ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μεγάλη απογοήτευση…
*  Τα τελευταία χρόνια της λεγόμενης κρίσης πολλά ακούσαμε, πολλά σκεφτήκαμε, πολλά αναθεωρήσαμε, πολλά πάθαμε και πολλά μάθαμε! Είδαμε τους πολιτικούς μας που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της κατάστασης να αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων λες και ανέλαβαν να εκπονήσουν ένα έργο και στην πορεία αποδείχθηκαν  ανειδίκευτοι! Τελικά, τους είδαμε να ψηφίζουν κατά παραγγελία νόμους, αφού δικό τους σχεδιασμό δεν κατάφεραν να κάνουν  και αντί να μας διορθώσουν, αυτοί μας τιμώρησαν για τα δικά τους κυρίως λάθη. Και το χειρότερο για όλους μας ήταν ότι, αντί να εκπροσωπούν το λαό στους δανειστές, αυτοί εμφανίζονταν ως εκπρόσωποι των δανειστών στο λαό…

Τους έπιασε…πρεμούρα!
*  Εμείς δεν θυμάμαι να τους εξουσιοδοτήσαμε να σώσουν τη δομή του ευρώ! Αν αυτή ήταν στραβή κι ανάποδη ας αναλάμβαναν όλα τα κράτη - μέλη να την κάνουν καλύτερη και προς το συμφέρον όλων των λαών της Ευρώπης. Γιατί, τελικά, όλοι αυτοί το μόνο που κατάφεραν είναι να πάθουν σύγχυση ξεχνώντας ότι έπρεπε να υπερασπιστούν πρώτα τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας, την αξιοπρέπειά μας, εμάς τους ίδιους. Γιατί ήξεραν απ’ την αρχή ότι το πρόγραμμά τους θα οδηγούσε τόσους πολίτες στην ανεργία. Μίλησαν απ’ την αρχή για φαύλο κύκλο και αδιέξοδα αλλά συνέχιζαν σαν υπνωτισμένοι να εκτελούν τις εντολές που έπαιρναν. Δεν μπορεί να μην ήξεραν από την πρώτη ώρα ότι χωρίς εργασία ούτε ο πολίτης μπορεί να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του, ούτε και το κράτος να ορθοποδήσει.

Την κατάλληλη στιγμή…
*  Είμαστε ιδιαίτερα άτυχοι! Τη στιγμή της παρέμβασης των εκπροσώπων των δανειστών στα εσωτερικά μας δυστυχώς για μας δεν βρέθηκαν στα ανώτατα αξιώματα άνθρωποι με ηρωικά χαρακτηριστικά για να αντισταθούν στις μονόπλευρες εντολές και να αντιπροτείνουν ένα καλά μελετημένο σχέδιο υλοποιήσιμο που θα συμπεριλάμβανε και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον σκουριασμένο κρατικό μηχανισμό. Μας καθήλωσαν με τις υποδείξεις τους απειλώντας μας διαρκώς πως αν δεν πειθαρχήσουμε στις εντολές τους θα μας έρθουν τα χειρότερα. Έτσι με απειλές πότε συναινούσαν στις εκταμιεύσεις των δόσεων και πότε για λόγους… παιδαγωγικούς έκαναν το δύσκολο προσθέτοντας κι άλλα μέτρα που όλο και γινόταν σκληρότερα. Και οι δόσεις πάντα έφθαναν σε μας…

Δεν αντέχουμε!..
*  Αυτή η δουλική στάση που απ’ την αρχή την υιοθέτησαν οι ηγέτες μας δεν μας ταιριάζει και δεν αντέχουμε να τους βλέπουμε να τη δέχονται ακόμη και τώρα. Είναι αδύνατο να μην κατάλαβαν, τουλάχιστον οι σημερινοί ηγέτες μας, ότι το όλο σχέδιο που επιβλήθηκε στους Έλληνες και που συμπεριλάμβανε εκβιασμούς από τη μια μεριά και ατελείωτες υποχωρήσεις από την άλλη έθιγε πρώτα απ’ όλα την υπερηφάνεια μας! Εάν όλα έγιναν για τη σωτηρία των αγορών, εμείς προτιμάμε να σκεφτόμαστε περισσότερο τη σωτηρία των λαών. Κι αν δεν είναι σε θέση οι ηγέτες όλης της Ευρώπης να βρουν τις λύσεις που θα οδηγήσουν τους λαούς τους σε μια αξιοπρεπή ζωή τότε οι ηγέτες και οι λαοί δεν έχουν κοινές αντιλήψεις.
Θεανώ Βλάχου

