ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Θα χορέψει και Καγκελάρι!
• Από όλα θα έχει το τουριστικό (με ολίγον επετειακό… λόγω Κομμένου) τετραήμερο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Τζουμέρκα. Μέχρι και το Καγκελάρι εκδήλωσε επιθυμία να χορέψει στο Αθαμάνιο. Κι αν δεν το ξέρει, κανένα πρόβλημα. Εδώ έμαθε να χορεύει «στο ταψί» 10 εκατ. Έλληνες, σε ένα καγκελάρι θα «κολλήσει»;
Α.
Φτωχά τα... ευχολόγια!
• Εκπρόσωποι φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βουλευτές κ.ά., έχουν στείλει πληθώρα ευχετήριων και συγχαρητήριων τόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και στους Γιαννιώτες κωπηλάτες που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς του Ρίου, καθώς οι επιτυχίες ήταν αρκετές αυτό το ευλογημένο αθλητικό γιαννιώτικο καλοκαίρι. Καλά τα λόγια, αλλά είναι ώρα να αναλάβουν όλοι δράση τόσο για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών της πόλης, όσο και για το σχεδιασμό κατασκευής ενός γηπέδου για τον ΠΑΣ Γιάννινα!
Ν.Γ.

Ακριβοί στα πίτουρα…
• Για πενταροδεκάρες πούλησαν την ΤΡAIΝΟΣΕ! Πήραν μόνο 45 εκατομμύρια… Την έδωσαν σε μια κρατική Ιταλική εταιρεία που φημολογείται ότι σύντομα ετοιμάζει την ιδιωτικοποίησή της. Για κάθε τηλεοπτική άδεια από τις τέσσερις που αποφάσισε να δώσει ο μέγας υπουργός μέσων ενημέρωσης πόσα ζητάει; Προς το παρόν, θεωρεί δικό του το μαγαζί και πουλάει όσο θέλει… Όταν ξακαβαλικέψει το ξαναβλέπουμε!
ΜΑΤ
Tι τους χρειάζονταν;
• Βρέθηκαν υπάλληλοι της Βουλής χωρίς απολυτήριο Λυκείου, χωρίς πανεπιστημιακούς τίτλους, χωρίς διδακτορικά κι ας είχαν προσληφθεί σε θέσεις που όριζαν τέτοια προσόντα. Και μετά τι έγινε θα μου πείτε! Εκεί μέσα όλα αυτά τα δικά τους παιδιά δεν χρειάζεται να ελέγχονται πριν προσληφθούν. Αρκεί να έχουν τίτλους συγγένειας με κάποιους πολιτικούς και όλα τα άλλα είναι μη αναγκαία… Τώρα, αν αυτούς που «συνέλαβαν» χωρίς τίτλους τους απέλυσαν δεν το έμαθα. Ίσως κάποιος μεσολάβησε και όλα ξεχάστηκαν. Εκτός κι αν ο προστάτης τους δεν περιφέρεται τώρα στο οίκημα της Βουλής και δεν έχουν λόγους να προστατεύουν τους μη έχοντες τα τυπικά προσόντα…
Θ.

«Ταξιδεύει» με τον Άγ. Κοσμά!

• Και πού δε θα «ταξιδέψει» αυτές τις ημέρες ο Μιχάλης Παντούλας με τα εικονογραφικά του Κοσμά του Αιτωλού, το νέο του λεύκωμα που περιλαμβάνει τις πιο χαρακτηριστικές εικονογραφικές αναπαραστάσεις του Αγίου της περιόδου 1779 – 1961! Έχουμε και λέμε: Σήμερα το λεύκωμα θα παρουσιαστεί στη Γρανίτσα Ιωαννίνων, στις 17 Αυγούστου στο Γκρίμποβο, στις 19 του μήνα στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, στις 22/8 στη Ζίτσα, στις 23/8 στους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου και στις 24/8 στη Λειβαδιά Αγίων Σαράντα! Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.. Όσοι πιστοί… σπεύσατε!
Κ.Α.

«Χρυσή» ευκαιρία!
• Το δημοσίευμα του «Π.Λ.» σχετικά με την εγκατάλειψη του Σκοπευτηρίου Ασπραγγέλων αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τα Ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε η Άννα Κορακάκη. Είναι ευκαιρία -και ο κατάλληλος χρόνος- να αξιοποιήσει ο Δήμος Ζαγορίου την ύπαρξή του, τόσο για την ανάπτυξη του αθλήματος, όσο και προς όφελος της περιοχής.
Ν.

