ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μπράβο στον Πανούση!
* Μέσα στις τόσες ανοησίες που ακούστηκαν, πριν ακόμη κάνει τις προγραμματικές της δηλώσεις η κυβέρνηση, μια φωνή λογικής ξεχώρισε. Αυτή του  κ. Πανούση που ήταν κάποτε στην κυβέρνηση συνεργασίας ύστερα από πρόταση της ΔΗΜΑΡ, όταν εκείνη έδειχνε μεγάλη υπευθυνότητα. Όταν όμως έχασε το μέτρο της λογικής και της συνέπειας σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους. Μετρημένος, σοβαρός και πολύ υπεύθυνος δείχνει ο νέος υπουργός. Ξεκαθάρισε τη θέση τους ως προς τον αφοπλισμό των αστυνομικών και καταλάβαμε τι σημαίνει στην πράξη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Μίλησε και για το γκρέμισμα του φράχτη στον Έβρο που μια υπουργός, σύντροφος άλλου υπουργού -για να τηρηθούν και τώρα οι κανόνες της οικογενειοκρατίας- ετοιμάζει τις μπουλντόζες για να τον γκρεμίσει!

Ξεκάθαρες θέσεις…
* Αν δεν έχεις εναλλακτική λύση για το πρόβλημά σου δεν γκρεμίζεις πρώτα αυτή που έχεις είπε ο κ. Πανούσης. Μίλησε για την ευλογημένη ώρα που όλοι οι λαοί θα ζουν ειρηνικά και τα κράτη να έχουν ανοιχτά σύνορα… Όμως τώρα που καίγεται η γειτονιά μας και που τόσοι λαοί ελπίζουν να φτάσουν εδώ, είμαστε σε θέση να τους εξασφαλίσουμε μια δουλειά; Πριν να το πετύχουμε καλύτερα να μη τους στέλνουμε προσκλητήρια φιλοξενίας από το Κολωνάκι! Μάλλον η κ. Υπουργός δεν έχει συναίσθηση των όσων διακηρύττει. Μετά τις ήρεμες δηλώσεις του κ. Πανούση ηρέμησαν και οι κάτοικοι του Έβρου! Αρκετά το Αθηνοκεντρικό κράτος καταδυνάστευε τη ζωή όλων μας με τις αποφάσεις του. Περιμένουμε τώρα να δούμε αν θα προτείνει την κατάργηση και της  Φρόντεξ.

Kαι ο υπουργός Παιδείας…
* Μετά τις βιαστικές και αψυχολόγητες δηλώσεις Κουράκη αντέδρασε και ο Υπουργός της Παιδείας. Ο Κουράκης με τη βιασύνη που τον διακρίνει αναστάτωσε τους μαθητές της τελευταίας τάξης. Η διεθνής αντίληψη είναι ότι δεν γίνεται καμία αλλαγή στην Παιδεία που να την αφορά. Το κράτος δεν αιφνιδιάζει τους μαθητές με επιπόλαιες κινήσεις. Στην Αγγλία μελετούσε διακομματική επιτροπή το σύστημα Παιδείας για 10 χρόνια και, όταν κατέληξαν, υποσχέθηκαν να το εφαρμόζουν όποιο κόμμα κι αν έχει την εξουσία. Γι’ αυτό και το σύστημά τους είναι υποδειγματικό, αναφέρονται σ’ αυτό άλλα κράτη θεωρώντας το ικανοποιητικό και δεν αλλάζει το σύστημα ούτε όταν αλλάζουν κυβέρνηση ούτε όταν αλλάζει ο υπουργός. Αυτό είναι Ελληνική πρωτοτυπία!
Επιπολαιότητα!..
* Λίαν επιπόλαιος ο κ. Κουράκης. Δεν σεβάστηκε ούτε τον πρωθυπουργό που τους ζήτησε να περιμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις. Το να αναστατώσεις την εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι δύσκολο, αρκεί ένα πυροτέχνημα. Ευτυχώς που τα μάζεψε ο Υπουργός Παιδείας που δείχνει να ξέρει πόσο σημαντικό πόστο ανέλαβε. Οι αλλαγές στην Παιδεία θέλουν υπευθυνότητα. Δεν γκρεμίζεις πριν καταλήξεις σε τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Η Παιδεία χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα για να καταλήξεις σε δομικές αλλαγές. Εμείς συμφωνούμε ότι αυτό που έχουμε δεν προσφέρει πραγματική Παιδεία. Αυτό απλά τροφοδοτεί την παραπαιδεία. Γι’ αυτό το θέμα δεν καταλάβαμε να έχει θέση ο κ. Κουράκης…
Θεανώ Βλάχου

Ας τη νοικιάσουν!..
* Να μη δοθεί η ΟΑΣΗ σε ιδιώτες, αναφώνησαν κάποια μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου! Γιατί βρε παιδιά; Δεν θυμάστε τι γινόταν με την ΟΑΣΗ, το Γιαννιώτικο Σαλόνι και το Ξενία όσο ήταν Δημοτικές επιχειρήσεις; Όλες τους υπερχρεωμένες και οι υπηρεσίες που προσέφεραν ήταν πέρα βρέχει… Εκείνοι οι ιδιώτες που καθάρισαν το Γιαννιώτικο Σαλόνι όταν το νοίκιασαν από το Δήμο θυμούνται ποια κατάσταση βρήκαν; Το κράτος και οι Δήμοι ως επιχειρηματίες απέτυχαν. Τα άλλα είναι ιδεοληψίες για να κάνουν κάποιοι αισθητή την παρουσία τους… Αν θέλουν ας νοικιάσουν οι ίδιοι την ΟΑΣΗ, ώστε να έχει έσοδα ο Δήμος και εκείνοι ας προσφέρουν φθηνές και ποιοτικές υπηρεσίες. Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι.
Θ.

