ιωαννίνων δεν τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Οι προσκλήσεις δόθηκαν σε κλειστό κύκλο. Σφιχτή εκδήλωση. Οι παρουσιαστές, Σωτηρακόπουλος και Καραλής. Ο πρώτος κατάγεται από χωριό των Καλαβρύτων, χωρίς να έχει καμία απολύτως σχέση με την ομάδα, ενώ δεύτερος, αν και λίγο ΑΕΚ, έχει παιδικές αναμνήσεις από το θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου». Ο Σωτηρακόπουλος μίλησε βέβαια γενικότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τι ρόλο διαδραμάτισε ο «Άγιαξ της Ηπείρου» σε αυτό. Το μόνο φωτεινό σημείο στην ιστορία αυτής της εκδήλωσης ήταν ένα όμορφο βίντεο του Βασίλη Τσόλη που έβγαλε πόνο και δάκρυα.
- Δυο κουβέντες ακόμα από τον Σχολιανό. Εκτός από τη φωτεινή πλευρά του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου» υπάρχει και η σκοτεινή. Γι’ αυτή πότε θα μιλήσουμε; Θέλετε να διοργανώσω μια εκδήλωση γι’ αυτό το θέμα; Αλλά μάλλον δε χρειάζεται, γιατί όπως λέει ένας καλός μου φίλος και συνάδελφος το μύθο δεν τον μαγαρίζεις. Είναι δυνατόν ποτέ, για παράδειγμα, να μιλήσει κάποιος από την οικογένεια του Παναθηναϊκού ανοιχτά για το παρασκήνιο του τελικού του Γουέμπλεϊ;
- Φίλοι μου, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι Γιαννιώτες, αναζητούν ένα παραμύθι για πιστέψουν σε αυτό και να κοιμούνται όμορφα τις νύχτες. Αυτό το παραμύθι, πρόεδρε, μπορείς να το φτιάξεις; Δύσκολο, ε; Όχι όμως ακατόρθωτο. Και σεις φίλοι μου, Γιαννιώτες, τι γουστάρετε; Παραμύθι, βασιλοπούλες και δράκους ή ρεαλισμό και χρήμα; Ερωτήματα που, δυστυχώς, θα μείνουν αναπάντητα.
- Έχω πρόταση από φίλο παλιό για εκδρομή στο Καρπενήσι. Εσείς τι λέτε, να πάω;
Υ.Γ.: Την ομάδα και τα μάτια σας!
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos