ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Σκέψου πόσα πληρώσαμε…
* Αν ύστερα από τέτοια μηχανοργάνωση και τόσους ελέγχους που γίνονται εξακολουθούν τα τρωκτικά να επιβιώνουν τότε δεν θα απαλλαγούμε ποτέ απ’ αυτά! Δέκα εξετάσεις την ίδια μέρα, στον ίδιο ασθενή και για διαφορετικές ασθένειες, υπέγραψε ένας από τους κακομαθημένους γιατρούς του συστήματος! Θα έκανε ο ασθενής- αν ήταν και ασθενής- την ίδια μέρα 10 εξετάσεις αίματος! Υποθέτουμε ότι αυτές τις χρέωσαν στο σύστημα κάποια συνεργαζόμενα  εργαστήρια  και έτσι πληρώθηκαν από τους φόρους μας για μία εξέταση στο δεκαπλάσιο και χώρια οι υπόλοιπες, αφού πήρε εντολές για δέκα αρρώστιες που η κάθε μια είχε και τις δικές της εργαστηριακές εξετάσεις!

Τιμωρήθηκε ο γιατρός;
* Μας ανακοίνωσαν πολλές τέτοιες λίστες με εγκλήματα αλλά λίστες με τις τιμωρίες δεν μας έστειλαν ποτέ! Και τέτοια εγκλήματα έγιναν και κατά το παρελθόν αλλά εξακολουθούν να γίνονται και σήμερα παρά τη μηχανοργάνωση και τους ελέγχους που λένε ότι κάνουν.  Και ο εν λόγω  γιατρός τι έγινε; Του πήραν την άδεια; Εκείνο το πειθαρχικό συμβούλιο των γιατρών πόσες άδειες έχει αφαιρέσει μέχρι σήμερα; Μήπως δίνουν άφεση αμαρτιών αυτά τα συμβούλια από συναδελφική αλληλεγγύη και γι’ αυτό συνεχίζουν τα «τρωκτικά» τη δράση τους; Γιατί έχουμε ακούσει τόσα και τόσα για τις δράσεις επίορκων στελεχών της υγείας αλλά αποφάσεις με στοιχεία που να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους επόμενους δεν μας παρουσίασαν.

Τα ίδια και τα ίδια...
* Ο εκάστοτε υπουργός βγαίνει στην τηλεόραση, δηλώνει δήθεν την αγανάκτησή του, ανακοινώνει και κάποια ΕΔΕ και μετά η σιωπή. Χρήματα στα δημόσια ταμεία από τέτοια παράνομα έσοδα δεν αποδόθηκαν σχεδόν ποτέ. Και είναι φυσικό να αναρωτιόμαστε, τότε γιατί μας ανακοινώνουν μόνο την πρώτη σκηνή του δράματος; Και που μάθαμε σήμερα ότι γράφτηκαν δέκα εξετάσεις αίματος στον ίδιο ασθενή, την ίδια μέρα εμείς σε τι ωφεληθήκαμε; Θα επιστρέψουν στα ασφαλιστικά μας ταμεία αυτά που εισπράχθηκαν παράνομα; Εδώ ακούμε ότι ακόμη και το φαρμακείο που …προστάτευε τα φάρμακά του μέσα σε πηγάδι εξακολουθεί να λειτουργεί. Ούτε ακούσαμε αν αυτά τα χρήματα που πετάχτηκαν στο πηγάδι επέστρεψαν στα ταμεία μας!

Βάλλεται από παντού
*  Όταν τα ασφαλιστικά μας ταμεία πληρώνουν περισσότερα απ’ όσα χρειάζονται οι πραγματικοί πάσχοντες για να υποστηριχτούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, είναι φυσικό να κόβουν πόρους από το σύστημα και να στερούν από τους δικαιούχους την προστασία που έχουν ανάγκη! Και ήρθε η ώρα να μη δίνουμε άφεση αμαρτιών ούτε στους πάσχοντες που συναινούν και συμπράττουν στις παράνομες ενέργειες ορισμένων στελεχών του συστήματος υγείας. Γιατί δεν μπορεί να μην ήξερε ο παραπάνω ασθενής με τις δέκα ασθένειες ποιες εξετάσεις παρέλαβε! Αν τώρα αναγκαστούν να δημοσιοποιήσουν τους ιατρικούς φακέλους όλων μας καταργώντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων θα είναι η τιμωρία μας που αφήσαμε όλους αυτούς ανεξέλεγκτους να πλουτίζουν σε βάρος μας.
Θεανώ Βλάχου

