ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Φύλλα και φρεάτια…
Στρώμα έχουν γίνει τα φύλλα των δέντρων ανά την πόλη, σε δρόμους, πάρκα και πλατείες. Αυτό μπορεί να μας αρέσει, γιατί δίνει μια ωραία νότα φθινοπωρινή, όμως από πρακτικής άποψης μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα! Σκέψου, για παράδειγμα, αν αρχίσουν ξαφνικά οι βροχές, κάτι που φαίνεται ότι θα γίνει σύντομα, πώς θα βρουν διέξοδο τα νερά προς τα φρεάτια ομβρίων που είναι «κρυμμένα» κάτω απ’ τα φύλλα! Εκεί λοιπόν να δεις πλημμύρα! Οπότε, καλό θα ήταν να φροντίσει ο Δήμος, όσο είναι καιρός, για την απομάκρυνση των φύλλων τουλάχιστον απ’ τους κεντρικούς δρόμους. (Η φωτό από τη Λεωφόρο Δωδώνης).
Κ.Α.

Αδέσποτα και στο γήπεδο!
Δεν υπάρχει σχεδόν ούτε ένας δημόσιος χώρος στα Γιάννενα όπου να μην κυκλοφορούν αδέσποτα σκυλιά! Να, σαν αυτά της φωτογραφίας που προχθές το μεσημέρι λιάζονταν στο μέσο του γηπέδου της Λιμνοπούλας ή ακολουθούσαν όσους αθλούνταν σ’ αυτό! Η αλήθεια είναι ότι τα έρμα τα ζώα ήταν ήσυχα και δεν πείραξαν κανέναν. Απλά η παρουσία τους τρόμαζε κάτι κυρίες και παιδάκια… Πάντως, μάλλον πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι το πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ! Και γι’ αυτό δεν ευθύνονται μόνο οι αρμόδιοι φορείς!
Κ.Α.

Η Ευγενία… καλεί!
Χτυπάει το τηλέφωνο, το σηκώνει ο ανυποψίαστος πολίτης και από την άλλη άκρη της γραμμής ακούει μαγνητοφωνημένη την φωνή της Ευγενίας Μανωλίδου να τον προτρέπει να στηρίξει τον σύζυγό της Άδωνι στις εκλογές της Κυριακής για την προεδρία της Ν.Δ.! Άραγε ποιος εγκέφαλος να σκέφτηκε αυτή τη διαφήμιση; Μ’ αυτά και μ’ αυτά πάει για τέταρτος και… καταϊδρωμένος ο Άδωνις στη γαλάζια κάλπη. Εμ, πώς!
Κ.Α.

Δεν διαγράφονται...
«Η πολιτική δεν είναι μνημόσυνο για να συζητάμε τι έγινε χθες» αναφώνησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όταν τον ρώτησε ο δημοσιογράφος που του έπαιρνε συνέντευξη. Μνημόσυνο μπο­ρεί να μην είναι αλλά τα πεπραγμένα του παρελθόντος είναι ένα δείγμα των ικανοτήτων μας. Εμείς οι Έλληνες δεν διδαχθήκαμε από όσα πάθαμε στο παρελθόν εμπιστευόμενοι τα ωραία λόγια των πολιτικών που αποδεικνύονταν φούσκες στην πράξη! Ας πάρουμε λοιπόν παραδείγματα από τα πεπραγμένα των πολιτικών κατά το παρελθόν για να αποφύγουμε  τα χειρότερα στο μέλλον. Όσο για τους πολιτικούς που διαχρονικά μας φόρτωναν με λόγια χωρίς περιεχόμενο, τους έχουμε ξεγράψει. Αν αυτοί νομίζουν ότι παίζουν κάποιο ρόλο είναι γελασμένοι…
Θ.

Θα τα κλείσουν;

Με το 20% του προϋπολογισμού του 2011 ζητάει η κυβέρνηση από τα πανεπιστήμια να λειτουργήσουν! Τους αφαιρούν το 80%! Πόσα αφαίρεσαν από τη λειτουργία της Βουλής, της κυβέρνησης, των κομμάτων, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, του Μεγάρου Μαξίμου και των Ανεξάρτητων Αρχών; Όσο για την άρνηση του Φίλη να συζητήσει τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων που θα ελέγχονται οι προδιαγραφές τους από το κράτος είναι μία ακόμη ιδεοληψία τους. Η Κύπρος δέχεται τόσους ξένους φοιτητές στα δικά της ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα οικονομικά οφέλη είναι μεγάλα, ενώ στην Ελλάδα λειτουργούν ανενόχλητα τα παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων που μοιράζουν τίτλους που αναγνωρίζονται απ’ την Ελλάδα… Τέτοια υποκρισία πώς να τη δεχθείς; Ίσως δεν θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα του κράτους. Προτιμούν τη φορολόγηση ημών των ταλαίπωρων Ελλήνων.
ΜΑΤ

Αστικό μεταξύ Νοσοκομείων…
Να καθιερωθεί απευθείας δρομολόγιο από το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσω της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου - Δομπόλη, ζητούν κάτοικοι της περιοχής. Έτσι και οι κάτοικοι του δυτικού τμήματος της πόλης θα εξυπηρετούνται καλύτερα και το κέντρο της θα αποσυμφορηθεί εκτιμούν. Μήπως η Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ πρέπει να εξετάσει το θέμα;
Ν.

