ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Έρχεται Γιάννενα!
Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 11 π.μ. θα γίνει σε ανοιχτή εκδήλωση στα Γιάννενα (ξενοδοχείο «Grand Serai») η παρουσίαση του προγράμματος παιδείας της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της παράταξης Νίκη Κεραμέως. Τα φλέγοντα ζητήματα της παιδείας κυριαρχούν πάντα στην επικαιρότητα και σίγουρα οι πολίτες θα έχουν μία καλή ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το χώρο της παιδείας, να κρίνουν αλλά και να συγκρίνουν.
Ν.Γ.

Βρίσκει βηματισμό!
Αρκετά δυναμικά κινείται το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Ζάψας και φαίνεται πως σιγά – σιγά συσπειρώνει κόσμο του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξή του, μετά το αρχικό «μούδιασμα» που είχε προκαλέσει η υποψηφιότητά του στον συγκεκριμένο χώρο. Η στήλη δημοσκοπήσεις δεν… κάνει, όμως φαίνεται ότι ο κ. Ζάψας έχει μπει σε μία τροχιά που του επιτρέπει να ατενίζει με αισιοδοξία τη δεύτερη θέση στις περιφερειακές εκλογές της Ηπείρου. Και η αλήθεια είναι ότι τελευταία έχει κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα, κάτι που δεν το βλέπει κανείς απ’ όλους τους συνυποψηφίους του. Για να δούμε…
Κ.Α.

Σκληρή μάχη…
Μεγάλη μάχη προβλέπεται στον Δήμο Νικολάου Σκουφά Άρτας τον ερχόμενο Μάιο. Εκτός από τη νυν αντιδήμαρχο Ροζίνα Βαβέτση που κατεβαίνει με δικό της συνδυασμό, με αξιώσεις διεκδικεί τη δημαρχία ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Κοσμάς Βούλγαρης, επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος παρουσίασε τους υποψηφίους του την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία Κομποτίου (φωτό). Πρόκειται ομολογουμένως για έναν δυνατό συνδυασμό. Τρίτος υποψήφιος είναι ο πρ. βουλευτής Άρτας και πρ. δήμαρχος Κώστας Παπασιώζος, ενώ ο νυν Δήμαρχος Στάθης Γιαννούλης έχει βάλει πλώρη για Βουλή!
Κ.Α.

Αυτό κατάλαβε…
Η κ. Μεγαλοοικονόμου που εγκατέλειψε την Ένωση Κεντρώων για να δώσει γη και ύδωρ στο ΣΥΡΙΖΑ και να γράψει ποιήματα για τον Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή του άρθρου 16 «περί ίδρυσης και ιδιωτικών πανεπιστημίων» απάντησε με αμηχανία ότι θα περάσουν πολλά χρόνια για να κάνουμε και εμείς ιδιωτικά ΑΕΙ! Δεν γνώριζε το αντικείμενο και απλά έλεγε κουβέντες του αέρα. Και σε ό,τι ρωτήθηκε απαντούσε άλλα αντί άλλων. Τη συζήτηση κάλυπτε το κανάλι της Βουλής για τη λειτουργία του οποίου πληρώνουμε ούκ ολίγα χρήματα. Και τέτοιοι πολιτικοί αποφάσισαν για το αν θα γίνουν και στην Ελλάδα ιδιωτικά ΑΕΙ, όπως έγιναν στις περισσότερες χώρες του κόσμου! Η εν λόγω κυρία είναι η 151η ψήφος στήριξης των αυθαιρεσιών της ελληνικής κυβέρνησης, που εκτός των άλλων δεινών που μας φόρτωσαν έθαψαν και τα κρασιά της Μακεδονίας μας…
ΜΑΤ
Ποιος θα εμποδίσει;
Το πυξάρι που ξήλωσαν συνεργεία του Δήμου από διάφορα παρκάκια και νησίδες της πόλης είχε τη λειτουργία φράχτη. Τώρα πώς θα προστατευθεί το πράσινο; Για παράδειγμα, στην πλατεία δίπλα στο «Παλλάδιο» ξήλωσαν τα φυτά και το πυξάρι και φύτεψαν γκαζόν. Έβαλαν και μία κορδέλα τριγύρω για να μην πατάει κανείς (φωτό). Όταν όμως φυτρώσει το γκαζόν και φύγει η κορδέλα τι θα γίνει; Ποιος θα εμποδίσει πολίτες με σκυλιά, παιδάκια κλπ. να πατούν πάνω στο χορτάρι; Εκτός κι αν ο Δήμος σχεδιάζει να βάλει χαμηλά κάγκελα τριγύρω, που δεν το βλέπουμε.
K.A.
Δεν υπάρχει ενδιαφέρον!
Τι γίνεται με τους υπαλλήλους καθαριότητας; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Και αν υπάρχουν ελέγχει κάποιος αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους; Για παράδειγμα στην οδό Σπύρου Λάμπρου στις άκρες του δρόμου υπάρχουν χαρτιά, πλαστικά, φύλλα, χώματα που δείχνουν εικόνα εγκατάλειψης και δίνουν μια εικόνα αντιαισθητική αλλά και όταν βρέχει παρασύρονται και κλείνουν τα φρεάτια! Στη μία πλευρά δεν παρκάρουν ούτε αυτοκίνητα και το μάζεμα τους είναι πιο εύκολο. Όμως, δεν είδαμε κανένα υπάλληλο καθαριότητας να περνάει από εκεί. Μία υπάλληλος πέρασε μια μέρα με μια σακούλα στο χέρι, μάζεψε εδώ, εκεί κάποια χαρτιά και χάθηκε… Μηχάνημα που να μαζεύει τέτοια υλικά από τους κεντρικούς δρόμους υπάρχει; Γιατί μόνο με τη σκούπα στο χέρι δεν μπορεί να γίνει σωστή δουλειά… Μια επίσκεψη στα Τρίκαλα θα μας διδάξει πολλά!
Θ.
* * *
Εκατό περισσότερους…
Εκατό περισσότερους από τους τριακόσιους του Λεωνίδα προσέλαβαν στη Βουλή των Ελλήνων επί των ημερών του κ. Βούτση! Το κατήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος και έγινε τούρμπο ο Βούτσης. Φώναζε και χειρονομούσε εξαγριωμένος. Δεν καταλάβαμε γιατί τόση αγανάκτηση! Επειδή αποκαλύφθηκαν οι πρακτικές του ή επειδή θα κακοφανεί σ’ εκείνους που δεν πήραν μια θεσούλα και θα τους καταψηφίσουν; Πάντως, αυτούς που προσέλαβε δεν πιστεύω να τους πληρώνει από το μισθό του. Σ’ εμάς τους χρεώνει. Τα γνωστά υποζύγια αντέχουν κι άλλο. Τι σημασία έχει πόσοι χρωστάνε στην Εφορία, αν γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών ή αν βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακόμη και η πρώτη κατοικία ή και τα κοπάδια των κτηνοτρόφων. Τα δικά τους παιδιά να είναι καλά…

