ΣΧΟΛΙΑΝΑ

Γράφτηκε από τον/την ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΤΑΣ on . Posted in Σχολιανά

- Γεια σας φίλοι μου, μετά από αρκετό καιρό ύστερα από πολλές πιέσεις από φίλους και γνωστούς ο Σχολιανός ξαναμπαίνει στον χορό της ενημέρωσης των ταλαιπωρημένων Γιαννιωτών φιλάθλων.
- Η φετινή χρονιά είναι αναμφίβολα η πιο δύσκολη των τελευταίων χρόνων για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μετά την πρώτη αγωνιστική ο Σχολιανός είχε γράψει ότι μυρίζει Β Εθνική για την ομάδα. Για αυτό το σχόλιο έγινα δέκτης σφοδρών αντιδράσεων και επικρίσεων. Τι μου ανέφεραν οι άσπονδοι φίλοι μου και όχι μόνο; «Σχολιανέ, τι είναι αυτά που γράφεις; Η ομάδα έκανε φέτος πολλές και δυνατές μεταγραφές και στόχος είναι η πεντάδα». Τώρα είμαστε με συμπληρωμένη την 10η αγωνιστική, στο 1/3 του πρωταθλήματος. Άραγε τι να λένε τώρα τα φιλαράκια εκείνα που μιλούσαν για πεντάδα και αμφισβητούσαν τον Σχολιανό;
- Τώρα τι ακούμε συνέχεια για τον ΠΑΣ; Ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι, ότι φταίει ο Πετράκης, ο Γιάκος και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Οι φίλαθλοι δικαιολογημένα βρίζουν θεούς και δαίμονες. Όσοι έχουν σοβαρή και συγκροτημένη άποψη τα βάζουν με τη διοίκηση. Ποια διοίκηση; Ο εξής ένας, ο Χριστοβασίλης, ο οποίος νόμισε ότι μπορεί να την βγάλει «καθαρή» και φέτος παίρνοντας παίκτες από το… παζαράκι! Λένε μερικοί ότι δεν έγινε σωστός μεταγραφικός σχεδιασμός το καλοκαίρι. Αλήθεια, τον σχεδιασμό αυτό ποιος τον κάνει; Η απάντηση για τον Σχολιανό είναι απλή. Όλοι οι παίκτες που έρχονται με μεταγραφή στην πρώτη επίσημη συνέντευξη που δίνουν ευχαριστούν τους κ.κ. Χριστοβασίλη, Νιαρχάκο και Πετράκη. Όταν έγιναν οι περισσότερες μεταγραφές, πλην 1-2 στο τέλος του καλοκαιριού, ο Πετράκης ήταν ανάμεσα από Ριζούπολη και Λεωφόρο. Έχω μεγάλη απορία λοιπόν, οι παίκτες που ανακοινώνονταν πριν συμφωνήσει ο Πετράκης με τον ΠΑΣ, για ποιον λόγο τον ευχαριστούσαν;;;
- Στέφανος Αθανασιάδης. Μπορεί αυτός ο ποδοσφαιριστής να πάρει στις πλάτες του τον ΠΑΣ Γιάννινα και να τον οδηγήσει στους στόχους του; Ο Σχολιανός είναι πια σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Κύριε Πετράκη, χρησιμοποιήσατε τον Αθανασιάδη ενώ γνωρίζατε ότι ήταν τελείως ανέτοιμος. Ο κύριος Κλάους όχι απλά δεν μπορούσε να τρέξει, δεν ήταν ικανός καλά-καλά να βαδίσει. Αυτό ήταν το πρώτο μεγάλο λάθος σας Mister Petrakis.
- Ο πρόεδρος πούλησε τον Κόντε, ενώ ήταν στην 18αδα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ. Ένας σοβαρός προπονητής τι στάση θα κρατούσε άραγε σε αυτό το θέμα; Να σου παίρνουν δηλαδή τη ψυχή και εσύ να είσαι στη μούγκα; Είχα μάθει τότε ότι και ο ίδιος ο Κόντε ζήτησε μετά τη συμφωνία να μην αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι. Αν όμως υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, για ποιον λόγο μπήκε στην αποστολή, με αποτέλεσμα να αναστατωθεί όλη η ομάδα με τον αποκλεισμό του;
- Μετά την πώληση Κόντε, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ομάδα. Εσείς κύριοι του τεχνικού επιτελείου τι προτείνατε στη διοίκηση, συγνώμη, στον κύριο Χριστοβασίλη; Φυσικά δεν πιστεύω τον Αθανασιάδη ε; Έτσι δεν είναι; Κι όμως, ο Κλάους Αθανασιάδης ήρθε μετά βαΐων και κλάδων εν μια νυκτί στην πόλη μας. Ευτυχώς που δεν πήγαν να τον υποδεχτούν οι οπαδοί μας στο αεροδρόμιο. Κύριε Πετράκη, είμαι σίγουρος ότι δεν συμφωνείτε με την επιλογή αυτού του παίκτη γιατί σας θεωρώ σοβαρό άνθρωπο. Όμως δεν μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιλογές των ανωτέρων μας. «Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των ανωτέρων μου»…
- Ο Πετράκης πρέπει να μείνει γιατί αν φύγει αυτός που θα τον διαδεχτεί δεν θα είναι καλύτερος του. Απλά πράγματα. Ποιος Τεννές και ποιος Μάντζιος ρε παιδιά; Έλεος. Αν ο Σχολιανός ήταν πρόεδρος, έναν θα έδιωχνε. Ποιον; Δεν σας λέω για να μην μας πουν ότι χαλάμε και το κλίμα… Θα έρθει όμως η ώρα του κι αυτουνού, είναι θέμα χρόνου. Ελπίζω μόνο να φύγει από την πόλη μια νύχτα με φεγγάρι, ήρεμα και χωρίς παρατράγουδα!!!
