ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Δεν ενδιαφέρεται…
Δε φιλοδοξεί να διεκδικήσει τον Δήμο Ιωαννιτών ή την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς προτεραιότητά του ήταν και παραμένει η κεντρική πολιτική σκηνή, διευκρίνισε χθες, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και τον Γ. Γκόντζο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης. Κληθείς δε να σχολιάσει την πρόταση της τοπικής κομματικής οργάνωσης για τον Γιώργο Ζάψα στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Καραγιάννης υπήρξε… διπλωματικός, τονίζοντας ότι έχει ζυμωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επί χρόνια και έχει εργαστεί αρκετά ικανοποιητικά στο ζήτημα της Περιφέρειας! Έσπευσε δε να σημειώσει ότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Τζέντλεμαν ο κ. Καραγιάννης…
Κ.Α.

To καταφέραμε…
Πατάτες εισαγωγής από τη Γερμανία γέμισαν την αγορά. Στην Ελλάδα πατάτες εισαγόμενες! Τι άλλο να περιμένουμε; Τι έγινε; Γέμισαν ζιζάνια τα χωράφια των Ελλήνων και κατέστρεψαν την παραγωγή πατάτας; Και ο από μηχανής θεός έκανε πάλι το θαύμα του; Μας εφοδιάζει και με πατάτες; Τι άλλο θα ακούσουμε; Βλέπεις δεν ήταν αρκετός ο κατεψυγμένος «γύρος» με τα γνωστά συντηρητικά που, όταν συζητήθηκε, η Μέρκελ είπε πως αν αλλάξουν τα συντηρητικά που βάζουν θα χάσουν τη δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι! Κι έτσι, καλύτερα να σιωπούμε και να μην αντιδρούμε σε ό,τι κι αν μας σερβίρουν…
Θ.

Γραμμιτζής...
Τόσα χρόνια στην πιάτσα και την λέξη «γραμμιτζής» δεν την είχαμε υπ’ όψιν. Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο αποπεμφθείς από Καμμένο, Υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς σε ομιλία του στην Κρήτη. Είμαι 55 χρόνια γραμμιτζής στην αριστερά, τι να μας πουν τα σημερινά γατάκια, ακούστηκε να λέει απαντώντας σε όσους του τα σέρνουν συντροφικά. Εστί δε γραμμιτζής, εκείνος που κάνει την ιδεολογική γραμμή εργόχειρο, δηλαδή την παίζει στα χέρια, δηλαδή το ιδεολογικό παραμύθι της Αριστεράς το έχει κάνει επάγγελμα. Τέτοιοι είναι όλοι οι καλοθελητές που καβαλάνε την εξουσία και κάνουν το μαύρο άσπρο, πουλώντας νταβατζιλίκι!
Γ.Γ.
Ξανά στη φύση…
Ένας μπούφος είχε βρεθεί πριν ενάμισι μήνα από κτηνοτρόφο στη Σαγιάδα μέσα στο στάβλο του τραυματισμένος στο φτερό. Περιμαζεύτηκε και στάλθηκε στο Κέντρο Άγριων Ζώων Θεσσαλονίκης, όπου τον περιέθαλψαν. Έτσι, επέστρεψε στη Σαγιάδα, όπου από το Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά απελευθερώθηκε ξανά στο φυσικό του περιβάλλον. Ο μπούφος (bubo bubo) είναι ένα σπάνιο είδος, που στη χώρα μας έχει καταγραφεί σε μικρό αριθμό, ενώ στη Γαλλία είναι υπό εξαφάνιση. Είναι μόνιμος κάτοικος βουνών και δασών με απόκρημνα βράχια και μεγάλα γέρικα δέντρα. Ο μπούφος προστατεύεται αυστηρά τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό και διεθνές επίπεδο.
Η. Μ.
Με διεθνή επιρροή!
Δεν είναι μόνο ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ι. Στρόλογγας στη λίστα με τους ακαδημαϊκούς που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως. Ανάμεσα στα ονόματα εντοπίζει κανείς κι έναν ακόμη διακεκριμένο επιστήμονα που έχει σχέση με τα Γιάννενα. Ο λόγος για τον ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χαράλαμπο Μουτσόπουλο! Ο ίδιος υπήρξε απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής, ενώ υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως Καθηγητής Παθολογίας από το 1980 έως το 1993, συμβάλλοντας καθοριστικά στην συγκρότηση και λειτουργία της τότε νεοσύστατης Ιατρικής Σχολής του. Μπορούμε λοιπόν να είμαστε το ίδιο περήφανοι και για τον κ. Μουτσόπουλο!
Κ.Α.
Τους διπλοπληρώνουμε…
Ένας μεγάλος αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών βρίσκονται εκτός της εκπαίδευσης! Άλλοι είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, σε υπουργεία, σε σχολεία του εξωτερικού, σε πρεσβείες και σε απίθανες άλλες θέσεις και αυτά τα κενά το κράτος τα αναπληρώνει με προσωρινούς εκπαιδευτικούς που τους έχει σήκω-κάτσε ενώ εμείς πληρώνουμε και το μισθό του μόνιμου εκπαιδευτικού και του αναπληρωτή του δημιουργώντας ένα στρατό εκπαιδευτικών που γυρίζουν από τόπο σε τόπο με μια βαλίτσα στο χέρι. Βλέπεις, η δουλειά μέσα στην τάξη είναι μεγάλη ευθύνη και όσοι έχουν βίσμα την αποφεύγουν. Αυτή η πρακτική είναι μεγάλη πληγή και για την εκπαίδευση και για τα δημόσια έσοδα… Αλλά οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται να κάνουν σωστή διαχείριση των φόρων μας!
ΜΑΤ
* * *
Πανηγυρίζουν...
Έχουμε πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ δηλώνει ο Διοικητής του! Και που το έχουν τι κατάλαβαν όσοι βρίσκονται στην αναμονή για να πάρουν τη σύνταξή τους και τα επικουρικά ταμεία; Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 39.000 κύριες συντάξεις και κάποιες χιλιάδες επικουρικές. Οι συνταξιούχοι ζουν χωρίς σύνταξη και ο διοικητής επαίρεται… Και κάθε νέος συνταξιούχος χάρη στο έκτρωμα Κατρούγκαλου όταν φθάσει στα χέρια του η σύνταξη τρομοκρατείται από το πόσο χαμηλή είναι! Έτσι κάπως επαίρονται και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι για το πλεόνασμα. Δεν πληρώνουν τα αναγκαία στην Παιδεία, στερούν πόρους από την αστυνομία, τα Δασαρχεία υπολειτουργούν και όποια δημόσια υπηρεσία κι αν ρωτήσεις θα μάθεις ότι στερούνται τα αναγκαία. Έτσι βγάζεις όσα πλεονάσματα θέλεις.

