ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Στην πιο ακατάλληλη ώρα!
*  Άφησαν τόσα χρόνια αφορολόγητη την ακίνητη περιουσία του Έλληνα και τελικά αποφάσισαν να τη φορολογήσουν σε μια εποχή που ήδη ήταν φοροεξαρτημένοι οι πολίτες! Η μεσαία τάξη συρρικνώθηκε, μετά τα μέτρα που της επέβαλαν, οι κάτω από τα όρια της φτώχειας πλήθυναν, αδυνατώντας να εξασφαλίσουν ακόμη και τον επιούσιο, τα κόκκινα δάνεια διογκώθηκαν, αφού οι δανειολήπτες όχι μόνο δεν μπορούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους αλλά αδυνατούν να καλύψουν και  τη δόση του δανείου τους κι ας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους. Μέσα στη φορολογική καταιγίδα, σχεδίασαν και τον ΕΝΦΙΑ που από έκτακτος φόρος… μονιμοποιήθηκε προκαλώντας παρενέργειες.

Είναι μορφή βίας…
*  Οι οδηγίες που υπαγόρευε η Τρόικα στις ελληνικές κυβερνήσεις που διαχειρίζονταν την κρίση είχαν μέσα τους το σπέρμα της βίας. Όσοι αρέσκονται να ασκούν βία ανακαλύπτουν χίλιους τρόπους για να την επιβάλουν Και αυτή παρουσιάζεται με πολλά πρόσωπα ανάλογα με τη διαστροφή που έχει εκείνος που ασκεί τη βία. Τι να πούμε όμως για τη χειρότερη μορφή βίας που είναι η φτώχεια; Και εκείνοι που οδηγούν τους λαούς στη φτώχεια γιατί δεν τιμωρούνται ως βιαστές; Κι αν αυτοί που προκάλεσαν την κρίση  στην Ευρώπη αλλά και εκείνοι που ανέλαβαν να δώσουν λαθεμένες συνταγές για την έξοδο απ’ αυτή, σέρνοντας εν γνώσει τους τους λαούς στην ανεργία και τη φτώχεια γιατί δεν διώκονται από κανένα δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Μπερδεύτηκαν…
*  Κι ενώ εκείνοι που σχεδίασαν τον ΕΝΦΙΑ αδιαφόρησαν για τις παρενέργειες που θα προκαλούσαν, οι  άλλοι μπερδεύτηκαν με την παροχολογία. Καθένας έβαζε τα δικά του όρια! Άλλος μας λέει ότι θα βάλουν φόρο στην ακίνητη περιουσία από 300.000 ευρώ και πάνω αντικειμενική αξία, για κάθε άτομο στην οικογένεια. Δηλαδή, η τετραμελής οικογένεια θα έχει αφορολόγητο 1.200.000 ευρώ! Κάποιος άλλος στρογγυλεύει τη… δωρεά και μιλάει για 500.000 αφορολόγητη περιουσία. Αυτός υπολογίζει από εκεί και πάνω τους πλούσιους. Φαίνεται ότι κόβουν τον ΕΝΦΙΑ στα δικά τους μέτρα! Τελικά ας αποφασίσουν τι θα κάνουν γιατί κάποια στιγμή μπορεί και να κληθούν να πραγματοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και τότε…

Εκλογολογία!..
*  Δουλειά δεν έχουν τα ελληνικά κόμματα, σε εκλογές καταφεύγουν. Εμείς, τελικά, κάνουμε διπλά και τριπλά έξοδα σε κάθε κυβερνητική θητεία που υποτίθεται ότι είναι τετραετής. Ας μας δώσουν και το λογαριασμό. Πόσα ξοδεύει το κράτος για κάθε εκλογική αναμέτρηση; Πόσα χρήματα παίρνουν τα κόμματα στις έκτακτες επιχορηγήσεις και πόσα οι υπάλληλοι της Βουλής; Κι αν τώρα οι Έλληνες αποφάσισαν να μη δίνουν παντοδυναμία σε κανένα κόμμα, τότε μετά από πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα καταφέρνουν να μας δίνουν σταθερή κυβέρνηση;  Αφού με τους δικούς μας φόρους κάνουν τις εκλογές ας μας στείλουν και το λογαριασμό να ξέρουμε γιατί δεν φθάνουν τα έσοδα του κράτους και καταφεύγουν σε φορολόγηση τύπου ΕΝΦΙΑ ή άλλων δήθεν έκτακτων εισφορών που γίνονται τακτικές.    
Θεανώ Βλάχου

