ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Νέος Πρόεδρος…
Νέο προεδρείο εκλέγει σήμερα η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ – Τμήμα Ηπείρου. Στη θέση του Γιάννη Λυκοτραφίτη που παραιτήθηκε, αναλαμβάνει ο μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιώργος Παππάς από την Άρτα, όπως είχαν συμφωνήσει οι δύο όταν οι παρατάξεις τους συνεργάστηκαν στις εκλογές για το ΤΕΕ. Ποιος είναι ο Γιώργος Παππάς; Ο σύζυγος της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη! Οπότε, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πώς θα συνεχίσει να πορεύεται γενικότερα το ΤΕΕ Ηπείρου…
Α.
Υπάρχουν κι εξαιρέσεις…
Μία νεαρά κυρία έβγαλε το σκυλάκι της βόλτα στην οδό Χρηστοβασίλη. Όταν το ζώο απόθεσε τα περιττώματά του, εκείνη έβγαλε μία σακουλίτσα και τα μάζεψε! Τη συγχάρηκα και εκείνη έκπληκτη μου είπε: «Πώς θα τα άφηνα στο δρόμο»; Δυστυχώς, λίγο αργότερα επιστρέφοντας στο σπίτι μου, μια άλλη κυρία θεώρησε φυσικό να αφήσει στο πεζοδρόμιο τα κακά του δικού της ζώου! Οι περαστικοί τα πάτησαν, ενώ εκείνη επέστρεψε ήσυχη στο σπίτι της. Αν αυτή είναι φιλόζωος, τότε κάπου κάτι δεν πάει καλά. Δεν ξέρω ποιον από τους δύο να αποκαλέσω ζώο. Φιλόζωος, χωρίς συνειδητοποίηση, είναι εχθρός για την κοινωνία!
ΜΑΤ
Τι μήνυμα στέλνουν;
Τι θα γίνουν τα άνεργα παιδιά με τα πολλά προσόντα όταν τις ακριβοπληρωμένες θέσεις τις καταλαμβάνουν οι «κολλητοί» πρωθυπουργού και υπουργών; Η περίπτωση Καρανίκα έγινε σύμβολο πρόκλησης. Και τώρα ο συμμαθητής του Νίκου Παππά βρέθηκε να παίρνει μισθό 200.000 ευρώ το χρόνο και φωτογραφίζεται προκλητικά στο τζάκι του Μαξίμου! Αυτές οι πρακτικές, τι μήνυμα στέλνουν σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για να διαπρέψουν στις σπουδές τους; Και τώρα «αποκαθιστούν» και την κ. Θάνου, παραχωρώντας της μία ακριβοπληρωμένη θέση για τα επόμενα πέντε χρόνια… σε υπηρεσία που υποτίθεται ότι είναι «ανεξάρτητη»! Αχ κατακαημένη Ελλάδα τι σούλαχε να πάθεις…
Θ.
Υποψήφιοι...
Στις 10 Γενάρη θ' ανακοινωθεί μια μεγάλη φουρνιά υποψηφίων βουλευτών της Ν.Δ. σε όλη την επικράτεια. Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρίζοντας αυτή την ημερομηνία «σταθμό» για την δική του παρουσία στην ηγεσία της Ν.Δ. Θα βάλουμε νέους, κυρίως από το μητρώο μελών, ακούστηκε να λέει ο Κυριάκος κι' ένα σύγκριο έκοψε ορισμένους. Δεν ξεκαθάρισε αν θα προτιμηθούν και κάποιοι που έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν την τύχη τους σε εθνικές εκλογές, για να ξέρουμε κι εμείς να φτιάξουμε λίστες!
Γ.Γ.
Μέτσοβο στα λευκά!
Χαράς Ευαγγέλια για τους επαγγελματίες του τουρισμού στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων που ξημέρωσαν χθες ντυμένα στα λευκά, καθώς έριξε αρκετό χιόνι! Ειδικά στο Μέτσοβο το έστρωσε για τα καλά (φωτό) και αυτό είναι ό,τι καλύτερο ενόψει Χριστουγέννων, που η ορεινή κωμόπολη περιμένει πολλούς επισκέπτες. Όσο για τα δύο Χιονοδρομικά της, οι πίστες τους έχουν ήδη γεμίσει χιόνι και αυτό θα το εκτιμήσουν δεόντως οι λάτρεις των χειμερινών σπορ! Να λοιπόν που ο χειμωνιάτικος καιρός δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα, αλλά έχει και τα καλά του!
Κ.Α.
Ενίσχυσαν το Γηροκομείο!
Μια πολύ συγκινητική πράξη έκαναν οι μαθητές της Γ' Λυκείου της Λεοντείου Σχολής Αθηνών. Έφυγε από τη ζωή συμμαθητής τους και αποφάσισαν στη μνήμη του να συγκεντρώσουν χρήματα και να τα προσφέρουν στο Γηροκομείο «Ζωσιμάδες» της Μητρόπολης Ιωαννίνων, προκειμένου να συμβάλλουν, έστω και ελάχιστα, στη στήριξή του. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, την οποία επαίνεσε και η Μητρόπολη Ιωαννίνων, κατά την επίσκεψη σ' αυτή αντιπροσωπείας μαθητών και καθηγητών τους. Ο πρωτοσύγκελλος π. Θωμάς Ανδρέου μετέφερε τόσο το θαυμασμό του κ. Μαξίμου όσο και το δικό του για την ενέργειά τους
Η. Μ.
* * *
Η Ευρώπη σε περιπέτειες…
Πολιτική χάους στη Βρετανία για το Brexit! Οι πολίτες αναστατωμένοι από την αβεβαιότητα. Πού θα πάει τελικά η Βρετανία και τι θα σημαίνει για τους άλλους λαούς που κατοικούν εκεί είτε ως εργαζόμενοι είτε ως φοιτητές; Τώρα αντιλήφθηκαν ότι μόνοι τους δεν θα πάνε καλύτερα αν και τα χρόνια που βρισκόταν στην Ε.Ε δεν συμμετείχαν στο κοινό νόμισμα. Αυτή η κρίση που σιγοβράζει στην Ευρώπη ποιος ξέρει πού θα καταλήξει. Ξεσηκωμένοι και οι Γάλλοι από τις πρακτικές της λιτότητας που πλήττει περισσότερο εκείνους που έχουν χαμηλά εισοδήματα. Το Παρίσι έχει να διαχειριστεί μέτρα για ένα τεράστιο κράτος και φαίνεται ότι δεν τα βγάζει πέρα ενώ στην Ιταλία το τεράστιο χρέος θα φέρει προβλήματα στο λαό και ποιος ξέρει ποιοι θα προστρέξουν για να τους «σώσουν»….

