ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Καθάριζαν χωράφια!..
Τις ημέρες που το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, είχε "πνιγεί" στην αιθαλομίχλη, κάποιοι στην περιοχή του κάμπου Λαψίστας, θεώρησαν σωστό να καθαρίσουν με φωτιές τα χωράφιά τους και κάποιοι άλλοι στην περιοχή Περάματος  να κάψουν κοπροσωρούς από τους στάβλους τους. Και αυτό  δεν έγινε μια μέρα, όπως μας μετέφερε αναγνώστης μας, αλλά  ήταν καθημερινό φαινόμενο την εβδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς, όπως φαίνεται,  κανείς αρμόδιος φορέας -ούτε καν οι  Δήμοι- να παρέμβουν και να κάνουν τις δέουσες συστάσεις, ειδικά μάλιστα αναλογιζόμενοι ότι οι καπνοί σχημάτιζαν σύννεφα και ήταν πολλαπλάσιοι αυτών που "παρήγαγαν" τα τζάκια. Ο, γέγονε, γέγονε, θα πει κανείς,  αλλά καλά θα είναι να αποτραπούν  ανάλογες καταστάσεις  στο προσεχές μέλλον και εφόσον οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν τη δημιουργία και πάλι αιθαλομίχλης.
Α.
Ενημέρωση, αλλά... ΕΡΤ!
Ημέρα Θεοφανίων, σταθμός (από την Αθήνα) της ΕΡΤ συχνότητα 106,1 (Ιωαννίνων): Η εκφωνήτρια εκεί κατά τις 11 το πρωί αναμετέδιδε από την τηλεόραση της ΕΡΤ στιγμιότυπα από τον Αγιασμό των Υδάτων στην Αθήνα.  Ατόπημα πρώτον: ακολουθούσε δικό της πρωτόκολλο. Στον Αγιασμό στη Δεξαμενή παρίστανται, έλεγε, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!  Ατόπημα δεύτερον: εξηγούσε για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός δεν πήγε φέτος στον Πειραιά, λέγοντας ότι αυτό έγινε σε ένδειξη δυσφορίας για τις δηλώσεις του (κρατηθείτε...) Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου!!! (το διόρθωσε λίγο μετά σε Μητροπολίτη Σεραφείμ, αλλά γλώσσα λανθάνουσα που λένε...). Το τελευταίο ήταν και το πιο... χαριτωμένο: ώρα 11.29 έλεγε ότι για πρώτη φορά μετά από 92 χρόνια, τελέστηκε φέτος Αγιασμός στη Σμύρνη! Λεπτομέρεια βέβαια ότι ο Αγιασμός θα γινόταν μια ώρα πιο μετά, όπως βέβαια μεταδόθηκε λίγο αργότερα από το Δελτίο Ειδήσεων του ίδιου Σταθμού. Κατά τα άλλα... μόρφωμα ήταν η ΝΕΡΙΤ!
Ν.
Καλά κάνουν…
Νέο αίμα μετάγγισαν στη ΝΔ! Φαίνεται ότι το χρειάζονταν για να… αναρρώσουν και να αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες! Γιατί όπως και να το κάνουμε μετά τα τζάκια και τις οικογενειοκρατίες η παρουσία στελεχών όπως ο Φορτσάκης, ο Βασίλης Οικονόμου κ. ά αρχίζουν να κάνουν τη διαφορά σ’ αυτό το χώρο. Ξεχωρίζει και η παρουσία της Μαριέττας! Οι αναλύσεις του Οικονόμου επάνω στο σχέδιο Κατρούγκαλου έδειξαν πόσο ευφυής, πρακτικός και γνώστης των δεδομένων είναι. Κάποιοι απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν με τις τοποθετήσεις του και για να τις υποβαθμίσουν του υπενθύμισαν ότι ανήκε σε άλλο ιδεολογικό χώρο! Και όλοι αυτοί που εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ για να αποκτήσουν μεγάλες θέσεις ελέω ΣΥΡΙΖΑ ήταν αριστεροί; Αν η ΝΔ ξεπεράσει τις αγκυλώσεις της θα πετάει…
Θ.

Το ξανασκέφτηκε;
Χώρια ο Αρχιεπίσκοπος από τον πρωθυπουργό στα Θεοφάνεια του 2016! Κανένας από τους δύο στο λιμάνι του Πειραιά! Πέρυσι, μέχρι και το Άγιο Πνεύμα «εν είδει περιστεράς» του έδωσε να πετάξει κι ας ήταν αντιπολίτευση κι ας δήλωνε άθεος (φωτό)! Δίπλα του ήταν ο Λοβέρδος που εκπροσωπούσε την τότε κυβέρνηση αλλά ο Αρχιεπίσκοπος τον αγνόησε. Λένε ότι με την απόφασή του εκείνη έστελνε το μήνυμα ακόμη και στους θρησκευόμενους να επιλέξουν τον εκλεκτό του κι ας ήταν άθεος. Εφέτος πώς σκέφτεται; Πάντως, το ότι πήγαν χωριστά στον Αγιασμό των υδάτων κάτι λέει…
ΜΑΤ

