ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Οι πιο φτωχοί της Ε.Ε.!
Δεν είναι είδηση πλέον ότι η Ήπειρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε.. Μία ακόμα επιβεβαίωση του γεγονότος αυτού έρχεται με τα τελευταία στοιχεία του 2016 της Εurostat αναφορικά με το υψηλότερο ΑΕΠ και τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη των πολιτών της Ευρώπης. Σύμφωνα με αυτά, οι Έλληνες βρισκόμαστε στον… πάτο της Ε.Ε.. Όσον αφορά στο εσωτερικό της χώρας μας, τη μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχουν οι κάτοικοι των Αθηνών με το 92% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και τη μικρότερη οι κάτοικοι στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη με το 46% και στην Ήπειρο με το 48% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ! Αρκετά καλύτερα από μας είναι οι κάτοικοι του νοτίου Αιγαίου και των Ιονίων Νήσων Άλλα σχόλια περιττεύουν…
Κ.Α.
Τέλος κυνηγιού...
Τέλος από την Τετάρτη το κυνήγι και για δύο συμπεράσματα μπορεί να γίνει λόγος: Το πρώτο έχει να κάνει με το μεγάλο αριθμό αγριόχοιρων που θηρεύτηκαν, που όμως δεν λύνει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού. Το δεύτερο με τη διαπίστωση ότι φέτος οι Αθηναίοι (κυρίως) "επισκέπτες" κυνηγοί ήταν πολύ λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά, μια ακόμη αρνητική επίπτωση της οικονομικής κρίσης, που επηρέασε και την ύπαιθρό μας!
Ν.

Χαμένη η προσπάθεια!
 Τόση υποστήριξη δεν την είδε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε από τους δικούς του! Ο κ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ μόνο άγαλμα που δεν έστηνε στον Τσίπρα. Όλοι έλεγαν ότι τελούσε εν αναμονή της υπουργοποίησής του που τελικά δεν ήρθε! Τι να περιμένουμε από δω και πέρα; Θα αλλάξει στάση ο εν λόγω βουλευτής ή θα γίνει ακόμη πιο θερμός υποστηριχτής αναμένοντας τον επόμενο ανασχηματισμό; Ευτυχώς που …αναβάθμισαν το υπουργείο Άμυνας. Σκέψου τον Κουβέλη δίπλα στον προϊστάμενό του τον Πάνο Καμμένο με στολές παραλλαγής να επιθεωρούν το Αιγαίο ξεχνώντας πόσα έσερνε ο ένας στον άλλο. Για το καλό της Ελλάδας θα κάνουν την καρδιά τους πέτρα… Πάντως οι Συριζαίοι προτίμησαν να μην υπουργοποιηθούν παρά να πάνε υπό τον Καμμένο…
Θ.
Πρόσκληση επιφανών…
 Με πρόταση του Γρ. Ψαριανού κάλεσαν στη Βουλή το Γιώργο Παπανδρέου για να τους πει τη γνώμη του για τη χρήση της κάναβης. Όπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής ο ΓΑΠ  είναι πρώην πρωθυπουργός και επιτρέπεται η πρόσκληση προσωπικοτήτων, επιφανών ανθρώπων που γνωρίζουν το αντικείμενο. Εκείνος πήγε και τους πρότεινε την αποποινικοποίηση της κάναβης όχι μόνο για ιατρικούς λόγους αλλά και για ίδια χρήση..  Τώρα, από πού γνωρίζει το αντικείμενο δεν μας το διευκρίνισαν… Χαράς ευαγγέλια.  Ήδη οι Καναδοί αναζητούν στρέμματα στη Θράκη για την καλλιέργεια κάναβης!
ΜΑΤ

Ζωντανή ιστορία…
 Από αριστερά: Γιώργος Πασχάλης ή «Μπαρτ», παλιά δόξα της Κωπηλασίας και μέλος Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου, Τάσος Σκλιβανίτης, βετεράνος πρωταθλητής και πρ. Γενικός Γραμματέας του Ν.Ο.Ι., Τέλης Καζαντζής, μέλος και στέλεχος της Διοίκησης του Ομίλου επί δεκαετίες και φυσικά ο Γιώργος Νικολαΐδης, εκ των ιδρυτικών μελών του Ναυτικού Ομίλου, παλιός αθλητής και παράγοντάς του δίπλα – δίπλα κατά την πρόσφατη εκδήλωση κοπής πίτας του σωματείου. Άνθρωποι διαφορετικών γενεών, σημάδεψαν, καθένας με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, τη μακρά ιστορία του Ναυτικού Ομίλου, προσφέροντάς του πολλές και καλές υπηρεσίες. Παραμένουν φυσικά μέλη της μεγάλης οικογένειας του Ν.Ο.Ι. κι αυτό αποτελεί τιμή για τον σύλλογο!..
Κ.Α.

