Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Προκάλεσαν ασφυξία!

*  Κάθισαν πολλές φορές στο ίδιο τραπέζι οι ηγέτες της Ε.Ε. προκειμένου να βρουν λύσεις στο πρόβλημα της ευρωπαϊκής οικονομίας! Και τι κατάφεραν μέχρι σήμερα; Η επιτυχία τους είναι μόνο μία. Στραγγάλισαν τις τοπικές οικονομίες αφού πρώτα τους στέρησαν το οξυγόνο και μετά τις αποτελείωσαν. Οι επιχειρήσεις στις χώρες που μεταδόθηκε η κρίση έκλεισαν, οι άνεργοι αυξήθηκαν με γεωμετρική  πρόοδο, τα κράτη έχασαν πόρους αφού οι επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτα σταμάτησαν να πληρώνουν φόρους και οι άνεργοι που, όσο είχαν δουλειά ήταν και φορολογούμενοι πολίτες και στήριζαν τα ασφαλιστικά ταμεία, έπαψαν να δίνουν τη φορολογική συνδρομή τους στο κράτος. Αυτοί, απλά έγιναν επαίτες περιμένοντας στήριξη απ’ το ταμείο ανεργίας.

Βλέπουν μόνο νούμερα!..

*  Όσο ο στόχος τους είναι να πιάνουν κάποια νούμερα και δεν βλέπουν τι γίνεται μέσα στις κοινωνίες, θα αποτυγχάνουν. Μπορεί να προσέγγισαν το στόχο αλλά η συνταγή τους είναι αποτυχημένη. Κι όσο επιμένουν να μοιράζουν άδικα το βάρος της φορολόγησης απλά θα πνίγουν κάθε διάθεση για οικονομικά ανοίγματα του ιδιωτικού τομέα, που είναι ο κύριος παράγων δημιουργίας θέσεων εργασίας. Κι έτσι τίποτε δεν θα κινείται. Κι αν επιμείνουν, θα δημιουργήσουν τελικά ένα απέραντο… νεκροταφείο. Όσο για το πλεόνασμα και αυτό μπορούν να το αυξήσουν αν κόψουν κι άλλους πόρους απ’ την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, ακόμη και την Ασφάλεια και αν  αυξήσουν τους φόρους. Σίγουρη και δοκιμασμένη μέθοδος!

Περιμέναμε ελπίζοντας…

*  Με το σήμερα και το αύριο πέρασαν στην Ελλάδα τέσσερα χρόνια! Η κατάσταση αντί να καλυτερεύει χειροτέρευε. Μόνη επιτυχία ο καθημερινός βομβαρδισμός από τη Γ.Γ Εσόδων που επιβάλλει φόρους. Έχασαν το μέτρο. Δεν ξέρουν τι ζητάνε και από ποιους τα ζητάνε. Λες και ζουν σε άλλη χώρα, λες και αυτά αφορούν κάποιους άλλους, άγνωστους πολίτες. Το ξέρουν ότι η κοινωνία  έπαθε ασφυξία και η οικονομία έπαψε προ καιρού να κινείται. Η φοροεπιδρομή προκάλεσε όχι μόνο μειώσεις στα εισοδήματα αλλά και μη αναστρέψιμες στρεβλώσεις, ενώ η οικονομία στραγγαλίστηκε χωρίς να μπορεί να ξεκινήσει τη νέα πορεία της στο ορατό μέλλον! Όσο για εμάς; Απλά μετράμε τους  ανέργους!

Επίτηδες ή κατά λάθος;

*  Η φοροεπιδρομή τους δεν έχει τελειωμό! Επέβαλαν φόρους ακόμη και στις… αναπνοές μας. Κι ενώ δεν μείωσαν ούτε το ΦΠΑ, ούτε το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, ούτε κατάργησαν τις έκτακτες εισφορές και τις εισφορές αλληλεγγύης, αποφεύγουν τους ελέγχους στις μεγάλες πηγές πλούτου που θα τους έφερναν πολλά έσοδα Σκέψου ότι από τις 10.000 Offshore κατάφεραν να ελέγξουν μόνο τις 34! Το ξέρουν ότι μέσα σ’ αυτές κρύβεται μεγάλος αφορολόγητος πλούτος αλλά  καθυστερούν τους ελέγχους. Γιατί το κάνουν; Εκείνοι ξέρουν. Προστατεύουν κάποιους «κολλητούς» ή βρίσκονται και οι ίδιοι μέσα στους φοροδιαφεύγοντες; Κάτι ακούστηκε για τις ΜΚΟ και μετά πάλι σιωπή. Οι «λίστες» έπαψαν να τους ενδιαφέρουν! Ψάχνουν για φόρους μόνο στα δικά μας πενιχρά εισοδήματα. Αυτά που πάντα στήριζαν  το φορολογικό σύστημα της χώρας...
Θεανώ Βλάχου

Οι αφίσες… στη θέση τους!

