ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κατάλληλη επιλογή!..
Για την απόφαση οι μπόμπιρες από τα δύο Νηπιαγωγεία που φιλοξενούνται στο κτίριο της Παπαζόγλειου να μετακομίσουν απέναντι, στην Καπλάνειο, ρωτήθηκε χθες ο Παντελής Κολόκας ως Αντιδήμαρχος Παιδείας, καθώς υπάρχουν και κάποιες ενστάσεις από γονείς. Όπως είπε, «ψάξαμε για τη βέλτιστη λύση όσον αφορά στη μεταστέγαση των Νηπιαγωγείων και είναι λογικό κάποιοι να μη συμφωνούν. Όμως η απόφαση ελήφθη με βάση εγκεκριμένη μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες»! Εξάλλου, ο Αντιδήμαρχος τόνισε ότι στη γύρω περιοχή δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος για τη στέγαση των Νηπιαγωγείων! Υπενθυμίζεται ότι στην Παπαζόγλειο θα εγκατασταθεί η Αρχιτεκτονική Σχολή!
Κ.Α.

Πρόβλημα το χώμα...
Η τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Λιμνοπούλας, θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αν όμως, παραμείνει ως έχει ο περιμετρικός χωματένιος διάδρομος στίβου, τότε πολύ γρήγορα και με τους πρώτους ανέμους το γήπεδο θα γεμίσει με χώμα, προκαλώντας έτσι ζημιές στον πλαστικό χλοοτάπητα. Άρα, η Διοίκηση του ΕΑΝΚΙ από τώρα πρέπει να αναζητήσει τρόπους ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα το ζήτημα αυτό.
Ν.
Έβαλαν φόλες…
Ένα δυσάρεστο περιστατικό κατήγγειλε στη στήλη φίλη αναγνώστρια. Όπως μας είπε, στις Β’ Εργατικές Κατοικίες των Αμπελοκήπων και συγκεκριμένα στην οδό Δημητρίου Ιωάννου και τις παρόδους της, κάποιοι ασυνείδητοι έβαλαν φόλες, με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν γατάκια! «Τι τους έφταιξαν τα άμοιρα τα ζώα», αναρωτήθηκε κι έχει απόλυτο δίκιο. Οι άμοιρες οι γάτες δεν πειράζουν κανένα, άρα δεν υπάρχει λόγος να τις θανατώνουν με τέτοιο τρόπο!..
Κ.Α.

Είχε συναίσθηση;
Αν άκουγες την ομιλία του Τσίπρα στην Κεντρική τους Επιτροπή είναι φυσικό να αναρωτιόσουν: Τι ακριβώς λέει αυτός ο άνθρωπος; Αν τον άκουγε η Ζωή σίγουρα θα είχε πολλά να πει. Αν μιλήσει θα καταλάβουμε τι εντύπωση της προκάλεσαν τα λεγόμενα του πρώην συνοδοιπόρου  της… Όσο για τις ιδεολογικές του κορώνες και τα περί αξιών σίγουρα θα εξόργισαν όλους τους πρώην συντρόφους του.
MAT

Για φέτα και γιαούρτι!
Τι συζητάει ο Αντιπρόεδρος της «Δωδώνης» Γιάννης Βιτάλης με την Όλγα Κεφαλογιάννη και την Άννα Ασημακοπούλου; Μα φυσικά για ένα θέμα που «καίει» και τη γαλακτοβιομηχανία και τους Ηπειρώτες κτηνοτρόφους και όλο τον αγροτικό κόσμο της χώρα δηλαδή για την προστασία της φέτας και του γιαουρτιού, ως μοναδικών προϊόντων ποιότητας ελληνικής προέλευσης. Ο κ. Βιτάλης συμμετείχε  με την ιδιότητα μέλους Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ) σε συνάντηση με τις δύο κυρίες, εκ των οποίων η πρώτη είναι συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Ν.Δ. και η δεύτερη υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του Κόμματος. Η αλήθεια είναι ότι φέτα και γιαούρτι κινδυνεύουν σήμερα περισσότερο από ποτέ να χάσουν την ελληνική τους ταυτότητα…
Κ.Α.

Έκλεισε ένα κεφάλαιο…

Στα «ψιλά» πέρασε η εκδημία του ψηφισμένου μητροπολίτη Αργυρόκαστρου Αλεξάνδρου, τον οποίο δεν είχε δεχθεί στη χώρα η Αλβανική Κυβέρνηση, ενδεχομένως και με παρέμβαση θρησκευτικών κύκλων, όπως τότε είχε ειπωθεί. Είχε εκλεγεί μητροπολίτης το 1992, είχε χειροτονηθεί το 1996 (!) και τελικά, μετά το βέτο των Αλβανικών αρχών, δύο χρόνια αργότερα παραιτήθηκε από μητροπολίτης του Οικουμενικού Θρόνου και υπήχθη στην Εκκλησία της Ελλάδος, εκλεγείς τιτουλάριος μητροπολίτης Σταυροπηγίου. Εκοιμήθη στις 10 Ιουνίου και ετάφη σε μοναστήρι της Βέροιας. Με την εκδημία του, έκλεισε ένα ακόμη κεφάλαιο στις σχέσεις Ορθόδοξης Εκκλησίας και Αλβανίας.
Ν.

