ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

«Και συ, σύντροφε;»
«Και συ, σύντροφε Κώστα Γκόγκο;». Αυτό μάλλον σκέφτεται εδώ και μέρες ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, μετά τα όσα έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις συνδέσεις των κατοίκων του Περάματος με το Βιολογικό της ΔΕΥΑΙ και την διαφοροποίηση του στενού συνεργάτη του, Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου (και Περαμιώτη) Κ. Γκόγκου. Η... απόσταση που δημιουργήθηκε έχει μεγαλώσει, μετά και τη νέα δήλωση του κ. Γκόγκου, ότι ζητάει συγνώμη εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, εμφανιζόμενος ως ο «γνήσιος» εκφραστής των θέσεών της, παρακάμπτοντας ή και καπελώνοντας κατά τους συντρόφους του τον Δήμαρχο.
Όλα... ίσιωμα;
Υπάρχει βέβαια και ένα δεύτερο ζήτημα που αφορά τη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Είναι δυνατόν να ανακοινώνει την απόφαση για τις συνδέσεις του Περάματος με τη ΔΕΥΑΙ, ένας δημοτικός σύμβουλος (ακόμη και αν έχει λόγο χάριν εντοπιότητας) και όχι η κατ’ εξοχήν αρμόδια Διοίκηση της Επιχείρησης; Μπροστά στις εντυπώσεις, όλα... ίσιωμα;
Α.
Δεινοπάθησαν…
Δεινοπάθησαν στο Βράχο της Πρέβεζας από την έλλειψη νερού. Κάποιες ώρες το νερό κόβονταν εντελώς! Τι συμβαίνει εφέτος; Κάτι ακούστηκε για παρεμβάσεις κάποιων που ήθελαν να στείλουν περισσότερο νερό σε γειτονικές κοινότητες. Αν αυτό έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, ο Δήμαρχος της περιοχής θα πρέπει να εξετάσει από κοντά το πρόβλημα. Γι’ αυτό δεν εκλέγονται οι Δήμαρχοι;  Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα μόνο με προσωπική παρουσία του Δημάρχου μπορεί να λυθεί. Ξέρει πόσοι παραθεριστές φθάνουν εκεί κάθε καλοκαίρι αλλά και πόσα έσοδα έχει ο Δήμος του από τη λειτουργία των τουριστικών μονάδων; Όσο για τα αυτοκίνητα που αδειάζουν βόθρους μέσα στη ζέστη ή για την έλλειψη ανακύκλωσης αυτά είναι… μικρολεπτομέρειες για τον κ. Δήμαρχο!  Άλλοι συνάδελφοί του έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά.
Θ.
Πού διακρίθηκε;
Τσίπρας… πρωθυπουργός της Ελλάδας και μάλιστα στα σαράντα του! Είδαμε το παιδί - θαύμα και του αναθέσαμε να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη ώρα! Γιατί τον επιλέξαμε; Τι ακριβώς του αναγνωρίσαμε; Τις διακρίσεις που είχε στις σπουδές του; Τις επιτυχίες στον επαγγελματικό  τομέα; Τις εμπειρίες του στη διοίκηση;  Τον ακούγαμε να υπόσχεται στους πάντες τα πάντα και τον πιστέψαμε; Μας άρεσε να ακούμε  ότι θα έφερνε την άνοιξη και την ελπίδα στη χώρα και του δώσαμε το τιμόνι ενώ δεν είχε δίπλωμα; Και τα αποτελέσματα της επιπολαιότητάς μας τα λουζόμαστε τώρα και θα τα βιώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη. Αυτά που υπέγραψε και αυτά που αποφάσισε θα τον ακολουθούν και μετά την απομάκρυνσή του από την εξουσία… Ευτυχώς που επανέφερε το άσυλο για να βρουν δουλειά οι μπαχαλάκηδες…
ΜΑΤ

Ο ρόλος Σουφλιά...
= Σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός Ελλάδος βρίσκεται από το τέλος της περασμένης εβδομάδος ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, οπότε σήμερα δεν πρόκειται να παραστεί στα εγκαίνια - "φιέστα" της Ιόνιας Οδού από τον Αλέξη Τσίπρα. Η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ενδεχομένως από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Τατ. Καλογιάννη και άλλους  Αντιπεριφερειάρχες, ενώ την επιθυμία τους να θέσουν το θέμα των διοδίων στην Εγνατία εκφράζουν δήμαρχοι, αν βέβαια τους δοθεί λόγος. Κατά τα άλλα, ελπίζουμε σήμερα ο κ. Τσίπρας να φανεί γενναίος και να αναγνωρίσει τον ουσιαστικό ρόλο που έπαιξε για την κατασκευή της Ιόνιας Οδού ο Γιώργος Σουφλιάς, που είχε εντάξει στην ίδια εργολαβία και τμήμα της ΠΑΘΕ, άνευ του οποίου ακόμη θα ήμασταν στις συζητήσεις. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Ν.