Η επιδημία μεταδίδεται!
Ξεσηκώθηκαν και οι Γάλλοι πολίτες εναντίον των μέτρων λιτότητας και η αναστάτωση μεταδίδεται και σε άλλους γειτονικούς λαούς. Τα μέτρα λιτότητας δεν τα αντέχουν. Το περίεργο είναι ότι για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σπαταλούνται πόροι χωρίς κανένας να συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα. Κάποτε ένα Έλληνας ευρωβουλευτής, εκλεγμένος από τη Γερμανία, τύπωσε φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων και τα πετούσε από το παράθυρο του ευρωκοινοβουλίου για να διαμαρτυρηθεί για τη σπατάλη των πόρων. Τελικά οι Γερμανοί δεν τον εξέλεξαν πάλι… Αυτό κάτι λέει. Όποιοι ενοχλούν με τις παρεμβάσεις και τις αποκαλύψεις τους μπαίνουν στη μαύρη λίστα. Οι «εξουσίες» δεν θέλουν παράσιτα. Θέλουν να δρουν ανενόχλητες και προς ίδιον όφελος…

Λαοί σε αναβρασμό…
Η φτώχεια ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του ευρωπαϊκού πληθυσμού και διαρκώς επεκτείνεται. Με τα μέτρα λιτότητας που επέβαλε η πολιτική Σόιμπλε φτώχυναν περισσότεροι πολίτες αφού επλήγη η μεσαία τάξη που στήριζε την οικονομία. Για τους εξοπλισμούς που κοστίζουν τεράστια ποσά σε κάθε χώρα δεν είχε γνώμη ο Σόιμπλε και έκανε τα στραβά μάτια αλλά το ΕΚΑΣ τον ενοχλούσε και το έκοψε για να …σώσει την οικονομία μας. Περιέργως δεν είχε γνώμη ούτε για το πολυπληθές σχήμα της ελληνικής κυβέρνησης, ούτε για το στρατό των μετακλητών, ούτε για τις προσλήψεις χωρίς κριτήρια. Δεν είδε πόσοι δουλεύουν στην ΕΡΤ, δεν τον ενόχλησε η λειτουργία και ενός επί πλέον καναλιού- αυτού της Βουλής- αλλά επέβαλε την υπερφορολόγηση των απλών Ελλήνων.

Άνοιξαν πληγές!..
Η οικονομική κρίση που μεταφέρθηκε από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη άνοιξε πληγές που είναι δύσκολο έως αδύνατο να επουλωθούν. Και από τη μια μεριά μεγάλα κομμάτια των λαών δεινοπαθούν και βρίσκονται σε απόγνωση ενώ ο ρόλος του ευεργέτη που μοιράζει ψίχουλα εν όψει των Χριστουγέννων είναι ξεπερασμένος αφού η ανέχεια θα συνεχίζεται. Σε όλες τις χώρες όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία του ΣΟΚ χρησιμοποίησαν τα επιδόματα ή τα σχολικά γεύματα για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών που υποφέρουν. Ίδιες μέθοδοι, ίδια η κατάληξη. Η φτώχεια! Και όσα επιδόματα κι αν μοιράσουν αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι πολιτικοί δεν λύνουν το πρόβλημα. Η ανεργία καλπάζει και τους χλευάζει!
Θεανώ Βλάχου