ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Πώς θα εφαρμοστεί;
 Το ζήτημα με τον αντικαπνιστικό νόμο δεν είναι ο νόμος, αλλά το πώς και ποιός θα τον εφαρμόζει. Εκεί απέτυχε η Πολιτεία, εκεί μπορεί να αποτύχει και τώρα. Και βέβαια το παράδειγμα θα πρέπει να δώσουν όσοι έχουν την ευθύνη εφαρμογής του. Το παράδειγμα Πολάκη, που ως αναπλ. υπουργός Υγείας κάπνιζε αρειμανίως μπροστά στις κάμερες είναι χαρακτηριστικό, αλλά όχι το μόνο: Υπάρχουν κι άλλοι που ενώ πρέπει να δίνουν εντολές εφαρμογής του νόμου, στην πράξη κάνουν το αντίθετο, καπνίζοντας μάλιστα και επιδεικτικά σε δημόσιους χώρους. Το Υπουργείο ας κάνει και μια ακόμη διορθωτική κίνηση: Μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα να εκχωρηθούν στις Υπηρεσίες Ελέγχου (Περιφέρειες, Δήμους, Αστυνομία)... Τότε ίσως υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα!
Α.
Δεν υπάρχει χρόνος…
 Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι να οριστεί νέα Διοίκηση στο ΠΕΑΚΙ, αφού η σημερινή έχει δώσει παραιτήσεις, τα μέλη της θα συνεχίσουν να ασκούν καθήκοντα για να μη γίνουν οι χώροι του… ξέφραγο αμπέλι! Εξάλλου, υπάρχει μπροστά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας και οι δουλειές που πρέπει να γίνουν μέσα στον Αύγουστο είναι πολλές. Απαιτείται λοιπόν συντονισμός του προσωπικού ΠΕΑΚΙ γιατί δε νοείται χάσιμο χρόνου. Και μία παρατήρηση: Οι νέες μπασκέτες μπροστά στο κλειστό της Λιμνοπούλας έπαθαν ζημιές. Πρέπει να επισκευαστούν άμεσα!
Α.
Μεγάλη γκάφα…
 Αντί να φέρουν το θέμα Πολάκη στη Βουλή, όταν είχαν την πλειοψηφία, και να καταψηφίσουν την άρση της ασυλίας του, προτίμησαν να μην εκτεθούν τότε και το αποσιώπησαν μέχρι να περάσει το τρίμηνο που είχαν προθεσμία. Και τώρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση και ήρθε στη Βουλή, ο ΣΥΡΙΖΑ και ΣΙΑ λιποτάκτησαν χωρίς να ακούσουν ούτε τον αντίλογο. Την πάτησε ο Τσίπρας και τώρα ρίχνουν τις ευθύνες στους κακούς δεξιούς που ήθελαν αντεκδίκηση! Και τι φοβάται ο Πολάκης; Εκείνος δεν κατήγγειλε πάντα την προστασία της ασυλίας των πολιτικών και ζητούσε την κατάργηση του άρθρου; Όσο για το αν ήταν μέσα στα καθήκοντα ενός υπουργού η καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών με τον Διοικητή της ΤτΕ, αυτό θα κληθεί να το απαντήσει…
ΜΑΤ
Λείπουν καθίσματα!
 Στις δύσκολες ώρες που περνάμε μια βόλτα στη λίμνη είναι ό,τι μας χρειάζεται. Απογευματινός περίπατος και αργότερα το φεγγάρι να πέφτει μέσα στη λίμνη είναι πανόραμα. Μακάρι να είχαν καταφέρει να αποκλείσουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Τόσες άλλες πόλεις το κατάφεραν εδώ και χρόνια. Η έλλειψη καθισμάτων είναι αισθητή. Από τη σπηλιά του Σκυλοσόφου μέχρι την παιδική χαρά του πάρκου Κατσάρη λείπουν παγκάκια. Όλοι καταφεύγουν στον τοίχο της λίμνης εμποδίζοντας και τους ποδηλάτες. Βέβαια δεν έτυχε να δω δήμαρχο αυτής της πόλης να κάνει βόλτα σ’ αυτό το χώρο. Έτσι, ίσως, εξηγείται που δεν ξέρουν τι ελλείψεις υπάρχουν…
Θ.

Στη σωστή κατεύθυνση!
= Tελικά, μέσα για την προστασία, συντήρηση και ανέδειξη των πολιτιστικών μας θησαυρών υπάρχουν, αρκεί κανείς να τα αξιοποιεί. Αυτό έκανε ο Δήμος Δωδώνης, ο οποίος σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού ενέταξε σε πρόγραμμα του Interreg την συντήρηση των σπάνιων τοιχογραφιών του ναού Ταξιαρχών Κωστάνιανης. Η συγκεκριμένη εκκλησία είναι το πιο παλιό Βυζαντινό μνημείο του Νομού Ιωαννίνων, οπότε αξίζει να αναδειχθεί και να προβληθεί. Εξάλλου, βρίσκεται πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης κι αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Δήμο που μαθαίνουμε ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει με καινοτόμο τρόπο το πλέγμα μνημείων όλων των εποχών που έχει στα όριά του.
Κ.Α.