*  Οι εκλογές πάει, πέρασαν, ανήκουν πλέον στην ιστορία, όμως οι προεκλογικές αφίσες του ΚΚΕ, με τις οποίες καλούσε τους ψηφοφόρους να το κάνουν ισχυρό, παραμένουν αναρτημένες σε κολώνες, τοίχους, κάδους πολλών δρόμων στα Γιάννενα (φωτό). Κανονικά το ίδιο το κόμμα πρέπει να βάλει τους ανθρώπους του να τις μαζέψουν, όπως τους έστειλε να τις βάλουν. Αυτό δεν το’ χουν κάνει ακόμα. Μήπως λοιπόν να ασχοληθεί ο Δήμος με το θέμα; Εξάλλου, δεν είναι μόνο αυτές. Πολλές αφίσες πολυκαιρίζουν ανά την πόλη!
Κ.Α.

Κινδυνεύει η έδρα του!

*  Πονοκέφαλο σε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους προκαλεί η «καραμπόλα» που ενδέχεται να γίνει με τις έδρες στο Δήμο Ιωαννιτών. Αν τελικά η παράταξη του Λ. Νάτση πάρει έδρα στην Δημοτ. Ενότητα Μπιζανίου, τότε εκτός Δημοτικού Συμβούλιου θα μείνει ο Αχιλλέας Σίντος, ένα απ’ τα πιο αξιόλογα στελέχη της παράταξης του Ν. Γκόντα! Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» ενδέχεται λοιπόν να χάσει έδρα στο Μπιζάνι και να πάρει στα Γιάννενα, ωστόσο η απώλεια του κ. Σίντου θα παραμείνει. Οψόμεθα…
Κ.Α.

Είναι… γκαντέμης;

*  Μήπως είναι γκαντέμης ο Γιώργος Παπανδρέου; Τα φαινόμενα δείχνουν ότι όπου πατάει το πόδι του σπέρνει την καταστροφή! Τον κάναμε πρωθυπουργό της κρίσης και χειρίστηκε το πρόβλημα με τέτοιο τρόπο που θα τον θυμούνται πολλές γενιές «διεφθαρμένων» Ελλήνων!  Το κόμμα του πατέρα του έπεσε σε πολύ χαμηλά ποσοστά κι ας είναι η πρώτη φορά που απαλλάχτηκαν από τις πρακτικές του παρελθόντος! Η Σοσιαλιστική Διεθνής εξαφανίστηκε από προσώπου γης! Τελευταία εμφανίστηκε στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά με σκοπό να την υποστηρίξει και πήρε στο λαιμό του και την προστατευόμενή του και τον Κουβέλη που πόζαρε δίπλα του! Ακόμη και η ΔΗΜΑΡ εξαφανίστηκε από τον πολιτικό χάρτη! Εμείς τι να σκεφτούμε;
ΜΑΤ

Τα ευγενή ταμεία…

*  Απ’ το ταμείο νομικών πήρε κάποτε τα αποθεματικά ο Σημίτης για να κάνει τα μαγειρέματά του και να μας βάλει στην ΟΝΕ! Τα έδωσε ή δεν τα έδωσε πίσω εμείς δεν το ξέρουμε… Μας προβλημάτισε η δήλωση μιας δικηγόρου όταν ένας πολίτης διαμαρτυρόταν επειδή το δικό του ταμείο του οφείλει νοσήλια για τον τοκετό της γυναίκας του από το 2012! Το δικό  μας ταμείο, το ΤΥΔΕ , είπε, δεν έκανε ακόμη την εκκαθάριση των νοσηλίων από το 2010! Μάλλον θα πανηγυρίζουν και οι δικηγόροι που μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ και έλυσαν πολλά από τα προβλήματά τους. Όσο για τις παλαιές οφειλές, νομικοί είναι, ας τις διεκδικήσουν μέσω των δρόμων που γνωρίζουν πολύ καλά.
Θ.

Εμπόδια στην Ιθάκη!..

*  Είκοσι χρόνια «μετράει» η ανασκαφή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Ιθάκη, στον χώρο όπου όλα δείχνουν ότι βρισκόταν το περίφημο ανάκτορο του Οδυσσέα, όμως και πάλι ορθώνονται εμπόδια για τη συνέχισή της! Πρόσφατα ομάδα του Πανεπιστημίου έκανε πλήρη τοπογραφική μελέτη για την περίφραξη του χώρου, όπου οι αρχαιολόγοι Λίτσα Κοντορλή και Θανάσης Παπαδόπουλος έχουν εντοπίσει σπουδαία ευρήματα, όμως η υλοποίηση του έργου «πάγωσε» με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν κονδύλια!

Το ανάκτορο θα προβάλλει…

*  Στο μεταξύ, ο χώρος της «Σχολής Ομήρου» στην Ιθάκη όπου γίνονται ανασκαφές επί τόσα χρόνια, παραμένει στο έλεος τουριστών και αρχαιοκαπήλων (φωτό), όπως έχει ξαναγράψει ο «Π.Λ.», ενώ με την περίφραξη θα ασφαλιζόταν και το Κ.Α.Σ., μετά την παρουσίαση του χώρου, θα έδινε άδεια για συνέχιση των ανασκαφών! Ας πάρει το Πανεπιστήμιο λίγο πιο… ζεστά το θέμα της ανασκαφής στην Ιθάκη. Δικό του έργο είναι και, όταν έρθουν στο φως καινούρια ευρήματα για το ανάκτορο του Οδυσσέα, η προβολή του θα είναι διεθνής. Τι πιο σημαντικό τώρα πιο γιορτάζει τα 50 του χρόνια! Θα επανέλθουμε…
Κ.Α.