ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έξυπνο το δώρο!
Έξυπνο, αν μη τι άλλο, το δώρο που πρόσφερε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης το περασμένο Σάββατο στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου κατά την επίσκεψή της στο αρχαίο Θέατρο Δωδώνης (φωτό). Μέλι από βελανιδιά, το δέντρο – σύμβολο του Μαντείου Δωδώνης, αρωματικά βότανα, διάφορα άλλα τοπικά προϊόντα κι ένα πίνακα που έχει το Θέατρο σε ανάγλυφη αναπαράσταση! Κάτι μας λέει ότι εκτίμησε δεόντως τα συγκεκριμένα δώρα η Υπουργός, η οποία είναι… ειδική στο να διώχνει την αρνητική ενέργεια από έναν χώρο και να καθαρίζει την αύρα! Άρα λογικά θα της αρέσει ό,τι συνδέεται και με το θρόισμα της αρχαίας βαλανιδιάς, τις μυρωδιές του τόπου και τους χρησμούς της Δωδώνης!
Κ.Α.

Nα κοπούν τα χόρτα!
Καθαρισμό των οικοπέδων και κόψιμο των ξερών χορταριών, ζητούν οι Δήμοι από τους ιδιοκτήτες – και σωστά – για την αποφυγή και αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών, μιας και οδεύουμε προς το καλοκαίρι. Το ίδιο όμως θα πρέπει να κάνουν και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων στα δημόσια οικόπεδα, στα οποία τα χορτάρια έχουν πάρει επικίνδυνα την… ανιούσα. Την φωτογραφία έστειλε στην στήλη κάτοικος της Βρυσούλας και είναι από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου το ύψος τους έχει φτάσει γύρω στο 1,5 μέτρο.
Ας φροντίσουν λοιπόν άμεσα για το κόψιμό τους, γιατί εκτός από τις πυρκαγιές… καραδοκούν και φίδια!
Ε.

Αδιαμαρτύρητα…
Ό,τι κι αν γίνει στα Γιάννενα, ό,τι κι αν μας κάνουν, ό,τι κι αν μας στερήσουν απ’ αυτά που δικαιούμαστε, δεν θα διαμαρτυρηθεί η γιαννιώτικη κοινωνία. Ακόμη και αν αδικηθεί ο «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» που είναι μια πολύ καλή ομάδα, είναι αμφίβολο αν οι Γιαννιώτες  όλοι μαζί θα τον υπερασπιστούν. Δείτε τι συμβαίνει με το αεροδρόμιό μας. Ματαιώνονται πτήσεις, φθάνουν μέχρι τα Γιάννενα και γυρίζουν πίσω με μεγάλες ταλαιπωρίες για τους επιβάτες και η κοινή γνώμη παραμένει αδιάφορη! Ξεκίνησε μια προσπάθεια για την προσγείωση αεροσκαφών από τις Βόρειες χώρες και σκόνταψε στον ανεφοδιασμό με καύσιμα. Και πάλι αντίδραση καμία από τους Γιαννιώτες. Τώρα,  τι ρόλο παίζει στην απαξίωση του αεροδρομίου μας η FRAPORT δεν το ξέρουμε….
ΜΑΤ

Διαρκώς μεταθέτουν…
Αρχικά ο κ. Σπίρτζης στις 21 Φεβρουαρίου που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στην Εθνική μας επέτειο, δήλωσε πως αυτή τη μέρα θα έχουμε διπλή γιορτή επειδή απελευθερώθηκε η χώρα  και από τα μνημόνια. Οι μέρες περνούσαν, οι μήνες περνούσαν και η νέα εθνική επέτειος δεν σταθεροποιήθηκε ακόμη. Τελευταία υποτιθέμενη ημερομηνία η 22α Μαΐου που ο πρωθυπουργός υπόσχονταν όχι μόνο να μας βγάλει από τα μνημόνια, αλλά να μας χαρίσουν και μέρος από τα χρέη μας. Και τελικά έμεινε και αυτός απογοητευμένος αφού το μόνο που έμεινε ήταν η ψήφιση από τους 153 ακόμη πιο σκληρών μέτρων και τίποτε παραπάνω. Δεν πέτυχαν ούτε να κλείσει η πολυσυζητημένη αξιολόγηση. Νέα μετάθεση της...  Εθνικής επετείου για την  15η Ιουνίου και βλέπουμε!
Θ.

Ερειπωμένο Σούλι...
Tο Σούλι είχε την τιμητική του για μια ημέρα, προχθές, κατά τις πανελλήνιες εορτές. Τα προβλήματα, όμως, παραμένουν στον ιστορικό τόπο!  Εδώ και πολλά χρόνια... Το Σούλι δεν είναι μόνο μια ιδέα. Είναι και χώρος, είναι και απομεινάρια του παρελθόντος. Ερειπωμένα είναι τα Σουλιώτικα αρχοντικά, μισογκρεμισμένα, αλλά και ορθά ως προς το συμβολισμό τους, σαν τους λαβωμένους Σουλιώτες που δεν άφηναν παρά νεκροί τον αγώνα. Το επεσήμανε και η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐ­μη, σημειώνοντας «τη  διαχρονική κωλυσιεργία του κράτους, τόσο στην ανάδειξη των ιστορικών μνημείων όσο και στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στα Σουλιοτοχώρια».
 Η. Μ.

