ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με πλαστό πτυχίο!
H πρώτη -αν δεν κάνουμε λάθος- απόλυση δημοσίου υπαλλήλου για πλαστά πτυχία έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου. Συγκεκριμένα, στη «Διαύγεια» έχει δημοσιευτεί απόφαση του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη με την οποία ανακαλείται ο διορισμός (μέσω ΑΣΕΠ μάλιστα!) υπαλλήλου στον κλάδο Π.Ε. Αρχιτεκτόνων - Μηχανικών λόγω μη έγκυρων και γνήσιων α) βασικού τίτλου σπουδών και β) πιστοποιητικού γλωσσομάθειας! Το ενδιαφέρον είναι ότι ειδικά για το πτυχίο Αρχιτεκτονικής, το Πολυτεχνείο Τιράνων, αναφέρει ότι στο μητρώο επιδόσεων δεν υπάρχει το όνομα της εν λόγω κυρίας, στο δε μητρώο διπλωμάτων ο αριθμός που προσκόμισε η ίδια αντιστοιχεί σε όνομα άλλου σπουδαστή! Όσον αφορά στο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, η Ελληνοαμερικανική Ένωση βεβαιώνει ότι στις εξετάσεις που συμμετείχε έλαβε διαφορετική βαθμολογία από αυτή που προσκόμισε στην αίτησή της στον ΑΣΕΠ! Για την ιστορία, η εν λόγω κυρία, είχε διοριστεί αρχικά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Άρτας και στη συνέχεια μετακινήθηκε στο Δήμο Αρταίων, από τον οποίο μετατάχθηκε στην Περιφέρεια το 2012.
Ν.
Κάποιοι κινούνται…
Αν παρακολουθήσει κανείς προσεκτικά δημόσιες κινήσεις, δηλώσεις, δραστηριότητα, αρθρογραφία μπορεί άνετα να σχηματίσει μια εικόνα για το ποια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εργάζονται ήδη με σκοπό να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν. Κάποιοι μάλιστα μαθαίνουμε ότι ξεκίνησαν «μυστικές» συγκεντρώσεις στενών κύκλων υποστηρικτών τους για να προετοιμάσουν το έδαφος. Πάντως, χρίσματα ακόμη δεν έχουν δοθεί σε κανέναν, με εξαίρεση τον Κώστα Τασούλα που ως νυν βουλευτής θα είναι αυτοδίκαια ξανά υποψήφιος. Κι αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο για εκείνους που ξοδεύουν από νωρίς για τον προεκλογικό τους αγώνα!..
Κ.Α.
Έξω οι Άθεοι από το Όρος!
Μετά τις αντιδράσεις των μοναχών που φώναξαν «έξω οι άθεοι από το Άγιο Όρος» ανέβαλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας την επίσκεψή του. Ηθελές τα και παθές τα. Τι το  ήθελες να τους προκαλείς ανακοινώνοντας δημόσια ότι είσαι άθεος, ότι δεν έκανες γάμο και ότι δεν βάφτισες τα παιδιά σου;  Εκείνοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην πίστη τους έχουν άλλους κανόνες. Δεν είναι σαν τον Αρχιεπίσκοπο που έδωσε σ’ έναν άθεο να πετάξει τα Θεοφάνεια το περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα ούτε σαν τους Ευρωπαίους πολιτικούς που κάνουν αστειάκια με τον πρωθυπουργό που δεν φοράει γραβάτα… Αλλά οι μοναχοί θα μπορούσαν να του δώσουν μια ευκαιρία. Ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στην ψυχή του κάθε ανθρώπου… Όμως και εκείνος, πρώτα τους προκαλεί και μετά τους χρησιμοποιεί.
ΜΑΤ

Στον «Πνευματικό Φάρο»…
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’», που αποτελεί θετική πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μάξιμου, στεγάζεται στο κτήριο του «Πνευματικού Φάρου» Ιωαννίνων, που δημιούργησε ο αλησμόνητος θεολόγος Συμεών Κατσίμπρας και λειτουργούσε παλαιότερα ως μαθητικό και φοιτητικό οικοτροφείο. Αυτό το κτήριο παραχωρήθηκε για χρήση και πολύ σωστά, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Φάρου», με πρωτεργάτη το σημερινό Πρόεδρό του πρ. Λυκειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθανασίου, στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, που σε συνεργασία με την «Chipita», διαμoρφώθηκε βάσει των σύγχρονων κατασκευαστικών μοντέλων, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σ' έναν χώρο λειτουργικό, άνετο και κατάλληλο για δραστηριότητες παιδιών.
Η. Μ.
Έρχεται ο Υφυπουργός!