Νέος Πρωτοψάλτης!
Νέο Πρωτοψάλτη απέκτησε η Μητρόπολη Ιωαννίνων μετά τη «συνταξιοδότηση» του Σπυρίδωνος Υφαντή. Η στήλη τον εντόπισε στο πλευρό του Μητροπολίτη Μάξιμου κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Γηροκομείο Ιωαννίνων (φωτό δεξιά), έψαξε κι έμαθε τα εξής: Το όνομά του είναι Νικόλαος Καραβιώτης, είναι καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και απόφοιτος της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς. Καλή θητεία λοιπόν, με την ευχή να σταθεί αντάξιος του προκατόχου του!..
Κ.Α.

* * *

Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
Μέσα σε άσχετο νόμο που αφορούσε στα βοσκοτόπια πέρασε ο Φίλης της Παιδείας τα κριτήρια για την επιλογή προϊσταμένων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση… Το ξέρει ότι απαγορεύεται αλλά νομίζει ότι ο λαός βοσκάει κουτόχορτο! Η Ζωή προσπάθησε αρκετές φορές να τους εμποδίσει να βάζουν άσχετες τροπολογίες μέσα σε νέους νόμους. Όμως, από την ώρα που την έβγαλαν από το δρόμο τους κάνουν ό,τι τους γουστάρει. Όσο για τα κριτήρια της επιλογής των προϊσταμένων; Φωτογραφικές διατάξεις για την επιλογή των δικών τους παιδιών. Ποιος λέει ότι δεν άλλαξαν νοοτροπία. Απλά υπερασπίζονται τη δική τους πελατεία. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Εξ άλλου και οι πρώην ΠΑΣΟΚ που εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ πάντα… βολεύονταν και δεν ξεσυνήθισαν.

Αναποτελεσματικός…
Ακούσαμε ότι το κουαρτέτο ασχολήθηκε και με τον Σταθάκη. Τον χαρακτήρισε ως αργό και αναποτελεσματικό. Δεν ξέρουμε αν θα τον αντικαταστήσει ο πρωθυπουργός, αλλά μήπως η όλη λειτουργία της κυβέρνησης, μηδέ εξαιρουμένου και του πρώτου τη τάξει, κρίνεται ως αποτελεσματική; Εκτός από τη βιασύνη τους να περάσουν όλα τα μέτρα που όχι μόνο δεν κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών αλλά τη δυσκολεύουν περισσότερο, κατά τα άλλα με τον αραμπά πηγαίνουν. Όσο για τον υπουργό που κρίθηκε και βρέθηκε λειψός, φαινόταν από τον τρόπο που μιλούσε ότι δεν είχε «τσαγανό». Αλλά ο κάθε πρωθυπουργός και χθες και σήμερα δεν φημίζεται για τις επιλογές του. Είναι άλλα τα μέτρα με τα οποία κρίνονται τα μέλη μιας κυβέρνησης.

Πάλι ο Τόμσεν!..
Ο Τόμσεν ξαναεμφανίστηκε! Εκ μέρους του ΔΝΤ επιδίωξε να ορίσει τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Βλέπεις, πλησίασαν στο «δια ταύτα». Αφού έδεσαν χειροπόδαρα τους Έλληνες και κατέβασαν το βιοτικό τους επίπεδο τώρα ήρθε η ώρα να βάλουν χέρι στη δημόσια περιουσία. Για να γίνει αυτό πιο εύκολο χρειάζεται να ελέγχουν το ΤΑΙΠΕΔ. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα απ’ αυτόν το φορέα θα γίνει και η διαχείριση των υδρογονανθράκων. Στον Ισημερινό ο Τόμσεν κατάφερε να υποθηκευτούν τα πετρέλαια πριν από την εξόρυξή τους. Για να δούμε τι θα δούμε και στην Ελλάδα. Πάντως, για να είναι ο Σόιμπλε θετικός για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη διαχείριση της ελληνικής υπόθεσης κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Έχει το θράσος…
Και ο Κοστέλο ξεσπάθωσε! Μετά τις συμβουλές που έδωσε στον Κατρούγκαλο σχετικά με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών τώρα στέλνει μηνύματα στην κυβέρνηση για την ανάγκη αποκομματικοποίησης της Δημόσιας Διοίκησης. Θράσος που το έχει. Στην Ελλάδα το κράτος είναι το λάφυρο του κόμματος που έχει την εξουσία. Μέσα απ’ αυτές τις νοοτροπίες διατηρούν την εξουσία τους οι κυβερνήσεις υποσχόμενες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.ΈΕτσι διατηρούν και την πελατεία τους. Αν καταφέρει ένας Κοστέλο να αλλάξει αυτές τις πρακτικές θα τον ανακηρύξουμε ήρωα… Τι νομίζει; Όλοι αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν υποστήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ το έκαναν γιατί εκτίμησαν τις αρχές του;
Θεανώ Βλάχου