ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Κόμπιασε…
Δεν την περίμενε χθες την ερώτηση ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κώστας Γκόγκος σε συνέντευξη τύπου που έδινε για επικείμενες εκδηλώσεις. Τον ρώτησε δημοσιογράφος αν τελικά άλλαξε πολιτική το Πνευματικό Κέντρο και παραχωρεί αίθουσές του για εκδηλώσεις δημοτικών παρατάξεων, θυμίζοντάς του ότι το 2016 απέρριψαν σχετικό αίτημα της παράταξης Μπαρτζώκα. «Δεν το θυμάμαι», είπε κομπιάζοντας. Και αμέσως μετά έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι αίθουσες του Πνευματικού δεν παραχωρούνται σε κόμματα για πολιτικές εκδηλώσεις, απαγόρευση που δεν ισχύει για δημοτικές παρατάξεις! Άρα όποιος υποψ. δήμαρχος θέλει μπορεί να μιμηθεί τον Θ. Μπέγκα! Ξεκάθαρο αυτό πλέον…
Κ.Α.
Δυσοσμία, όχι άρωμα…
Ως δυσοσμία και όχι με άρωμα ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που έμειναν πιστά στο παλαιό ΠΑΣΟΚ! Όταν οι προσφάτως προσχωρήσαντες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κατέλαβαν μια εποχική θέση υπουργού- ενώ μόλις πριν λίγους μήνες τη στόλιζαν με τα χειρότερα λόγια - τότε μόνο άρωμα δεν εκπέμπουν! 14 στελέχη του ΠΑΣΟΚ «κοσμούν» τη σημερινή κυβέρνηση ενώ πάρα πολλοί βολεύτηκαν αναλόγως! Όσο για τους τελευταίους δύο, αυτοί αντάλλαξαν τη θέση τους στο ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ) με μια τρίμηνη, το πολύ, θητεία υφυπουργού… Τέτοιο κατάντημα χαρακτηρίζεται μάλλον ως πρωτοφανές και σίγουρα δεν εκπέμπει άρωμα! Όσο για τον γυρολόγο πρωθυπουργό ξεκίνησε από την ΚΝΕ, εκλέχτηκε ως αριστερός, συνέπραξε με πολλούς δεξιούς και τώρα εκλιπαρεί να τον δεχθούν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές στην ομάδα τους. Έτσι που πάει ποιος ξέρει αν θα τον δούμε και στο λαϊκό κόμμα!
MAT

Πολιτική του ποδαριού…
Στους Θρακομακεδόνες και όχι μόνο εκεί υπηρετεί μόνο ένας αστυνομικός στη βραδινή βάρδια! Πού να περισσέψουν αστυνομικοί για να προστατέψουν το λαό. Έχουν άλλα καθήκοντα. Για κάθε μετακίνηση του Τσίπρα γίνεται συνωστισμός από τους αστυνομικούς που τον προστατεύουν. Ούτε τώρα που δύο τόσο ευαίσθητες κυρίες, η Όλγα και η Κατερίνα, ανέλαβαν την προστασία του πολίτη δεν έγινε καλύτερη η κατάσταση. Μόνο που τα μπέρδεψαν και δεν αντιλήφθηκαν ποιοι είναι οι πολίτες που οφείλουν να προστατεύουν και στέλνουν ολόκληρες διμοιρίες στην Ηρώδου του Αττικού και σε κάθε μετακίνηση του πρωθυπουργού. Αυτόν πράγματι τον προστατεύουν από κάθε εχθρό και πολέμιο… Ο λαός ας κουρεύεται. Ας προσλάβει ιδιωτική ασφάλεια. Λεφτά έχει!
Θ.

