ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με ποια κριτήρια;
* Πολλά συμβαίνουν αυτό τον καιρό! Δεν είχαμε τέτοιους προβληματισμούς άλλη φορά. Ανέβαιναν, κατέβαιναν οι κυβερνήσεις και συνήθως ψηφίζαμε θυμωμένοι. Δεν αξιολογούσαμε το έργο τους ούτε τους κρίναμε με βάσει το πρόγραμμα που μας παρουσίαζαν και τα αποτελέσματά του στη λήξη της θητείας τους. Νομίζω πως ψηφίζαμε με κριτήριο την ιδεολογία στην οποία μέναμε σταθεροί, άσχετα αν τα πεπραγμένα του πολιτικού μας χώρου είχαν την οποιαδήποτε σχέση με τις αρχές που διακήρυτταν προεκλογικά. Κι όταν νιώθαμε ότι άλλα έλεγαν και άλλα έκαναν τότε ψηφίζαμε θυμωμένοι ένα άλλο κόμμα, άσχετα αν και αυτό με τη σειρά του αποδεικνύονταν στην  πράξη  ακόμη χειρότερο…

Δεν μας σεβάστηκαν…
* Ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση των οικονομικών του κράτους, αλλά και η οργάνωση της δημόσιας διοίκησης, μας απεδείκνυαν ότι αυτοί που με δική μας εντολή αναλάμβαναν την εξουσία δεν ήξεραν τι τους γίνεται ή μπορεί και να μην ήθελαν να ξέρουν. Απλά ήταν εντελώς αδιάφοροι. Το βαρυφορτωμένο δημόσιο με νόμους, τροπολογίες και εγκυκλίους δεν διευκόλυνε τον πολίτη, αντιθέτως του έκανε τη ζωή δύσκολη. Και τότε άρχιζαν οι παρενέργειες με τα γρηγορόσημα! Όλοι έβλεπαν τι γίνεται, όλοι ήξεραν ότι τους ξέφυγε η κατάσταση αλλά κανένας δεν ήταν διατεθειμένος να ξεμπλέξει το κουβάρι. Οι πολίτες διαμαρτύρονταν όταν τους δυσκόλευε το σύστημα και χειροκροτούσαν όταν βολεύονταν χάρις στην παρέμβαση του πολιτικού- σωτήρα που περίμενε την ανταπόδοση.

Mε μεγάλη πλειοψηφία!..
* Κάποια εποχή υπήρχαν διαδόσεις ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα γινόταν πρωθυπουργός! Και όχι μόνο γιατί το ήθελε η μαμά του για να γίνει συγγενής τριών γενεών πρωθυπουργών. Ποιοι αποφάσιζαν για μας διαμορφώνοντας το περιβάλλον με τέτοιο τρόπο που τελικά γινόταν το θέλημά τους; Δεν δώσαμε τότε σημασία στους ψιθύρους, ούτε το πιστεύαμε ότι ο Γιώργος θα γίνει πρωθυπουργός γιατί φαινόταν ότι ο γιος του Ανδρέα δεν είχε τα προσόντα του πατέρα του. Κι όμως, όχι μόνο τον κάναμε πρωθυπουργό, αλλά του δώσαμε και μεγάλη πλειοψηφία. Θα μου πείτε, μήπως μας έβαλαν κάποιοι το ψηφοδέλτιο στην τσέπη; Το αποφάσισε, είπαν, το 44% όσων ψήφισαν. Αν αμέσως μετά χτυπούσαν το κεφάλι τους στον τοίχο αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Στήριξη ή έλεγχος;
* Μαζί με τον Παπανδρέου την εξουσία μοιράστηκε ένας στρατός νέων προσώπων της δικής του επιλογής. Τους ονόμασαν κηπουρούς! Εμείς πρώτη φορά τους βλέπαμε. Έτσι, παίχτηκε η μία πράξη του δράματος. Και τώρα, γύρω από την αντιπολίτευση δημιουργείται ένα καινούργιο σενάριο. Τσίπρας πρωθυπουργός, νέα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή που ασχολούνται με τα οικονομικά και ξέρουν από Βlack Roc ενώ οι σύζυγοί τους λύνουν και δένουν στο CITY! Υπάρχει δόση αλήθειας στις φήμες ότι οι αγορές ετοιμάζουν στελέχη και τα στέλνουν σε κάθε  κυβέρνηση για να αναλάβουν οικονομικά καθήκοντα ώστε να τα έχουν υπό τον έλεγχό τους; Αν είναι έτσι, τότε οι αγορές έχουν πράγματι τον πλήρη έλεγχο!
Θεανώ Βλάχου

Επικρατείας στο Ποτάμι!
* Και… άρωμα Ηπείρου διαθέτει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας που ανακοίνωσε χθες το Ποτάμι. Στην τέταρτη θέση του –μη εκλόγιμη- έχει τοποθετηθεί η Γιαννιώτισσα διακεκριμένη Ογκολόγος Παθολόγος Άννα Εφραιμίδου – Παπασταύρου, αδελφή του πρώην δημάρχου Τάσου Παπασταύρου. Η ίδια είχε κατέβει και στις πρόσφατες ευρωεκλογές ως υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο υπάρχει κι ένας… Καχριμάνης, ο οποίος όμως δεν έχει συγγένεια με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου! Πρόκειται για τον Σπύρο Καχριμάνη, Πρόεδρο του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, από το Άργος.
Κ.Α.