Αμυράς κατά Βαγενά…

Μία ενδιαφέρουσα σκηνή η οποία έλαβε χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που ο Παύλος Πολάκης μιλούσε από το βήμα για το θέμα άρσης της ασυλίας του περιγράφει η στήλη «Βηματοδότης». Παραθέτουμε το δημοσίευμα αυτούσιο:
«Σε κάποια στιγμή σηκώνεται από το έδρανό της η Άννα Βαγενά (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) και κατευθύνεται προς το έδρανο που καθόταν ο Γιώργος Αμυράς (πρώην Ποταμίσιος και νυν βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ) και του λέει: «Ευχαριστήθηκες τώρα που έφερες τη ΝΔ στην εξουσία;». Ο κ. Αμυράς δεν τα χάνει και της λέει με απίστευτη ηρεμία: «Ναι, είμαι πολύ ευχαριστημένος, διπλά ευχαριστημένος που ήρθε στην εξουσία η ΝΔ και έφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ, το κατάλαβες;». Και όλα αυτά την ώρα που αγόρευε ο κ. Πολάκης λέγοντας πως διώκεται πολιτικά. Για να του απαντήσει και εκείνου ο Πρόεδρος της Βουλής…».

Απ’ άκρη σ’ άκρη…
Από τη μια ως την άλλη άκρη της Ελλάδας συζητείται το ίδιο θέμα: Η άριστη προετοιμασία του Κυριάκου για τα καθήκοντα που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός. Για πρώτη φορά ένας νεοεκλεγείς πρωθυπουργός παρουσιάζεται πανέτοιμος για να αναλάβει το έργο που ζήτησε από το λαό την εντολή για να το υλοποιήσει. Κι αν κάνεις συγκρίσεις τόσο με την ανάληψη των καθηκόντων του προηγούμενου πρωθυπουργού το 2015, που δεν ήξερε τι να κάνει και πώς να διαχειριστεί τις ευθύνες του, όσο και με τα πεπραγμένα του σε όλη τη θητεία του τότε η διαφορά είναι οφθαλμοφανής. Ευχόμαστε και το αποτέλεσμα των σχεδιασμών του Κυριάκου να είναι προς όφελος των Ελλήνων που είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξουν άλλες απογοητεύσεις… Ως εδώ και μη παρέκει!

Η αξιοκρατία κυριαρχεί!
 Είναι πράγματι άξιον απορίας πώς κατάφερε ο σημερινός πρωθυπουργός να πείσει τόσους αξιόλογους Έλληνες, που τα προσόντα τους σε εκπλήσσουν, να ασχοληθούν με την πολιτική και να βοηθήσουν στην υλοποίηση συγκεκριμένου προγράμματος για την ανόρθωση της οικονομίας αλλά και του ηθικού των Ελλήνων όπως και για την οργάνωση του διαλυμένου κράτους! Αυτός ο λαός έζησε δέκα χρόνια μέσα στην ανασφάλεια και την ανέχεια. Η πρώτη εντύπωση είναι ότι είμαστε μπροστά σε έναν άρτιο κυβερνητικό σχεδιασμό που για να υλοποιηθεί θα δουλέψουν οι κατάλληλοι άνθρωποι στον κατάλληλο τομέα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει έργο συντονιστή, που σημαίνει ότι γνωρίζει και τι πρέπει να γίνει αλλά είναι και σε θέση να κρίνει συμπεριφορές και αποτελέσματα.

Τα προσόντα των Ελλήνων…
 Όπου κι αν πας σε χώρες του εξωτερικού θα ακούσεις ότι Έλληνες επιστήμονες αλλά και επιχειρηματίες διακρίνονται για τις επιδόσεις τους. Και απορούσες γιατί όλοι τους δεν προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο τους. Λίγο ή πολύ οι λόγοι που φεύγουν από δω οι συμπατριώτες μας είναι γνωστοί. Το ζητούμενο είναι τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα ώστε τα τόσα προσόντα των πολιτών της να αναδεικνύονται εδώ για να συνδράμουν στην αλλαγή πορείας ολόκληρης της χώρας. Γιατί είναι σίγουρο πως η κατάσταση πάλιωσε και σκούριασε. Τα πράγματα εξελίσσονται ραγδαία και η Ελλάδα μένει πίσω. Και το χειρότερο, όχι μόνο δεν δημιουργούνται νέες δουλειές αλλά και οι επιχειρηματίες που δοκίμασαν την εν Ελλάδι κατάσταση πήραν τα κεφάλαιά τους και δραστηριοποιούνται αλλού…

Μεγάλο πρόβλημα!..
 Αυτά τα χρόνια της κρίσης οι επιχειρηματίες πήραν τα χρήματά τους από την Ελλάδα, στέρησαν τους Έλληνες από τις θέσεις εργασίας που τους πρόσφεραν εδώ αλλά και το κράτος από τους φόρους τους, δουλεύουν σε περιβάλλον με μικρότερη φορολόγηση και προσφέρουν θέσεις εργασίες στους κατοίκους γειτονικών χωρών αλλά και στους Κύπριους που έκαναν άλματα αυτά τα χρόνια που εμείς βράζαμε στη μιζέρια και στις κομματικές αντιπαλότητες. Πήραμε άριστα στις διασπαστικές πολιτικές, βυθίστηκε η χώρα στην ανέχεια και το ηθικό των Ελλήνων έπεσε στα τάρταρα. Δεν έβλεπαν πουθενά φως! Και τώρα; Τελούμε όλοι εν αναμονή των εξελίξεων. Σκέψου και να απογοητευτούμε πάλι…
Θεανώ Βλάχου