ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Φανερώνονται...
 Αν δει κανείς ποιοί τάσσονται και τοπικά υπέρ της αναλογικής σε δήμους- περιφέρειες, καταλαβαίνει και την επιδίωξη της κυβέρνησης. Πρόκειται για εκείνους που έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να διαδραματίσουν ρόλο στα αυτοδιοικητικά πράγματα, αν δεν υπάρξει αλλαγή εκλογικού συστήματος. Όπως ακριβώς συμβαίνει δηλαδή και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Ν.
Ταξιδευτές...
 Σε Βερολίνο, Στοκχόλμη, Αθήνα χτυπάει αυτό το διάστημα η καρδιά της Ηπείρου, με αφορμή διάφορες εκθέσεις. Δήμοι, Περιφέρεια, Επιμελητήρια ταξιδεύουν και το πρώτο που κάνουν ορισμένοι από τους ταξιδευτές είναι οι σέλφις, φωτό που ανεβάζουν στο διαδίκτυο από τις περιηγήσεις στα αξιοθέατα των περιοχών που επισκέπτονται. Μιλάμε για πολύ σοβαρή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων της Ηπείρου!
Γ.Γ.

Το κατάφεραν κι αυτό…
Αποστράτευσαν τον Μ. Σφακιανάκη! Σε πρώτη φάση τον απομάκρυναν από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία έδωσε δείγματα γραφής πολύ επιτυχημένα και τώρα τον αποστράτευσαν. Δεν ήταν χρήσιμος στο σώμα; Σίγουρα ήταν! Να μην τους έκανε τα χατίρια; Πολύ πιθανόν. Εύκολα δεν επιβιώνουν εκείνοι που έχουν δυνατή προσωπικότητα. Προτιμούν εκείνοι που έχουν το... κλαδευτήρι, να έχουν δίπλα τους στελέχη που δεν θα τους επισκιάζουν με την προσωπικότητά τους. Γι’ αυτό και γύρω από τον πολιτικό κόσμο σπάνια θα δεις αξιόλογους συνεργάτες…Η σύγκριση είναι πράγματι αρνητικός παράγων επιλογής. Έτσι τους καλύτερους θα τους βρεις στο περιθώριο… Εξ άλλου, οι φελλοί ανεβαίνουν πάντα στην επιφάνεια και έτσι είναι ορατοί από παντού…
ΜΑΤ

Λάθος ή εξεπίτηδες;
 Ακούμε ότι ο... πολλά βαρύς Τόμσεν όπου έβαλε το χεράκι του προκάλεσε συμφορές! Τα λάθη του χαρακτηρίστηκαν θανατηφόρα για τους λαούς. Αν αυτά τα λάθη του ξέφυγαν ή αν το έκανε επίτηδες και αυτή η στάση έχει συγκεκριμένο σκοπό, δεν το ξέρουμε. Πάντως, όπου βάζει πόδι ο Τόμσεν οι λαοί μετράνε συμφορές. Εκείνος συνέδεσε το όνομά του με τη διάλυση του κοινωνικού ιστού των χωρών στις οποίες ανέλαβε να τους λύσει τα προβλήματα. Οι μέθοδοί του γνωστοί και δοκιμασμένοι. Θα φέρει τα πάνω κάτω και στην Ελλάδα; Εξ άλλου με τη βοήθεια των ελληνικών κυβερνήσεων το έργο του γίνεται ακόμη πιο εύκολο. Όταν πάψει να …ενδιαφέρεται για μας δεν θα αναγνωρίζουμε ούτε ποιοι είμαστε ούτε πού πάμε!
Θ.

«Ειδυλλιακή» εικόνα!

Αυτή την… ειδυλλιακή εικόνα την αντικρίζουν καθημερινά χιλιάδες διερχόμενοι οδηγοί, επισκέπτες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Επί της «Λεωφόρου» Νιάρχου φτάνοντας στα δύο ιδρύματα, βλέπει κανείς στο δεξί του χέρι μια μικρή… χωματερή, στην οποία κυριαρχούν τα πλαστικά μπουκαλάκια νερού. Προφανώς κι έχουν ευθύνη γι’ αυτήν την δυσφημιστική για την πόλη κατάσταση εκείνοι που πέταξαν τα απορρίμματά τους στο σημείο αυτό, όμως και ο Δήμος τι κάνει; Και δεν είναι αυτά τα μόνα σκουπίδια που βλέπει κανείς στη Νιάρχου... (Η φωτό από τους «Σκεπτόμενους Πολίτες»)
Κ.Α.

Ταμπέλα για αφίσες…
 Σωστή η επισήμανση φίλου αναγνώστη! Όπως μας έγραψε, καλό θα ήταν έξω από τη Ζωσιμαία Ακαδημία να τοποθετηθεί μία πινακίδα για να αναρτώνται σ’ αυτήν οι αφίσες των εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος ή αλλού, ώστε η εξωτερική είσοδος να μην παρουσιάζει την εικόνα που αποτυπώνεται στη φωτογραφία! Όσο για τη μικρή ταμπέλα που απαγορεύει την είσοδο σκύλων, αυτή προφανώς ισχύει μόνο για ιδιοκτήτες ζώων που τα συνοδεύουν... Τα αδέσποτα που δεν... διαβάζουν ταμπέλες πάλι θα συνεχίσουν να μπαίνουν ανενόχλητα στο χώρο! Απόδειξη το σκυλί που φαίνεται στο μέσον της φωτογραφίας να παίρνει τον υπνάκο του πάνω στα σκαλιά!
Κ.Α.

