ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Χρήσιμες παρεμβάσεις…
 Oμολογουμένως το αποτέλεσμα των εργασιών που έγιναν στις αυλές του Γυμνασίου Ζωσιμαίας, του Λυκείου Ζωσιμαίας και του 7ου Λύκειο, οι οποίες αφορούν στην πλαστικοποίηση με ειδικό αντιολισθηρό τάπητα του δαπέδου των αθλητικών τους χώρων είναι εντυπωσιακές και απολύτως χρήσιμες. Σύμφωνα δε με την Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών Βούλα Τσίλη, στόχος είναι να καλυφθούν με τάπητα οι εγκαταστάσεις σ’ όλα τα σχολεία της πόλης. Μακάρι να υλοποιηθεί αυτός το συντομότερο δυνατό. Μιλάμε για αναβάθμιση σχολικού περιβάλλοντος και ήδη τα σχόλια που εισπράττει η κ. Τσίλη για τις πρώτες παρεμβάσεις είναι πολύ θετικά. Αναμένουμε τα επόμενα βήματα…
Κ.Α.
Αυτός ξεχωρίζει…
 Ο ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος είχε πάντα να πει κάτι διαφορετικό που άξιζε να το προσέξεις. Τα λεγόμενά του ήταν σοβαρές και αντικειμενικές απόψεις. Πήγε στην Ευρωβουλή ως συνεργαζόμενος και όχι ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Το περίεργο όμως είναι πως όσες φορές ζήτησε να δει τον πρωθυπουργό αυτό δεν κατέστη δυνατό. Τι να υποθέσουμε; Ότι αυτοί που βρίσκονται γύρω του δεν του επιτρέπουν να ακούσει και διαφορετικές απόψεις ιδιαίτερα όταν οι συνομιλητές έχουν περισσότερα προσόντα από τον πρωθυπουργό;  Γιατί είναι περίεργο να ζητάει ο καθηγητής Χρυσόγονος συνάντηση και αυτή να μη πραγματοποιείται. Θα είχε πολλά και σοβαρά να ακούσει αλλά φαίνεται ότι προτιμάει αυτά που του λέει ο Καμμένος. Τα θεωρεί περισσότερο αξιόπιστα.
ΜΑΤ
Ιστορική μνήμη…
 Στο μνημείο του Τσαμαντά Θεσπρωτίας τιμήθηκε, όπως γίνεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου, η επέτειος της Μουργκάνας από το Σύνδεσμο Φίλων Στρατού με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Σχετική ομιλία έκανε ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Διονύσης Βουλγαρόπουλος, που ήταν και ο τελετάρχης της εκδήλωσης.  Όπως εξηγήθηκε, δεν πρόκειται για εκδήλωση μίσους, αλλά ιστορικής μνήμης. Αυτό που χρειάζεται η πατρίδα σήμερα, όσο ποτέ άλλωστε είναι η ενότητα και η ομοψυχία, χωρίς βέβαια να λησμονούνται τα γεγονότα, που πρέπει να λειτουργούν με διδακτικό τρόπο.
H.M.

Θα το εκμεταλλευτούν;
 Ψηφίζουν νόμο για την αλλαγή φύλου με μία δήλωση του ή της ενδιαφερομένης. Βλέπεις, μετά την απαλλαγή του Καμμένου από την εξεταστική έπρεπε να τους ανταποδώσει τη χάρη! Τι θα γίνει όμως με το νέο νόμο; Πόσες φορές μπορεί να επαναλαμβάνεται αυτή η πράξη; Σκέψου, αν κάποια καλά παιδιά θέλουν να αποφύγουν το στρατιωτικό να δηλώνουν ότι άλλαξαν φύλο και αφού περάσει η μπόρα να ξαναπαίρνουν το παλιό! Εκτός κι αν αληθεύει ότι με το νέο νόμο δίνουν τη δυνατότητα σε έναν εκ των δύο στα ομόφυλα ζευγάρια να αλλάζει φύλο ώστε να μπορούν να υιοθετούν παιδιά. Βλέπεις στην Ελλάδα μας όλα γίνονται… Όσο για την αλλαγή φύλου όταν το άτομο έχει το ίδιο ΑΦΜ άντε να το βρει η Εφορία. Αν αλλάξει και επίθετο παίρνοντας του συντρόφου κι αν αλλάξει και σπίτι τότε απλά είναι ένας άγνωστος πολίτης για το κράτος…
Θ.

Ξανά στη δράση!..

«Μάχιμος» ξανά έγινε ο Βαγγέλης Αργύρης σε δημόσιο επίπεδο μέσω της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου της οποίας ανέλαβε την προεδρία! Ο πρ. Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρ. Υφυπουργός Γεωργίας γνωρίζει καλά τον κλάδο της παραγωγής κρασιού και έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με στόχο τη βελτίωση των αναπτυξιακών του προοπτικών, η οποία ήδη αποδίδει «καρπούς». Προχθές ο κ. Αργύρης συναντήθηκε με τον ΣΕΒ για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ χθες παραβρέθηκε και χαιρέτισε την ημερίδα στο «Du Lac» για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο λόγος του ήταν ουσιαστικός και είπε και μία ωραία ατάκα: «Πρέπει να πουλήσουμε Ήπειρο κι αυτό μπορούμε να το κάνουμε καλά μέσα από τα αγροτικά μας προϊόντα»!
Κ.Α.

