ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Αυτή είναι η μακέτα!
Απόψε στο πλαίσιο επίσημης εκδήλωσης θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Κεντρικής Πλατείας, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σχεδιαστής Γιάννης Κράβαρης. Κι επειδή όλους μας ενδιαφέρει το θέμα, η στήλη παρουσιάζει στους αναγνώστες της, πριν τα αποκαλυπτήρια, τη μακέτα της σύνθεσης που θα κοσμήσει την Πλατεία μέσα στις γιορτές. Όπως ήδη γράψαμε, θα αποτελείται από τρία μεγάλα μεταλλικά κουτιά δώρων, κίτρινου, πράσινου και μπλε χρώματος, μέσα στο ένα εκ των οποίων θα υπάρχει η αναπαράσταση μιας πόλης με ξύλινα υλικά! Έξυπνη ιδέα, αναμένουμε να δούμε τη σύνθεση και εκ του σύνεγγυς…
Κ.Α.

Για το ξύλινο δέντρο…
Στην Κεντρική Πλατεία θα στηθεί ξανά φέτος το ξύλινο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που σχεδίασε ο Γιάννης Κράβαρης. Κι επειδή γράφονται διάφορα γι’ αυτό, η στήλη ζήτησε ένα σχόλιο του ίδιου του δημιουργού (ένθετη φωτό). Ιδού λοιπόν τι μας έγραψε: «Το ξύλινο δέντρο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως... αυτό ήταν κι ένα απ’ τα ζητούμενα ούτως ή άλλως. Θετικά, απ’ όσους κατάλαβαν την έννοιά του και τον παιδικό του χαρακτήρα κι αρνητικά από τους λάτρεις του κλασικού και του λαμπερού. Παρόλα αυτά, το δέντρο αγαπήθηκε τόσο που έγινε γραμματόσημο. Φέτος λοιπόν, επέλεξα το δέντρο μου να ενισχύσει την παιδικότητα και τη διαϕορετικότητά του με το να ζωγραφιστεί από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιράσει πιο πολλά χαμόγελα χαράς κι ενθουσιασμού απ’ ότι μερικά αστραφτερά στολίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί νιώθω ότι το δέντρο έχει ουσιαστικό λόγο να καμαρώνει στο κέντρο της Πλατείας και περήφανος που υπάρχουν συμπολίτες μου που καμαρώνουν για τον ίδιο λόγο. Καλά Χριστούγεννα»!

Μπαράζ διαρρήξεων…
 Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά εννέα σπίτια σε χωριά της Κόνιτσας όπως η Καστάνιανη και το Γαναδιό διέρρηξαν άγνωστοι τις τελευταίες ημέρες, αφαιρώντας απ’ αυτά ό,τι αξιόλογο βρήκαν! Όσο για τους λιγοστούς κατοίκους των συγκεκριμένων χωριών, αυτοί έχουν κλειστεί στα σπίτια τους και φοβούνται ότι σύντομα θα έρθει η σειρά των δικών τους σπιτιών! Εδώ λοιπόν είναι το μεγάλο στοίχημα για την Πολιτεία: Να ξανακάνει αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους.
Κ.Α.
H παρέα της προσφοράς...
Οι «φίλοι της Γκραίτσια Σαλεντίνα» συνεχίζουν να προσφέρουν καλοοργανωμένες πολιτιστικές-ψυχαγωγικές εκδρομές στους συμπολίτες μας. Ο Νίκος με τις γνώσεις, τις εμπειρίες και το μεράκι του σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι, ενώ η Χρύσα με τη Ματθίλδη και την Κίτσα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία της εκδρομής. Διαθέτουν πολύ χρόνο και κόπο ώστε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Οι διοργανωτές είναι  μια όμορφη παρέα με διάθεση προσφοράς που φροντίζουν να φέρνουν τους συμμετέχοντες κοντά στους θησαυρούς και τις παραδόσεις του τόπου μας χωρίς να παραλείπουν και να ψυχαγωγούνται. Όσο υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν ανιδιοτελώς θα υπάρχει ελπίδα στον τόπο μας…
ΜΑΤ

Του βγήκε ξινό…
 Ένας συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ καβάλησε το καλάμι μετά τον ορισμό του ως Γ. Γραμματέως οργανωτικού της ΝΔ! Κι αφού έδωσε και συνέντευξη στα Γιάννενα λέγοντας αρλούμπες, μετά αποφάσισε να ψηφίσει άλλος αντ’ αυτού στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ! Έλα όμως που τον πήραν χαμπάρι και η ΝΔ αναγκάστηκε να τον διαγράψει. Έτσι έληξε άδοξα μία μεγάλη …καριέρα στην πολιτική. Τώρα, πώς νιώθει αυτός ο άνθρωπος που εξέθεσε και απογοήτευσε εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν δεν το ξέρουμε… Πριν πάρουν και άλλοι φόρα και κάνουν βλακείες ας προσέξουν περισσότερο. Όσο για εκείνους που εμπιστεύονται ακατάλληλους συνεργάτες, ας πρόσεχαν!
Θ.