Εικόνα ακινησίας…
 Βρισκόμαστε σε διαρκή ανασφάλεια. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αύριο. Η χώρα βρίσκεται σε αγρανάπαυση. Τίποτε δεν κινείται. Κανένας ολοκληρωμένος κυβερνητικός σχεδιασμός. Νιώθεις ότι το καράβι πλέει μόνο του χωρίς τιμονιέρη και χωρίς ναύτες. Σε κανένα τομέα δεν γίνεται δουλειά, τίποτε δεν δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένο πλάνο. Από κανένα υπουργείο δεν στέλνεται το μήνυμα ότι εκπόνησαν σχέδιο και το υλοποιούν. Όλοι δείχνουν να τελούν εν αναμονή. Τι περιμένουν δεν μας λένε. Κάθε μέρα που περνάει κάτι αναφέρουν για την αξιολόγηση που έγινε ο εφιάλτης μας και κάθε τόσο νέα μέτρα ξεφυτρώνουν λες και δεν χόρτασαν ακόμη εκείνοι που μας τα επιβάλουν. Πού θα τελειώσει αυτή η κατάσταση δεν μας το λέει κανένας. Απλά μιλάνε διαρκώς για νέα μέτρα…

Δεν έχουμε εικόνα!..
 Δεν αντιλαμβανόμαστε ποια είναι η πραγματική κατάσταση στη χώρα! Δείχνει να βαλτώνει, να βουλιάζει στην υποβάθμιση, να σαπίζει! Μας έφεραν το ΔΝΤ και μας το παρουσίασαν ως επίτευγμα για την πορεία μας. Κι αυτό, μετά από εφτά χρόνια υποδείξεων αποδεικνύεται ο δυνάστης μας αλλά περιέργως οι κυβερνώντες τον τόπο του στέλνουν επιστολές και το παρακαλούν να παραμείνει κοντά μας. Μας κατηγόρησαν ως διεφθαρμένο λαό που φορτωθήκαμε στις πλάτες του Παπανδρέου και για να μας βγάλει από τα αδιέξοδα δεν ζήτησε βοήθεια από την ευρωπαϊκή ένωση αλλά προτίμησε τη λύση του ΔΝΤ που τώρα οι περισσότεροι την ξορκίζουν. Κι εμείς τι να καταλάβουμε; Αφού δεν ξέρουμε ούτε που μας πηγαίνουν, ούτε που θα καταλήξουμε ούτε ποιο θα είναι το αύριο…

Δε θα τελειώσει ποτέ!
 Αφού κάθε συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ μας φυλάει για έκπληξη και νέα μέτρα τότε εμείς τι μπορούμε να ελπίζουμε για τα χρόνια που έρχονται; Τώρα μας είπαν ότι αυτό το τρίτο πρόγραμμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τελειώνει το 2018! Δηλαδή μέχρι τότε θα μας επιβάλουν σε κάθε τους συνάντηση και άλλα μέτρα; Και το ανοιχτό παράθυρο για την προψήφιση μέτρων και από το 2019 και μετά τι σκοπό έχει; Όλα μας οδηγούν στην εφιαλτική σκέψη ότι εμείς δεν θα τελειώσουμε ποτέ από το να εκτελούμε αυταρχικές εντολές άλλων. Και όσο συνεργάσιμη αποδεικνύεται η κυβέρνησή μας τόσο περισσότερα δεινά θα μας φορτώνει και μάλιστα θα φροντίζει να τα επενδύει με ωραία λόγια που βρίσκονται πολύ μακριά από τη δική μας πραγματικότητα.

Παραδείγματα προς μίμηση…
 Δεν έτυχε να επισκεφθούν οι πολιτικοί μας την Ολλανδία; Οι υπουργοί Γεωργίας μόνο στην Ελλάδα κόβουν βόλτες; Πώς τα κατάφερε η Ολλανδία που κατέχει καλλιεργήσιμο έδαφος όσο είναι η δική μας η Πελοπόννησος  να έχει πλήρη επάρκεια αγαθών και να κάνει και εξαγωγές; Εμείς εγκαταλείψαμε αυτό το θησαυρό και το χειρότερο είναι ότι ακόμη και αυτά τα εφτά χρόνια της κρίσης σχεδιασμός δεν φαίνεται στα σκαριά. Όσο για την υλοποίηση προγραμμάτων επάρκειας αγαθών ούτε που τους περνάνε από τη σκέψη. Κι αυτοί σ αυτό το υπουργείο τελούν εν αναμονή. Πόσο, όμως έχουμε περιθώρια να περιμένουμε άπρακτοι; Αν ποτέ φύγουν οι «θεσμοί» ίσως και να είναι αργά για εμάς.
Θεανώ Βλάχου