ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Απέκτησαν... τεχνογνωσία;
Σχολιάστηκε η απουσία κάποιου πολιτικού εκπροσώπου της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων από τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων από χιονοπτώσεις- πλημμύρες. Προφανώς στο Δήμο, μετά το περυσινό «πατατράκ», έχουν αποκτήσει... τεχνογνωσία και δεν χρειάζονται συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για καλύτερο συντονισμό σε περίπτωση που υπάρξουν και το φετινό χειμώνα χιονοπτώσεις εντός πόλης. Εκτός και αν έριξαν... λευκή πετσέτα, όντας σίγουροι ότι θα τους βγάλει ασπροπρόσωπους η Περιφέρεια!
Α.
Πού το θυμήθηκαν;
Ψωμί δεν είχαμε, παντεσπάνι γυρεύουμε! Κάτι τέτοιο έπαιξε τις προηγούμενες μέρες και κάποιοι νόμισαν ότι... ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Έτσι, ακούστηκε κάτι για κόμβο στην Μπαλντούμα με την Εγνατία οδό, όταν είναι γνωστό ότι η αθλιότητα που έχει ονομαστεί κόμβος της πόλης των Ιωαννίνων με την Εγνατία, λειτουργεί εδώ και μία δεκαετία και ουδείς νοιάζεται ν’ αλλάξει κάτι. Απλά να’χαμε να λέγαμε για να δηλώσουμε παρουσία, μιας κι έρχονταν και ο Κυριάκος!
Γ.Γ.
Με σφραγίδα ΕΛΣΤΑΤ!
Με ύφεση 0,2 έκλεισε  το 2016! Με δυναμική ανάπτυξης  0,7 έκλεισε το 2014. Αυτά τα λέει η ΕΛΣΤΑΤ που δεν κάνει και σχόλια. Απλά καταγράφει αριθμούς. Το ποιοι εμπόδισαν την ανάπτυξη να προχωρήσει το ξέρουμε όλοι. Πόσο έβλαψαν τη χώρα και το λαό της και αυτό το ζήσαμε στην πράξη. Αν τώρα αποφάσισαν να το παίζουν αισιόδοξοι αυτό είναι για να προστατευτούν από τις γκάφες τους. Το κακό είναι ότι αυτές τις γκάφες τις πληρώνουμε εμείς. Εκείνοι απλά κέρδισαν από την ενασχόλησή τους με την εξουσία…
ΜΑΤ
Θα κάνει κάτι ο Δήμος;
Να υποθέσουμε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών δεν σχεδιάζει να διοργανώσει κάνα Χριστουγεννιάτικο χωριό ή κάποια άλλη σχετική δραστηριότητα στις επερχόμενες γιορτές τώρα που ανακοινώθηκε πως η «Αστερόπουλη» στο Παραλίμνιο Πάρκο δε θα λειτουργήσει φέτος! Αν δεν κάνει ο Δήμος κάτι, θα είμαστε μάλλον η μοναδική μεγάλη πόλη της Βορειοδυτικής Ελλάδας που θα μείνει έτσι τα Χριστούγεννα. Θα τρέχουν λοιπόν οι Γιαννιώτες με τα παιδιά τους στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο της Άρτας, στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα και δε συμμαζεύεται… Και ο Δήμος Ηγουμενίτσας ετοιμάζει διάφορα πράγματα απ’ ό,τι μαθαίνουμε!
Κ.Α.

Έκλεισαν… στόματα!
Υπήρχε περίπτωση ο Αλέκος Καχριμάνης να μην παραβρεθεί στο προσυνέδριο που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία στα Γιάννενα; Κάποιοι το… εύχονταν αλλά να που τελικά διαψεύστηκαν! Ο Περιφερειάρχης είναι ξεκάθαρο σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει κι αυτό δεν άλλαξε επειδή η Περιφέρεια συνεργάστηκε για το πρόσφατο συνέδριο της Κυβέρνησης στην πόλη μας, όπως υπονόησαν ορισμένοι «καλοθελητές»! Δεν ήταν μόνο το «παρών» Καχριμάνη στο «Epirus Palace». Ήταν και η συμμετοχή του στο προχθεσινό δείπνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους «γαλάζιους» βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και το θερμό κλίμα στη χθεσινή συνάντηση των δύο στην Περιφέρεια που… κλείνουν στόματα!
Κ.Α.
Γήπεδο - ελικοδρόμιο!

Προδιαγραφές... ελικοδρομίου φαίνεται ότι διαθέτει το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ανατολής. Διαδόσεις λένε ότι ελικόπτερο, αγνώστων λοιπών στοιχείων, εμφανίζεται αρκετά συχνά στην περιοχή, μεταφέροντας «σημαίνον» πρόσωπο που διαμένει σε παραλίμνιο ξενοδοχείο. Είτε έχει βάση αυτό, είτε όχι, η προσγείωση - απογείωση ελικοπτέρου σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή και ίσως πρέπει να εξεταστεί, αν δεν εξυπηρετεί το αεροδρόμιο, η δημιουργία ελικοδρομίων περιφερειακά της πόλης.
Ν.

