ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πάνε και Αλβανία!
Εκτός από την Πάργα και τα λοιπά παράλια της Ηπείρου και στους Αγίους Σαράντα θα κατευθύνονται οι τουρίστες από Σουηδία - Δανία που θα έρχονται με την «APOLLO» στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων από τον προσεχή Ιούνιο. Κακό δεν  είναι, το αντίθετο μάλιστα, αλλά δεν το λες και τόνωση του τουρισμού της πόλης των Ιωαννίνων, όπως το είχαν παρουσιάσει οι της Δημοτικής Αρχής.
Σ.

30% κάτω!
Ακούσαμε ότι οι νέες συντάξεις με το νόμο Κατρούγκαλου θα είναι 198 ευρώ!  Αφού πάρουν την ψυχρολουσία οι νέοι συνταξιούχοι, τότε θα μειώσουν πάνω-κάτω κατά 30% και τις παλαιές συντάξεις! Έτσι θα εξισωθούν όλες προς τα κάτω και δεν θα υπάρχουν προσωπικές διαφορές. Και διαφωνούν Τσίπρας και ΔΝΤ για το χρόνο που θα κατεβάσουν κι άλλο το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων. Το ΔΝΤ επιλέγει να κοπούν με τη μία και ο Τσίπρας ως πιο ευαίσθητος ζητάει να τις κόψουν σε δύο-τρεις δόσεις… Πόσο κάτω θα τις πάνε, όπου νάναι θα το μάθουν όλοι οι συνταξιούχοι… Το κράτος όμως, περιέργως, αντέχει τις αποδοχές και όλα τα προνόμια του Τσίπρα και των περί αυτόν…
ΜΑΤ

Πάντα δίπλα στον  ΠΑΣ…
Στο Ζωσιμάδες  βρέθηκε το περασμένο Σάββατο ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Αθηνών Γιώργος Ντάσιος  για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της ομάδας της καρδιάς του με αντίπαλο την Ξάνθη. Ο επί πολλά έτη πρώην εμβληματικός αρχηγός μπορεί να μην φορά, πλέον, τη φανέλα με το ταύρο στο στήθος, αλλά σε κάθε ευκαιρία βρίσκεται στο πλευρό του Άγιαξ της Ηπείρου. Εδώ που τα λέμε, οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται!
Ν.Γ.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί…
Κάθε τόσο βγάζουν αποσπάσματα από προηγούμενες ομιλίες-δεσμεύσεις του Τσίπρα! Το τι έλεγε και τι κάνει τώρα δεν λέγεται! Δεν ξέρω πώς νιώθει, όταν του υπενθυμίζουν τα λεγόμενά του! GO BACK κυρία Μέρκελ φώναζε κάποτε. Τεμενάδες της κάνει τώρα. Ξέχασε και τις πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά και το κατοχικό δάνειο. Και εκείνη του παραπονέθηκε ότι δεν την κάλεσε στην πατρίδα του. Αμέσως η κ. Μπαζιάνα ανέλαβε μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα να φροντίσει για την πρόσκληση…
ΜΑΤ

Το υποβαθμίζουν;
Μπορεί πριν δέκα περίπου χρόνια το Στρατιωτικό Αερο­δρόμιο Ακτίου να αναβαθμίστηκε από σμήνος σε μοίρα, τώρα όμως, σύμφωνα με «διαδόσεις», η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχεδιάζει την εκ νέου υποβάθμισή του προς ενίσχυση εκείνου της Λάρισας. Αν είναι μόνο επιχειρησιακή η σκοπιμότητα κανένα πρόβλημα. Αν όμως έχουν σχέση και με τοπικιστικές ή και πολιτικές σκοπιμότητες, ε, όσο και να ‘ναι προκαλεί πικρία...
Ν.

Και του χρόνου!..

Πολύ καλό για να είναι... αληθινό το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσέτση στο φύλλο του Σαββάτου (1η Απριλίου), για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Όχι, ούτε το σύστημα «τυφλής προσγείωσης» τοποθετήθηκε, ούτε εγκαίνια έγιναν παρουσία του Υφυπουργού και του Γ.Γ. Υποδομών.
Επειδή απ’ ότι όλα δείχνουν αυτό θ’ αργήσει πολύ να συμβεί, οι Γιαννιώτες μόνο ως πρωταπριλιάτικο ψέμα, θα μπορούσαν να δουν μια τέτοια είδηση στην εφημερίδα.
Και του χρόνου!
«Π.Λ.»