Εξαιρετικός λειτουργός…

Δε μπορεί η στήλη να μην κάνει μία, μικρή έστω, αναφορά στον Γιαννιώτη δικηγόρο Παύλο Βλάχο, ο οποίος ως συνήγορος υπεράσπισης της πρώην Οικονομικής Διευθύντριας του Δήμου Ιωαννιτών, πέτυχε την αθώωσή της κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με την υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Ήθος, άρτια χρήση της ελληνικής γλώσσας, ευφράδεια λόγου, στέρεη επιχειρηματολογία συνθέτουν την εικόνα ενός εξαιρετικού λειτουργού της Δικαιοσύνης. Όλα τα παραπάνω ως συμπέρασμα από την παρακολούθηση όλης αυτής της δικαστικής περιπέτειας...
Κ.Α.

* * *

Όλοι μια γροθιά!
Θα μείνει στην ιστορία ο αριθμός 153! Όλοι αυτοί οι εκπρόσωποι του λαού με το ένα ή με τα δύο χέρια, όπως οι ίδιοι προκλητικά διαφήμιζαν, ψήφισαν για μια φορά ακόμη την καταδίκη του ελληνικού λαού όχι μόνο μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης αλλά και για μετά το 2019! Διαφωνούντες και μη με μια φωνή, άσχετα αν ήξεραν ή δεν κατάφεραν να ενημερωθούν πλήρως για το τι περιέγραφαν οι χίλιες καταδικαστικές σελίδες των νέων εντολών που αφορούν στο μέλλον αυτού του λαού είπαν ΝΑΙ! Και το βράδυ κατάφεραν να κοιμηθούν; Το ξέρουν ότι έγραψαν μαύρες σελίδες στην ιστορία μας; Εκείνοι που θα πληγούν από τις αποφάσεις των 153 θα τους θυμούνται ως εχθρούς του λαού που τον πούλησαν για λίγα αργύρια…

Αξίζει άραγε;
Για να παρατείνουν χρονικά τα προνόμια που γεύονται και από φόβο ότι μετά απ αυτές τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, το πιθανότερο είναι οι μισοί απ’ αυτούς που σήμερα χειροκροτούν και επικροτούν τα λεγόμενα του αρχηγού τους να μην είναι στη Βουλή και το χειρότερο να μη μπορούν να προσκολληθούν ούτε σε μια θέση συμβούλου, γενικού γραμματέα υπουργείου ή κάποιας ΔΕΚΟ, είπαν ΝΑΙ στις νέες εντολές που δεν ήταν ΔΕΚΑ αλλά χιλιάδες νέες καταδικαστικές αποφάσεις για το λαό. Όσο για την τόλμη τους να ψηφίσουν από τώρα μέτρα και για μετά το 2019 αυτό μόνο αυτή η ιδεολογικά μπερδεμένη πλειοψηφία θα μπορούσε να το πραγματοποιήσει κι ας χτυπιόταν ο μέγας αρχηγός παλιότερα ότι η προνομοθέτηση μέτρων είναι αντισυνταγματική…

Τα ισοπέδωσαν όλα!
Είπαν, ξείπαν! Τους υπενθυμίζουν όσα έλεγαν πριν πάρουν την εξουσία αλλά και μετά τη μεγάλη μέρα που ανήλθαν στο θρόνο και κατάλαβαν τι σημαίνει γι αυτούς που ανέβηκαν τα σκαλιά του Μαξίμου και ποια θα είναι η καθημερινότητά τους από εκεί και πέρα. Και όχι μόνο δεν παραιτούνται αλλά έχουν το θράσος να ανασκευάζουν τα λεγόμενά τους και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Πάντως έχουν μεγάλη εφευρετικότητα. Τα περί αντίμετρων τα πήραν από στόμα σε στόμα και τα παρουσίασαν ως λύση στα αδιέξοδα! Αφού το ξέρουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ούτε ένα αντίμετρο αν δεν έχει περίσσευμα το ταμείο πάνω από 3,5% του ΑΕΠ και αν δεν δώσει το Ο.Κ. το ΔΝΤ! Κι αν δεν το ξέρουν αυτό είναι μάλλον αδύνατο!

Ένα χρυσό χάπι…
Για να τους έρθει πιο εύκολο να προδώσουν το λαό και να του δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τη ζωή προτιμούσαν να μιλάνε για τα αντίμετρα μετά το 2019 παρά για τα μέτρα που ξεκινούν από αύριο! Όσο για την έγκριση από το Γιούρογκρουπ αυτή ήλπιζαν θα ακολουθήσει! Έλα όμως που και αυτή η συμφωνία δεν έκλεισε. Προηγήθηκε η ψήφιση των μέτρων από τους 153! Και αυτοί το έπραξαν με ελαφρά τη συνείδηση. Κι όταν καταλάβουν οι Έλληνες στην πράξη τι τους φόρτωσαν επιπλέον, τότε δεν ξέρω αν θα συνεχίσουν να κάθονται στον καναπέ. Πάντως ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή σε ώρα που δεν μεταδίδονταν το SURVIVOR του ΣΚΑΙ ελπίζοντας να ακουστεί….
Θεανώ Βλάχου