* * *

Φόρος και στην… εισφορά!
Η εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ που καταθέτουν αυτή τη χρονιά οι Έλληνες πολίτες, θα θεωρηθεί εισόδημα του χρόνου και θα φορολογηθεί! Δηλαδή στο εισόδημα που έχεις το 2017 θα προσθέσουν και το ποσό που έδωσες για τον ΕΦΚΑ και θα τα φορολογήσουν ωσάν να ήταν ενιαίο εισόδημα. Ποιοι διεστραμμένοι εγκέφαλοι σκέφτονται τέτοιες πρακτικές; Κατά τα άλλα να μην ανησυχείτε. Το μνημόνιο φεύγει τον Αύγουστο του 2018! Αυτό μπορεί να φεύγει θα μείνουν όμως τα απόνερα και θα μας πνίγουν για πολλά χρόνια ακόμη… Βλέπεις, αυτοί που αποφασίζουν σήμερα έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και μας έδεσαν χειροπόδαρα. Αφού βρήκαν τόσο συνεργάσιμους πολιτικούς δεν έχασαν την ευκαιρία να προβάλουν όλες τις αξιώσεις τους για σήμερα , αύριο και για το μέλλον…
Είναι ψηφισμένα…
Όχι μόνο αποδέχθηκε η κυβέρνηση τις εθνοκτόνες απαιτήσεις των δανειστών αλλά φρόντισε ανάμεσα στην καταιγίδα των νέων νόμων και τροπολογιών να ψηφίσει και πρόσθετα μέτρα που ακόμη δεν τα νιώσαμε. Δηλαδή και το ’19 και το ’20 θα συνεχίζεται η μείωση των συντάξεων, νέων και παλιότερων, αλλά θα μειώνεται κι άλλο το εναπομείναν εισόδημα με τη μείωση του αφορολόγητου που το κατεβάζουν για να πλήξουν ακόμη περισσότερο αυτούς που πάντα φορολογούνταν, αυτούς που δεν έχουν καμία δυνατότητα να κρύψουν το εισόδημά τους ή μέρος αυτού. Αυτοί θα πληρώσουν κι άλλο πανωπροίκι. Δεν θα τελειώσει ποτέ η αφαίμαξη του εισοδήματος. Ίσως εκδικούνται εκείνους που έχουν το θράσος να δηλώνουν ακόμη κάποια εισοδήματα…
Ξεστράτισαν…
Ήρθαν τα μνημόνια για να φτιάξουν τον δημόσιο τομέα! Έλα όμως που βρήκαν τρομερές αντιστάσεις από τους βολεμένους αλλά και από τους ανίκανους πολιτικούς που δεν μπόρεσαν να κάνουν πιο λειτουργικό το όλο σύστημα και στράφηκαν προς τον ιδιωτικό και του άλλαξαν τα φώτα. Αντί, λοιπόν να φτιάξουν το δημόσιο κατέστρεψαν τον ιδιωτικό με όλες τις επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας και στη στέρηση θέσεων εργασίας αλλά και στην υστέρηση εισφορών στο ασφαλιστικό σύστημα.  Και η κατάσταση της επιτήρησης, δηλαδή της στενής εποπτείας  με τη σημερινή μορφή της μπορεί να τροποποιηθεί αλλά από τα μέτρα που ψήφισαν οι κυβερνήσεις μας και αυτά που συνεχίζουν να ψηφίζουν με τη μορφή καταιγίδας δεν θα απαλλαγούμε. Αυτά θα μείνουν επ’ αόριστον…
Πότε θα ελαφρυνθούμε;
Η βαριά φορολόγηση σε ορισμένους και συγκεκριμένους πολίτες δεν θα τελειώσει σύντομα. Για να ξεκινήσουν κάποιες ελαφρύνσεις χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τα χαρακτηριστικά μιας κανονικότητας δεν είναι ορατά  σ’ εμάς αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν είναι και σ αυτούς που βάζουν την υπογραφή τους στις απαιτήσεις των δανειστών. Φαίνεται πως ο περιορισμός των εκπροσώπων των δανειστών στο Χίλτον τους στέρησε την αίσθηση της πραγματικότητας. Έχουν στη διάθεσή τους χαρτιά και αριθμούς, έρχονται σ επικοινωνία με κάποιους υπουργούς αρκετά «συνεργάσιμους» κι έτσι δεν αντιλαμβάνονται ποιες είναι οι επιπτώσεις των αποφάσεών τους στην ελληνική κοινωνία.
Θεανώ Βλάχου