Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Εμείς... κοιμόμαστε!

*  Μεγάλη τουριστική κίνηση παρατηρείται στη Μαγνησία! Γιατί βρίσκεται μπροστά από τις Ηπειρωτικές ακτές και το Νομό Ιωαννίνων; Μα είναι απλό. Η Ένωση ξενοδόχων πέτυχε τις απ’ ευθείας πτήσεις στο Αεροδρόμιο της Αγχιάλου από Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία και πολλές ακόμη με τις ανταποκρίσεις από  άλλες χώρες! Εμείς τι έχουμε; Απ’ τις παραπάνω χώρες πώς θα φθάσει στα Γιάννενα ένας τουρίστας και πόσο θα του κοστίσουν τα εισιτήρια; Και μετά με ποια συγκοινωνία θα κινηθεί προς το Ζαγόρι ή τις άλλες πανέμορφες περιοχές που διαθέτουμε; Μέχρι να ξυπνήσουν οι δικοί μας  και να κάνουν το πιο απλό όπως είναι ένα γραφείο τουριστικών πληροφοριών στο κέντρο της πόλης έχουμε ακόμη καιρό…
Θ.

Σε νέα «στέγη» ο Φορέας!

*  Μετά από αρκετή… περιπλάνηση, ο Φορέας Διαχείρισης Παμβώτιδας βρήκε επιτέλους μία σταθερή «στέγη», απ’ όπου μπορεί να οργανώνει τη δράση του. Εδώ και λίγο καιρό απελευθέρωσε το κτίριο στον Κατσικά όπου βρίσκονταν και μεταφέρθηκε στη Ριζάρειο Πολιτεία, σε χώρο που έχει νοικιάσει και πληρώνει ο ίδιος o Φορέας! Αν περίμενε απ’ το Δήμο Ιωαννιτών ή άλλους φορείς να βοηθήσουν…
Κ.Α.

Αλλαγές και Διοικητών!

*  Δεν ξέρουμε πόσοι υπουργοί θα αναδομηθούν! Ας ελπίσουμε να μην απομακρύνουν τους πλέον επιτυχημένους. Γιατί ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης υπάρχουν υπουργοί που έκαναν τόση δουλειά που δεν την έκαναν όλοι μαζί οι υπουργοί των προηγούμενων κυβερνήσεων! Θα αλλάξουν, ακούστηκε και τους Διοικητές των ΔΕΚΟ! Τόση αξιοκρατία τήρησαν στις προηγούμενες επιλογές στελεχών που τώρα θα τους απομακρύνουν για να βάλουν άλλους; Και μέχρι να ενημερωθούν οι καινούργιοι το τρένο θα έχει πάλι καθυστερήσεις. Όσο για τα κριτήριά τους, ας ελπίσουμε να πήραν τα μηνύματα της κοινωνίας…
ΜΑΤ

Τι δουλειά είχαν;

*  Μα καλά, ο Κώστας Τσάγκας δεν είχε απομακρυνθεί απ’ την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με πολλή… βαβούρα και μετά από έντονη αντιπαράθεση με τον επικεφαλής και στελέχη της; Τα ξέχασαν όλα αυτά που έγιναν τότε και έσπευσε τώρα η παράταξη  να βγάλει  ανακοίνωση υπεράσπισης μετά τον καβγά που είχε με τον Παντελή Κολόκα; Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσάγκας είναι σήμερα ανεξάρτητος δημοτ. σύμβουλος. Εξάλλου, συνέταιροι στην «Κοινωνία Πολιτών» έως και λίγο πριν τις εκλογές ήταν με τον Παντελή. Άσχετα αν… φαγώνονται τώρα!
Κ.Α.

Επικοινωνιακές πρακτικές…

*  Μέσα σε ένα χώρο που έμοιαζε με εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο έδωσε προεκλογικά συνέντευξη ο κ. Τσίπρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου μας ανακοίνωσε τα περί ΔΝΤ από τουριστικό φόντο! Περίεργες οι επιλογές των επικοινωνιολόγων τους! Αυτοί οι δύο έχουν κάτι κοινό. Δεν αγωνίστηκαν για να γίνουν αρχηγοί κόμματος. Τους πρoσφέρθηκε η θέση  σε ένδειξη… ευγνωμοσύνης! Δια δακτυλιδίου και χωρίς αντίπαλο εξελέγησαν και οι δύο. Πόσο χρήσιμοι φάνηκαν ή θα φανούν στον τόπο μας  θα το γράψει η ιστορία. Ο απολογισμός του έργου του Γιώργου Παπανδρέου άρχισε προ πολλού να καταγράφεται. Προς το παρόν, ο «μάχιμος» Πρόεδρος όταν θέλει κάτι να μας πει δίνει συνέντευξη σε ξένα περιοδικά  και κάνει βούκινο τα εσωτερικά μας…

Δίνει υποσχέσεις!..