Η πολιτική της ευαισθησίας!
Στερούν πόρους από τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, έκοψαν το ΕΚΑΣ σε 140.000 μικροσυνταξιούχους και μετά επαίρονται για τα πλεονάσματα που καταφέρνουν να εξασφαλίσουν. Και γιατί το κάνουν; Για να κάνουν τον ευαίσθητο πολιτικό και να μοιράζουν κατά καιρούς επιδόματα στους μη έχοντες. Τέτοια ευεργεσία να μας λείπει. Κάθε πολίτης απαιτεί να έχει στη διάθεσή του τις κρατήσεις που έβαζε στην άκρη σε όλο τον εργασιακό του βίο. Δεν του χαρίζουν τίποτε. Τα δικά του θέλει πίσω. Όσο για την επιδοματική πολιτική αυτή εφαρμόστηκε σε όλα τα κράτη που επλήγησαν από την εφαρμογή μιας οικονομικής θεραπείας. Συσσίτια στα πεινασμένα παιδιά και επιδόματα στους φτωχότερους ως μέτρο εξιλέωσης από τους δυνάστες και τους συνεργούς τους.

Τα πλεονάσματα μένουν…
Τα μνημόνια τελείωσαν χάρη στην εθνοσωτήρια παρέμβαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά τα υψηλά πλεονάσματα υπέγραψαν ότι θα υπάρχουν μέχρι το 2060! Μάλιστα αποδέχθηκαν να πληρώνουν και ρήτρα αν κάποια χρονιά μειωθούν τα πλεονάσματα. Και πάντα θα υπάρχει και ο δεύτερος δρόμος της εκμετάλλευσης της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των δανειστών. Έδεσαν πολύ καλά το γαϊδαρό τους. Θα πάρουν πίσω κάθε ευρώ που μας «δάνεισαν». Και πιστεύουμε εμείς ότι με αυτό το διαρκές άρμεγμα θα περισσέψουν πόροι για να λειτουργεί το ελληνικό κράτος και να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του; Και για πόσο θα συνεχίζεται η αφαίμαξη των Ελλήνων επιχειρηματιών; Το 80% των εσόδων τους είναι φόροι! Ποιος μπορεί να ζήσει κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες;

Ο θείος απ’ την Αμερική!
Αφού ρήμαξαν τους Έλληνες στους φόρους, και στέρησαν τους αναγκαίους πόρους από τη δημόσια διοίκηση κάθε φορά που νιώθουν την αγανάκτηση του λαού παριστάνουν το θείο απ’ την Αμερική μοιράζοντας επιδόματα, και για εσωτερική κατανάλωση διακηρύττουν τις αριστερές τους ευαισθησίες… Μας ανακήρυξαν πρωταθλητές της Ευρώπης στους έμμεσους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές. Όσο για τη μείωση των συντάξεων, αυτό το αποδέχθηκαν και ψήφισαν και νόμο. Και τώρα λένε ότι θα το αποφύγουν αλλά ούτε μια λέξη για ψήφιση νέου νόμου που θα ακυρώνει τον προηγούμενο ή θα τον αναστέλλει. Απλά ξέρουν ότι θα επανέλθουν στις περικοπές αργότερα…
Θεανώ Βλάχου