ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Με Ηπειρώτικη καταγωγή!
 Ένας άνθρωπος γνωστός στην περιοχή μας και όχι μόνο, ο αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης («Μύλοι Λούλη») ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Τουρισμού. Να θυμίσουμε ότι η καταγωγή της οικογένειας Λούλη είναι από την Ήπειρο και συγκεκριμένα την Αετορράχη Τζουμέρκων. Μάλιστα, εδώ ξεκίνησε και η επιχειρηματική της δραστηριότητα, καθώς στα Γιάννενα κατασκεύασαν μύλο ενώ ίδρυσαν και τη μεγαλύτερη τράπεζα της εποχής, πριν τα γεγονότα τους οδηγήσουν τελικά στον Βόλο! Ο Κώστας Λούλης εξάλλου είναι γνωστό πως πρόσφερε και οικονομική ενίσχυση για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον μέσα του παραμένει ζωντανός ο τόπος καταγωγής του! Καλό στοιχείο αυτό αυτό…
Α.
Των φρονίμων τα παιδιά…
Μπορεί να είμαστε στην κορύφωση του καλοκαιριού και ο καιρός, μετά τα… τερτίπια της περασμένης εβδομάδας, να έχει στρώσει, όμως η Περιφέρεια συνεχίζει τους καθαρισμούς αποστραγγιστικών τάφρων και αυλάκων ανά την Ήπειρο! Αυτό προφανώς επειδή οι αρμόδιοι έχουν στο μυαλό τους ότι πού θα πάει, θα έρθει το φθινόπωρο και αμέσως μετά ο χειμώνας, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και κυρίως για πλημμύρες! Είναι αυτό που λέει ο λαός, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! (Η φωτό από τον καθαρισμό χθες της αποστραγγιστικής τάφρου στη Στρογγυλή Άρτας).
Κ.Α.
Πώς να πείσουν;
 Γέμισαν την πόλη με αφίσες κολλώντας τες ακόμη και στους κάδους απορριμμάτων, αλλά και πάνω στις αφίσες που καθοδηγούν τους πολίτες για το ποια ανακυκλώσιμα υλικά δέχονται οι κάδοι! Πώς να πείσουν για τις διεκδικήσεις τους εκείνοι που ρυπαίνουν τους κοινόχρηστους χώρους; Και με τις αφίσες τους διακηρύττουν ότι αρνούνται να στρατευτούν ή μας καθοδηγούν να μη ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Αν δεν σέβονται αυτά που ανήκουν σε όλους μας τότε δεν έχουν καμία πιθανότητα να έχουν απήχηση οι ανακοινώσεις τους. Απλά μας εξοργίζουν. Θέλουμε μια καθαρή πόλη. Και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.
MAT

Ποιος ξέρει τι θα φέρει…
 Όλοι τελούν εν αναμονή των μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων που θα δημιουργήσουν και πολλές αλλά και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας ώστε να μείνουν τα παιδιά μας στην Ελλάδα και αν είναι δυνατό να επιστρέψουν και αυτά που μετανάστευσαν. Η πατρίδα χρειάζεται όλα τα παιδιά της. Όμως σε τέτοιες μεταμνημονιακές καταστάσεις πολλοί «επενδυτές» εκμεταλλεύονται ποικιλοτρόπως τον πλούτο της χώρας που βρίσκεται «υπό ανάπτυξη» για το δικό τους συμφέρον και μόνο. Ποιος θα προστατεύσει αυτό το λαό ώστε να μη πέσει θύμα εκμετάλλευσης; Θα είναι σε θέση αυτή η κυβέρνηση μετά τις αξιοκρατικές επιλογές που επέλεξε ως μέσο ανόρθωσης των κακώς κειμένων στον τόπο μας να επιβάλει τους όρους της; Και ποιοι θα είναι αυτοί; Τελούμε εν αναμονή…
Θ.

Ζωντανή ιστορία…
 Δύο «θρύλοι» της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας βρέθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων, την Κυριακή στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Πανελλήνιους αγώνες και τις μάχες που έδωσαν στην Παμβώτιδα τα «κουπιά» του Ν.Ο.Ι.. Ο ένας είναι ο Γεώργιος Νικολαΐδης, ο μοναδικός επιζών σήμερα από τα ιδρυτικά μέλη του Ναυτικού Ομίλου, αθλητής και μέλος επί μακρά σειρά ετών της Διοίκησής του (στο μέσον). Αριστερά του ο Γιώργος Πασχάλης, γνωστός και ως «Μπαρτ», σπουδαίος αθλητής της Κωπηλασίας και μέλος σήμερα της Διοίκησης του Ν.Ο.Ι.. Μεγάλη υπόθεση η παρουσία τους στα κωπηλατικά δρώμενα. Αποτελούν, χωρίς υπερβολή, τη ζωντανή ιστορία του αθλήματος και διδάσκουν πολλά τους νεότερους!
Κ.Α.

Ξανά στο επάγγελμα!

