Διαδόσεις

on . Posted in Διαδόσεις

Όχι άλλες καθυστερήσεις…

*  Αν, όπως λένε, πήραν το μήνυμα των εκλογών γιατί καθυστερούν; Με  άμεσες κινήσεις μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Είναι δυνατό να ισχύει  η προσωποκράτηση για χρέη προς το Δημόσιο όταν αντικειμενικά δεν μπορεί ο πολίτης να τα αποπληρώσει; Κι αφού τους περίσσεψαν 200 εκ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα γιατί δεν δικαιώνουν τουλάχιστον τους μικροομολογιούχους που τους λήστεψε το κράτος; Όσο για την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, θα ήταν ένα δείγμα σεβασμού προς τη δικαιοσύνη. Θα μου πείτε, έτσι θα ανοίξουν οι… ασκοί του Αιόλου! Και τι να γίνει; Δεν θα γίνονται σεβαστές μόνο οι εντολές των δανειστών. Υπάρχει και το εθνικό Σύνταγμα για να μας προστατεύει.

Μας δείχνουν το δρόμο!

*  Στην Πορτογαλία γίνονται σεβαστές δικαστικές αποφάσεις που έχουν σχέση με τις πληγές που άνοιξε το μνημόνιο απ’ το οποίο κατάφεραν να απαλλαγούν. Σε όλη τη δύσκολη πορεία τους έδειξαν έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της συνεννόησης των κομμάτων. Εκείνοι ξέρουν να σέβονται τη χώρα και τους πολίτες της και βγήκαν από το λαβύρινθο των ξένων εισβολέων με τις μικρότερες απώλειες. Περνούν και εκείνοι δύσκολα; Πόσο γρήγορα θα επανακάμψουν δεν το ξέρουμε. Εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν είναι η συναίνεση μπροστά στην κρίση και η λειτουργία του συνταγματικού τους δικαστηρίου που παίρνει αποφάσεις.  Όσο για την παιδεία, εκεί είναι πραγματικά δημόσια. Ούτε φροντιστήρια, ούτε ιδιαίτερα! Εμείς έχουμε και αυτή την πρόσθετη αφαίμαξη…

Πρωτεύουμε αλλού!..

*  Επιτέλους και εμείς πρωτεύσαμε κάπου. Είμαστε πρώτοι σε φόρους! Δώσαμε διάφορα ονόματα στους φόρους μας για να τους ξεχωρίζουμε! ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΦΑΠ για το 2011 το 2012 για το 2013, μαζί με όσα χρωστάγαμε από το ΕΕΤΗΔΕ του ’11 και του ’12  το ΕΕΤΑ του 2013 που τελείωσε την άνοιξη του 2014 που  ξεκινάει ο νέος φόρος για κάθε ακίνητο χωριστά και για όλα μαζί αν έχουν αξία πάνω από 300.000!  Και μαζί τέλη κυκλοφορίας, φόρος εάν παίρνουμε ενοίκια, φόρος εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, ασφάλεια αυτοκινήτου και μόλις πιάνουν τα κρύα πανάκριβο πετρέλαιο για να μπαίνουμε στην… κατάψυξη ώστε να διατηρηθούμε νέοι. Μπράβο στη κυβέρνηση. Μας προστατεύει και από την παχυσαρκία αφού μας περιορίζει και το φαγητό…

Πρωτογενή θύματα…

*  Εμείς δεν καταφέραμε να έχουμε μόνο πρωτογενή πλεονάσματα, καταφέραμε να είμαστε τα πρωτογενή θύματα! Για το πρωτογενές πλεόνασμα όλο και κοκορεύονται! Αποκρύβουν τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να το εξασφαλίσουν. Γιατί όταν περικόπτουν τις κοινωνικές παροχές και ταυτόχρονα διευρύνεται η ανεργία, μας επιβάλουν το μοντέλο της φτώχειας. Εάν στίβουν τους πολίτες και τους στερούν ακόμη και τον επιούσιο είναι ευνόητο ότι θα έχουν πλεόνασμα. Έφθασαν στο σημείο να μας κλέβουν απ’ τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων προκειμένου να εισπράττουν περισσότερους φόρους! Αν από τα έσοδα που μαζεύουν αποφεύγουν να δίνουν στην υγεία, στην παιδεία κ.λπ. τότε, όχι μόνο τόσα θα τους περισσέψουν αλλά ακόμη περισσότερα.
Θεανώ Βλάχου

Μέρες Πανελλαδικών…

*  Ημέρα Πανελλαδικών Εξετάσεων η χθεσινή και για εκατοντάδες Γιαννιώτες μαθητές, οι οποίοι κυριολεκτικά μετρούν μέρες ώσπου να τελειώσει ο «γολγοθάς»! Το «μενού» χθες περιλάμβανε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Για τα περισσότερα παιδιά οι Εξετάσεις έχουν ακόμη δύο μαθήματα και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Πέμπτη. (Στη φωτό υποψήφιοι των Πανελλαδικών στο προαύλιο του 3ου Λυκείου Ιωαννίνων χθες λίγο μετά τη λήξη τους, αναλύουν θέματα και απαντήσεις)…
Κ.Α.

