ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Και «φροντιστήριο» στη Βουλή!
Στα θρανία θα καθίσουν οι βουλευτές για να μάθουν αλλά και για να «φρεσκάρουν» τις γνώσεις τους στις ξένες γλώσσες. Αυτή η απόφαση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα (φωτ.), φαίνεται ότι εφαρμόζεται για να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου… Αλέξη Τσίπρα και Παύλου Πολάκη, οι οποίοι δεν μπορούσαν να μιλήσουν ούτε μία ξένη γλώσσα, με αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις συναντήσεις με ξένους πολιτικούς αξιωματούχους να εκτίθεται η χώρα μας διεθνώς. Έτσι πραγματοποιούνται προγράμματα εκμάθησης ξένων γλωσσών για τους βουλευτές. Αφορούν την αγγλική, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική και την ισπανική, ενώ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πούσκιν της Αθήνας θα υλοποιηθεί και το πρόγραμμα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας σε βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής. Ήδη πολλοί νέοι βουλευτές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στα φροντιστήρια, άλλοι για να μάθουν και άλλοι για να θυμηθούν. Το πρόγραμμα έχει συγκεντρώσει πολλά θετικά σχόλια και καταφθάνουν προτάσεις στο προεδρείο για να ενταχθεί στο πρόγραμμα και η κινεζική, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχει αναπτύξει η χώρα μας με τη «χώρα του μεταξιού».
(Στα «Παραπολιτικά»)
Χωριστά…
Ό,τι κάνουν το Εργατικό Κέντρο και το ΠΑΜΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις, το επαναλαμβάνουν και στους εορτασμούς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Δηλαδή, διοργανώνουν δικές του ξεχωριστές καταθέσεις στεφάνων και πορείες. Προφανώς, φοβούνται μη… μολυνθούν αν αναμιχθούν με πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές και όσους άλλους τιμούν την επέτειο! Αυτό έκαναν και προχθές. Η πορεία τους είχε κόσμο, όχι όμως όσον εκείνη των φοιτητών, πανεπιστημιακών, ΣΥΡΙΖΑ κλπ. (φωτό). Ούτε λοιπόν το Πολυτεχνείο έχει σταθεί ικανό να ενώσει όσους το τιμούν. Κρίμα…
Κ.Α.
«Μάχη» με τα φύλλα!
Η πιο δύσκολη περίοδος για τον τομέα καθαριότητας του Δήμου είναι αυτή που διανύουμε, καθώς έχουμε πλέον αρκετές και έντονες βροχές, ενώ τα φύλλα των δέντρων σχηματίζουν «στρώμα», ειδικά σε ορισμένα σημεία της πόλης όπως, ας πούμε, η λεωφόρος Δωδώνης (φωτό). Κι όταν τα φύλλα οδηγούνται με τα νερά της βροχής στα φρεάτια των ομβρίων, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει. Η «μάχη» επομένως πρέπει να είναι συνεχής για να μην έχουμε… παρατράγουδα!
Κ.Α.
Nα γελάς και να κλαις…
Αντέδρασε και ο Τσίπρας στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να αναστείλει προς τον παρόν τη έναρξη λειτουργίας των νέων πανεπιστημιακών σχολών που ιδρύθηκαν σε όλη τη χώρα με απόφαση του ενός. Του υπουργού Γαβρόγλου! Και ο Τσίπρας γιατί θέλει περισσότερες σχολές; Για να οργανώνουν όσοι τον μιμούνται περισσότερες καταλήψεις και να προκαλούν τρόμο στους σπουδαστές και τους διδάσκοντες; Δεν πιστεύω να υπερασπίζεται τη δυνατότητα να έχουν περισσότερες επιλογές οι νέοι υποψήφιοι φοιτητές. Ό,τι και να λέει τώρα σ’ αυτό το θέμα δεν πείθει κανένα. Καλύτερα να μην το αναφέρει…
ΜΑΤ
Προς τη δόξα τραβά…
Το είδαμε κι αυτό! Ιδιαίτερα αμήχανος ηγήθηκε ο Τσίπρας της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία! Δεν ξέρω αν έφθασε μέχρις εκεί και αν φώναξε ξανά το «φονιάδες των λαών»! Μάλλον το απέφυγε… Βλέπεις, τους έδωσε γη και ύδωρ σε όλη τη θητεία του. Στην αρχή ήταν δίπλα στον Βούτση και μετά πήγε στη νεολαία. Ξαναθυμήθηκε τα παλιά. Λέτε να τον ενόχλησε η δήλωση του πρ. Προέδρου της Βουλής ότι το 2015 δεν ήταν έτοιμοι για να κυβερνήσουν και δεν ήθελε να είναι δίπλα του; Η Περιστέρα δεν φάνηκε πουθενά. Η κ. Δούρου πρωτοστατούσε!
Θ.