Θα γίνουμε… ρεζίλι!
*  Καλές οι συνεδριάσεις, οι δαπάνες, τα δώρα, τα δείπνα για τον Μάξιμο, αλλά εκεί στο Δήμο που έχει και την ευθύνη για την αυριανή εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία, πρόσεξαν τι κατάσταση επικρατεί στον χώρο όπου θα γίνει η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη; Υβριστικά συνθήματα στα πεζούλια και τους τοίχους της Πλατείας, μουντζουρωμένοι υαλοπίνακες, βρωμιά στα σιντριβάνια, μάρμαρα λερωμένα από κουτσουλιές συνθέτουν το «φόντο» της εκδήλωσης. Στην οποία εκδήλωση θα παραστεί ο Αρχιεπίσκοπος, πολλοί Ιεράρχες απ’ όλη την Ελλάδα, επίσημοι και… πολλά ΜΜΕ! Αν δεν το’ χουν προγραμματίσει, προλαβαίνουν σήμερα ή αύριο το πρωί να βάλουν ένα πιεστικό και να καθαρίσουν την Πλατεία. Είναι κρίμα να γίνουμε ρεζίλι ως πόλη!..
Κ.Α.
Η βροχή... αναβάλλει!
*  «Απαγορευτικό» έχει καταστεί το υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ για την διεξαγωγή των  φετινών καλοκαιρινών παραστάσεων και συναυλιών, αφού τα… τερτίπια του καιρού αναγκάζουν τους διοργανωτές να αναβάλλουν την μια παράσταση μετά την άλλη ή και να τις ...μετακινούν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Έτσι η προγραμματισμένη για χθες παράσταση με τον Γιαννιώτη ηθοποιό Τάσο Νούσια «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη αναβλήθηκε, προς το παρόν τουλάχιστον.  Ας ελπίσουμε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα φτιάξει ο καιρός και στην περιοχή μας για να… μυρίσει επιτέλους καλοκαίρι!
Ε.
Μόνο 200.000 σελίδες!
*  Μόνο 200.000 είναι οι σελίδες που περιγράφουν τους φορολογικούς νόμους και τους κανόνες που ισχύουν στην Ελλάδα! Τρεις μέρες έψαχνε ένα φοροτεχνικό γραφείο για να λύσει ένα φορολογικό γρίφο. Πελάγωσαν  οι ειδικοί! Ψάχνουν για να βρουν αν ισχύει ετούτο ή εκείνο! Σκέψου οι απλοί φορολογούμενοι αν μπορούν να καταλάβουν τι τους γίνεται… Γιατί συνεχίζουν να διατηρούν αυτή τη Βαβέλ; Εκείνο το έρημο απλό φορολογικό σύστημα πού βρίσκεται; Ακόμη το μελετούν; Τι έχουν τα παιδιά σου κόρακα; Όσο πάνε και μαυρίζουν…Νομίζουν πως αν μας μπερδεύουν με χιλιάδες σελίδες δεν θα αντιληφθούμε πόσους φόρους πληρώνουμε.
Θ.
Δεν μετρούν κατανάλωση!
*  Σιγά μην έβγαζε άκρη με την ΔΕΥΑΙ κάτοικος Ανατολής, ο οποίος άλλα κυβικά νερό καταναλώνει και άλλα καλείται να πληρώσει, όπως είπε στην στήλη! Συγκεκριμένα, 91 ευρώ του χρεώθηκαν (καθαρά, χωρίς τέλη) το τρίμηνο 1 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2014 με την μέτρηση στο λογαριασμό του να δείχνει ότι κατανάλωσε 2.653 κυβικά νερό. Στον επόμενο λογαριασμό από 1 Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2014 τον καλούν να πληρώσει ξανά το ίδιο ποσό, 91 ευρώ δηλαδή, χρεώνοντάς του τα ίδια ακριβώς κυβικά, δηλαδή 2.653 ως κατανάλωση! Πώς είναι δυνατόν να ξοδεύει την ίδια ακριβώς ποσότητα νερού χειμώνα – καλοκαίρι; Προφανώς η ΔΕΥΑΙ δεν μετράει, αλλά χρεώνει στα… τυφλά! Και παρά τις οχλήσεις του προ της επιχείρηση, άκρη δεν έβγαλε! Τι άλλο να πει κανείς…
Κ.Α.

«Σκοτώνουμε» τον Καποδίστρια!

*  Εντάξει, εδώ στα Γιάννενα τον έρμο τον Ιωάννη Καποδίστρια τον… σκοτώνουμε καθημερινά με τον τρόπο μας! «Οδός Καποδιστρίου», έχουμε μάθει να λέμε όλοι –σχεδόν- οι Γιαννιώτες και η ευθύνη δεν είναι μόνο δική μας αλλά και εκείνων οι οποίοι έβαλαν τις πινακίδες στον δρόμο, με μια γενική στο επώνυμο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας που είναι λάθος! Ο Καποδίστριας, του Καποδίστρια είναι το σωστό και όχι του… Καποδιστρίου. Ο Δήμος δεν πρέπει κάποια στιγμή να αλλάξει αυτές τις πινακίδες; Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ως πόλη για τον Καποδίστρια. (Η φωτό από την αρχή της επίμαχης οδού στην διασταύρωση με την Λεωφόρο Δωδώνης).
Κ.Α.

Τιμούν τους Ριζάρηδες…
*  Το παράρτημα Ιωαννίνων του Συλλόγου Αποφοίτων της Ριζαρείου Σχολής, πρόεδρος του οποίου είναι ο γνωστός και καταξιωμένος τραγουδιστής της παράδοσης Σάββας Σιάτρας (φωτό), τιμά στις 30 Ιουλίου στο Μονοδένδρι Ζαγορίου τους εθνικούς ευεργέτες αδελφούς Ριζάρη, που εκτός των άλλων, δικό τους έργο είναι η Ριζάρειος Εκκλησιαστική Σχολή, η οποία για πολλά χρόνια τροφοδότησε και εξακολουθεί να τροφοδοτεί με μορφωμένους κληρικούς την Εκκλησία. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει θεία λειτουργία, μνημόσυνο για τους ευεργέτες, ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και συνεστίαση. Ο κ. Σιάτρας, ο οποίος  κλείνει στην ψυχή του διδακτικά βιώματα για την Ριζάρειο, από την εποχή που υπήρξε σπουδαστής της, δεν ξεχνά το χρέος του προς τους εθνικούς ευεργέτες, καλώντας και εμάς να το θυμηθούμε.
Η.Μ.