«Φουσκωμένοι» λογαριασμοί...
* To παρακάτω κείμενο μας έστειλε φίλος αναγνώστης και το δημοσιεύουμε αυτούσιο. Ιδού τι μας γράφει: «Οι λογαριασμοί νερού της μητέρας μου είναι συνήθως της τάξης των 40 ευρώ ανά λογαριασμό. Αυτό το μήνα ο τελευταίος λογαριασμός της ήρθε 272 ευρώ.  Διαρροή ΔΕΝ υπήρξε καθώς ελέγχθηκε από συνεργείο του Δήμου. Από την έρευνα που πραγματοποίησα διαπίστωσα πως το θέμα των φουσκωμένων λογαριασμών νερού της ΔΕΥΑΙ είναι διαχρονικό. Άρα αυτό το φαινόμενο συμβαίνει διαρκώς εδώ και αρκετά χρόνια και διατρέχει όλους τους Δημάρχους. Αν ο Γιαννιώτης ψαρώσει, το πληρώνει και το βουλώνει. Αν όχι, κάνει καταγγελία στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ώστε να παρέμβει και να ελέγξει τα πεπραγμένα της επιχείρησης διαχρονικά».
Εφόσον, μετά τη δημόσια αυτή καταγγελία κάποιος αρμόδιος θελήσει να παρέμβει τα στοιχεία του εν λόγω πολίτη είναι στην διάθεση του «Π.Λ.».
Α.
Αρρωστημένοι εγωισμοί…
*  Το να ενοχλεί την αντιπολίτευση η εκπροσώπηση του Σαμαρά στη Βουλή από το Μάκη Βορίδη είναι φυσικό. Αυτά τα περί δακτυλιδίου τα …πέταξαν για να δημιουργηθεί εσωτερικό πρόβλημα στη ΝΔ! Βλέπεις, τον βρήκαν απέναντί τους πολλές φορές μέσα στη Βουλή για ιδεολογικά θέματα και του το φύλαγαν! Εκείνος ξέρει πολύ καλά πώς να υπερασπίζεται την ιδεολογία αυτής της παράταξης στην οποία δεν εντάχθηκε δια μεταγραφής αλλά εκλέχτηκε ως πρώτος βουλευτής στην Α’ Αθήνας. Εκείνοι οι βουλευτές της ΝΔ που ενοχλήθηκαν από την προβολή του Βορίδη απλά έδειξαν ότι θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο άξιο! Όμως αντί να χύνουν χολή καλύτερα είναι να φροντίσουν απλά να γίνουν καλύτεροι. Το καλαμοκαβάλημα δεν τους δίνει και μπόι…
Θ.
«Βουνά» τα χαρτόνια!
*  Δεν φταίει μόνο ο Δήμος για την εικόνα με τα σκουπίδια που παρουσιάζουν δρόμοι, πλατείες κι άλλοι δημόσιοι χώροι των Ιωαννίνων. Οι πολίτες έχουν επίσης το δικό τους μερίδιο ευθύνης, όπως και ορισμένοι καταστηματάρχες. Παίρνει ο άλλος χάρτινα κουτιά, συσκευασίες, σακούλες απ’ το μαγαζί του και τις αφήνει γύρω ή πάνω σε κάδους σχηματίζοντας ολόκληρα… βουνά! Ούτε καν μπαίνουν στον κόπο να διπλώσουν έστω τα χαρτόνια για να μειωθεί ο όγκος τους. Ειδικά τα μεσημέρια του Σαββάτου γίνεται χαμός. Η φωτό των «Σκεπτόμενων Πολιτών 2013» με τους κάδους μπροστά στο κτίριο του ΟΤΕ…
Κ.Α.
Γιατί είναι εκβιασμός;
* Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν όλα τα αιτήματα κάθε συνδικαλιστικής κίνησης! Αρκεί να πιέζεται η κυβέρνηση! Όταν όμως έκαναν  απεργία οι δημοσιογράφοι του Ρ/Σ του ΣΥΡΙΖΑ «στο κόκκινο» επειδή είναι απλήρωτοι, ο διευθυντής του τους χαρακτήρισε εκβιαστές! Μας θύμισε τις απολύσεις δημοσιογράφων από τα ΜΜΕ του ΚΚΕ και την κατασυκοφάντησή τους όταν τότε η κ. Παπαρρήγα υπερασπιζόταν οπουδήποτε αλλού το δικαίωμα στην εργασία κάθε εργαζομένου και κατήγγειλε πάντα τις απολύσεις… Σκέψου τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αν του δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει και βρει τότε τους συνδικαλιστές απέναντί του επειδή δεν θα ικανοποιούνται από τις παροχές του. Αλλά κάθε διαμαρτυρία, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, δεν αναγνωρίζεται…
ΜΑΤ

Και νέα αναβολή στη δίκη Φίλιου…

*  Για 3 Απριλίου 2015 αναβλήθηκε χθες, για δεύτερη φορά, η δίκη του πρ. δημάρχου Ιωαννίνων Φιλ. Φίλιου, που αφορά τις χωρίς αδειοδοτήσεις εργασίες που έγιναν στον υγροβιότοπο της Αμφιθέας, για την κατασκευή στίβου θαλασσίου σκι.
Ας σημειωθεί ότι η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Εισαγγελέα, διότι... «κατ’ εξακολούθηση έγιναν πράξεις υποβάθμισης του περιβάλλοντος»!
Θα παρακολουθήσουμε την πορεία της υπόθεσης (εάν δεν αναβληθεί εκ νέου), μιας και άπτεται του πολύ σοβαρού θέματος της υποβάθμισης του οικοσυστήματος της πολύπαθης Παμβώτιδας.
Α.

«Ξέφραγο αμπέλι»…
*  Απ’ την στιγμή που καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία έλεγχος δεν ξανάγινε μέσα στο Κάστρο για το ποιος μπαίνει με το Ι.Χ. του, κυκλοφορεί ή παρκάρει, καταγγέλλουν στη στήλη κάτοικοι του οικισμού! Καθημερινά βλέπουμε οχήματα να καβαλούν πεζοδρόμια και να μην μας αφήνουν ούτε καν να βγούμε από τα σπίτια μας, λένε χαρακτηριστικά! Υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο Κάστρο με όχημα επιτρέπεται μόνο σε μόνιμους κατοίκους. Υπάρχουν εξάλλου οι σχετικές πινακίδες στις πύλες του, αλλά ποιος τους δίνει σημασία!
Κ.Α.