Πρώτος ο Θωμάς!
Ένα 9χρονο Θεσπρωτόπουλο, ο μικρός Θωμάς, πρώτευσε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής Λούτρινων Παιχνιδιών της ΙΚΕΑ. Με φαντασία, έμπνευση, ταλέντο -ναι τα διαθέτει αυτά- ένα παιδάκι μόλις 9 ετών, ζωγράφισε το παιχνίδι των ονείρων του και ήρθε η πρωτιά. Και τι πρωτιά! Ανάμεσα σε 87.000 παιδικά έργα τέχνης. Ακολούθησαν οι: Ριάνα, 11 ετών, από την Κύπρο, Claudia, 6 ετών, από την Ισπανία, Darren Wing Hei, 5 ετών, από την Κίνα, Κιλιαν, 9 ετών, από τη Γερμανία και Noor, 7 ετών, από την Ιορδανία. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι από μια μικρή περιοχή σαν τη Θεσπρωτία, παιδάκια κατορθώνουν με τα χαρίσματά τους να διακρίνονται σε παγκόσμιο επίπεδο.
H. M.
Συγκινητική εκδήλωση…
Ήταν πολύ συγκινητική η εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τον Σπυρίδωνα Υφαντή, τον σπουδαίο αυτό ψάλτη που υπηρέτησε επί σειρά ετών τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Παρόντες εκεί μαθητές του που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του. Ο Πρόεδρος της Ε.Η.Μ. Κων/νος Βλάχος μίλησε γενικά για το ρόλο του ψάλτη και αναφέρθηκε στην εκτίμηση που έχαιρε ο Σπ. Υφαντής από αρχιερείς και το ποίμνιο των Μητροπόλεων από τις οποίες πέρασε. Για το δάσκαλο Σπ. Υφαντή μίλησε ο φιλόλογος Κίμων Γκέκας, ενώ ο πρωτοψάλτης Κων/νος Σιούλης παρέδωσε στην οικογένεια του αείμνηστου χοράρχη ένα CD με ψηφιοποιημένα χειρόγραφά του με ύμνους που εκείνος είχε γράψει κλπ. Παρών στην εκδήλωση και ο Αλέκος Καχριμάνης. Από τη Μητρόπολη ήταν μόνο ο προϊστάμενος του Αγ. Αθανασίου π. Λάμπρος Τσιάρας…
Κ.Α.
Είπε αλήθειες!
Με τεκμηριωμένο ιστορικό λόγο, που συνοδευόταν ταυτόχρονα από επικαιροποιημένα μηνύματα, κατατεθειμένα με παλμό καρδιάς, μίλησε ο φιλόλογος - ερευνητής και πρ. βουλευτής Μιχάλης Παντούλας στην επέτειο απελευθέρωσης της Κόνιτσας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλου. Και συνεπήρε το ακροατήριο! Ο κ. Παντούλας είπε αλήθειες και για την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία και για τη Μακεδονία. Πάντα υπεύθυνος και ουσιαστικός στις παρεμβάσεις του. Το επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, δικαιώνοντας τη Δημοτική Αρχή Κόνιτσας, που τον επέλεξε ως ομιλητή.
Η.Μ.
* * *
Όχι άλλη διαπραγμάτευση!
Κάθε φορά που o Τσίπρας διαπραγματεύτηκε την τύχη των Ελλήνων νέα δεινά μας επέβαλε! Θυμηθείτε τις πρώτες 17 ώρες διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη. Επέστρεψε με ένα σκληρότερο μνημόνιο που μας φόρτωσε δυσβάσταχτα βάρη και που για πολλά χρόνια ακόμη θα …απολαμβάνουμε τις συνέπειές του. Διαπραγματεύτηκε με τα Σκόπια και τους έβαλε στο ΝΑΤΟ ελπίζοντας να πετύχει και την ένταξή τους στην Ε.Ε.! Μήπως μπορεί να μας πει τι ακριβώς πέτυχε για την Ελλάδα με αυτή τη συμφωνία; Ήδη άρχισαν οι πρώτες «εκπλήξεις» με τα «μακεδονικά προϊόντα» και ακολουθούν τα κείμενα του BBC για την καταπιεσμένη «Μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα! Και περιμένουμε τη συνέχεια… Πάντως θα μας κάνει χάρη να μη διαπραγματευτεί άλλη φορά!

Τόση ασυνέπεια…
Αυτός που όσο ήταν στην αντιπολίτευση κατήγγειλε με κάθε ευκαιρία τα μνημόνια και υπόσχονταν να τα καταργήσει με ένα νόμο και ένα άρθρο έγινε ο πιο φανατικός υποστηριχτής τους. Εφάρμοσε το κατάδικό του μνημόνιο κατά γράμμα και φρόντισε αυτό να έχει συνέπειες για το λαό όχι μόνο κατά τη διάρκεια της δανειοδότησής μας αλλά και πολλά χρόνια μετά τη λήξη της. Και επαίρονται τώρα ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια. Λες και απευθύνονται σε ανεγκέφαλους πολίτες που καταπίνουν αμάσητα ό,τι κι αν τους σερβίρουν! Ακόμη και ο Δραγασάκης μας είπε ότι αλλάζουν το νόμο Κατσέλη επειδή ήταν φτιαγμένος για εποχές κρίσεων! Όλα όσα θα μας ακολουθούν για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της δανειοδότησης τα αποσιωπούν.

Το χρησιμοποιεί κι αυτό…
Όταν ζορίζεται ο Τσίπρας αναφωνεί: «Εσείς μου δώσατε την εντολή δύο φορές μέσα στο 2015 για να σας κυβερνάω»! Ήταν τότε που πέταξε στη θάλασσα πολιτικούς-συνεργάτες που τον πίστεψαν και τον στήριξαν για ένα εξάμηνο! Χωρίς καμία αναστολή τους έκανε πέρα για να μη τον ενοχλούν και συνέχισε αφού πρώτα ένιωσε ότι εδραίωσε τη θέση του στο ΣΥΡΙΖΑ! Και στις εκλογές του Σ/βρη του 2015 η αποχή θριάμβευσε! Το 52% των πολιτών απείχε από την ψηφοφορία και ένα 35% των ψηφισάντων τον ξαναψήφισε μέσα σε ένα κλίμα πανικού μετά τα όσα συνέβαιναν τότε… Αν κάνετε την αναγωγή θα βρείτε ότι το ποσοστό που του έδωσε την εντολή να κυβερνήσει ήταν πολύ μικρό! Και τότε πήρε αγκαλιά μια δεξιά ομάδα φιλόδοξων πολιτικών και μας άλλαξε τα φώτα.

Θριάμβευσε το ΣΟΚ!
Οι οικονομικοί εγκέφαλοι που στήνουν τις κρίσεις κατάφεραν και με τη συνεργασία του να βάλουν λουκέτα 275.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Τόσοι επιχειρηματίες βρέθηκαν σε απόγνωση αλλά και τόσοι εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι. Για να μην πούμε ότι σε κάθε επιχείρηση δεν δούλευε μόνο ένας εργαζόμενος. Και όσοι απ’ αυτούς βρήκαν αλλού δουλειά, αυτή τη χαρακτηρίζει η ημιαπασχόληση και οι αποδοχές πείνας. Αν αυτό επιδίωκαν όσοι σχεδίασαν τα πακέτα σωτηρίας μας τα κατάφεραν. Εκτός και αν για το μίγμα πολιτικής χρησιμοποίησαν φθαρμένα υλικά και η συνταγή τους απέτυχε. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για τις επιπτώσεις στο λαό. Απλά βραβεύουν τους επικεφαλής.
Θεανώ Βλάχου