Επιτέλους, συμβάσεις!
* Κοίτα να δεις σύμπτωση! Μία μόλις ημέρα μετά το σχόλιο της στήλης για τους καθηγητές σε δομές του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων όπως το Ωδείο και η Σχολή Κλασικού Χορού που εργάζονται εδώ και καιρό χωρίς σύμβαση, τους κάλεσαν απ’ το Πνευματικό και υπέγραψαν –επιτέλους– τις συμβάσεις τους! Τυχαίο προφανώς το συγκεκριμένο γεγονός… Άντε τώρα να δούμε πότε θα αρχίσουν να πληρώνονται κιόλας, αφού δουλειά έχουν πιάσει ήδη απ’ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ας ελπίσουμε να μην τους βρει το 2015 απλήρωτους. Εδώ είμαστε όμως…
Κ.Α.
Τι θα γίνει στις γιορτές…
* «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά ως τώρα και συνεχίζουμε, προκειμένου να παρουσιάσουμε ένα καλό γιορτινό αποτέλεσμα τα Χριστούγεννα», ανέφερε προχθές βράδυ, μιλώντας στο TV1, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Νίκος Γκόλας. Έσπευσε πάντως να μετριάσει τις προσδοκίες, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να μπουν τόσα λαμπάκια στην πόλη όσα παλιότερα λόγω υψηλού κόστους, όμως θα επισκευαστούν τα υπάρχοντα. Για να δούμε τι θα δούμε… Πάντως, καλή ιδέα να συντονιστούν από τον Δήμο όλες οι γιορτινές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα Γιάννενα. Κάτι φυσικά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο εδώ και χρόνια!..
Κ.Α.

Κατεστραμμένα…
* Πόσο καιρό είναι σε τέτοια απερίγραπτη κατάσταση τα φωτιστικά στο Πάρκο Κατσάρη, δίπλα στην Παιδική Χαρά (η φωτό απ’ τους «Σκεπτόμενους Πολίτες2013»); Πάρα πολύ, είναι η απάντηση. Άλλα είναι σπασμένα, άλλα έχουν μετατραπεί σε… κάλαθους σκουπιδιών κι όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα επισκευάσει! Ίσως να τα θεωρούν… άχρηστα. Πάντως, στο συγκεκριμένο σημείο τα βράδια επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι! Κάποιος, βέβαια, τα κατάντησε έτσι τα φωτιστικά, δεν έγιναν μόνα τους. Και τώρα αυτή την ζημιά την πληρώνουμε όλοι μας…
Κ.Α.
Εικόνα σχιζοφρένειας…
* Δύο νέοι άνθρωποι, εκπρόσωποι διαφορετικών παρατάξεων ήταν προσκεκλημένοι στο κανάλι «Ε»! Και οι δύο ανέλυαν τις απόψεις τους ταυτόχρονα, κανένας δεν άκουγε τον άλλο, κανένας δεν τηρούσε τους κανόνες του διαλόγου. Όσες φορές και αν προσπάθησε η δημοσιογράφος να παρέμβει και να βάλει τάξη στη συζήτηση  ώστε να ακουστούν οι απόψεις και των δύο φοιτητών στάθηκε αδύνατο. Ο ένας άφηνε και κάποια περιθώρια στον άλλο για να απαντήσει σ’ αυτά που τον ρωτούσε αλλά ο άλλος δεν έπαιρνε ανάσα. Λες και είχε μάθει απ’ έξω το μάθημά του και ήθελε να προλάβει να το τελειώσει! Τι βγήκε από τη συζήτηση και τι καταλάβαμε εμείς; Τίποτε! Γι’ αυτό δεν προχωράει τίποτε στην Παιδεία. Έχουμε διάλογο... κωφών!
Θ.

Εξήγηση για τον ΟΑΕΔ…

* Τελικά υπάρχει πειστική εξήγηση για την αργοπορία του Διευθυντή των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων την περασμένη Παρασκευή, εξαιτίας της οποίας έμειναν έξω οι σπουδαστές την πρώτη ώρα. Προέκυψε ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας και έτυχε να λείπει και η γραμματέας της Σχολής. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, με έγγραφό του την ίδια ημέρα προς την Προϊσταμένη Δ/νσης Εκ­παίδευσης, ανέφερε το γεγονός και πρότεινε την αναπλήρωση των 10 διδακτικών ωρών που χάθηκαν εκείνο το πρωί, εξηγώντας επακριβώς τι είχε συμβεί και αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη (γεγονός σπάνιο για υπάλληλο Δημοσίου!). Πάντως, καλό είναι κλειδιά να έχουν και άλλοι πλην του Διευθυντή και της γραμματέως για να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο!
Κ.Α.

Έκανε την υπέρβαση!..
* Φαίνεται ότι του κακοφάνηκε του κ. Τσίπρα που δεν τον εμπιστεύονται οι Έλληνες για πρωθυπουργό και δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό στον …εχθρό του το Σαμαρά, γι’ αυτό έφθασε στην Ισπανία για να παραστεί στο ιδρυτικό συνέδριο των PO­DEMOS νομίζοντας ότι θα πάρει πόντους! Από εκεί διακήρυξε ότι θα διώξει και την Ελ­ληνική και την Ισπα­νική  κυβέρνηση... τρομάζοντας ακόμη και τον Ραχόι! Ο Έλληνας «superman» δεν μένει τώρα παρά να διώξει και όλες τις κυβερνήσεις και των άλλων κρατών της Ευρώπης, ώστε αν τελικά τον εμπιστευθούν οι Έλληνες και τον κάνουν πρωθυπουργό, να βρίσκει άλλο κλίμα στις Συνόδους Κορυφής. Τώρα, αν υπερεκτιμά τις δυνατότητές του δεν είναι κακό. Με όνειρα ζουν όλοι οι σωτήρες των λαών...
ΜΑΤ