Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Το δημογραφικό έγκλημα!..

Κάποτε αυτό το κράτος έδινε κίνητρα στα ζευγάρια για να αποκτήσουν παιδιά. Το απασχολούσε το δημογραφικό πρόβλημα. Αυτό η κρίση το ακύρωσε! Δεν ακούγεται καμία συζήτηση για τη στήριξη της οικογένειας. Από παντού ξεφυτρώνουν μέτρα που απαγορεύουν στις οικογένειες να επιβιώσουν και εάν έχουν περισσότερα μέλη, επειδή αποφάσισαν να κάνουν ένα, δύο ή και περισσότερα παιδιά τότε πολλοί απ’ αυτούς βάζουν στην κατσαρόλα τους μακαρόνια, ρύζι και καμιά τηγανίτα για πρωινό αφού με τα προϊόντα των κοινωνικών δομών μόνο αυτά μπορούν να εξασφαλίσουν. Με την ανεργία ή ακόμη και με το μικρό εισόδημα οι οικογένειες μένουν αβοήθητες αφού η κυβέρνηση δεν κόβει έξοδα από εκεί που ξέρει ώστε  να διαθέσει πόρους που θα στηρίξουν  τις οικογένειες.

Αυτά δεν τα βλέπει;

Δεν ξέρω αν αυτά δεν τα βλέπει η τρόικα ή αν δεν της τα έκαναν γνωστά οι υπουργοί μας. Πάντως, το ότι βάλλεται από παντού η οικογένεια αυτό είναι η πραγματικότητα. Γιατί αν οι τροϊκανοί έχουν εντολή να αγνοήσουν τον πόνο που προκαλούν στην κοινωνία, εμείς δεν μπορούμε να το ανεχθούμε. Και αφού ολόκληρη η κοινωνία είναι αντίθετη με αυτές τις πρακτικές δεν μπορεί παρά εκείνοι που ψηφίστηκαν για να παίρνουν τις αποφάσεις να καταλάβουν το χρέος τους και να υποστηρίξουν  την οικογένεια αντί να την πυροβολούν.  Εκείνοι οι αστείοι γραφειοκράτες που έρχονται και ξανάρχονται στη χώρα μας για να μας στερήσουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε δεν μπορεί να είναι ασύδοτοι και να μη βρίσκουν αντιστάσεις από τους δικούς μας που όσο μακριά μας κι αν βρίσκονται κάτι θα κατάλαβαν απ’ αυτά που βιώνουν σήμερα οι ελληνικές οικογένειες…

Λιγότερα παιδιά…

Το ακούσαμε κι αυτό. Λιγότεροι γάμοι λόγω κρίσης και λιγότερα παιδιά. Γιατί, ακόμη κι αν αποφασίσουν τα παντρευτούν οι νέοι άνθρωποι υποστηριζόμενοι από την πατρική τους οικογένεια αποφεύγουν να κάνουν παιδιά. Τα χρόνια φεύγουν οι νέοι μεγαλώνουν και όλο και λιγότερες γυναίκες που βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία αποφασίζουν να κάνουν παιδιά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία για αύξηση του αριθμού των αμβλώσεων τα τελευταία χρόνια πάντως η πραγματικότητα είναι ανατριχιαστική. Ο εφιάλτης της ανεργίας χτύπησε τη δημιουργία  οικογένειας. Αυτό δεν τρομάζει το πολιτικό μας σύστημα στο σύνολό του; Γιατί όσο κι αν θέλουν οι αντιπολιτευόμενες πτέρυγες να επικεντρώσουν τις ευθύνες μόνο σ’ αυτούς που κυβερνούν υπάρχουν  σημαντικές ευθύνες σε όλους ανεξαιρέτως.

Ανατριχιαστικές εικόνες…

Δεν ξέρω αν μέτρησαν τα παιδιά που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αν έκαναν συγκρίσεις με προηγούμενες εποχές. Πάντως, πολύ φοβάμαι ότι θα ακούσουμε για το κλείσιμο σχολείων, αφού δεν θα υπάρχουν παιδιά  ή τουλάχιστον δεν θα υπάρχουν παιδιά Ελλήνων, θα δούμε άδεια από παιδιά πάρκα και ηλικιωμένους μέσα σ’ αυτά, όσο για τη  μείωση των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία είναι σίγουρη αφού οι εργαζόμενοι θα είναι πολύ λιγότεροι από τους συνταξιούχους. Οι Έλληνες μετανάστες προς ξένες χώρες πληθαίνουν, νέοι  για τους οποίους το κράτος ξόδεψε τεράστια ποσά για να τους σπουδάσει και να τους δώσει ειδικότητες πηγαίνουν έτοιμοι σε άλλες χώρες που ανέστειλαν τη λειτουργία κάποιων σχολών αφού βρίσκουν έτοιμους τους επιστήμονες…Μια τέτοια εικόνα μας τρομάζει.
Θεανώ Βλάχου

Χάνουν και το δίκιο τους!

