ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Περί Παπαζόγλειου…
•  «Την 1η Οκτωβρίου που θα αρχίσουν τα μαθήματα όλα θα είναι έτοιμα για τη λειτουργία του Τμήματος Αρχιτεκτονικής, με τους καλύτερους οιωνούς», δήλωσε χθες κατηγορηματικά ο Γιώργος Καψάλης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Βέβαια, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν απάντησε αν η Αρχιτεκτονική θα ξεκινήσει έχοντας στις υποδομές της και το κτίριο της Παπαζόγλειου Υφαντικής Σχολής, δίπλα στο Καπλάνειο. Όπως είπε, «δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι άμεση η χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου. Πάντως, εμείς ενδιαφερόμαστε σταθερά γι’ αυτό». Οψόμεθα…
Κ.Α.

Ζητούν ενημέρωση…
•  Συχνές διακοπές υδροδότησης αντιμετωπίζουν τελευταία οι κάτοικοι στη Ράχη Σαμή της Ανατολής! Προχθές οι βρύσες τους… στέρεψαν στις 5 το απόγευμα και ξανάδαν νερό πέντε ώρες μετά! Έπαιρναν μάλιστα στη ΔΕΥΑΙ να μάθουν πότε θα επανέλθει το νερό, αλλά κανείς δε σήκωνε το τηλέφωνο. Ζητούν λοιπόν απ’ την επιχείρηση τουλάχιστον να ενημερώνει με δελτία τύπου για τις επικείμενες διακοπές νερού, ώστε να προετοιμάζονται. Όχι τίποτε άλλο, είναι και καλοκαίρι…
Κ.Α.

Γιατί τον πληγώνετε;
•  Το ΔΝΤ φέρνει ως εναλλακτική πρόταση τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών αντί να περικοπούν οι συντάξεις! Ξέρουν τι λένε; Υπουργός σ’ αυτό το υπουργείο είναι ο Πάνος Καμμένος! Μόλις προ ολίγων ημερών έφθασε εδώ με στρατιωτικό αεροπλάνο και με δύο στρατιωτικά ελικόπτερα! Γιατί ξόδεψε τόσα χρήματα; Μα για να παραστεί και να κάνει το κομμάτι του στις γιορτές στο Σούλι! Από το υπουργείο του Καμμένου να μη κάνετε καμία περικοπή. Κόπιασε τόσο για μια υπουργική καρέκλα. Αφήστε τον να την απολαύσει με όλες τις τιμές… Ποιος ξέρει αν θα την έχει και αύριο.
Θ.

Ώρα… μηδέν!
•  Δεν έχουν νερό για να πιουν οι κάτοικοι κάποιων νησιών! Οι εταιρείες μεταφοράς πόσιμου νερού δεν πληρώθηκαν και δεν τους πηγαίνουν νερό! Έργα για την αφαλάτωση του νερού δεν σχεδιάστηκαν ποτέ. Θα μου πεις, τι το θέλουν το νερό οι άνθρωποι των νησιών; Τόση θάλασσα βλέπουν. Ας μην έχουν και την απαίτηση να πίνουν και νερό. Να μου πεις, για την έλλειψη χαρτιού υγείας στο αεροδρόμιο της Κω αυτό είναι πρόβλημα. Αν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν... χαρτί εφημερίδων ή φύλλα συκιάς! Αν όμως δεν έχουν εκεί ούτε συκιές τι να κάνουν οι ταξιδιώτες;  Ας περιορίσουν τις απαιτήσεις τους τώρα που θα τους αυξήσουν και το ΦΠΑ.
ΜΑΤ

Βελουχιώτης παντού!

•  Με κάθε επισημότητα θα γίνουν το ερχόμενο Σάββατο στη γειτονική Άρτα οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη. Στο πλαίσιό τους θα μιλήσει το βράδυ στην Πλατεία Σκουφά ο Γεν. Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας και η κινητοποίηση με αφορμή τις εκδηλώσεις είναι εντυπωσιακή. Στα Γιάννενα, ας πούμε, δεν έχει μείνει κολώνα φωτισμού (φωτό), κάδος και δέντρο που να μην έχει μπει ένα πανό ή μια αφίσα! Ας ελπίσουμε μετά το Σάββατο οι εθελοντές του ΚΚΕ να τις μαζέψουν!..
Κ.Α.