* * *

Μας απειλούν διαρκώς!
Μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, μας έδεσαν χειροπόδαρα για πολλά χρόνια! Εμείς ούτε που καταλάβαμε τι έγινε τότε. Κάποιες κουβέντες του Σαμαρά στο Ζάππειο περί φαύλου κύκλου ύφεσης και ανεργίας, εάν εφαρμοζόταν η συμφωνία Παπανδρέου δεν είμαστε σε θέση να τις αξιολογήσουμε τότε. Χρειάστηκε να γευτούμε την εφαρμογή των μνημονίων για να καταλάβουμε ότι μας έδεσαν πισθάγκωνα. Έτσι το ένα μνημόνιο  έφερνε το επόμενο, η ζωή μας γινόταν κάθε μέρα και χειρότερη, ο φόβος φώλιαζε μέσα μας, αφού δεν ξέραμε ποια ήταν η έκταση των συμφωνιών που έκαναν οι κυβερνήσεις μας. Ακούγαμε ότι και αυτοί που ψήφιζαν τις συμφωνίες δεν είχαν ούτε το χρόνο να αντιληφθούν τι ψήφιζαν, αλλά ούτε και την τόλμη να μας ενημερώσουν.

Η τραγική διαδρομή...
Καθώς οι μήνες και τα χρόνια των μνημονίων περνάνε, εμείς βρισκόμαστε ακόμη στο σκοτάδι. Από συζητήσεις και πληροφορίες προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει, πόσο θα κρατήσει αυτή η δοκιμασία, πότε θα λήξει η επιτήρηση- αν βέβαια λήξει κάποια στιγμή- και ποιες είναι οι προσθέσεις εκείνων που τη μια στέλνουν κάποιες δόσεις και από την άλλη στυλώνουν τα πόδια και μας απειλούν, για να μας επιβάλουν  ακόμη πιο σκληρά μέτρα. Προσπαθήσαμε πολλές φορές να βγάλουμε άκρη από τις συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή. Εκεί δυστυχώς το μόνο που κάνουν είναι μια προσπάθεια να ακυρώσει ο ένας τις απόψεις του άλλου. Ουσιαστική συζήτηση για το μεγάλο μας πρόβλημα, δεν μας έδωσαν τη χαρά να παρακολουθήσουμε.

Είναι προδιαγεγραμμένη;
Η πορεία της χώρας μας είναι πλέον προδιαγεγραμμένη; Εμείς ανενημέρωτοι ελπίζουμε να γίνει κάτι, να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ομαλοποιηθεί η  κατάσταση. Πολύ φοβάμαι ότι αυτές είναι σκέψεις απλών ανθρώπων που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εκείνοι που αποφάσισαν ή δεν γνωρίζουν το μέγεθος της καταστροφής που θα επέλθει στη χώρα ή ξέρουν και απλά αποφεύγουν να μας τα πουν απλά και σταράτα. Κι ενώ οι απειλές εκ μέρους των δανειστών πέφτουν βροχή, εμείς αναγκαζόμαστε να συμμορφωνόμαστε για να μη πάθουμε τα χειρότερα. Κι αυτή η κατάσταση δείχνει να μην έχει τέλος. Θα ζούμε κάτω από τις απειλές τους με το φόβο να μας παραλύει για όσα χρόνια αυτοί θέλουν. Στο δικό τους χέρι είναι να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

Έχουν τέτοια πρόθεση;
Θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε τι ακριβώς συμφώνησαν οι κυβερνήτες μας όταν ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ! Αν αληθεύουν οι πληροφορίες τότε θα δούμε αν με εντολή του Δ.Σ. του Ταμείου θα αυξάνεται το ρεύμα χωρίς να έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν εκείνοι που θα τη διοικούν. Και τότε θα ακολουθήσουν αυξήσεις νερού, διοδίων, εισιτήρια λεωφορείων, χωρίς να ρωτάται η ελληνική κυβέρνηση. Όταν και αν πράγματι εκεί θα μας φθάσουν, τότε θα είναι πλέον αργά για όλους μας. Το ερώτημα όμως μένει αναπάντητο. Γιατί κανένας πολιτικός χώρος δεν διάβασε τα μνημόνια και δεν μας ενημέρωσε τι πρόκειται να πάθουμε; Κι αν ξέρουν και δεν μιλάνε τότε η ευθύνη τους είναι τεράστια.
Θεανώ Βλάχου