Από την πίσω πόρτα…

 Η επισήμανση του Απόστολου Κακλαμάνη με την ιδιότητα του πρώην Υπουργού Παιδείας (δημοσιεύτηκε και στον «Π.Λ.») ότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν τμήματα - σφραγίδες περιφερειακών ΤΕΙ, αποδεικνύεται απόλυτα σωστή, αν κρίνουμε από κάποιες πληροφορίες που έρχονται από την Ηγουμενίτσα. Εκεί, πριν κλείσει το τοπικό τμήμα ο Υπουργός... κατεδάφισης της Εκπαίδευσης Κ. Γαβρόγλου, άρχισε η "φυλλοροή" σπουδαστών, μέσω της ελαστικοποίησης του νόμου περί μεταγραφών. Οπότε, είναι πολύ πιθανό, ο μεν υπουργός φαινομενικά να κάνει δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για διατήρηση του Τμήματος, αλλά από την πίσω πόρτα να μην του αφήσει κανένα σπουδαστή, ειδικά μάλιστα αν δεν περιληφθεί αυτό στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.
Ν.

Εναντίον των συνεπών…
Τίνων σχέδια είναι αυτά; Της κ Αντωνοπούλου που εξασφάλιζε ακόμη και αφορολόγητο επίδομα ενοικίου ή του συζύγου της που παραιτήθηκε; Λέτε να τους δίνει ιδέες ο Κατρούγκαλος που θα τον θυμούνται ως παράδειγμα προς αποφυγήν οι συνταξιούχοι; Πάντως, χτυπάνε αλύπητα τους ελεύθερους επαγγελματίες που σαν να μην τους έφθανε που περιορίστηκαν απελπιστικά οι δουλειές τους θα τιμωρηθούν οι συνεπείς που πλήρωσαν πέρυσι τον ΕΦΚΑ. Ποια τιμωρία θα τους βάλουν; Την ετήσια εισφορά θα την προσθέσουν στο όποιο εισόδημα και θα την φορολογήσουν ως εισόδημα! Δεν τους ρωτάνε πώς εξασφάλισαν αυτούς τους πόρους! Αν ήταν από τα λίγα χρήματα που είχαν στην άκρη για ώρα ανάγκης ή αν οι γονείς βοήθησαν για να πληρωθεί η εισφορά….

Μας προκαλούν!
Η βουλευτής κ. Καρακώστα δήλωσε πως από τις 7.000 που είναι η βουλευτική αποζημίωσή της μένουν μόνο οι 2.000 επειδή δίνει εισφορά στο κόμμα της και έχει και άλλα έξοδα! Μόνο τόσα χρήματα κοστίζει στον φορολογούμενο ένας εκπρόσωπός του; Δίνουν, λένε, συνδρομή στο κόμμα τους. Μα και τα κόμματα εισπράττουν επιχορηγήσεις από τα έσοδα που έχει το κράτος από τους φόρους που μας παίρνει. Αν είναι πολυέξοδα και θέλουν να παίρνουν και από τους βουλευτές τους αυτό είναι δική τους υπόθεση. Αλλά εμάς δεν μας ρωτάνε αν μας φθάνουν τα έσοδά μας. Και ο άνεργος που θα πάρει μία φορά το χρόνο το κοινωνικό μέρισμα τους άλλους μήνες δεν τον ρωτάνε πώς θα επιβιώσει. Αλλά μόνο αυτά τα χρήματα παίρνει η κ. Καρακώστα και μάλιστα χωρίς εισοδηματικά κριτήρια;

Προσπαθούν να κρύψουν!
 Παίρνουν από τους φόρους μας επίδομα για τα γραφεία τους, ένα στην επαρχία και ένα στην πρωτεύουσα! Επίδομα 1000 ευρώ για στέγαση όσοι εκλέγονται στην επαρχία και μάλιστα χωρίς κανένα κριτήριο! Έξοδα για αλληλογραφία, τηλέφωνα σταθερά και κινητά, αυτοκίνητο, οδηγό, συντήρηση, αστυνομικούς, μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους για τα γραφεία τους, δωρεάν εισιτήρια σε αεροπλάνα, τρένα, καράβια και ελευθέρας στα διόδια. Κάποιοι υπολόγισαν ότι το κόστος του κάθε εκπροσώπου μας για μας τους φορολογούμενους υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ το μήνα. Και μέχρι πρότινος ελάχιστη φορολογία έδιναν για τα εισοδήματά τους και δεν ξέρω αν εξακολουθούν να παίρνουν αποζημίωση για κάθε συνεδρίαση στις επιτροπές της Βουλής.

Τόσα προνόμια…
 Τους δίνουν λένε τόσα προνόμια για να ασχολούνται με την πολιτική και οι μη έχοντες. Καλό ακούγεται αλλά τόσα πολλά θέλουν για να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους από τις διάφορες συναλλαγές;  Και μήπως δεν υπάρχουν και τέτοιες συναλλαγές; Και όσοι διατηρούν και τα επαγγελματικά τους γραφεία, ακόμη και αν δεν ασχολούνται οι ίδιοι, οι πελάτες γίνονται περισσότεροι και τους εξυπηρετούν οι συνεργάτες… Όσο για τις συνδρομές στα ασφαλιστικά τους ταμεία τα πληρώνει η Βουλή, δηλαδή εμείς. Θα έκαναν μία καλή αρχή αν έβαζαν στον εαυτό τους εισοδηματικά κριτήρια. Έτσι οι πολύ πλούσιοι θα κόστιζαν λιγότερο στο λαό και θα είχαν τη χαρά να δουλεύουν ανιδιοτελώς…
Θεανώ Βλάχου