Επιβλήθηκε πάλι!
• Κάποτε συναντήθηκαν για το ελληνικό πρόβλημα Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ. Δεν μάθαμε ούτε τι είπαν ούτε τι αποφάσισαν! Ίσως επιβεβαίωσαν την  ανεπάρκειά τους προκειμένου να δώσουν τις ενδεδειγμένες λύσεις. Ίσως και να βεβαίωσαν ο ένας τον άλλο ότι δεν τους ενδιαφέρει αν ζήσουν ή αν πεθάνουν οι Έλληνες. Η συνάντηση αυτή που έγινε απόντος του «αρχηγού», δηλαδή του Σόιμπλε, δεν είχε καμία ουσιαστική παρέμβαση προς το μέρος της επίλυσης του προβλήματος. Και ο Σόιμπλε για να υποβαθμίσει τις εντυπώσεις από τη συνάντηση  δήλωσε τότε ότι επρόκειτο για ένα ρεσιτάλ της «κυρίας» υπονοώντας την καγκελάριο. Βλέπεις, ο ισχυρός πολιτικός της Ευρώπης δεν είναι η  Μέρκελ. Άλλος κινεί τα νήματα, άλλος αποφασίζει και άλλος επιβάλλεται.

Τους το φύλαγε…
• Ούτε κάλεσαν τότε τον Σόιμπλε στη συνάντησή τους αλλά ούτε τον ενημέρωσαν ότι επρόκειτο να συναντηθούν. Έτσι έβγαλε και εκείνος χολή, αν βέβαια αλήθευαν οι δηλώσεις του. Όσο για τα συμπεράσματα εκείνης της συνάντησης απλά τα είπαν και επιβεβαίωσαν για μια φορά ακόμη την ανεπάρκειά τους ώστε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της Ευρώπης. Γιατί όσο κι αν το περιόρισαν το πρόβλημα στην Ελλάδα αυτό είναι ευρωπαϊκό και ως τέτοιο έπρεπε και να το αντιμετωπίσουν εξ αρχής και να το επιλύσουν. Αλλά ετούτοι πήγαιναν κι έρχονταν, συζητούσαν δυο-δυο ή συμμετείχαν στις συνόδους κορυφής και το μόνο που κατάφερναν είναι να βγάζουν μία ακόμη αναμνηστική φωτογραφία και να μετέχουν στο κοινό δείπνο με το προσεγμένο και πλούσιο μενού.

Μεγάλες επιτυχίες…
• Αντί όλοι αυτοί που τολμούν να διεκδικούν αρχηγικό ρόλο για να αποφασίζουν για τους λαούς της Ευρώπης να διεθνοποιήσουν το πρόγραμμα που αποφάσισαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, διεθνοποίησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες ως φαινόμενο! Οι... κακοί και τεμπέληδες Έλληνες που  χρωστάνε στα άλλα κράτη πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Οι ίδιοι Έλληνες που διαπρέπουν στις επιστήμες και στα γράμματα που πρωτοπορούν στην έρευνα, τους είναι χρήσιμοι και έρχονται εδώ για να εκμεταλλευτούν την ανεργία και να πάρουν τους καλύτερους για να προσφέρουν το μυαλό και τις υπηρεσίες τους στις χώρες που σταμάτησαν ακόμη και να λειτουργούν τις ιατρικές τους σχολές αφού βρίσκουν έτοιμους, άριστους επιστήμονες στην Ελλάδα της κρίσης.

Ξεχνάνε την πραγματικότητα…
• Ετούτοι που αποφασίζουν για την τύχη των λαών της Ευρώπης δείχνουν ωσάν να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μιλάνε για τους στόχους τους αλλά πολύ φοβάμαι ότι αντιμετωπίζουν τα πράγματα με φαντασιώσεις. Τίποτε δεν επιλύουν, τίποτε δεν αποφασίζουν που να καλυτερεύει τη ζωή των πολιτών τους. Όλα τα κάνουν κάθε μέρα και χειρότερα. Κοινωνικές εκρήξεις παντού! Οι λαοί στους δρόμους γιατί δεν έχουν δουλειές, γιατί ζουν αποκλεισμένοι και πολλοί είναι περιθωριοποιημένοι. Το πρόβλημα των προσφύγων  και των μεταναστών που ψάχνουν για τη δική τους σωτηρία επιδεινώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Ευρώπης. Και οι ηγέτες ζουν στον κόσμο τους…
Θεανώ Βλάχου