ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Προγραμματισμός…»
• Το πτωχευμένο κράτος μας προσφέρει πέντε δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες μαζί με αυτή της Βουλής και ένα μεγάλο αριθμό ραδιοφωνικών σταθμών στους οποίους απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, ίσως περισσότεροι και από τις ανάγκες που υπάρχουν. Και τώρα δεν μπορούν να πληρώσουν εκπαιδευτικούς για να λειτουργήσουν το Φθινόπωρο τα σχολεία! Θα προσθέσουν, είπαν, διδακτικές ώρες στους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων! Μεγάλες ελλείψεις έχουν και τα νοσοκομεία και οι διορισμοί, αν και προγραμματίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και εξασφαλίστηκαν και οι πόροι, δεν έγιναν! Μιλάμε για μεγάλη υπευθυνότητα και για άριστο προγραμματισμό.
ΜΑΤ

Άμεση ανταπόκριση!
• Τελικά… ιδρώνουν που και που τα αυτιά των υπευθύνων του Δήμου Ιωαννιτών! Μετά το δημοσίευμα του «Π.Λ» (μέσω επιστολής αναγνώστη) για την αδιαφορία στην Γορίτσα Ιωαννίνων σε ζητήματα υποτυπώδους καθαριότητας σε κεντρικά σημεία του χωριού, η ανταπόκριση των αρμοδίων της τοπικής Υπηρεσίας Πρασίνου ήταν άμεση και μερίμνησαν τουλάχιστον για την κοπή χόρτων και για τον καθαρισμό των χώρων αυτών ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε εν μέσω καλοκαιριού και έντονης ζέστης!
Ν.Γ.

Ταλαιπωρία μωρών…
• «Βοήθεια» φωνάζουν τα μωρά που υποχρεώνονται να βρίσκονται ακίνητα στην αγκαλιά κάποιων «μητέρων» μέσα στη ζέστη και χωρίς νερό, για να συγκινούν τους περαστικούς και να ρίχνουν τον οβολό τους, χρηματοδοτώντας την ταλαιπωρία τόσων ανυπεράσπιστων παιδιών. Το καμένο κεφάλι του «παιδιού της» επιδεικνύει μια μητέρα που έχει πολύ περίεργο σχήμα για κάψιμο. Πόσες ταλαιπωρίες πρέπει να υποστούν αυτά τα παιδιά για να ξυπνήσουν οι αρχές που υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη να παρεμβαίνουν και να τα προστατεύουν; Και όσο ευαισθητοποιούνται οι πολίτες από τέτοιες εικόνες και ρίχνουν το κέρμα της ευαισθησίας τους τόσο αυτά τα παιδιά θα βασανίζονται…
Θ.
Θέλει ναυαγοσώστες!
• Το καλοκαίρι η θάλασσα είναι ο απόλυτος προορισμός για όλους, μικρούς και μεγάλους. Τις τελευταίες μέρες όμως μαθαίνουμε  πως όλο και περισσότερα  άτομα μεγάλης ηλικίας χάνουν τη ζωή τους και μάλιστα σε πολυσύχναστες παραλίες της Πρέβεζας!  Αυτό το γεγονός θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί τις αρμόδιες Αρχές και τους παραθαλάσσιους Δήμους έτσι ώστε να φροντίσουν για την καλύτερη προστασία των μεγάλων παραλιών που βρίθουν από κόσμο τώρα το καλοκαίρι, τοποθετώντας περισσότερους ναυαγοσώστες  σ’ αυτές. Για παράδειγμα, δεν μπορεί στην απέραντη ακτή του Βράχου – Λούτσας να υπάρχουν μόνο δύο. Τι να πρωτοκάνουν!
Χρ.

Αναζητώντας δροσιά…

• Τα… είδαν όλα οι Γιαννιώτες αυτές τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες και στην περιοχή μας, που μπορεί να μην έφτασαν τα όρια του καύσωνα, όμως είναι απ’ αυτές που δεν έχουμε συνηθίσει! Βγαίνεις απόγευμα στο κέντρο και δεν κυκλοφορεί ψυχή στους δρόμους, ενώ τα βράδια στην Παραλίμνιο γίνεται χαμός από κόσμο! Όσο για τα πρωινά, ο καθένας αναζητά ένα σκιερό μέρος να δροσιστεί λίγο, αυτοσχεδιάζοντας, αν χρειαστεί, για την άνεσή του (η φωτό απ’ τον πεζόδρομο της Γούναρη)! Υπομονή και πού θα πάει, θα περάσουν οι ζέστες…
Κ.Α.