- Αγωνιστικά, τι έχουν πάθει φέτος τα παιδιά μας; Ούτε μια πάσα δεν μπορούν να αλλάξουν μεταξύ τους. Όλο το καλοκαίρι η ομάδα δούλεψε στην προετοιμασία με το 4-4-2 και ξαφνικά άρχισαν οι πεντάρες και το σύστημα γύρισε άρον – άρον σε 3-5-2. Η ομάδα κέρδισε Απόλλωνα και Άρη κι όλοι αναφωνήσαμε «θάλαττα, θάλαττα»! Έλα όμως που ούτε αυτό το κόλπο και η χαρά δεν κράτησαν πολύ. Ο Παναιτωλικός, η Λαμία και η Λάρισα μας έδειξαν ότι ο ΠΑΣ φέτος θα έχει χοντρά προβλήματα τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.
- Υπάρχει κι ένας ακόμα παράγοντας που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η διαιτησία, η οποία φέτος δεν σέβεται καθόλου τον ΠΑΣ, ίσα-ίσα το αντίθετο. Ο Κοτσάνης στο Περιστέρι και ο Ζαχαριάδης στη Λάρισα, αλλά και στα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Λαμία ο ΠΑΣ αδικήθηκε από τους διαιτητές. Γενικά φέτος η ομάδα δεν έχει πάρει ούτε ένα σφύριγμα, σε αντίθεση με άλλες χρονιές. Λέτε να δείχνει κάτι αυτό;
- Ο προπονητής, ο Βελλίδης, ο Τζημόπουλος προσπαθούν να ηρεμήσουν τους οπαδούς που ζητούν συνεχώς εξηγήσεις για την κακή εικόνα της ομάδας. Ο Σχολιανός θα κάνει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: το προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές και οι υπάλληλοι είναι πληρωμένοι; Δεν πιστεύω να μην πληρώνονται στην ώρα τους. Εξάλλου ο πρόεδρος τα τελευταία δύο χρόνια είναι πολύ φορτωμένος. Έχασε τον Ναδάλες για δύο χιλιάρικα και τον Πασχαλάκη για δύο κιλά κοκορέτσι! Χαχαχα. Και κάτι άλλο: άλλαξε και ο οδηγός του πούλμαν, έφυγε ο Δάλλας. Το ΙΚΑ όμως είναι εδώ ή μήπως το ΕΦΚΑ; Πως λέμε στα γιαννιώτικα «σηκώθκα και έφκα»;; χαχαχα
- Στις μεταγραφές του Γενάρη αν ο πρόεδρος δεν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη, τότε καληνύχτα μας. Πάει η Σουπερ Λιγκ. Αλλά ποιος Γενάρης; Αν δεν πάρεις εδώ μέσα Λεβαδειακό και ΟΦΗ μετά τη διακοπή, τότε στον τόπο τα βιολιά.
- Για τον Σχολιανό ακόμα και το ενδεχόμενο του υποβιβασμού δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Δεν θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Αν έρθει Ο ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ, θα πρέπει να τον δούμε σαν μια ευκαιρία για ανανέωση. Αλλά αυτό προϋποθέτει ενότητα, σοβαρότητα και χρήμα. Τρεις καλούς ξένους και τους μικρούς μέσα κι όλα καλά.
- Φίλοι μου, ο Σχολιανός το έχει ξαναδεί το έργο πολλάκις και δεν ανησυχεί. Μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση; Φυσικά και μπορεί, απλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πρόεδρος, προπονητής, παίκτες.
- Κάτι ακούω και γράφεται για τον Τσάβες. Αυτός ο μουρλός έφυγε με τις χειρότερες εντυπώσεις, άφησε την ομάδα στα μέσα της χρονιάς και την κυνήγησε δικαστικά. Και τώρα θα τον παρακαλέσουν να την σώσει; Εκτός κι αν όλα αυτά που μας τάιζαν ήταν χοντρά τριάρια.
-  Στην Εθνική πήγε ο Άγγελος. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του. Στον ΠΑΣ ο Αναστασιάδης έχει και κανά δύο «παιδιά» δικά του. Και να μην νομίζουν μερικοί ότι δεν του έχουν περάσει από το μυαλό για την Εθνική. Αν βελτιωθούν λίγο, τσαφ ο Άγγελος θα τους καλέσει, δεν μασάει σε αυτά.
Σας χαιρετώ με αγάπη και σεβασμό
ΥΓ: Την ομάδα και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΝΟΣ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
https://www.facebook.com/sxolianos