ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Διδάκτορες δημοσιογράφοι!
«Αύρα» δημοσιογραφική είχε η χθεσινή τελετή ορκωμοσίας νέων διδακτόρων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μεταξύ αυτών που ορκίσθηκαν ήταν ο Γιάννης Γιαννάκης (δεύτερος από αριστερά), γιος του δικού μας «Τολμηρού» Γιώργου Γιαννάκη, γνωστός αθλητικογράφος της πόλης (Super fm), ο οποίος εκπόνησε διδακτορικό στο Παιδαγωγικό Δημοτ. Εκπαίδευσης με θέμα «Ο Εμφύλιος στην Ήπειρο 1946 – 47». Άξιο τέκνο άξιου πατρός ο Γιάννης! Χθες ορκίστηκε επίσης ο καλός συνάδελφος από τον «Ηπειρωτικό Αγώνα» Γιώργος Τσαντίκος (τρίτος από αριστερά), ο οποίος εκπόνησε διδακτορικό στο Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών με θέμα «Ιστορία της Εκπαίδευσης»! Από τη στήλη πολλά συγχαρητήρια και στους δύο!..
Κ.Α.
Καθάρισαν…
Τελικά ο Δήμος καθάρισε από γκράφιτι και μουντζούρες τα δύο αγάλματα στην Κεντρική Πλατεία, του Πύρρου και εκείνο της Ολυμπιάδας με τον Μέγα Αλέξανδρο και πολύ καλά έκανε. Δείχνουν πιο ωραία έτσι! Αν τώρα τοποθετήσουν και γράμματα στις ταμπέλες τους, γιατί λείπουν μερικά, η δουλειά θα είναι ολοκληρωμένη! Δεν γκρινιάζουμε, απλά επισημάνσεις κάνουμε για να βελτιωθούν ορισμένα πράγματα στην πόλη…
Κ.Α.
Τους την έφερε…
Ένας βουλευτής μπορεί να εκλεγεί Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης! Ένας Περιφερειάρχης δεν μπορεί να βάλει υποψηφιότητα για Βουλευτής σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ως Περιφερειάρχης, ακόμη και αν παραιτηθεί του αξιώματος! Ποιος σκέφτηκε αυτό το νόμο; Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως υπουργός Εσωτερικών τότε! Και ποιους απέκλειε; Πρώτα απ’ όλους τον Τζιτζικώστα και τον Μπακογιάννη. Κάτι είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρεται κι εκείνος για να βάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της ΝΔ! Λέτε να συνδέονται αυτά τα δύο;
MAT

Εισβολή στην ΕΡΑ!..

Σκηνές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, όταν καμιά δεκαριά μαυροντυμένα άτομα εισέβαλαν στο στούντιο και  πέταξαν γιαούρτια στο δημοσιογράφο Κώστα Παπαθεοδώρου, με το πρόσχημα της φιλοξενίας προεκλογικά εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής! Το βίαιο αυτό περιστατικό κατήγγειλαν η διεύθυνση και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Ιωαννίνων, δηλώνοντας ότι «κανένας εκφοβισμός και από κανέναν δεν πρόκειται να βρει πρόσφορο έδαφος. Τα μικρόφωνα της ΕΡΤ θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους, αντί να ασκούν βία». Σωστό είναι αυτό. Εξάλλου, υποτίθεται πως έχουμε ελευθερία έκφρασης!
Α.

«Ρουκέτα» Δραγασάκη…
Πάνω από 200 βουλευτές ψήφισαν τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και πριν καταλαγιάσει ο κουρνιαχτός ο Δραγασάκης έριξε τη «ρουκέτα» του! Παρασυρόμενος από το παράλληλο πρόγραμμα που ήδη υποσχέθηκαν και το ξέχασαν στα αζήτητα, ανακοίνωσε τα περί «παράλληλων τραπεζών»! Τι εννοούσε, εκείνος ξέρει! Θα ιδρύσουν τράπεζες που θα είναι εκτός ελέγχου της ΕΚΤ; Προσπάθησαν πολλοί να ερμηνεύσουν τις δηλώσεις του και τα έκαναν χειρότερα. Δημιούργησαν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον πληθυσμό… Ας υλοποιούσαν έστω και μια δέσμευσή τους και θα δείχναμε μεγαλύτερη κατανόηση…
Θ.