Διαρκείς εκβιασμοί…
Από το Μάη του 2010 μέχρι σήμερα κάθε τρίμηνο οι ίδιες απειλές: Ή δίνετε ή χρεοκοπείτε! Όλα τα προτεινόμενα μέτρα αυξάνουν την ύφεση και δεν φαίνεται κανένα φως στον ορίζοντα. Στο μόνο που αποφεύγουν να πάρουν αποφάσεις είναι το πώς θα εισπραχθούν οι φόροι από εκείνους που κρύβουν εισοδήματα εδώ και πολλά χρόνια, ακόμη και σήμερα, σε βάρος των συνεπών φορολογουμένων. Γι’ αυτούς δεν βρίσκουν καμία μέθοδο φορολόγησης. Δεν βρίσκουν ή δεν θέλουν να βρουν; Και η πολύξερη τρόικα αλλά και οι αναβαθμισμένοι θεσμοί δεν έχουν τίποτε να προτείνουν; Και γιατί ανησυχούν τόσο για την τύχη της Ελλάδας; Δεν έτυχε να ακούσουν ποια χρέη έχει η Ισπανία ή η Ιταλία; Αυτές τις χώρες τις εγκατέλειψαν στην τύχη τους; Μόνο η Ελλάδα τους απασχολεί;

Και μετά τι έγινε;
 Κάποια στιγμή το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κάλεσε την τρόικα για… ανάκριση. Ήθελαν να μάθουν πού το πάει με τα μέτρα που επιβάλει στην Ελλάδα. Βλέπεις τους ξάφνιασε η εν Ελλάδι κατάσταση αφού τότε  μισό εκατομμύριο οικογένειες δεν είχαν ούτε έναν εργαζόμενο. Όσο για εκείνους που δουλεύουν ακόμη το κάνουν εθελοντικά, έτσι για να μη κάθονται στο σπίτι. Η πόλη των ανέργων ξεπέρασε σε μέγεθος τη Θεσσαλονίκη και όλο μεγαλώνει. Κανένας πολιτικός δεν μας εξήγησε για την πορεία των περικοπών που μας κάνουν. Πού πήγαν αυτά τα χρήματα που μας άρπαξαν από μισθούς, συντάξεις και φόρους; Γιατί δεν γίνεται καλύτερη η κατάσταση αλλά βαδίζει διαρκώς προς το χειρότερο; Η κ. Λαγκάρντ είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα θα ζήσει καταστάσεις του 1930…

Πίσω στο… ‘40!
 Κατά καιρούς κάποιοι οικονομολόγοι σε κρίσεις ειλικρίνειας ισχυρίζονται ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα θα φθάσουν αυτούς της δεκαετίας του 1940! Είτε οι σκέψεις της Λαγκάρντ, είτε οι απόψεις άλλων οικονομολόγων αισιόδοξες δεν είναι. Λένε  πως αν είχαμε επανέλθει το 2010 στη δραχμή θα χάναμε το 50% των εισοδημάτων μας. Μήπως μπορούν τώρα να μας πουν πόσα θα χάσουμε από το Μάη του 2010 μέχρι που να σπάσουμε τις αλυσίδες μας; Και το περίεργο είναι πως ακόμη και σήμερα, παρά τις θυσίες που κάναμε, μας απειλούν ακόμη με χρεοκοπία. Και μένουν αναπάντητα τα ερωτήματα όλων μας. Με αυτά τα μέτρα υπάρχει έστω και μια περίπτωση να διασωθεί η χώρα; Εκείνο που εμείς βιώνουμε στην πράξη είναι ότι μας πάνε απ’ το κακό στο χειρότερο.

Επικοινωνιακή διαχείριση…
Τελικά τα πήγαινε - έλα της τρόικας χθες και των θεσμών σήμερα αλλά και των συνεχόμενων συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ, που πολύ καθυστερημένα και η Ελληνική κυβέρνηση το χαρακτηρίζει ως άτυπο όργανο, λύσεις δεν έδωσαν. Οι πρακτικές που χαρακτηρίζονται ως διαπραγματεύσεις είναι απλά επικοινωνιακή διαχείριση που δεν οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις αλλά περιπλέκει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. Κάποτε ακούσαμε το σύνθημα «πρώτα οι πολίτες» και τώρα καταλάβαμε τι εννοούσαν. Πρώτα οδήγησαν στην απόγνωση το λαό της Ελλάδας και ποιος ξέρει τι θα του επιβάλουν ακόμη και μετά θα ανασκουμπωθούν για να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους.
Θεανώ Βλάχου