Παίρνει την ανηφόρα!..
Μειώνονται οι μισθοί, μειώνονται οι συντάξεις, μειώνονται οι επιχορηγήσεις για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών -με τραγικές συνέπειες- αρνούνται οι τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια επιβίωσης στους επιχειρηματίες, αλλά τα έξοδα της Βουλής, των υπουργείων και του πολιτικού κόσμου αυξάνονται ή μένουν τα ίδια. Βλέπεις πάντα υπήρχαν δύο κατηγορίες πολιτών. Αυτοί που τα βγάζουν μετά βίας πέρα και αυτοί που τρώνε από χίλιες μεριές. Και περιέργως ολόκληρο το πολιτικό σύστημα σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής αυτά δεν τα θίγουν. Είναι τα κοινά τους μυστικά που τα περιφρουρούν με κάθε κόστος. Ας φωνάζει ο λαός! Ας διαμαρτύρονται οι άνεργοι! Αυτούς τους μετράνε σε ποσοστά. Δεν τους βλέπουν ως προσωπικότητες που έχουν δικαίωμα στη ζωή.

Στηρίζουν τη φοροδιαφυγή!
Όλα τα κοινωνικά προγράμματα, που για ευνόητους λόγους αναγγέλλει η κυβέρνηση, στηρίζουν τη φοροδιαφυγή. Όσοι κρύβουν εισοδήματα ευνοούνται! Και κανένας δεν μας δίνει στοιχεία για τα χρήματα που μαζεύονται κάθε χρόνο από την εισφορά αλληλεγγύης και πώς διατίθενται. Γιατί αν κάνει τον Αη-Βασίλη ο πρωθυπουργός καλό είναι να ευχαριστεί δημόσια αυτούς που κόβουν από τα έσοδά τους για να υποστηρίξουν όσους βρίσκονται σε χειρότερη θέση απ’ αυτούς, αν βέβαια είναι αποδεδειγμένο ότι βρίσκονται σ αυτή τη θέση. Και επειδή ο κάθε πρωθυπουργός δεν κόβει από τα δικά του προνόμια αλλά βάζει χέρι στα δημόσια ταμεία ας ευχαριστεί εκείνους που τα προσφέρουν δίνοντας ακριβή λογαριασμό για το πόσα μαζεύτηκαν και πού διατέθηκαν.

O Αντι-Κατσέλη Νόμος…
Ο Δραγασάκης μας εξήγησε: «Ο Νόμος Κατσέλη ήταν νόμος της κρίσης. Τώρα τον αλλάζουμε γιατί δεν έχουμε κρίση! Το περίεργο είναι ότι σκέφτονται να κατεβάσουν στο 2% το επιτόκιο για τους «κόκκινους» δανειολήπτες αλλά οι συνεπείς θα πληρώνουν με επιτόκιο 6%! Αυτοί είναι τα κορόιδα της υπόθεσης. Καλούν τους πολίτες να γίνουν ασυνεπείς, να κοκκινίσει το δάνειό τους για να μπουν στη ρύθμιση. Και οι 50.000 επαγγελματίες που είχαν υποθηκεύσει την πρώτη τους κατοικία για να πάρουν δάνειο τώρα που έβαλαν λουκέτο στην επιχείρηση θα χάσουν και το σπίτι τους; Για να ενταχθείς στο νέο νόμο θα πρέπει να είσαι άνεργος! Αν βρεις δουλειά, βγαίνεις από το σύστημα…
Θεανώ Βλάχου