ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αγνώστου… ονόματος!
Σε δρόμους της πόλης και ειδικά σε συνοικίες, έχουν εξαφανιστεί ή έχουν καταστεί αδιάβαστες οι πινακίδες με την ονοματοδοσία τους, με αποτέλεσμα επισκέπτες, επαγγελματίες κ.α., να χάνονται έτσι και δεν γνωρίζουν τις περιοχές. Κάτι είχε πάει να βελτιωθεί επί δημαρχίας Τ. Παπασταύρου, αλλά δεν αντιμετωπίστηκαν όλα τα προβλήματα. Πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν και με αυτά οι υπηρεσίες του Δήμου.
Α.

Γιατί τόσα σκουπίδια;
Συσσωρευμένα τα σκουπίδια πάνω και γύρω από τους κάδους χθες το πρωί στο κέντρο των Ιωαννίνων αλλά και σε άλλες περιοχές και φίλος αναγνώστης εξέφρασε την απορία του στη στήλη για το γεγονός. «Απεργία στο προσωπικό της καθαριότητας δεν έχει γίνει γνωστή, αργία δεν είναι, γιατί να παρατηρούνται τέτοιες εικόνες στην πόλη; Εκτός κι αν οι υπάλληλοι του Δήμου απουσιάζουν με άδεια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Σωστή η παρατήρηση. Και μιλάμε για περίοδο γιορτών με πολλούς επισκέπτες στα Γιάννενα…
Κ.Α.

Υπάρχει εξήγηση;
Ντόρα εναντίον Κυριάκου! Πώς και η Ντόρα δεν υποστηρίζει τον αδελφό της; Να μην του συγχωρεί που δεν ήταν μαζί της όταν εκείνη έφυγε από τη ΝΔ; Εκείνος αγωνίζεται για να δείξει ότι έχει δική του προσωπικότητα! Να μην συμφωνεί η Ντόρα  με τις θέσεις του ή δεν θέλει να κλείσει ο δρόμος για το γιο της που σήμερα είναι περιφερειάρχης; Κάποιοι παρουσιάζουν τις εσωκομματικές εκλογές ως ξεκαθάρισμα λογαριασμών Καραμανλικών και Μητσοτακικών! Και η Ντόρα ποιους υπερασπίζεται; Πάντως και οι δύο οικογένειες αλλά και κάποιες άλλες, σε όλους τους κομματικούς χώρους, εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική προς όφελός τους. Την έκαναν επάγγελμα…
Θ.

«Λάβρος» κατά βουλευτών!
Ανεπιθύμητους στη Μητρόπολή του κήρυξε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας όσους βουλευτές ψήφισαν θετικά στη Βουλή για το περίφημο «σύμφωνο συμβίωσης» που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, χαρακτηρίζοντάς το κατάπτυστο! Άρα, απ’ τους πέντε βουλευτές του Νομού μας κανένας δεν θα γίνεται στο εξής δεκτός στην ακριτική Κόνιτσα αφού όλοι το ψήφισαν! Μήπως είναι κάπως υπερβολικός ο κ. Ανδρέας; Δικαιούται φυσικά να έχει τις απόψεις του επί του θέματος, όμως όχι και να «τιμωρεί» τους βουλευτές επειδή έχουν άλλη θέση!
Α.

«Καλή αρχή»…

Βάζουν χέρι και στα επιδόματα των αναπήρων. Σε πρώτη φάση απαιτούν την περικοπή 900 εκατομμυρίων! Περιέργως δεν ρίχνουν ούτε μια ματιά στο κόστος των μεγαλόσχημων, των πάσης φύσεως συμβούλων που κάνουν πανηγύρι με τα προνόμιά τους, ούτε ανακάλυψαν το πόσο κοστίζει ο πολιτικός κόσμος, εν ενεργεία και συνταξιούχοι. Αν λοιπόν κάνουν οικονομία από τη συντήρηση των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών των αστυνομικών αλλά διατηρούν τόσα κυβερνητικά, βουλευτικά και λοιπά αυτοκίνητα αλλά και αεροπλάνα,  αν περιορίσουν κι άλλο τα έξοδα για την υγεία, αλλά διατηρούν στρατούς δικών τους παιδιών στη Bουλή κι αν καταργούν αστυνομικά τμήματα στα σύνορα τότε το σύστημα γέρνει μονόπλευρα….
ΜΑΤ

