ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Νέα μάχη το Σεπτέμβριο!
Μια μάχη κέρδισε ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «Πίνδος», όχι ακόμα τον πόλεμο! Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ανέστειλε εξ’ ολοκλήρου, όπως ήδη έγραψε ο «Π.Λ.», την καταβολή των υπέρογκων προστίμων που έχει επιβάλλει στην επιχείρηση, όπως και στον «Νιτσιάκο» η Επιτροπή Ανταγωνισμού κι αυτό καταρχήν δημιουργεί ένα θετικό προηγούμενο. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα δοθεί η δικαστική συνέχεια στην υπόθεση, καθώς τα πρόστιμα απλά ανεστάλησαν, δεν έχουν διαγραφεί! Κι εκεί θα κριθούν πολλά, με πρώτο το μέλλον της Πτηνοτροφίας στην περιοχή μας…
Κ.Α.

Σκουπίδια ξανά…
Πέρυσι εθελοντές και αρμόδιες υπηρεσίες καθάρισαν απ’ τα σκουπίδια την Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων απ’ το Πέραμα μέχρι ψηλά, στο Δρίσκο σχεδόν, γεμίζοντας δεκάδες σακούλες. Φέτος στις άκρες του δρόμου έχουν μαζευτεί ξανά πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, χαρτιά, τενεκεδάκια κ.α.. Ποιος να τα καθαρίσει τώρα, λίγες μέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο; Ιδού το ερώτημα! Πάντως, το θέαμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό εν μέσω τουριστικής περιόδου…
Κ.Α.
Τι μας περιμένει…
Νιώθουμε σαν κάποιες αόρατες δυνάμεις να  πιέζουν καταστάσεις! Αυτά τα εμπάργκο με τη Ρωσία δεν θα μας βγουν σε καλό! Τριγύρω μας εμπόλεμες περιοχές. Τόσος πόνος και τόση δυστυχία. Και γιατί; Από την άλλη, όλο και πληθαίνουν οι φωνές για την πιθανότητα να προκαλέσει η Αμερική, για τους δικούς της οικονομικούς λόγους, πόλεμο με τη Ρωσία και αργότερα με την Κίνα. Αυτά ψιθυρίζουν οι κακές οι γλώσσες. Πάντως, οι διεθνείς οργανισμοί δεν φαίνεται να έχουν τη δύναμη να σταματήσουν το κακό. Και η Ε.Ε τι κάνει; Μόνο στο εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας συμμετέχει; Περίεργη η συμπεριφορά της… Ας ευχηθούμε και ας προσευχηθούμε να είναι όλα υποθέσεις!
Θ.

Εύλογα ερωτήματα…
Το υλικό που συγκέντρωσε, πρώην βουλευτής  για την εικονογράφηση Αγίου  θα το εκδώσει η Βουλή των Ελλήνων! Βλέπεις πόσο εύκολα ανοίγει το πουγκί της η Βουλή; Διαβάσαμε ακόμη ότι τις κορνίζες για την έκθεση φωτογραφιών  τις πλήρωσε η Περίβλεπτος! Δεν το βρίσκετε φυσικό  να προκληθούν συζητήσεις; Κάποιοι ενοχλήθηκαν που αυτός ο Ναός διέθεσε χρήματα για τέτοιους σκοπούς, όταν έχει αναλάβει την υποστήριξη τόσων ανήμπορων συμπολιτών μας! Ας είναι όλοι τους πιο προσεκτικοί, γιατί οι φορολογούμενοι αντιδρούν όταν βλέπουν να ξοδεύονται με ευκολία αυτά που τους παίρνουν… βίαια!
ΜΑΤ

Το αδιαχώρητο…

Στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας κατατάσσονται –και- φέτος η Πάργα και τα Σύβοτα. Καλά όλα αυτά, αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν είναι να πας διακοπές σε κάποια από τις δύο κωμοπόλεις αυτή την περίοδο γιατί γίνεται το «πατείς με πατώ σε»! Πού να περπατήσεις βράδυ, ας πούμε, στην προκυμαία της Πάργας και πώς να βρεις χώρο να καθίσεις στο Βάλτο ή σε κάποια από τις παραλίες των Συβότων. Μιλιούνια οι παραθεριστές και όσοι προτιμούν πιο ήσυχες διακοπές καλό θα ήταν να περιμένουν ως τις 20 με 25 Αυγούστου. Όσο για την Λευκάδα, απλησίαστες αυτή την περίοδο οι τιμές σε δωμάτια και ξενοδοχεία!..
Κ.Α.

