ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Χρυσές» δουλειές…
•  Ανοίγεις την τηλεόραση και τι βλέπεις! Σε τρία αθηναϊκά κανάλια να παίζει ταυτόχρονα διαφήμιση της εταιρίας «Ριχάρδος – Αγορά χρυσού»! Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ανοίξει καταστήματα σ’ όλη την Ελλάδα –και στα Γιάννενα- και προφανώς η αγορά και ενεχυρίαση χρυσού με την οποία ασχολείται πρέπει να πηγαίνει… πολύ καλά για να κάνει τέτοια διαφήμιση! Δείγμα κι αυτό του πού έχει φτάσει η οικονομία μας σήμερα, καθώς οι πολίτες αναγκάζονται να εκποιούν ό,τι πολύτιμο έχουν, ακόμη και οικογενειακά κειμήλια, βέρες και βαπτιστικά σταυρουδάκια για να τα βγάλουν πέρα. «Χρυσές» δουλειές για τα ενεχυροδανειστήρια χρυσού… Σημεία των χαλεπών καιρών...
Κ.Α.
Άλλα κλαδεμένα κι άλλα…
•  Και να θέλεις να… αγιάσεις σ’ αυτή την πόλη δε σ’ αφήνουν! Δείτε εδώ εικόνα που παρουσιάζει η Λεωφόρος Δωδώνης, η σημαντικότερη «πύλη» εισόδου της πόλης μας, τουλάχιστον στο επάνω τμήμα της, στο ύψος σχεδόν του παλιού Πανεπιστημίου. Τα δέντρα στη δεξιά μεριά όπως κατεβαίνουμε προς πλατεία είναι κλαδεμένα. Τα άλλα της αριστερής πλευράς του δρόμου ακλάδευτα! Τα ξέχασε το αρμόδιο συνεργείο ή δεν προλάβαινε να τα περιποιηθεί κι εκείνα; Όπως και να ‘χει, πάει τώρα… πέταξε το πουλάκι! Κλάδεμα δεν γίνεται τέτοια εποχή.
Κ.Α.

Πατριωτικό καθήκον…
•  Αντί να χύνουν δάκρυα οι πολιτικοί και να λένε ότι κάνουν το καθήκον τους καλύτερα θα ήταν να φέρουν όλοι τους,  ανεξαιρέτως, πίσω τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό. Αυτό θα πει για μας πατριωτικό καθήκον. Είτε είναι υπουργοί σήμερα είτε ήταν χθες, είτε είναι απλοί βουλευτές τα χρήματά τους έχουν υποχρέωση να τα έχουν στην πατρίδα. Κι αν πράγματι θέλουν να δώσουν το καλό παράδειγμα να ζητήσουν πρώτα εκείνοι να φορολογηθούν για όλα τους τα εισοδήματα μηδέ εξαιρουμένων των παροχών σε είδος. Γιατί όλα αυτά τους προσφέρονται  από τους δικούς μας φόρους….    
MAT

Μάθημα «Δημοκρατίας»…
•  Αντί να πάρει τηλέφωνο τον υπουργό η γνωστή Ζωή και να συζητήσει μαζί του την άποψή της ώστε να μην προστατεύεται η Bουλή από κλούβες της Αστυνομίας για να μπαινοβγαίνουν ελεύθερα οι πολίτες που κάνουν πορείες διαμαρτυρίας, έκανε μάθημα περί δημοκρατίας δημόσια στον επί κεφαλής ανώτατο αξιωματικό ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία της απάντησε ότι αυτές τις εντολές είχε! Το ύφος και μόνο της κ. Προέδρου όταν μιλούσε στο διοικητή ελπίζουμε να περιγράφηκε στον Τσίπρα… Πάντως ενθουσιάστηκε κάποια ανθοπώλης και της πρόσφερε ένα λουλούδι. Η δημοσιότητα που επιδίωξε η Ζωή του ΣΥΡΙΖΑ την πέτυχε…
Θ.

Ευχές… τραγουδιστές!
•  H… μισή Ελλάδα γιόρταζε χθες και πήγαν οι ευχές «σύννεφο»! Τις πιο πρωτότυπες τις έδωσε πάντως σε φίλους και θαυμαστές ο Σάββας Σιάτρας, αφιερώνοντάς τους δημοτικά άσματα της ημέρας όπως ο «Κωσταντής»! Μάλιστα, σε φίλο του από τα Γρεβενά αφιέρωσε τραγούδι μέσω τηλεφώνου! Ήρθε και στα γραφεία του «Π.Λ.» ο Σ. Σιάτρας, μας είπε κι εδώ τραγουδιστά τις ευχές και πολύ το χαρήκαμε όλοι, εορτάζοντες και μη! Στο μεταξύ, απόψε, ώρα 10 το βράδυ, ο σταθμός ART TV, παρουσιάζει δίωρο αφιέρωμα στον μεγάλο Ηπειρώτη ερμηνευτή με συντονιστή τον Βαγγέλη Μάστορα. Όσοι πιστοί της δημοτικής μας παράδοσης σπεύσατε να συντονιστείτε. Ο σταθμός εκπέμπει και στα Γιάννενα!
Κ.Α.

