ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ξανά φέτος απών!
• Δεν κρύβουν το παράπονό τους οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου Αγοράς, που για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Mητροπολίτης κ. Μάξιμος δεν τίμησε με την παρουσία του, ούτε τον Εσπερινό, ούτε τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό την περασμένη Κυριακή, αλλά επέλεξε να μεταβεί στο Βόλο, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του εκεί μητροπολίτη Ιγνάτιου. Ακόμη και όταν ήταν άρρωστος ο μακαριστός Θεόκλητος, πάντα στην εορτή του Αγίου Νικολάου, προηξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Αυλώνος, είπαν στον αναγνώστες μας, που επεσήμαναν ακόμη με λύπη, ότι στον Εσπερινό δεν  συμμετείχαν οι προϊστάμενοι των άλλων ενοριών της πόλης, όπως συνέβαινε άλλοτε, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους και οι τοπικές αρχές. Εξαίρεση ο Περιφερειάρχης που το πρωί της εορτής πέρασε κι άναψε κερί στον Άγιο.                                                                                                               

Όχι διερμηνέας!..
• Είχαν και συνέχεια όμως οι επισημάνσεις - παράπονα  για τον κ. Μάξιμο, ο οποίος, όπως έλεγαν άλλοι πιστοί, ελάχιστο χρόνο διαθέτει για τη Μητρόπολη Ιωαννίνων, παραμένοντας προσκολλημένος στην Αρχιεπισκοπή. Αναφέρονταν μάλιστα στο γεγονός ότι την Κυριακή ο κ. Μάξιμος από το Βόλο, μετέβη στην Αθήνα και παραβρέθηκε στη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον Γερμανό Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, για να επιστρέψει στη συνέχεια μέσω Θεσσαλονίκης στα Γιάννενα! «Εμείς τον θέλουμε για Μητροπολίτη και όχι για διερμηνέα του Αρχιεπισκόπου», σχολίαζαν οι ίδιοι, προσθέτοντας ότι αν συνεχιστεί η τακτική αυτή, ο κ. Μάξιμος θα αποξενωθεί πλήρως από το ποίμνιό του, όσο κι αν κάποιοι πατρεχάμενοι -κοσμικοί επί το πλείστον- ενδεχομένως να του ωραιοποιούν την κατάσταση!
Α.
Φωτάκια και τη μέρα!
• Κόντευε 10 χθες το πρωί και τα γιορτινά λαμπιόνια στη Λεωφόρο Δωδώνης ήταν ακόμα αναμμένα, όπως επισήμανε στη στήλη φίλη αναγνώστρια που διαμένει στην περιοχή! «Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, αυτός που… ξέχασε αναμμένα τα φωτάκια ή εμείς οι δημότες;», αναρωτήθηκε και δεν έχει καθόλου άδικο! Ναι, να στολίσουμε την πόλη μας, να γίνει η ατμόσφαιρα γιορτινή, αλλά τουλάχιστον να συντονίσει ο Δήμος σωστά τα φωτάκια για να σβήνουν το ξημέρωμα, ώστε να μην ξοδεύουμε τσάμπα ρεύμα. Λίγη οικονομία δεν βλάπτει!..
Κ.Α.

Παγίδες στην είσοδο…
• Κινδυνεύουν οι οδηγοί που δεν θα προσέξουν ότι στην είσοδο της πόλης λιμνάζουν τα νερά. Από το φανάρι στα ΤΕΙ μέχρι το Γιαννιώτικο Σαλόνι δεξιά του δρόμου λιμνάζουν νερά. Αυτοί που έριχναν την άσφαλτο δεν φρόντισαν για τις κλίσεις ή δεν υπάρχουν φρεάτια για τη συλλογή των ομβρίων υδάτων; Δοκιμάστε να οδηγήσετε εκεί με βροχή και θα μου πείτε την εμπειρία σας. Και ποιος είναι υπεύθυνος γι’ αυτό το τμήμα του δρόμου;
Θ.

Χρήματα στα κόμματα!
• Η κυβέρνηση βρήκε ακόμη μια δόση από 4,5 εκατομμύρια και τα πρόσφερε ως κρατική ενίσχυση στα κόμματα για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς! Πού τα είχε φυλαγμένα ο υπουργός; Στο στρώμα του; Γιατί όταν χρειάζονται πόροι για την υγεία ή την παιδεία απλά ισχυρίζεται ότι δεν έχει! Πάντως μέχρι σήμερα επίδομα πετρελαίου γιόκ! Κανένας δεν ξέρει τι θα ισχύσει αυτή τη χρονιά. Και ο Δεκέμβρης προχωράει! Ίσως το καλοκαίρι να πάρουν αποφάσεις για το πετρέλαιο…
Θ.