Εκπλήξεις στο Δασαρχείο…
* Κάτι άλλαξε στο Δασαρχείο Ιωαννίνων! Άλλο κλίμα, διαφορετική και η αντιμετώπιση του πολίτη. Τόσα χρόνια πέρασαν με μια απαράδεκτη και γραφειοκρατική αντίληψη που έφερνε εμπόδια στον κάθε πολίτη που είχε την ατυχία να συναλλάσσεται με αυτή την υπηρεσία. Δεν ξέρουμε αν η νέα κατάσταση έχει σχέση με τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη Δημόσια Διοίκηση ή αν η επιλογή του Δασάρχη και των άλλων εμπλεκομένων σ’ αυτή την Yπηρεσία  έγιναν πράγματι αξιοκρατικά. Πάντως, η αλλαγή είναι εμφανέσταση και μακάρι όλοι οι πολίτες να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες…
Θ.

Χαίρονται τα κλεμμένα!
* Κάποιοι απολαμβάνουν χρήματα που ανήκαν σε άλλους και τους τα έκλεψαν! Αν δεν έχεις καμία αναστολή και οικειοποιείσαι ακόμη και βοηθήματα  που ανήκαν σε υπερήλικες συμπολίτες σου, τότε είσαι ακατάλληλος  να ασχοληθείς με τα κοινά! Γιατί είναι αδύνατο να σου εμπιστευθούν οι πολίτες να διαχειριστείς τις τύχες τους. Ξεκινάς με αρνητικό πρόσημο που θα σε ακολουθεί και θα σου βάζει εμπόδια στις προσωπικές σου επιδιώξεις. Γιατί, αν κάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται στον μικρόκοσμό σου τότε πώς να δεις τι θα γίνει σε μεγαλύτερες κλίμακες;  Η καλή η μέρα απ’ την αυγή φαίνεται…Καλά είναι να φροντίζει κανείς να βολευτεί αλλά δεν μπορεί να αδικεί τους άλλους για να ωφεληθεί ο ίδιος και να έχει το θράσος να μιλάει για αρχές και αξίες.
ΜΑΤ
Τρεις οι παλιοί…
* Απ’ τους επτά υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων οι τέσσερις είναι νέοι, ενώ οι τρεις έχουν ξαναδώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών του 2012. «Παλιοί» είναι ο νυν βουλευτής Χρήστος Μαντάς, ο οικονομολόγος Γιάννης Καραγιάννης και ο εκπαιδευτής καταδύσεων Άρης Σπέγγος. Απόντες από το ψηφοδέλτιο ο Κώστας Μπασιούκας που είχε κατέβει το 2012 και φυσικά ο πρ. δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, υποψήφιος βουλευτής το 2009.
Κ.Α.

Η πίτα των Μετσοβιτών…

* Ήταν πολύς κόσμος εκεί! Ο λόγος για την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας από τον Σύλλογο των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών. Παρόντες ο Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας που έκοψε την πίτα μαζί με τον Δημήτρη Μαυρογιώργο, Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, μέλη και πολλοί ακόμα φίλοι του Συλλόγου! Δεν ξεχνούν ποτέ το αντάμωμά τους στην αρχή κάθε χρονιάς οι Γιαννιώτες Μετσοβίτες! Κι έπεται συνεστίαση κοντά στις Απόκριες…
Κ.Α.

Ο… προφήτης!
* Επειδή γίνεται θόρυβος για τις διάφορες… κολοτούμπες καλλιτεχνών, οι οποίοι με την δημοσιότητα της… προσωπικότητάς τους θέλουν να παίξουν ρόλο, παρασύροντας… δυστυχισμένες συνειδήσεις, θ’ αναφερθώ και πάλι σε κάτι που είχε πει ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ, το 1983, στην «Μπουάτ Διαγώνιος της Πλάκας» και το οποίο ήταν έτοιμος να υπηρετήσει ως υποψήφιος του Σύριζα!
«Εδώ και δύο χρόνια, έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά, σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων δημοσίων υπαλλήλων, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων. Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα, ο Ανδρ. Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης»!.
Γιατί κ. Χάρρυ ζήλεψες τον Λαζόπουλο και προσπάθησες να υπηρετήσεις τον συνεχιστή αυτού του μπάχαλου; Γιατί προδίδεις την «δική σου» ιδεολογία;
Γ.