 Στις επαγγελματικές του δραστηριότητες επιστρέφει ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος απαλλαγμένος πια από τις κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις μπορεί να αφιερωθεί απρόσκοπτα στον κλάδο που υπηρετούσε και πριν την εκλογή του στη Βουλή! Για όσους δεν το ξέρουν, ο κ. Καραγιάννης είναι οικονομολόγος και ιδιοκτήτης της εταιρίας «Karagiannis Business & Export Develompent», η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρήσεων και εξαγωγών. Χρόνια ασχολείται με αυτά τα αντικείμενα! Ευχές για καλή νέα αρχή και καλές δουλειές!..
Κ.Α.

Θέλει ωριμότητα!
 Η απλή αναλογική για να πετύχει θέλει ωριμότητα και υποστολή των κομματικών παθών και των εγωισμών αλλά και υπευθυνότητα. Θα το πετύχουν στην αυτοδιοίκηση; Θα το δούμε στην πράξη. Ήδη οι πρώτες συζητήσεις δείχνουν μεγάλους προβληματισμούς. Οι ιδεολογικές και κομματικές αντιπαλότητες είναι εχθροί της απλής αναλογικής. Και οι Έλληνες ρέπουν προς τις εμφυλιοπολεμικές πρακτικές. Δείτε τι γίνεται στη Βουλή ακόμη και τώρα. Αλλοίμονο στην πόλη ή στο χωριό που θα επικρατήσουν τέτοιες αντιπαλότητες. Τίποτε δεν θα προχωράει… Αυτός ο χρόνος θα είναι το πρώτο ΤΕΣΤ ωριμότητας των Ελλήνων… Ή θα βγούμε πάνω από τις ιδεολογικές μας διαφορές, που τόσο μας στοίχισαν, ή θα έχουμε στασιμότητα με όλες τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας…
Κακό παράδειγμα…
Ψήφισε η πλειοψηφία των βουλευτών την απλή αναλογική για την αυτοδιοίκηση. Πριν την επιβάλουν μήπως έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους και να δουν πώς λειτουργεί η Βουλή; Ελάχιστες φορές λειτούργησαν ενωτικά. Εμφυλιοπολεμικές τακτικές επικρατούσαν. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια τα πάθη οξύνθηκαν. Ποιοι νομίζουν ότι κερδίζουν αποπέμποντας τη συναίνεση από τις πρακτικές τους μάλλον το γνωρίζουμε… Ετούτοι, άλλα λένε όταν είναι στην αντιπολίτευση και άλλα κάνουν όταν τους δίνουμε την εξουσία να αποφασίζουν. Και αυτό το πληρώσαμε ακριβά στα χρόνια της κρίσης. Αφού δεν αναζήτησαν μέχρι τώρα τη συναίνεση δεν θα το κάνουν ποτέ. Και ως αντιπολίτευση θα είναι πάλι στο δρόμο απαιτώντας να μην αλλάξει τίποτε. Λες και μισούν αυτό το λαό…

Θα τον θυμούνται γενεές…
Τον Τσίπρα ως πρωθυπουργό πώς να τον ξεχάσεις; Δεν μας είπε ούτε μία φορά την αλήθεια. Άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Και ενώ μιλούσε ακατάσχετα νόμιζες ότι δεν είχε συναίσθηση γι αυτά που περιέγραφε. Το πρόσωπό του δεν συσπάστηκε ποτέ. Έβλεπες ένα ηθοποιό να παίζει ψυχρά το ρόλο του… Έκανε το μεγαλύτερο έγκλημα υπογράφοντας τη δήμευση της δημόσιας περιουσίας μας για 98 χρόνια και δέχθηκε το εν λόγω ταμείο να το διαχειρίζονται ξένοι χωρίς να λαβαίνει γνώση ούτε ο υπουργός μας των οικονομικών. Και σ’ αυτή την ενέργεια δεν αναφέρθηκε ούτε μία φορά. Απλά έπαιζε το ρόλο του ευαίσθητου ηγέτη για τους αδύναμους αλλά τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη!

Πάλι στο πεζοδρόμιο;
 Ενοχλήθηκαν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης με την οργάνωση που επέδειξε ο Κυριάκος. Όλα ήταν έτοιμα για την επόμενη μέρα των εκλογών. Ακόμη και οι φάκελοι με τις εκκρεμότητες που πρέπει να διαχειριστεί το κάθε κυβερνητικό στέλεχος. Και το κυριότερο, σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπάθησε να μην οξύνει τα πνεύματα. Αλλά και όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση έχοντας αυτοδυναμία δεν καβάλησε το καλάμι, παρέμεινε συναινετικός και επέλεξε ανάμεσα στους καλύτερους για να τους αναθέσει το κυβερνητικό έργο. Δεν ξεχώρισε δεξιούς και αριστερούς! Το μόνο του κριτήριο η αξιοκρατία. Και αυτή την έχει απόλυτη ανάγκη αυτή η χώρα που τα παιδιά της έχουν μεγάλες δυνατότητες και πολλά προσόντα αλλά μέχρι τώρα δεν αναγνωρίζονταν οι αξίες.
Θεανώ Βλάχου