Η Πεδινή χωρίς νερό!..
* Χωρίς νερό έχουν απομείνει απ’ το περασμένο Σάββατο οι μισοί περίπου κάτοικοι της Πεδινής, από τη μεριά του κάμπου προς την Αμπελιά, προφανώς λόγω βλάβης στο σύστημα ύδρευσης κι ακόμα περιμένουν πότε η ΔΕΥΑΙ θα την επιδιορθώσει. Οι κάτοικοι καλούν την ΔΕΥΑΙ, καλούν τον Δήμο, όταν βρίσκουν κάποιον διαμαρτύρονται, όμως ακόμα τίποτα! Συνεργείο της ΔΕΥΑΙ έχει πάει στην περιοχή αλλά νερό δεν ήρθε! Δεν μπορεί τόσες μέρες να μην βρίσκουν το πρόβλημα, κάτι άλλο «παίζει»… Οψόμεθα!
Κ.Α.

Και λίγο χιόνι…
* Το’ ριξε και στα Γιάννενα το χιονάκι του για να μη μείνουμε με το… παράπονο, αν και δεν κράτησε για πολύ! Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη η χιονόπτωση ήταν πυκνή κατά διαστήματα και το κέντρο της πόλης κυριολεκτικά νέκρωσε, ενώ χθες το πρωί λίγο χιόνι είχε απομείνει πάνω σε αυτοκίνητα και σε δέντρα όπως αυτά μπροστά απ’ το Ρολόι (φωτό). Για να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο φετινός χειμώνας. Καλού – κακού, πάντως, βάλτε και καμιά αλυσίδα στο πορτμπαγκάζ του Ι.Χ. σας!..
Κ.Α.

Μας… βομβαρδίζουν!
* Όχι λένε στον Τσίπρα για στροφή προς την κόκκινη αρκούδα! Δάχτυλος Πούτιν η κόντρα ευρωπαίων προς την Ελλάδα διαρρέουν άλλοι! Το πετρέλαιο πέφτει και τα ταμεία του Πούτιν είναι μείον! Λόγω εμπάργκο τα ελληνικά προϊόντα δεν φθάνουν στη Ρωσία και οι τουρίστες χάθηκαν απ’ την Ελλάδα. Αυτοί εξυπηρετούνται με τα τουρκικά προϊόντα και τα δικά μας σάπισαν στα καφάσια! Ο Ομπάμα δηλώνει υποστηριχτής της Ελλάδας προκειμένου να βγει από τη λιτότητα!!! Κι εμείς τι να σκεφτούμε; Μήπως ο ορυκτός πλούτος θα μας βγει τελικά σε κακό; Η Ουκρανία δεν είναι μακριά μας! Κάποτε ο Καραμανλής πήγε να υπογράψει συμφωνίες για αγωγούς και του κόπηκε η φωνή. Ακόμη δεν έκανε ούτε μία δημόσια δήλωση…Και ο Αλέξης μέσα στη δίνη του πολέμου των συμφερόντων… Θα τα βγάλει πέρα;
MAT

Α λα Γερμανικά…
* Συναντήθηκαν για φαγητό Μέρκελ, Ολάντ και Σούλτς και κατά τη Γερμανική συνήθεια πλήρωσε καθένας τα δικά του. 38 ευρώ o καθένας! Τι έφαγαν και κόστισε τόσο δεν το μάθαμε, αλλά πώς το είδε η Μέρκελ που επιμένει να κατεβάζει το βιοτικό επίπεδο των λαών της Ευρώπης; Η ίδια δίνει το δικαίωμα στον εαυτό της να απολαμβάνει ένα ακριβό γεύμα λες και όλη της τη ζωή αυτό έκανε! Πίσω από τα τείχη δεν βίωνε τέτοιες πολυτέλειες. Και τώρα που βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον τολμάει να βυθίζει στη φτώχεια τους λαούς της Ευρώπης ενώ εκείνη καλοπερνάει. Όσο για το τι είπαν κατά το γεύμα; Θα άκουσε από πρώτο χέρι ότι οι Έλληνες ξύπνησαν… Δεν θα της άρεσε, αλλά πού θα πάει, θα το χωνέψει.
Θ.

Πίτα… τραγουδιστά!

* Κοπή πίτας χωρίς τραγούδι δεν γίνεται, όταν την εκδήλωση κάνει η Μικτή Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων! Τα μέλη της λοιπόν και μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου αντάμωσαν στο κτίριό του, αντάλλαξαν ευχές για τη νέα χρονιά, έκοψαν την βασιλόπιτά τους και φυσικά τραγούδησαν, για να ξεκινήσει το 2015 μουσικά! Από τη στήλη πολλές ευχές για ένα παραγωγικό καλλιτεχνικό έτος!..
Κ.Α.

Εκλογές με τσίπουρο!
* Πέρασαν μέρες από τότε, αλλά αξίζει να αναφερθεί. Παρέα με φίλους,  τρώγοντας και πίνοντας τσίπουρο Ηπειρώτικο που του αρέσει ιδιαίτερα, παρακολούθησε τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών ο Κάρολος Παπούλιας! Το ντόπιο τσίπουρο δεν έλλειψε απ’ το Προεδρικό Μέγαρο τα τελευταία δέκα χρόνια που ο Καρ. Παπούλιας είναι Πρόεδρος. Τώρα που εκείνος αποχωρεί…
Κ.Α.