Εγκαταλειμμένα οχήματα…
•  Αυξάνουν στους δρόμους και σε δημόσιους χώρους των Ιωαννίνων τα εγκαταλειμμένα οχήματα που μπορούν να μεταβληθούν ακόμα και σε εστίες μόλυνσης, αφού σκουριάζουν ενώ σε ορισμένα απ’ αυτά ενδέχεται να υπάρξει διαρροή λαδιών, υγρών φρένων κ.λ.π.! Λογικό το φαινόμενο, αφού δεν υπάρχει πλέον Δημοτική Αστυνομία στην πόλη ώστε να επιμεληθεί την συλλογή τους όπως συνέβαινε παλιότερα. Ωστόσο, ο Δήμος πρέπει να βρει ένα τρόπο να τα μαζέψει. Εξάλλου, σύμφωνα με τον οργανισμό καθαριότητάς του τα εγκαταλειμμένα οχήματα θεωρείται πως καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο και πρέπει να απομακρύνονται. (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες 2013». Το Ι.Χ. μπροστά βρίσκεται στο πάρκιγκ των Παλαιών Σφαγείων).
Κ.Α.

Τους στέλνει μήνυμα;
•  Υπουργός της κυβέρνησης, πριν ακόμη πάρουν τις τελικές αποφάσεις, ανακοινώνει ότι θα πρέπει να φορολογήσουν κι άλλο κάποιες επιχειρήσεις! Ποιες επιχειρήσεις; Αυτές που δεν έβαλαν ακόμη λουκέτα; Αν όμως αβασάνιστα σπέρνει τέτοιες φήμες να ξέρει ότι  τους προετοιμάζει για να φύγουν.  Γιατί η ανασφάλεια που τους διοχετεύει  παραλύει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Αν αυτός είναι ο σκοπός του, να είναι σίγουρος ότι θα τον πετύχει. Λίγες επιχειρήσεις έμειναν ακόμη. Αν καταφέρουν να τις διώξουν από δω ή να τις κλείσουν θα έχουν ελεύθερο το δρόμο για την εφαρμογή των εμμονών κάποιων αριστερών. Αλλά αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα… Το μεγάλο κράτος καταργήθηκε ακόμη  και από εκείνους που κάποτε το εφάρμοσαν στην πράξη.

Δεν ασχολήθηκαν…
•  Όλες οι κυβερνήσεις των μνημονίων έπαιρναν εντολές για περικοπές μισθών και συντάξεων, για αύξηση της φορολογίας και για έκτακτες εισφορές αλλά ούτε τις κρατικές σπατάλες περιόρισαν ούτε ανασκουμπώθηκαν για να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα μεγάλα και ουσιαστικά προβλήματα της χώρας. Το ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη παραγωγικής βάσης στην Ελλάδα το ξέρουν όλοι. Το γιατί δεν ασχολείται κανένας κυβερνητικός παράγοντας με το πρόβλημα, αυτό είναι θέμα προς διερεύνηση. Βαριούνται να κάνουν ουσιαστική δουλειά; Δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις; Τι είναι εκείνο που απέτρεψε τις χθεσινές και εμποδίζει τη σημερινή να ξεκινήσουν αυτή την εκστρατεία παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας;

Θέλει δουλειά!..
•  Η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε λήθαργο! Τίποτε δεν κινείται. Και αν καταλαβαίνουν ότι μόνο μέσω της ανάπτυξης θα περιοριστεί η ανεργία, θα τονωθεί το ασφαλιστικό σύστημα, θα αποκτήσει έσοδα το κράτος, τότε ας βγουν από τον παράδεισό τους οι σημερινοί, αφού οι προκάτοχοί τους απέτυχαν, για να φέρουν την ανάπτυξη. Ας μην επαναπαύονται ότι έχουν Υπουργείο ανάπτυξης. Αυτό από μόνο του δεν παράγει τίποτα. Πρέπει να δουλέψουν σκληρά όσοι ορίστηκαν για να το υπηρετήσουν. Η ανάπτυξη δεν έρχεται ούτε με εντολές ούτε με λεκτικές κορώνες. Θέλει υπομονή και πολλή δουλειά. Θέλει κοινή προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους σε όλη την κλίμακα.

Καιρός να σοβαρευτούν!
•  Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχασαν πολύτιμο χρόνο. Απέφυγαν και χθες, αποφεύγουν και σήμερα να σκύψουν σοβαρά επάνω στο πρόβλημα και να σχεδιάσουν το μέλλον του τόπου που ταξιδεύει ακυβέρνητος εδώ και πολλές δεκαετίες. Ακούσατε εσείς να σας περιγράφει ένα κόμμα το σχέδιό του για το μέλλον αυτού του λαού; Τρώγονταν και τρώγονται ακόμη για τα απλά και καθημερινά αποφεύγοντας επιμελώς να συναποφασίσουν για τα μεγάλα και σοβαρά. Πότε συζήτησαν με νηφαλιότητα για το σύστημα υγείας, για την παιδεία ή τον πολιτισμό; Πότε ασχολήθηκαν με το μοντέλο της πρόνοιας  ώστε να θεραπεύει τις πραγματικές ανάγκες; Όλα είναι στον αέρα…
Θεανώ Βλάχου