* * *

Διατηρούν τους Γραμματείς!
Ήρθαν υποσχόμενοι ότι δεν θα κάνουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις! Και οριζόντιες κάνουν και κάθετες και διαγώνιες! Μας χτυπάνε από παντού. Κάθε μέρα που ξημερώνει και ένα νέο φόρο ανακοινώνουν και μια καινούργια περικοπή σκέφτονται να επιβάλουν. Κι ενώ έβαλαν στο μάτι τις αποδοχές πάνω από τα 1.000 ευρώ, περιέργως διατηρούν 78 Γενικούς Γραμματείς, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι αφού κάθε υπουργείο έχει υπαλληλική ιεραρχία έμπειρη και με καλύτερη γνώση των προβλημάτων του κάθε υπουργείου. Πόσο πληρώνεται ο κάθε Γενικός Γραμματέας; Όσο ο βουλευτής! Και πόσο κοστίζει η κάθε γραμματεία με τους συμβούλους, τους γραμματείς και λοιπούς υπαλλήλους; Αυτό το ξέρουν μόνο εκείνοι.

Πώς αποφασίζονται;
Δημόσια επιχείρηση η ΔΕΗ, αλλά ακούσαμε ότι υπάλληλοί της πληρώνονται με 4.700 ευρώ το μήνα και θα διεκδικήσουν περισσότερα γιατί έτσι έγραφαν οι συμβάσεις τους… Αυτά πώς αποφασίζονταν και πώς διατηρούνται ακόμη; Μπορεί να κάνουν σημαντικό έργο, αλλά εξ ίσου σημαντικό είναι και του χειρουργού που κάθεται πάνω από τον άρρωστο ατελείωτες  ώρες! Δεν εξουθενώνεται όταν δουλεύει το κύριο ωράριό του και μετά συνεχίζει με την εφημερία, μένει άγρυπνος όλη τη νύχτα και συνεχίζει την επόμενη να δουλεύει; Και πόσο αμείβεται αλλά και πότε πληρώνεται για τις εφημερίες; Όλοι θέλουμε το γιατρό σε κάθε δυσκολία μας αλλά το κράτος τον απαξιώνει με τη στάση του. Κι έτσι ξένα κράτη επιλέγουν τους καλύτερους που τελικά μεταναστεύουν.

Οι σύμβουλοι…
Έγινε λόγος τόσες φορές για τους συμβούλους των πολιτικών. Περισσότεροι στις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάπως λιγότεροι τώρα. Είναι γνωστό ότι οι σύμβουλοι στα υπουργεία απλά αναστατώνουν τους μονίμους υπαλλήλους με τις παρεμβάσεις τους χωρίς όμως να έχουν ευθύνη για ό,τι προκύπτει. Καλό ή κακό το αποτέλεσμα αυτοί είναι απέξω. Αν αξιολογούσαμε τις συμβουλές που προσφέρουν σε σχέση με το κόστος της παρουσίας τους είναι σίγουρα δυσανάλογο. Χρήματα στο βρόντο για την πρόσληψη συγγενών τε και φίλων και έργο ανύπαρκτο. Γιατί, αν προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες δεν θα βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Εκτός και αν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι κάνουν του κεφαλιού τους.

Ούτε μία παράγραφος...
Το μνημόνιο των Τσίπρα - Καμμένου δεν αναφέρει πουθενά τη λέξη ανάπτυξη. Αυτό δεν ενδιαφέρει κανένα. Αν θα έχουν ή δεν θα έχουν δουλειές οι Έλληνες αυτό δεν περιγράφεται πουθενά.  Δεν παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι τα ακίνητα που είναι προς διάθεση από το κράτος δεν θα πληρώνουν δημοτικά τέλη! Έτσι, εξαιρούν λιμάνια, αεροδρόμια και όσα άλλα θα εκποιηθούν σύντομα. Όσο για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με εντολή μνημονίου έκλεισε η υπόθεση. Το ελληνικό κράτος σταματάει να διεκδικεί τους φόρους που αυτό ουδέποτε πλήρωσε. Αυτά τα φυλάνε για μας. Και επειδή δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός, ποιος ξέρει τι προβλέπει ακόμη αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο.  
Θεανώ Βλάχου