Πού να παρκάρουν…

Σωστή η επισήμανση φίλου αναγνώστη! Όπως μας γράφει και τα δίκυκλα δικαιούνται έναν χώρο στάθμευσης. Ελλείψει όμως τέτοιου, τα ανεβάζουν οι ιδιοκτήτες τους πάνω στα πεζοδρόμια και γίνεται αυτό που δείχνει η φωτογραφία την οποία τράβηξε ο ίδιος στην Παραλίμνιο. Δεν φταίνε φυσικά όσοι έχουν δίκυκλα, αλλά ο Δήμος που δε φρόντισε να δημιουργήσει μια υποδομή για το παρκάρισμά τους!
Κ.Α.

* * *

Ποια είναι η αλήθεια;
Κάθε τόσο κάποιος βγάζει φωνή και υποδεικνύει σ’ αυτούς που μας κυβερνούν «πείτε στο λαό την αλήθεια»! Για ποια αλήθεια μιλάνε; Υπάρχουν πολιτικοί στην κυβέρνηση ή εκτός αυτής που ξέρουν κάτι παραπάνω και μας το κρύβουν; Κάτι ακούσαμε για τη στάση του Παπανδρέου όταν διαπραγματευόταν με τον Στρος Κάν προκειμένου να δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα και να κάνουν δύσκολη τη ζωή του λαού της. Γιατί, αν τότε με την πρώτη συμφωνία μπήκαν οι βάσεις ώστε να μη μπορούμε να ανασάνουμε στο μέλλον αυτό βαραίνει την πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση. Θυμάστε τότε που μας έλεγε ο Παπανδρέου ότι καλό θα είναι να υπάρχει έστω ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι; Το ότι τους ξέφυγε η κατάσταση και δεν υπάρχει ούτε ένας εργαζόμενος τι σημαίνει;
Λόγια του αέρα…
Κατά διαστήματα κι αφού βάζουν τη μία μετά την άλλη τις υπογραφές υποβάθμισης της ζωής μας, πετάνε κι από μια κορώνα του τύπου «να εγγυηθούμε το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης»! Τι εννοούν; Τα σάντουιτς στους μαθητές ή τα συσσίτια της εκκλησίας; Όσο για τις κορώνες περί αναζωογόνησης των δημοκρατικών θεσμών εμείς τι να πούμε;  Μας δουλεύουν και δεν κοκκινίζουν. Ποιοι δημοκρατικοί θεσμοί προστατεύουν σήμερα αυτό το λαό; Το ότι το ένα κόμμα ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο δείχνει πόσο ανεύθυνος είναι ο πολιτικός κόσμος στη χώρα μας αφού δεν καταλαβαίνει σε ποια θέση βρίσκεται σήμερα ο λαός, τις ανασφάλειές του, τους φόβους του και πώς βιώνει την καθημερινότητα.
Προδιαγεγραμμένη πορεία…
Σε μια ομιλία του Παπανδρέου μετά την αποδοχή του 1ου μνημονίου παραδεχόταν ότι όποιος κυβερνήσει από εκεί και πέρα θα σταθεί μέσα στα πλαίσια που χάραξε εκείνος. Υποψιαζόμαστε τότε ότι οι υπογραφές που έβαλε θα δέσμευαν τη χώρα αλλά δεν φανταζόμαστε για πόσο, ούτε σε ποιες θυσίες θα μας υπέβαλλαν. Φρόντισε να μη γίνει γνωστό στο λαό αυτό που θα ακολουθούσε. Οι υπουργοί του δήλωναν ότι δεν πρόλαβαν να το διαβάσουν. Σ’ εκείνο το πρώτο μνημόνιο μπήκαν οι βάσεις του όλου εγχειρήματος και από εκεί και πέρα ξεκίνησαν οι επί μέρους διαπραγματεύσεις που κάθε φορά πρόσθεταν μέτρα που τελειωμό δεν έχουν ούτε μετά από δέκα χρόνια αφού οι σημερινοί υπογράφουν μέτρα και για μετά το 2020…
Η διαφθορά… βασιλεύει!
Χτυπάνε και ξαναχτυπάνε τη διαφθορά και αυτή ζει και βασιλεύει! Κάθε πολιτικός χώρος αποδίδει τη διαφθορά σε κάποιον άλλο και μιλάνε για τις συγκρούσεις που προτίθενται να κάνουν προκειμένου να πατάξουν τη διαφθορά. Υπόσχονται να αποκαταστήσουν αδικίες και οι αδικίες παραμένουν παρούσες και τους κοροϊδεύουν. Και όταν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να κατέχεις την εξουσία απλώνουν τα πλοκάμια του κομματικού τους χώρου στο κράτος και στην κυβέρνηση για να έχουν δίχτυ προστασίας ώστε να κερδίζουν περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τα τεράστια οφέλη της εξουσίας. Κι όταν καλομάθουν άντε να τους πεις να φύγουν….
Θεανώ Βλάχου