ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ας το σκεφτούν…
•  Το ότι χρειάζεται η κυβέρνηση πόρους είναι φως φανάρι! Όμως, αντί να βάζει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων ας κατεβάσει άμεσα τις αντικειμενικές αξίες κι ας βάλει τώρα το φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ! Αν περιμένουν τον Ιούνιο για να ασχοληθούν με τις αντικειμενικές αξίες θα χάσουν χρόνο. Γιατί, αν φορολογήσουν τώρα εκείνους που έχουν μεγάλη περιουσία, θα εξασφαλίσουν πόρους και θα μάθουμε και εμείς μέχρι ποιο ποσό θα είναι αφορολόγητη η περιουσία. Αυτό το απέφυγαν κατά την προεκλογική περίοδο! Όσες φορές κι αν ρωτήθηκαν έστρεφαν αλλού τη συζήτηση. Πότε τελικά θα το αποκαλύψουν; Να θυμούνται ότι για τον ΕΝΦΙΑ ο λαός τιμώρησε την προηγούμενη κυβέρνηση...

Γιατί καθυστερούν;
•  Αφού χρειάζονται χρήματα γιατί δεν επισπεύδουν τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2014; Έτσι θα μάθουμε και εμείς τι μας περιμένει φέτος, εάν θα καταργήσουν την εισφορά αλληλεγγύης ή θα τη μειώσουν κατά 30% όπως υποσχέθηκε ο Σαμαράς και αν θα ισχύσει το τέλος επιτηδεύματος και πάλι. Αυτό το πλήρωναν και οι ανάπηροι εάν τύχαινε να έχουν περιουσία πάνω από 200.000 ευρώ κι ας ήταν πλασματικές αυτές οι αξίες κι ας μην απέδιδαν τα ακίνητα τίποτε στους δικαιούχους. Πώς είχαν καταφέρει να φέρνουν σε απόγνωση τους φορολογούμενους πολίτες δεν το ξέρουμε! Λες και ένιωθαν δυνατοί αν πίεζαν κάθε πολίτη που είχε φανερή και δηλωμένη την περιουσία του και δεν την έκρυβε μέσα σε Off shore!

Εύκολες πρακτικές…
•  Ας κάνουν κάτι για να έχει έσοδα το κράτος και να μη καταφεύγουν στις εύκολες πρακτικές όπως είναι η αφαίμαξη των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ή η περικοπή μισθών και συντάξεων για κάποιους μήνες όπως δήλωσε η κ. Παναρέτη ότι της πρότειναν οι συνομιλητές της στο Κλαμπ των Βρυξελλών. Πού τη βρήκαν και την έφεραν πάλι στα κέντρα διαβουλεύσεων, δεν το ξέρουμε. Η γνωστή κυρία ως σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, ακούσαμε ότι ήταν η υπέρμαχη υποστηρικτής της εμπλοκής μας με το ΔΝΤ! Και τώρα εκπροσωπεί τη χώρα μας ως σύμβουλος του Βαρουφάκη! Όλοι τους, τελικά είναι μια μεγάλη παρέα που αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.

Μακάρι και συνέχεια!
•  Για να στείλει μήνυμα ο πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε το κυβερνητικό αεροπλάνο σε κάποιο απ’ τα ταξίδια του και φρόντισε να έχουμε και εικόνα της θέσης στην οποία κάθονταν! Καλά έκανε. Ήταν καιρός να ξεπεζέψουν και οι δικοί μας πολιτικοί. Όμως, είχε προηγηθεί εδώ και κάποια χρόνια ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που χρησιμοποιούσε τις κυπριακές αερογραμμές! Οι δικοί μας είχαν μείνει στις ακριβές επιλογές που δεν τις στερήθηκαν ούτε τα χρόνια της κρίσης που ο λαός υπέφερε αλλά και υποφέρει ακόμη. Να δούμε όμως πόσο θα κρατήσει ο κ. Τσίπρας τα προσχήματα και αν θα τον ακολουθήσουν οι δικοί του επιλέγοντας άλλους δρόμους για να αντιμετωπίσουν την ελληνική πραγματικότητα.
Θεανώ Βλάχου

Μπόλικα… καρφιά!
•  Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γιώργο Γκόντζο έδωσε χθες ο Φίλιππας Φίλιος και απ’ αυτή δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα… καρφιά για τα πεπραγμένα της νυν Δημοτικής Αρχής! Περιγράφοντας το έργο της χρησιμοποίησε μια ωραία μεταφορά λέγοντας ότι «είναι σα να γκαζάρεις με τραβηγμένο χειρόφρενο»! Ο πρ. Δήμαρχος σημείωσε ότι μετά τις εκλογές διαπιστώνεται μια… ψιλοανάπαυση σε Δήμο και Περιφέρεια, αν και την τελευταία τη χαρακτήρισε πιο μαχητική, λέγοντας ότι «είναι πιο μπροστά από τον Δήμο»! Τόνισε δε ότι αυτό οφείλεται στην προοπτική της ολόκληρης τετραετίας που έχουν μπροστά τους, η οποία όμως περνάει γρήγορα, όπως προειδοποίησε…