Καμία συζήτηση…
•  Καμία συζήτηση για την ανάπτυξη. Αυτό είναι απαγορευμένο θέμα τούτη την εποχή. Oι ανακοινώσεις υπουργών ότι θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και τον επόμενο μήνα θέτουν σε αμφισβήτηση τη δυνατότητα της χώρας να σταθεί όρθια και πολύ περισσότερο να προχωρήσει μπροστά και να βγει από τα αδιέξοδά της. Κι ενώ ξέρουν ότι η τελευταία αξιολόγηση είναι εντελώς αναγκαία για να  ξεμπερδέψουμε κάποτε από τα μνημόνια, οι δικοί μας κάνουν ότι δήθεν δεν καταλαβαίνουν και αποφεύγουν να θίξουν αυτό το θέμα. Και όσο ο καιρός περνάει τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο και τα κενά που δημιουργούνται στα ταμεία δύσκολα θα αναπληρωθούν και πιο δύσκολα θα ξαναμιλήσουν για την ανάπτυξη που μπορεί να φέρει θέσεις εργασίας.

Λέτε να αληθεύει;
•  Ακούμε από διαφόρους αναλυτές να ισχυρίζονται ότι η κυβέρνησή μας δεν διαπραγματεύεται! Κάνει ότι διαπραγματεύεται. Και αυτό γιατί στερείται ευρωπαϊκού DNA!  Και όσο κι αν βροντοφωνάζει ο πρωθυπουργός ότι θα σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους και αποδέχονται τους όρους λειτουργίας των ευρωπαϊκών οργάνων καθώς και τις αποφάσεις τους, στην πράξη ο ίδιος ακυρώνει τα λόγια του. Εκτός κι αν οι πιέσεις που του ασκούνται από τα διάφορα ρεύματα που συναποτελούν τον πολιτικό του χώρο και που είναι ολοφάνερο ότι βρίσκονται μακριά από την ευρωπαϊκή αντίληψη τον αναγκάζουν να καταφεύγει σε δηλώσεις που η μία αναιρεί την άλλη. Κι έτσι με την καθυστέρηση της τελευταίας αξιολόγησης μας οδηγούν σε μεγαλύτερα αδιέξοδα.

Συγκρουόμενες δηλώσεις…
•  Περί συμφωνίας την 20η Φεβρουαρίου μίλησε και ο πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης. Και μάλιστα πανηγύρισαν τότε γι' αυτή. Έλα όμως που μια δήλωση της Ζωής  τους έφερε σε δύσκολη θέση! Είπε πώς αυτό ήταν μια απλή ανακοίνωση του Εurogroup που δεν έχει καμία σχέση με συμφωνία! Τόσο αυτή, όσο και οι άλλες δηλώσεις υπουργών και στελεχών δημιουργούν μεγάλη ασάφεια και δικαιώνουν εκείνους που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται. Γιατί αν είχε προκύψει μια συμφωνία αυτή λένε ότι θα ήταν καλύτερη από αυτό που προβάλει σήμερα ως εφιάλτης. Δηλαδή αυτό που θα βιώσουμε, αν υπάρξουν κι άλλες καθυστερήσεις, θα είναι η τελική καταστροφή. Και αυτή δεν ξέρω ποιους θα ευχαριστήσει…

Θα τον θυμόμαστε πάντα!
•  Δεν ξέρω αν ήταν προσωπική η ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου που ενέπλεξε στα ευρωπαϊκά πράγματα το ΔΝΤ ή αν αυτό έγινε ύστερα από τις υποδείξεις των Γερμανών. Πάντως, η αλήθεια είναι ότι το ΔΝΤ είναι ένας μηχανισμός χρεοκοπίας και όχι εξυγίανσης των οικονομικών. Απ’ όπου κι αν πέρασε άφησε πικρές εμπειρίες. Eμείς κόβουμε από τα έξοδα λειτουργίας  των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες του για να αποπληρώσουμε τις δόσεις προς το ΔΝΤ το οποίο δεν δέχεται καμία καθυστέρηση στην αποπληρωμή του. Αυτά τα δις που λέει ότι του ανήκουν και που πρέπει να εκταμιευτούν τον επόμενο και το μεθεπόμενο μήνα είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν από την Ελλάδα.
Θεανώ Βλάχου