* * *

Γιατί βιάζεται;
O Ευρυπίδης Στυλιανίδης εμφανίζεται κάθε τόσο στα κανάλια και κάνει δηλώσεις που αφορούν στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ! Μάλιστα, υπερασπίζεται με ιδιαίτερο ζήλο συγκεκριμένη υποψηφιότητα διακηρύττοντας ότι με αυτόν ως αρχηγό θα έχει συνέχεια το κόμμα. Σε τι όμως θα έχει συνέχεια; Στη λειτουργία των μηχανισμών που ελέγχουν μέχρι σήμερα την πορεία του κόμματός τους όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν; Στην αρχηγοκεντρική νοοτροπία που αποφασίζει ο ένας και οι άλλοι ακολουθούν ωσάν να μην έχουν άποψη για όσα διαδραματίζονται στον τόπο; Στην υστέρηση της προβολής των ιδεολογικών τους αρχών και στην ανυπαρξία σύνδεσης της ιδεολογίας τους με τις εφαρμοσμένες πολιτικές; Αυτή τη γραμμή πιστεύει ότι θα ακολουθήσει ο νέος τους αρχηγός; Μήπως τον αδικεί;

Έβαλε το χεράκι του!
Δεν γνωρίζω ποιους σκοπούς εξυπηρετούσε όταν ως υπουργός  Εσωτερικών έφερε το νόμο που απέκλειε από την υποψηφιότητα ως βουλευτών των περιφερειαρχών. Ακόμη κι αν αυτοί παραιτούντο από τη θέση τους δεν θα είχαν το δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα μέχρι τη λήξη της θητείας τους στην περιφέρεια! Δηλαδή, μπορεί ο εν ενεργεία βουλευτής να βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος ή περιφερειάρχης αλλά το αντίστροφο το απαγόρευσε! Πάντως, η απόφαση ήταν δική του και δεν σκέφτηκε να ρωτήσει την κομματική βάση ώστε να έχει ευρύτερη συναίνεση! Ούτε αποφάσισαν γι’ αυτόν το νόμο και για πολλούς άλλους τα κομματικά όργανα. Απλά, το αποφάσισε ο υπουργός και κάποιοι «άλλοι» και οι βουλευτές έπρεπε να τον ψηφίσουν….

Οι πολίτες προχώρησαν…
Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του αλλά με τη στάση του προβληματίζει εκείνους που βλέπουν ότι χρειάζονται νέες πρακτικές για να ξανανταμώσουν με την κοινωνία.  Κι άλλοι προβάλουν τον υποψήφιο που προτιμούν υπερτιμώντας τη δική τους κρίση. Έτσι όμως υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών! Οι πολίτες προχώρησαν πολύ και τους άφησαν πίσω! Ακόμη και από το χώρο της αριστεράς οι σκεπτόμενοι πολίτες έπαψαν να «μαντρώνονται» μέσα στο κόμμα. Κρίνουν και συγκρίνουν καταστάσεις. Έχουν απόψεις που είναι μπροστά από το κόμμα τους. Ευτυχώς που μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που έχουν κριτική σκέψη. Κι αν καταφέρουν οι ανιδιοτελείς πολίτες να ενωθούν για το καλό του τόπου, τότε πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν σε όλους τους τομείς.

Από κάτω προς τα πάνω…
Αν δεν λάβουν υπόψη τους πρώτα την ολοκληρωμένη οργάνωση της βάσης,  δεν θα ανοιχτούν ποτέ στην κοινωνία και θα παραμένουν αποκομμένοι απ’ αυτή. Μπορεί να εξυπηρετούνται τα ιδιοτελή συμφέροντά τους αλλά θα απαξιώνουν κι άλλο τη ΝΔ. Οι «βαρόνοι» έχασαν την παρτίδα. Όσα κέρδισαν, κέρδισαν. Και είναι καλύτερα να μην εμφανίζονται στα ΜΜΕ γιατί προκαλεί η παρουσία τους. Ο λαός αποζητάει να τον σέβονται και να λειτουργούν προς όφελος του συλλογικού συμφέροντος και όχι του ατομικού τους. Και όσο λιγότερο αναμιχθούν οι πολιτικοί στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου τόσο μεγαλύτερη υπηρεσία θα προσφέρουν     και στους υποψηφίους και στο κόμμα τους.
Θεανώ Βλάχου