Άλλος SMS, άλλος βόλτες…
• Ποιος είπε ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τελείωσαν με τον προεκλογικό τους αγώνα! «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά. Με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση», υπόσχεται ο Βαγγέλης Μεϊιμαράκης μέσω SMS που μας απευθύνει. Όσο για τον Απ. Τζιτζικώστα, αυτός έρχεται αύριο στα Γιάννενα, όπως αποκάλυψε χθες ο Γ. Γκόντζος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο! Ομιλία δε θα κάνει, αλλά θα περπατήσει, λέει, στην αγορά και θα τα πει με τους πολίτες. Για να δούμε αν αληθεύει…
Κ.Α.

Μήπως θα ’ταν καλύτερα;
• Τον παρέσυρε η αντιπολίτευση, λέει κάθε τόσο  ο πρωθυπουργός κι έτσι υπέγραψε τη συμφωνία! Αυτά τα τόσο σκληρά μέτρα είναι μέτρα διαπραγμάτευσης και μάλιστα σκληρής; Μα αν είναι έτσι, καλύτερα να μη διαπραγματεύονταν τόσο σκληρά και για τόσο χρόνο. Ας δεχόταν όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το Γενάρη εκείνο το mail Χαρδούβελη, που το είχε κάνει σημαία των καταγγελιών του εναντίον της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που περιείχε μέτρα ενός δις στα οποία προέβαλε αντιστάσεις η τότε κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει κάτι καλύτερο. Δεν ενέκρινε ο Τσίπρας του όλου ΣΥΡΙΖΑ εκείνες τις προτάσεις και μας έφερε ό,τι σκληρότερο μπορούσε λες και εκεί είχε την πρόθεση να μας σύρει...

Μας λένε ανέκδοτα!..
• Κάθε τόσο μας σερβίρουν και ένα ανέκδοτο για να γελάσουν και τα πικραμένα χείλη μας. Λέει ο πρωθυπουργός με ύφος περισπούδαστο: Η αντιπολίτευση δεν έχει σχέδιο για τη χώρα. Εμείς συμφωνούμε ότι τα ελληνικά κόμματα δεν έμπαιναν και δεν μπαίνουν ούτε και σήμερα στον κόπο να εκπονήσουν ένα ολοκληρωμένο μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Πήγαιναν και πηγαίνουν ακόμη και σήμερα στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα εξυπηρετώντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τα  δικά τους συμφέροντα. Γιατί θα γελάσουμε σίγουρα αν ισχυριστούν τα συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι κάθισαν κάτω και σχεδίασαν την πορεία αυτού του τόπου. Ούτε που ξέρουν πού μας πάνε.  Yπάρχουν μόνο τα σχέδια των  «θεσμών» που έχουν πλάνο για τη χώρα!

Τίποτα τυχαίο…
• Πήγε αρκετές φορές στην Αμερική ο Τσίπρας! Δεν ξέρω αν μαθήτευσε στη Σχολή του Σικάγου ή αν οι άνθρωποι με τους οποίους έρχεται σε επικοινωνία και τους συμβουλεύεται είναι μπολιασμένοι με τις συγκεκριμένες ιδέες. Γιατί η θεωρία της εσκεμμένης πρόκλησης οδυνηρών σοκ σε κάθε οικονομία που υπόκειται σε στρεβλώσεις και η χορήγηση του πικρού φαρμάκου κάτι μας θυμίζει. Είναι τυχαίες οι συμπτώσεις εκείνης της θεωρίας με αυτά που μας επιβάλλουν σήμερα; Για να φθάσουν στη ριζική ισοπέδωση θα επιβάλλουν όλα τα μέτρα που περιγράφονται στο νέο μνημόνιο;   Τελικά αν καταφέρει η συγκυβέρνηση να εκτελέσει προσεκτικά το «σχέδιο» θα οδηγήσει την κοινωνία σε τέτοια εξαθλίωση που όμοιά της βιώσαμε μόνο σε εποχές πολέμου.

Προς ισοπέδωση…
• Βήμα το βήμα, όλα θα αλλάξουν! Πρόκειται για συστηματική καταστροφή ενός σημαντικού τμήματος της εθνικής ομάδας του ντόπιου πληθυσμού ώστε να μεταμορφωθεί και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο ύπαρξής της, τις κοινωνικές της σχέσεις, το μέλλον της. Για να γίνουν όλα αυτά σε μια χώρα χρειάζονται μια ισχυρή προσωπικότητα που να μπορεί να συνεχίσει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής και να αντέχει την κριτική. Αν η ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στα έθνη μας προκαλεί φρίκη ο οικονομικός πόλεμος είναι ένα παρατεταμένο βασανιστήριο και οι καταστροφές που προκαλεί δεν είναι λιγότερο τρομακτικές από εκείνες του πολέμου.
Θεανώ Βλάχου