* * *

Ξηλώνει το πουλόβερ…
Στην αρχή …ξήλωνε πόντο - πόντο το πουλόβερ ο Τσίπρας!  Μέχρι που να πάρει το copyright!  Τώρα το κάνει με μεγαλύτερη ταχύτητα. To ξηλώνει με μεγάλη ευκολία. Ούτε αριστερές ευαισθησίες, ούτε δεξιές ρητορίες.  Θα τον θυμόμαστε ως τον πιο πειθαρχημένο ηγέτη των εντολών των δανειστών. Ίσως γι αυτό το ρόλο τον ανέδειξαν κάποτε ως αρχηγό κόμματος και τώρα ως πρωθυπουργό. Κάνει ότι αντιστέκεται και μετά καταλήγει στο «yes men»! Ακόμη και στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ενέδωσε. Έφθασε στο σημείο να δεχθεί τον επανυπολογισμό ακόμη και των παλαιών συντάξεων. Η ασφάλιση βρίσκεται στον αέρα φωνάζει ο Ρωμανιάς. Και που φωνάζει, ποιος τον ακούει;

Χάνουν από παντού!
Χάνουν από τον ανείσπραχτο ΦΠΑ, χάνουν από το λαθρεμπόριο καυσίμων κι ας ακούμε ότι με τις νέες προμήθειες τώρα που ήρθε ο χειμώνας θα κάνουν κάποιοι πανηγύρι με το ναυτιλιακό πετρέλαιο. Χάνουν ακόμη και από τη διακίνηση των προϊόντων μαϊμού που πουλάνε οι μετανάστες στους δρόμους. Τεράστιες αποθήκες γεμίζουν και αδειάζουν αλλά κανένας δεν επιλαμβάνεται του θέματος. Ναι, να έχουν δουλειά οι μετανάστες γιατί αλλιώς θα βρουν άλλους τρόπους για να επιβιώσουν. Αλλά να πουλάνε στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, τσάντες, ομπρέλες, παπούτσια χωρίς κανένας να ελέγχει αυτά τα έσοδα είναι άδικο για τον καταστηματάρχη που πληρώνει τόσους φόρους στο κράτος. Τόσους που δεν άντεξαν τελικά και έβαλαν λουκέτα αυξάνοντας τους ανέργους.

Αυτοί πού βρίσκονται;
Εκείνοι οι ολιγάρχες του Τσίπρα πού βρίσκονται; Δεν έτυχε να τους συναντήσει πουθενά; Μας υπόσχονταν ότι θα φέρει έσοδα στο κράτος υποχρεώνοντας τους ασυνεπείς να γίνουν συνεπείς για να ανακουφιστούν οι γνωστοί φορολογούμενοι και τώρα κάνει ότι δεν θυμάται τι μας υπόσχονταν. Επικεντρώνει ολόκληρη την φοροεισπρακτική του μανία πάλι σε μας. Εκεί που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ δέχεται να τον πληρώνουν και εκείνοι που έχουν κόκκινο δάνειο και που μπορεί να χάσουν  το σπίτι τους και να βρεθούν στο δρόμο! Αλλά και για όσο πληρώνουν δάνειο το σπίτι είναι υποθηκευμένο στην τράπεζα. Ούτε να το πουλήσουν μπορούν ούτε να το κληροδοτήσουν στα παιδιά τους.  Αλλά ο ΕΝΦΙΑ δεν κάνει σκόντο. Δεν του το επιτρέπει ο πρωθυπουργός μας κι ας λέει ότι είναι αριστερός.

Στα χέρια ανειδίκευτων…
Δεν ξέρει από κοινωνική ασφάλιση ο Κατρούγκαλος, μας ενημερώνουν Ρωμανιάς και Μητρόπουλος. Μπορεί να είναι καλός νομικός, λένε, αλλά από ασφάλιση έχει μεσάνυχτα! Και γιατί του ανέθεσαν τόσο σημαντικό ρόλο σε μια εποχή που το ασφαλιστικό σύστημα βάλλεται από παντού και έρχονται τα πάνω κάτω; Βέβαια, ακούσαμε ότι το υπουργείο του έχει μόνιμους υπαλλήλους ιδιαίτερα ικανούς αλλά απ’ ότι φαίνεται τους βάζουν στην άκρη και κάνουν κουμάντο οι σύμβουλοι! Ζήτησαν το πόρισμα των «σοφών» αλλά γρήγορα το έβαλαν και αυτό στα αζήτητα και ψηφίζουν νόμους που ο ένας ακυρώνει τον άλλο. Άντε να βρουν λύσεις στα προβλήματά μας αυτοί που κάθονται στις υπουργικές καρέκλες. Τα ‘καναν θάλασσα και δεν μας πέταξαν σωσίβια… Είμαστε καταδικασμένοι.
Θεανώ Βλάχου