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα γιορταστεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα βρεθεί στα Γιάννενα για να ασχοληθεί με τα θέματα αρμοδιότητάς του που αφορούν την περιοχή μας. Ο κ. Βασιλειάδης τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα επισκεφθεί το ΕΑΝΚΙ. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το ακριβές πρόγραμμά του αλλά σίγουρα θα βρεθεί στο γήπεδο ποδοσφαίρου με τον ανακατασκευασμένο χλοοτάπητα, ενώ θα ασχοληθεί και με τη διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας του 2019. Εν αναμονή λοιπόν για περισσότερες λεπτομέρειες…
Κ.Α.

* * *

Δεν έχουν συναίσθηση!
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση με τις συζητήσεις που κάνει περί εξόδου της χώρας στις αγορές! Δυστυχώς η έξοδος στις αγορές ενός πτωχευμένου κράτους είναι μάλλον ντροπή παρά ένας λόγος για να γιορτάσουν οι πολίτες. Με αυτές τις μεθοδευμένες κινήσεις η κυβέρνηση έχει στόχο να πείσει το λαό ότι βγαίνει και από την κρίση, την ώρα που το νέο ομόλογο, το νέο δάνειο δηλαδή, μας βουλιάζει πιο βαθειά στην πτώχευση. Όταν το 2014 ο Σαμαράς έκανε την ίδια κίνηση, ο μαθητευόμενος τότε στα οικονομικά Αλέξης χρησιμοποιούσε αυτά που του έλεγε ο Γιάνης για να κάνει αντιπολίτευση. Τώρα που αυτός κάνει τα ίδια με τη μετακύληση εκείνου του ομολόγου του 2014 πανηγυρίζει κι ας είναι χειρότερη η σημερινή συγκυρία για την οικονομία μας.
Μιλάνε για έξοδο…
Αυτή την ώρα που η χώρα είναι περισσότερο χρεοκοπημένη από το 2014 μιλάνε για έξοδο στις αγορές. Μόνο που αυτή είναι μια τεχνητή πρακτική που μόνο νέα προβλήματα θα μας φορτώσει. Με τις επιπόλαιες πολιτικές του 2015 επιβαρυνθήκαμε με μεγαλύτερο χρέος, οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν ακόμη μια φορά, τα ταμεία του κράτους είναι άδεια και πάνε για δεύτερη φορά να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των Δήμων, που με το δίκιο τους αντιδρούν και αρνούνται να τα τοποθετήσουν στην ΤτΕ έχοντας πικρή πείρα από το παρελθόν. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι στην προ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εποχή, ισορροπούσε η κατάσταση και έμπαινε αργά αλλά σταθερά το νερό στ’ αυλάκι, τώρα που γυρίσαμε πίσω η νέα τεχνητή έξοδος στις αγορές βρίσκει το κράτος μας πιο χρεοκοπημένο.
Τόσα ψέματα…
Πώς το αντέχουν να τους υπενθυμίζουν με κάθε ευκαιρία τι έλεγαν και τι έκαναν προτού να πάρουν την εξουσία! Δεν τα ακούνε ή έγιναν τόσο αδιάφοροι μπροστά στα οφέλη που απολαμβάνουν κατέχοντας την εξουσία; Μας κάνει εντύπωση η επιμονή του Κουρουμπλή να κρατήσει την καρέκλα. Μα ο Τσίπρας και η παρέα του δεν κάνουν το ίδιο; Αν εκείνος δεν ανταποκρίθηκε σε μια κακοτοπιά όπως ήταν η μόλυνση των θαλασσών μας οι πρωτεργάτες της κυβέρνησης που απέτυχαν σε ό,τι κι αν καταπιάστηκαν τι έπρεπε να κάνουν; Το ξέρουν ότι ανέβηκαν στην εξουσία με ψέματα και λάσπη, μετά τα έκαναν χειρότερα απ’ ό,τι τα παρέλαβαν και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ζημιάς και κανένας δεν παραιτείται. Μόνο ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αξιοπρέπεια;
Ανικανότητα ή πρόθεση;
Εμείς που βιώνουμε τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους και που βλέπουμε την επόμενη μέρα σαν εφιάλτη, έχουμε την ανάγκη να μάθουμε αν τελικά επιλέξαμε μια κυβέρνηση που ήταν ανίκανη να τα βγάλει πέρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία ή αυτό ήταν το σχέδιό της και απλά μας παραπλανούσε με όσα έλεγε! Και τώρα που τους γνωρίσαμε στην πρακτική τους άσκηση όχι μόνο απορούμε αλλά και αναρωτιόμαστε σε τι ωφέλησε τον τόπο εκείνος ο διχαστικός λόγος, ο αυταρχισμός προς κάθε αντίπαλο και η αλαζονεία τους  που δυστυχώς και σήμερα είναι στο επίκεντρο κάθε προσπάθειας που καταβάλουν για να μας πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς…
Θεανώ Βλάχου