Γιαννιώτικο Σαλόνι…
Μήνυμα για ένα θέμα που «καίει» όλους τους Γιαννιώτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έστειλε στη στήλη φίλος αναγνώστης. Γράφει λοιπόν τα εξής: Αν είχε φωνή το «Γιαννιώτικο Σαλόνι», απευθυνόμενο σε κάθε αρμόδιο, τα λόγια του Κυρίου θα έλεγε, λίγο πριν τη Σταύρωση: «Γιατί με εγκατέλειψες;»! Άλλα σχόλια μάλλον περιττεύουν…
Α.
* * *
Τόση αβεβαιότητα!..
Όλα είναι στον αέρα! Ο «γείτονας» απειλεί να μας στείλει εκατομμύρια μετανάστες ακόμη και τζιχαντιστές. Οι τοπικές κοινωνίες αναστατώνονται κάθε φορά που έρχονται στον τόπο τους κι άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες που βιώνουν την ανασφάλεια και ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή. Οι νησιώτες είναι σε απόγνωση. Έχει ανατραπεί η ζωή τους. Ζουν μέσα στο φόβο και οι Ευρωπαίοι κοιτάνε απαθείς από μακριά. Ανάμεσά τους και λαθραίοι που έφθασαν εδώ με τη βοήθεια διακινητών και δεν ξέρουμε πού μένουν, τι κάνουν για να επιβιώσουν και πώς θα διαχειριστεί και αυτό το πρόβλημα η κυβέρνηση. Οι πολίτες, που δεν έχουν και λίγα προβλήματα, αναζητούν την ασφάλεια και φοβούνται με όλες αυτές τις ειδήσεις για κλοπές και επιθέσεις που μεταδίδουν καθημερινά τα ΜΜΕ!
Ο φόβος…
Οι μαγαζάτορες τρέμουν για τα καταστήματά τους ενώ η αστυνομία κατά διαστήματα εξαρθρώνει επιθετικές οργανώσεις που σχεδιάζουν μεγάλες ανατροπές… Ο φόβος έχει φωλιάσει στις καρδιές των απλών πολιτών. Νιώθουν αβοήθητοι. Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από παραβατικές συμπεριφορές και τροχαία ατυχήματα. Στα πανεπιστήμια τελούν δημόσιοι χώροι υπό κατάληψη και όταν παρεμβαίνει η αστυνομία τα ευρήματα σε προβληματίζουν ακόμη περισσότερο αφού δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαιδευτική πρακτική. Τα ΜΜΕ προβάλουν τόσες βίαιες ενέργειες που δεν σου δίνουν ούτε μία ελπίδα. Δεν περιμένεις τίποτε καλό να προκύψει στον τόπο σου. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα ξεσπιτώνουν τους πολίτες που τρέμουν αναμένοντας την επόμενη κακοκαιρία.

Διαμοιράζουν τα ιμάτια…
Οι μεγάλοι τρώγονται στη μοιρασιά των υπόγειων αποθεμάτων. Ήρθε η ώρα να βάλουν χέρι σε ό,τι τους ενδιαφέρει. Ο γείτονας διεκδικεί μερίδιο αλλά δεν επιτρέπει και στους κατοίκους της βόρειας Κύπρου να βρουν λύση στο πρόβλημά τους. Αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει λύση δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Δεν πιστεύεις ότι τελικά μπορεί και να προκύψει κάτι καλύτερο για όλους στον τόπο σου… Εκεί που φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά το ρόλο της η σημερινή κυβέρνηση και κάνει κινήσεις επίλυσης των προβλημάτων του λαού νέα είδηση έρχεται που ανατρέπει την όποια αισιοδοξία. Το δυσάρεστο είναι ότι ακόμη και τώρα τα κόμματα παίζουν τα παιγνιδάκια τους ανταγωνιζόμενα τα στελέχη τους για το ποιος θα πει κάτι εξυπνότερο… Και ο λαός βιώνει το φόβο!

Ζουν στον κόσμο τους!
Ο Φίλης φόρεσε τον επαναστατικό μανδύα και ετοιμάστηκε να βγει στο πεζοδρόμιο διεκδικώντας το πανεπιστημιακό άσυλο! Τι είδους άσυλο θέλει και αυτός δεν το καταλάβαμε. Πάντως δεν έγινε αποδεκτός από τους παριστάμενους έξω από την ΑΣΟΕΕ. Και για να συμπληρωθεί η επαναστατική του γυμναστική ειρωνεύτηκε την υπουργό Παιδείας που διαμαρτυρήθηκε για τις «κόκκινες» μπογιές που πέταξαν στην πόρτα της… Τόσες επιθέσεις σε γραφεία, τόσες καταστροφές σε δημόσιες υπηρεσίες, τόση βία ακόμη και σε σχολεία λέτε να μας βγουν σε καλό; Ό,τι ζημιά γίνεται την πληρώνουν οι φορολογούμενοι και όχι εκείνοι που ευθύνονται για τις καταστροφές… Πού πάμε τελικά;
Θεανώ Βλάχου