*  Ο νεαρός αρχηγός δήλωσε ότι θα ανεβάσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα! Μπράβο, καλά το σκέφθηκε να φορτώσει την πολιτική του στους ιδιώτες. Οι επιχειρηματίες δεν αντέχουν τα απανωτά βάρη και ο κ. Τσίπρας θέλει να τους δυσκολέψει κι άλλο. Θα μου πείτε, δεν χρειάζεται να αμειφθούν καλύτερα οι εργαζόμενοι; Και βέβαια χρειάζεται, αλλά αυτό μπορεί να γίνει όταν οι επιχειρήσεις καταφέρουν να επιβιώσουν ώστε να δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και οι αμοιβές των εργαζομένων να τους εξασφαλίζουν τουλάχιστον την επιβίωσή τους σε πρώτη φάση. Για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι  ανήκουν στην ευθύνη  του κάθε πρωθυπουργού δεν είπε κουβέντα!

Δεν είναι ο… Χάρρυ Πότερ!

* Απ’ όσα ακούσαμε, δεν έχει ακόμη σχέδια για τους δημοσίους υπαλλήλους ούτε για τα δώρα που τους έκοψαν. Μας προετοιμάζει ότι δεν μπορεί να τα λύσει όλα. Βλέπεις, δεν είναι ο… Χάρρυ Πότερ! Είναι ο Αλέξης Τσίπρας από το Αθαμάνιο που δεν έχει και διοικητικές εμπειρίες. Αυτές υπολογίζει να τις αποκτήσει στα δικά μας τα κεφάλια, αν τελικά γίνουν πράξη τα όνειρά του. Έδειξε όμως να μπερδεύεται ανάμεσα σ’ αυτά που θα ήθελε να προσφέρει και σ’ αυτά που του επιβάλει η πραγματικότητα. Πάντως ξεκαθάρισμα δεν έκανε. Πάλι πολλά λόγια ξεστόμισε, πάλι συγκεκριμένη πολιτική δεν περιέγραψε. Δέχεται τόσες πολλές και διαφορετικές εισηγήσεις που δείχνει μπερδεμένος.

Το όραμα της Αργεντινής…

*  Εκεί που διακήρυττε ότι η Αργεντινή ήταν πρότυπο ανυπακοής απέναντι στις αγορές, χρειάστηκε να περάσει ο λαός της από σαράντα κύματα, να ζήσει απομονωμένος σε πολύ δύσκολες καταστάσεις για να ενδώσουν και αυτοί αποπληρώνοντας τα χρέη τους ώστε να πάρουν εισιτήριο για τις αγορές. Έτσι θα μπορέσουν να εξάγουν και τον πλούτο τους. Και ο κ. Τσίπρας που ταλαντεύθηκε ανάμεσα στο «σχίζω τα μνημόνια» και «δεν αποπληρώνω τα χρέη μου» τι θα προτείνει; Κακές, πολύ κακές είναι οι μεθοδεύσεις των αγορών, όμως, μέχρι να τις ανατρέψουν τα κράτη έχουμε δρόμο ακόμη. Αλλά μήπως τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα για κοινή εθνική διαπραγμάτευση για τα χρέη; Δεν θα χάσει ο κ. Τσίπρας. Μάλλον θα κερδίσει αν δείξει μεγάλη υπευθυνότητα Ας το σκεφθεί πριν χάσει και αυτά που κέρδισε.
Θεανώ Βλάχου

Κλειστά του Αγ. Πνεύματος…

*  Επίσημη αργία δεν είναι για τα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όμως αυτά θα παραμείνουν και φέτος κλειστά, όπως έχει αποφασίσει το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου. «Είναι παράδοση στα Γιάννενα τα εμπορικά να παραμένουν κλειστά αυτή την ημέρα, κατά την οποία εξάλλου κλειστές είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό ισχύει εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε χθες μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Γιώργος Νταλαμάγκας. Ας έχει κίνηση τις άλλες μέρες η αγορά και μία αργία δεν θα την… βλάψει!
Κ.Α.

Θα τους κάνει το χατίρι;

*  Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς συγκαταλέγεται για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Πάργα, αλλά εάν ο καιρός συνεχίσει να κάνει… τσαλιμάκια, όσοι τελικά βρεθούν στην γραφική κωμόπολη, πιο πιθανό είναι την θάλασσα να την αγναντεύουν από μακριά. Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες όλων των παραθαλάσσιων περιοχών της Ηπείρου βρίσκονται… κολλημένοι στο Διαδίκτυο, στις ιστοσελίδες πρόγνωσης καιρού, ελπίζοντας  ότι το τριήμερο ο καιρός θα τους κάνει τελικά το χατίρι. Μακάρι, γιατί είναι η πρώτη καλή ευκαιρία του καλοκαιριού να δουλέψουν  τα παράλια.
Ε.