Η άμμος στα φρεάτια!
• Το ‘φτιαξαν, επιτέλους, με πλακόστρωση το κομμάτι στον πεζόδρομο της Μιχ. Αγγέλου παραπλεύρως του διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, όμως κι εδώ τα αρμόδια συνεργεία έκαναν το ίδιο λάθος ή αβλεψία που συνηθίζουν να κάνουν σε τέτοιες περιστάσεις. Όπως σωστά επισημαίνει στη στήλη ο γνωστός συμπολίτης μας Αριστείδης Σωτηριάδης, πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, άφησαν χύμα κάτω χαλίκια και άμμο που έφεραν για τις εργασίες (φωτό), αντί να τα έχουν σε τσουβάλια, με αποτέλεσμα, με το που έβρεξε, αρκετά υλικά να καταλήξουν και να γεμίσουν τα φρεάτια των πεζόδρομων! Κανονικά, αναφέρει, τέτοιες προβλέψεις πρέπει να υπάρχουν στα συμφωνητικά που κάνουν η Περιφέρεια ή ο Δήμος με τους εργολάβους, για να μην τρέχουμε μετά!..
Α.

Η βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ…
• Πώς θα λειτουργήσουν δημιουργικά στο ΣΥΡΙΖΑ όταν έχουν τέτοιες αντιθέσεις;  Εδώ δεν πρόκειται για απλή διαφορετικότητα που γίνεται σεβαστή και προχωράμε. Εδώ οι εμπλεκόμενοι έχουν ριζικές διαφορές ως προς τη διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτές οι διάφορές είναι αδύνατο να ομογενοποιηθούν και να εφαρμοστούν στην πράξη ως αποτέλεσμα συλλογικών αποφάσεων. Το να υπερασπίζονται άλλοι το Ευρώ και άλλοι τη δραχμή είναι δυσεπίλυτο πρόβλημα που το πληρώνει ο λαός. Γιατί αυτοί που λένε ότι υποστηρίζουν την κυβέρνηση αλλά δεν συμπαρατάσσονται μαζί της νομίζουν ότι ξεμπλέκουν. Και μετά πετάνε και μια ρουκέτα για εκλογές και έλυσαν το πρόβλημα. Αχ καημένε Έλληνα, ποιοι σε κυβερνούν…  Η επιπολαιότητά τους σου έλειπε;

Επίδειξη δύναμης…
• Αντί να επικεντρωθεί ο Τσίπρας στα προβλήματα της διακυβέρνησης τρέχει και δεν φτάνει για να προλάβει τις συνεδριάσεις των κομματικών του οργάνων! Και αφού είπαν όσα είπαν κεκλεισμένων των θυρών, επίδειξη δύναμης έδειξε ο σύντροφος Λαφαζάνης οργανώνοντας συγκέντρωση στην οποία εμφανίστηκε ο ίδιος ως κυρίαρχος… Μέχρι να τα βρουν μεταξύ τους, αν τελικά τα βρουν, σε πόσες εκλογικές αναμετρήσεις θα μας σύρουν; Αχ καημένη Ελλάδα, πόσες αμαρτίες πληρώνεις… Πότε θα βρεθεί ένας πολιτικός ηγέτης που θα βάλει σκοπό της ζωής του να αναμορφώσει αυτό το μαραζωμένο  τόπο; Από λόγια χορτάσαμε. Από σωτήρες επίσης. Η πράξη έμεινε άπιαστο όνειρο.

Δύσκολη η… καλογερική!
• Λέτε να του έπεσε βαριά η πρωθυπουργική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα; Περισσότερο χρόνο καταναλώνει με τις εσωκομματικές τριβές παρά με τα κύρια καθήκοντά του. Ας πάρει επιτέλους απόφαση να κυβερνήσει αυτό τον τόπο γιατί τα πράγματα γίνονται κάθε μέρα και χειρότερα. Εκτός κι αν βρίσκει ότι είναι δύσκολη η… καλογερική και προσπαθεί με τις κινήσεις του να διασπά την προσοχή μας και να ασχολούμαστε με το τι κάνει αυτός και το κόμμα του παρά με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα. Εκείνη η γροθιά που ύψωσε τη βραδιά που κέρδισε τις εθνικές εκλογές τι σήμαινε; Αν η γροθιά του δεν είναι σιδερένια και είναι από πυλό τότε την έχουμε βάψει. Και οποιαδήποτε διαφορά όταν απομακρυνθείς από το ταμείο δεν αναγνωρίζεται. Ας προσέχαμε…

Τι του ‘μελε να πάθει!..
• Από δω του αντιστέκεται ο Λαφαζάνης και η Ζωή, απ’ εκεί ο Στρατούλης και παραπέρα η Βαλαβάνη! Θυμωμένος είναι και ο Λεουτσάκος  που τον χάσαμε τελευταία κι έτσι δεν διασκεδάζουμε με τις ελληνικούρες του. Μόνο ο Πάνος του έμεινε πιστός. Αυτός βρήκε καρέκλα και κάθισε. Και δεν φαίνεται διατεθειμένος να τη χάσει όποιο κι αν είναι το τίμημα. Μόνο οι καταδικοί του τον αντιπολιτεύονται. Τι έγινε βρε παιδιά; Έπαψε ο Αλέξης να είναι ο αρχηγός που σας ένωνε; Δεν καταλαβαίνετε πως αν αυτός αγανακτήσει και κόψει πέρα θα σκορπιστείτε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα; Τώρα που έγινε γνωστό και πόσοι πλούσιοι συνωστίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος προβληματισμού.
Θεανώ Βλάχου