Σε εκκαθάριση…
 Σε καθεστώς εκκαθάρισης έχει μπει από τις 21 Νοεμβρίου η Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Χάρη Δάφλο, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Κώστας Παπαϊωάννου. Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον της, δε χρειάζεται και πολλή φαντασία για να το αντιληφθεί κανείς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με διαδόσεις, οι υπάλληλοι της βιομηχανίας τρέχουν να εκμεταλλευθούν την τροπολογία Γεροβασίλη που αφορά τη δυνατότητα μετάταξής τους, με πολλούς να καλοβλέπουν ως λύση τον Δήμο Πωγωνίου!
Κ.Α.

Για το τίποτε…
 Τόσες προσπάθειες κάνουν τα κόμματα αλλά και κάθε μέλος τους χωριστά για να ακυρώσουν ο ένας τις πρακτικές του άλλου, να βρουν ο ένας τις αδυναμίες του άλλου, να καταγγείλουν κάθε αδυναμία του «αντιπάλου» τους! Τόσος χαμένος χρόνος για το τίποτε χωρίς καμία προσπάθεια για αποδοτική, δημιουργική και επιτυχή συνεργασία! Όλα αποβλέπουν στο να υποτιμήσουν και να ακυρώσουν την όποια προσπάθεια του αντιπάλου τους. Αν το χρόνο που χάνουν σ’ αυτές τις κοκορομαχίες, που πολύ φοβάμαι ότι γίνονται για τα μάτια του κόσμου, τον χρησιμοποιούσαν για να μελετήσουν και να προτείνουν τις καλύτερες λύσεις  και αν φρόντιζαν ο ένας να χτίζει επάνω σ’ αυτά που δημιούργησε ο προκάτοχός του τότε θα είμαστε πολύ καλύτερα σήμερα.

Χάνεται η ουσία!..
Κάθε φορά που παρακολουθείς μια συζήτηση στα ΜΜΕ ή τις τοποθετήσεις τους στη Βουλή, νομίζεις πως το μόνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι η ουσία της προς συζήτηση υπόθεσης αλλά το πόσο σκληροί θα φανούν απέναντι στους πολιτικούς τους αντιπάλους και πώς θα ακυρώσουν τα επιχειρήματα  των …εχθρών! Οι εκφράσεις που επιλέγουν δεν αποβλέπουν στη σύνθεση των απόψεων ώστε να βγει η καλύτερη για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά οι λέξεις τους περισσότερο μοιάζουν με ύβρεις. Και το περίεργο είναι ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι στην ιδιωτική τους ζωή και καλές σχέσεις έχουν και συμπεθεριάζουν και αλλάζουν κόμματα όταν έχουν προσωπικό συμφέρον και τα περί ιδεολογικών αρχών είναι μόνο μια προσπάθεια για να μας δείχνουν ότι σε κάτι διαφέρουν.

Xωρίς ελπίδα...
 Με την ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα σε ομαλότερα μονοπάτια του έδωσε ο ελληνικός λαός την ευκαιρία να κάνει κάτι καλύτερο για τον τόπο και το λαό. Έλα όμως που τα μέτρα που μας επέβαλε, μετά το πρώτο εξάμηνο της αγρανάπαυσης, είναι δυσβάσταχτα και το χειρότερο για εμάς τους απλούς πολίτες που δεν απολαμβάνουμε τα οφέλη της εξουσίας και του συστήματος είναι η διαπίστωση ότι οι θυσίες αλλά και οι στερήσεις μας δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να μας οδηγήσουν σε κάποιο ξέφωτο. Κάθε πέρσι και καλύτερα είναι η συριζαϊκή πρακτική παρά τις εξαγγελίες και παρά τα μεγάλα λόγια που δεν έχουν περιεχόμενο. Τίποτε δεν γίνεται καλύτερο, κανένας τομέας δεν αποδίδει σημαντικό έργο.

Κανένα ξέφωτο!
 Και να είχαμε έστω και μία ελπίδα ότι οι αξιωματούχοι της Ε.Ε με τις εμπειρίες που έχουν θα κατάφερναν να πείσουν και τους Έλληνες να δουλέψουν ώστε να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα για τον τόπο τους που χειμάζεται από μια κρίση που περιέργως ήρθε κι έκατσε επάνω απ’ την Ελλάδα! Καταγγέλλει ο Γιούνκερ τον Τράμπ λέγοντας:» Είμαι χρόνια στην πολιτική και έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησα τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. Μέχρι να μάθει ο Τράμπ θα περάσουν κανα-δυό χρόνια»! Δηλαδή πιστεύει ο Γιούνκερ ότι με τη μακρόχρονη θητεία του ωφέλησε την Ε.Ε; Τον ικανοποιεί αυτό το ευρωπαϊκό μοντέλο; Οι εμπειρίες και οι εντολές  Σόιμπλε πόσο βοηθάνε τους λαούς της Ε.Ε;
Θεανώ Βλάχου