Τι τραβάνε…
Τελικά κάποιοι πολιτικοί είναι για λύπηση! Κι αν είναι και αρχηγοί κομμάτων είναι να τους λυπάσαι δυο φορές! Ο Τσίπρας πήγε ακόμη και στο Άγιο Όρος! Σκέψου τον Αλέξη να συμμετέχει απ’ τα χαράματα στις ακολουθίες και να πιάνει στασίδι στο μισοσκόταδο! Θα μου πείτε και κάποιοι άλλοι πολιτικοί παλιότερα κάθε φορά που οι κάμερες εστίαζαν επάνω τους σε δοξολογίες και πανηγύρεις σταυροκοπιόνταν ασταμάτητα! Αλλά εκείνοι έφθασαν στα υψηλά αξιώματα. Λέτε γι’ αυτό να το κάνει και ο αρχηγός της σημερινής αντιπολίτευσης; Ας μην τον αδικούμε. Εκείνος ξέρει καλύτερα γιατί πήγε… Απλά αποφεύγει να μας το πει!
ΜΑΤ

* * *

Ποιες θυσίες έκαναν;
Όλοι αυτοί που με κάθε ευκαιρία εκφράζουν την υποστήριξή τους σε μας τους κατατρεγμένους Έλληνες που μας φόρτωσαν τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη ώστε, όπως εκείνοι μας ανακοινώνουν, να φθάσουμε στα όριά μας, θα ήταν καλύτερα να μας περιγράψουν ποιες απ’ τις δικές μας θυσίες έκαναν οι ίδιοι. Γιατί αν συμμετείχαν σ’ αυτές τις θυσίες θα ήξεραν ότι δεν φθάσαμε στα όριά μας! Αυτά ξεπεράστηκαν από πολλούς Έλληνες  αμέσως μετά τις πρώτες… τιμωρίες που τους επιβλήθηκαν. Το ότι κατάφεραν να στερήσουν από τον Έλληνα την εργασία που του εξασφάλιζε έναν τρόπο αξιοπρεπούς διαβίωσης αυτό απλά το φαντάζονται, δεν το βιώνουν οι ίδιοι!
 
Να βρεθείς στη θέση του…
Πόσοι απ’ αυτούς που πήραν τις αποφάσεις σε βάρος μας επέστρεψαν στην πατρική στέγη για να έχουν ένα πιάτο φαγητό και να μη πληρώνουν κοινόχρηστα, ΔΕΗ, και νερό; Υπάρχει έστω και ένας πολιτικός που να μη μπορεί να πληρώσει το φροντιστήριο του παιδιού του; Ποιος απ’ αυτούς βρέθηκε αυτά τα χρόνια στη δύσκολη θέση να μην έχει να δώσει χαρτζιλίκι στο παιδί του για το σχολείο; Υπάρχουν δικά τους παιδιά που σταμάτησαν τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο γιατί δεν είχαν τα έξοδα των σπουδών τους;  Για να μιλάς για τις θυσίες που κάνουν οι άλλοι πρέπει πρώτα να μπορείς να βρεθείς στη θέση τους. Αλλιώς μιλάς αφ’ υψηλού και η απόσταση που σε χωρίζει απ’ αυτόν που του ανέτρεψες με τις αποφάσεις σου τη ζωή του γίνεται μεγαλύτερη. Αν δεν θυσίασες και εσύ τη βόλεψή σου δεν πείθεις κανένα…

Για επιχορηγήσεις…
Πολιτικοί της κυβέρνησης αλλά και οι άλλοι της αντιπολίτευσης, που κάθε τόσο περιγράφουν τη δυστυχία του απλού λαού για να έχουν τροφή για τις αντικυβερνητικές τους κορώνες, τι θυσίασαν οι ίδιοι; Ακούσατε εσείς κάποια πτέρυγα της Βουλής ή μεμονωμένους βουλευτές να έφεραν θέμα για τον περιορισμό του κόστους της λεγόμενης εξουσίας; Πόσο αντέδρασαν όταν έπαιρναν τα κόμματά τους τις επιχορηγήσεις τακτικές και έκτακτες; Με αυτές πληρώνουν τις έγχρωμες αφίσες με τις φάτσες τους ρυπαίνοντας τις πόλεις και ο πολίτης πληρώνει φόρο ακόμη και στο καλυβάκι στο χωριό του για να εξασφαλίσει και τις επιχορηγήσεις των κομμάτων! Όσο για τις πρόωρες εκλογές που όχι μόνο τα ευρωπαϊκά κράτη δεν εφαρμόζουν αλλά ούτε καν η Τουρκία, αυτές προσθέτουν εκατομμύρια για πέταμα…

Καμία κουβέντα!..
Μπορεί να φαγωθούν στη Βουλή και στις επιτροπές για το τίποτε! Τη συζήτηση όμως για τις περικοπές των δαπανών εκεί όπου ακόμη αιμορραγεί το κράτος δεν την ανοίγει κανένας. Μας έδωσαν έστω και μια φορά στοιχεία για το πόσο κοστίζουν οι ανεξάρτητες αρχές; Μείωσαν τις δικές τους αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές αλλά απέφυγαν να τις κόψουν! Λες και δεν είναι χρέος τους να προετοιμάζουν τους νόμους πριν τους φέρουν για ψήφιση στη Βουλή. Για όσο υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο βιοτικό επίπεδο των συμμετεχόντων στην εξουσία και των πολιτών που αγωνίζονται για την επιβίωση, επίπεδο επικοινωνίας δεν θα υπάρχει.
Θεανώ Βλάχου