«Ανάσα» για ξενοδόχους!

*  Ξεκίνησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και εκτός απ’ τα παραθαλάσσια της Ηπείρου που «βουλιάζουν» από κόσμο, πολλούς τουρίστες έχουν και τα Γιάννενα. Ουρές χθες τα εκδρομικά πούλμαν στο Μουσείο του Βρέλλη, αλλά και στο Σπήλαιο Περάματος, ενώ πολλοί επισκέπτες έπαιρναν το καραβάκι για το Νησί. Μια «ανάσα» το τριήμερο λοιπόν και για τους Γιαννιώτες ξενοδόχους!
Κ.Α.

Παιγνίδια αγορών…

*  Αφού έφθασαν το Χρηματιστήριο στα κατώτατα επίπεδα και φρόντισαν να αγοράσουν μετοχές πάμφθηνες, μετά άρχισαν να δημιουργούν τεχνητή άνοδο για να πουλήσουν ακριβά και να πλουτίσουν τα διάφορα αρπακτικά. Σκέψου ότι η Ελληνική οικονομία δεν μπορεί να καλύψει τις βιοτικές ανάγκες του πληθυσμού της, οι πολίτες οδηγούνται στις φυλακές γιατί δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους, οι νέοι μεταναστεύουν για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο και το Χρηματιστήριο κάθε μέρα και παίρνει πόντους προς τα πάνω… Όποιος κατανοήσει τις μεθόδους των αδηφάγων αγορών  σίγουρα δεν θα είναι ένας από εμάς. Θα είναι μόνο οι προστατευόμενοι των συστημάτων της αγοράς.
Θ.

Λες ν’ αληθεύει...

*  Αν υπάρχει δόση αλήθειας ότι ανθρώπινα χέρια προκάλεσαν το τσουνάμι στην Ιαπωνία και αν μπορούν πράγματι να επηρεάζουν με ψεκασμούς τον καιρό, τότε μπορεί  κάποιοι να ζήλεψαν το κύμα των τουριστών που έφθανε στην Ελλάδα και σκέφτηκαν να το αναχαιτίσουν! Πώς να δεχθούν ότι μπορούσαμε να ξελασπώσουμε με τη βοήθεια του τουριστικού ρεύματος; Έτσι παρακολουθούμε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Χαλκιδική και στα νησιά του Αιγαίου. Όσο για την Πρέβεζα, ρωτήστε τους ξενοδόχους για να μάθετε την απογοήτευσή τους… Ακόμη καταστρέφονται τα κηπευτικά και οι κερασιές ξεραίνονται. Ένα καίριο χτύπημα στη φετινή γεωργική παραγωγή…
ΜΑΤ

Φίδι «βόλταρε» στην πλατεία!

*  Ένα φίδι (!) έκανε την εμφάνισή του χθες το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, δημιουργώντας πανικό και αναστάτωση στους περαστικούς και τους καταστηματάρχες. Κάποιοι πιο ψύχραιμοι επιχείρησαν να το σκοτώσουν, χωρίς όμως να το κατορθώσουν, αφού αυτό κρύφτηκε μέσα σ’ ένα κλειστό περίπτερο, απέναντι από το Ρολόι. Έτσι, επιστρατεύτηκε η Πυροσβεστική και ανέλαβε να το απομακρύνει. Το χθεσινό περιστατικό πάντως… κρούει το καμπανάκι γι’ ακόμη μια φορά προς το Δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου άμεσα να φροντίσει για το κόψιμο των άγριων χόρτων που σε πολλά σημεία της πόλης έχουν θεριέψει, δημιουργώντας εστίες πυρκαγιάς, αλλά και κρυψώνες επικίνδυνων φιδιών και άλλων ερπετών!
Ε.

Η Λαϊκή… έρημη!

*  Λίγο πριν το μεσημέρι, δηλαδή στην κορύφωση της κίνησης για ψώνια στα Γιάννενα και η Λαϊκή Αγορά Αγίου Νικολάου μοιάζει… έρημη! Κανένας δεν μπαίνει, κανένας δεν βγαίνει από την είσοδό της. Μόνο στο βάθος λίγοι πωλητές με τα προϊόντα τους να περιμένουν πελάτες… Καλές οι μετακινούμενες λαϊκές στις γειτονιές που ξεκίνησε ο Δήμος, όμως μήπως πρέπει να αναβαθμίσει και τις μόνιμες που παρακμάζουν; Υπάρχουν τρόποι να γίνει αυτό. Διαφορετικά σε λίγο δεν θα απομείνει στα Γιάννενα ούτε Άγιος Νικόλαος ούτε Αγία Μαρίνα!
Κ.Α.