* * *

Ποια βοήθεια ακριβώς;
Έλεγε παλιότερα η Μέρκελ σε Γαλλικό κανάλι: «Δώσαμε βοήθεια στην Ελλάδα»!  Σε ποια βοήθεια αναφέρονταν παραπλανώντας τους λαούς που την άκουγαν; Βοήθεια έδωσαν στην Ελλάδα ή νέα δάνεια με σκοπό να ξεπληρώνονται τα παλιά, προκειμένου να σωθούν πρώτες και καλύτερες οι Γερμανικές τράπεζες; Κι αυτά τα δάνεια που τα λένε «βοήθεια» τους αποδίδουν κέρδη αφού με τόκο μας δανείζουν και μάλιστα μεγαλύτερο απ’ αυτόν που οι ίδιοι δανείζονται από την ΕκΤ. Και για χάρη αυτών των δανεικών απαιτούν να φτωχοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Αυτά όμως δεν τα λένε στις συνεντεύξεις τους. Την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι ελληνικές οικογένειες αποφεύγουν να την περιγράψουν.

Διαφορετική αντιμετώπιση…
Μιλάνε μόνο για το δανεισμό που κάνουν εκείνοι χαρακτηρίζοντάς τον ως βοήθεια αλλά αποφεύγουν να ορίσουν ημερομηνία επιστροφής του δανείου που εκείνοι απαίτησαν τότε απ’ την Ελλάδα, αφού πρώτα τη ρήμαξαν, και το οποίο δεν επέστρεψαν ποτέ. Για να απαιτούν από εμάς συνέπεια στις υποχρεώσεις μας πρώτα θα πρέπει να είναι εκείνοι συνεπείς. Αλλά, αφού αρέσκονται να δίνουν συνεντεύξεις ωραιοποιώντας τη δική τους στάση, γιατί δεν κάνουν και την αυτοκριτική τους σε θέματα συνέπειας; Κουνάει το δάχτυλο ο Σόιμπλε και διαρκώς απαιτεί από εμάς. Για να του επιτρέψουμε να συνεχίσει να μας κάνει υποδείξεις πρώτα θα περάσει το τεστ συνέπειας που του βάζουμε εμείς οι Έλληνες που υφιστάμεθα τα αποτελέσματα των απαιτήσεων και των εντολών του.

Του ανοίγουν το δρόμο!
Για να είναι σίγουροι ότι θα ολοκληρωθούν τα σχέδιά τους, εκείνοι που δεν χόρτασαν ακόμη με όσα μας επέβαλαν, τώρα προετοιμάζουν και τη διαδρομή του  «κόφτη». Εάν τα έσοδα δεν θα είναι της αρεσκείας τους τότε του έχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις. Και πρώτα απ’ όλα τις περικοπές μισθών. Η πρότασή τους είναι οι μισθοί να φθάσουν στα 586 ευρώ. Να καταργηθούν όλα τα ποσά που προστίθενται στο βασικό μισθό. Ούτε αυξήσεις για προϋπηρεσία, κατάργηση των τριετιών, κατάργηση των επιδομάτων που απέμειναν, όπως αυτό του γάμου, και έχει ο Θεός…  Τελικά δεν ξέρω εάν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με τα του οίκου τους. Εξαντλούν τις δράσεις τους με το να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία…

Καμία υποσχετική…
Μέτρα, μέτρα κι άλλα μέτρα αλλά καμία υποσχετική για το χρέος. Έρχονται και ξανάρχονται οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στην Ελλάδα αλλά μόνο για μέτρα μιλάνε. Για το χρέος τσιμουδιά. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε! Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Σόιμπλε δεν κουνιέται φύλλο. Και αυτός θα μιλήσει για το χρέος, αν τελικά μιλήσει, αφού ξεπεράσει το σκόπελο των Γερμανικών εκλογών του 2017. Τώρα, γιατί πανηγυρίζει ο Τσίπρας και μάλιστα με φόντο την Ακρόπολη δεν το καταλαβαίνουμε. Μάλλον αυτός ο πολιτικός ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή νομίζει ότι κάνοντας τον χαρούμενο μας πείθει ότι βαδίζουμε σε καλό δρόμο… Και για γραβάτα, πήρε πάλι αναβολή επ’ αόριστον. Μάλλον δε θα χρειαστεί να τη φορέσει.    
Θεανώ Βλάχου