«Ανύπαρκτα τα 4 εκατ. ευρώ…»
•  Ο Φίλιππας Φίλιος προχώρησε και λίγο πιο πέρα χθες. Μίλησε για το ανακοινωθέν από τον Θανάση Μανταλόβα πλεόνασμα των 4 εκατ. ευρώ, λέγοντας πως αυτό δεν είναι πραγματικό, καθώς ο Δήμος έχει μεγάλες οφειλές. Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά η ανάπλαση πλατειών όπως η Μαβίλη, η Πλατεία Χατζή και η Κεντρική Πλατεία που είναι ιδιαίτερα «μουντή» και προειδοποίησε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά (δρόμοι, σχολεία, πάρκα κ.λ.π.) και ζητούν επειγόντως επίλυση! Λαλίστατος ο πρ. Δήμαρχος και τα «βέλη» που εξαπέλυσε απολύτως στοχευμένα!
Κ.Α.

Ας τον συγκρατήσει…
•  Έχει τόση  πρεμούρα για εξουσία ο καημένος ο Καμμένος που πέφτει από γκάφα σε γκάφα. Και ο Τσίπρας, περιέργως, τον παρακολουθεί αμίλητος! Για την παρέλαση πήγε στη Νέα Υόρκη -σιγά μην έχανε την ευκαιρία- και «ταχτοποίησε» και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Κανόνισε ακόμη και τα ποσοστά. Και η αξιωματούχος στην οποία απηύθυνε την πρότασή του απάντησε ότι αυτό είναι δουλειά ιδιωτικών εταιριών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον όταν ξεκινήσουν οι δημοπρασίες… Το κατάλαβε άραγε ο Πάνος ότι τον άδειασε;
ΜΑΤ
 
Oι χρησμοί του Γιάνη…
•  Πετάει μια κοτσάνα ο Γιάνης που γράφεται με ένα Ν - για να μη ταυτιστεί με το μνημόνιο που έχει δύο Ν - και τρέχουν οι δημοσιογράφοι να ερμηνεύσουν το χρησμό! Τα «περί ρήξης» που εξέπεμψε από την Κρήτη και μάλιστα σε μέρα εθνικής γιορτής, θα πάρουν πολλές ερμηνείες. Τι εννοούσε; Μόνο εκείνος το ξέρει! Αν, βέβαια, το ξέρει και ο ίδιος. Πάντως, κοντός ψαλμός, αλληλούια… Ο Απρίλης έφθασε και καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Υπάρχει νεώτερη είδηση: Ο Γιάνης δεν είναι κάθε μέρα σε δέκα κανάλια. Τα λιγόστεψε! Γι’ αυτό βρήκε ευκαιρία στις 25 Μαρτίου να πει και αυτός κάτι για να είναι στην επικαιρότητα. Δεν του πάει το «λίγα λόγια και πολλή δουλειά» που τους υπέδειξε ο πρωθυπουργός…
Θ.

Βραβεία… Γιαννιώτικα!

•  Οι καλύτεροι αθλητές Κωπηλασίας του 2014 βραβεύθηκαν προχθές βράδυ από την Ελληνική Ομοσπονδία, σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην Αθήνα και η εκδήλωση, όπως ήταν φυσικό, είχε έντονο χρώμα… Γιαννιώτικο! Στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων απονεμήθηκαν τα κύπελλα του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος για την περασμένη χρονιά, ενώ για τις διεθνείς επιτυχίες τους βραβεύθηκαν επτά Γιαννιώτες πρωταθλητές με επικεφαλής τους δύο Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη (δεξιά) και Γιώργο Τζιάλλα (δεύτερος από αριστερά). Από εμάς πολλές ευχές στον Ν.Ο.Ι. και τους αθλητές του για ανάλογες επιτυχίες και φέτος!
Κ.Α.

Εικόνα εγκατάλειψης…
•  Η Άνοιξη έχει έρθει και η διάθεση για περίπατο είναι αδιαμφισβήτητη! Εκατοντάδες συνδημότες και επισκέπτες επιλέγουν να απολαύσουν τον ήλιο, περπατώντας στον παραλίμνιο δρόμο. Δυστυχώς όμως η εικόνα της περιοχής από το ύψος των Παλαιών Σφαγείων μέχρι και το τέλος της Βογιάνου δεν είναι η αναμενόμενη. Προφανώς, μετά τις καταστροφές από τον αέρα ο Δήμος έκοψε μερικά κλαδιά για την ασφάλεια των διερχομένων πεζών και αυτοκινήτων. Ο πεζόδρομος όμως είναι πλέον κατεστραμμένος στα περισσότερα κομμάτια του, ενώ τα δέντρα που δεν έχουν κλαδευτεί επιμελώς και τα στοιβαγμένα καλάμια στην άκρη, δεν επιτρέπουν στους περιπατητές να απολαύσουν την θέα της λίμνης και δημιουργούν μια αίσθηση εγκατάλειψης της περιοχής. Για διέλευση αναπηρικών και παιδικών καροτσιών ούτε λόγος!
Χ.Τ.