• Στάσεις εργασίας  εξήγγειλαν οι καθηγητές για τις  μέρες που οι μαθητές των σχολείων που έκαναν καταλήψεις θα αναπλήρωναν τις ώρες που έχασαν! Τι θα αναπλήρωναν δεν το ξέρουμε γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το σύστημα ασθενεί. Και ασθενεί για πολλούς λόγους. Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι και η μη επάρκεια των διδασκόντων όταν τελειώνουν τμήματα στα οποία δεν διδάσκονται όλα τα φιλολογικά μαθήματα που καλούνται να διδάξουν στα σχολεία! Αυτό το θέμα είναι ταμπού και δεν το αναφέρουν! Ίσως γι’ αυτό αντιδρούν στην αξιολόγησή τους. Γιατί όμως δεν έκαναν απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις άδειες τάξεις μετά τις γιορτές του Πάσχα; Δεν προσβάλλονται που οι μαθητές τους δεν πηγαίνουν στο σχολείο αλλά προτιμούν  μόνο τα φροντιστήρια; Όσο για τα ιδιαίτερα που κάνουν τα απογεύματα, όσοι τα κάνουν, όταν γίνονται αποχές ή καταλήψεις  τους βολεύει γιατί δεν κουράζονται διπλά και παίρνουν και αφορολόγητα χρήματα…
Θ.

Σημαντική η προσφορά της…

Ολοκληρώθηκε η επανέκδοση των βιβλίων για παιδιά με τίτλο «τα παραμύθια της νονάς Ρίτσας» της γνωστής Γιαννιώτισσας εκπαιδευτικού κ. Ελευθερίας Τζιάλλα Μάντζιου.
Τα βιβλία που εκδόθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 2010, παρουσιάστηκαν σε πολλά σχολεία της χώρας μας με εξαιρετική επιτυχία και μάλιστα δραματοποιήθηκαν, με πρωταγωνιστές τα ίδια τα παιδιά που έπαιρναν τους ρόλους των ηρώων.
Γνωστή η κ. Ελευθερία για την ευαισθησία που την διακρίνει, έστειλε τα βιβλία της σε πολλές ευπαθείς ομάδες παιδιών, αλλά και εκτός Ελλάδος για τα ελληνόπουλα της διασποράς. Τα έργα  αυτά είναι  συλλεκτικά και έχουν γραφεί με βάση τη γνώση της παιδικής ψυχοσύνθεσης, της παιδαγωγικής ψυχολογίας και υπηρετούν τις αιώνιες  και διαχρονικές αξίες. Πολλά μπράβο αξίζουν στην ακούραστη κ. Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου, η προσφορά της οποίας στα Γράμματα και τις Τέχνες είναι και σημαντική, αλλά και διαχρονική…
Ε.

Να πυκνώσουν οι περιπολίες…

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς οι πάσης φύσεως κακοποιοί, που εισβάλλουν στα σπίτια, ακόμη και σε κεντρικά σημεία, σπέρνοντας τον φόβο και τον τρόμο στους πολίτες. Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που ο ληστής βρέθηκε τετ α τετ με τον ιδιοκτήτη και του επιτέθηκε, οι κάτοικοι ζητούν από την Αστυνομία να πυκνώσει τις περιπολίες, κυρίως τις βραδινές ώρες, αφού το αίσθημα της ανασφάλειας έχει… φωλιάσει για τα καλά στην καθημερινότητά τους.
Για την ιστορία, συνελήφθη ο δράστης και ο συνεργός του και σχηματίστηκε δικογραφία και για άλλους δυο, με την κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, ενώ  όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες δυο κλοπές σε σπίτια των Ιωαννίνων.
Ε.

Εθνικιστικές απόψεις

Αφού έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ψηφοδέλτιό του για την ευρωβουλή, μια δήλωσή της στάθηκε αφορμή για να την αποπέμψουν! Τι είπε και κρίθηκε ως εθνικιστική αυτή η δήλωση; Ότι είναι Ελληνίδα Μουσουλμάνα! Οι εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν πίσω την απόφαση της Κ.Ε του κόμματός τους ακυρώνοντας τις διαδικασίες πώς χαρακτηρίζουν τη μειονότητα της Θράκης ώστε να μη χαρακτηρίζονται εθνικιστές; Ο ίδιος ο αρχηγός τους πώς τους χαρακτηρίζει; Αυτός γιατί κρύβεται;
ΜΑΤ

Περιοδείες Ευρωβουλευτών…

Όσο πλησιάζει η ώρα των εκλογών, πληθαίνουν και οι επισκέψεις υποψήφιων Ευρωβουλευτών στις περιφέρειες της χώρας, αφού για πρώτη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να πείσουν τους πολίτες να τους… σταυρώσουν.
Στην Ήπειρο λοιπόν θα βρεθεί για δυο μέρες (αύριο και μεθαύριο) ο υποψ. Ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς, όπου εκτός από τις συναντήσεις εργασίας που θα έχει με τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή, θα κάνει περιοδείες στο κέντρο των πόλεων και θα μοιράσει ενημερωτικά φυλλάδια του κινήματος για τις Ευρωεκλογές.
Στα Γιάννενα θα βρεθεί όμως αύριο και η Κατερίνα Μπατζελή υποψήφια ευρωβουλευτής της «Ελιάς», η οποία θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα και ο ευρωπαϊκός Νότος στο επίκεντρο των εξελίξεων της Ε.Ε», που θα πραγματοποιηθεί στο «Τουριστικό Περίπτερο» στις 7 το απόγευμα.
Η προσοχή λοιπόν στραμμένη στους πολίτες και πώς θα τους πείσουν, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους…
Α.