ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Μεταστέγαση…
 Ως γνωστόν, είναι αίτημα πολλών ετών η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων σε χώρο πιο κατάλληλο από αυτόν που λειτουργεί σήμερα δίπλα στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων. Το θέμα συζητήθηκε… ξώφαλτσα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ να προαναγγέλλει ότι θα απασχολήσει σοβαρά τους επόμενους μήνες τη Δημοτική Αρχή, προσθέτοντας πως πρέπει να βρεθεί ριζική λύση! Εδώ είμαστε και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, γιατί το θέμα του Μουσικού Σχολείου είναι σοβαρό!
Κ.Α.

Αρμόδιοι, αναρμόδιοι...
Από το ότι η Περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα πλέον των αντιπλημμυρικών, μέχρι το δεν κάνουμε τίποτε για τον καθαρισμό τάφρων, χαντακιών κλπ. υπάρχει μια "μικρή" διαφορά. Ας το έχουν υπόψη τους ορισμένοι τοπικοί άρχοντες, ώστε να φροντίζουν να συντηρούν, δημοτικούς - αγροτικούς δρόμους, ρυάκια, φρεάτια κλπ. και μετά να επικαλούνται την αρμοδιότητα άλλων. Επί το λαϊκότερο, οι αρμόδιοι, ας πάψουν να δικαιολογούνται ως... αναρμόδιοι.
Ν.

Κάντε αυθαίρετα…
 Κάθε φορά που ένας νέος νόμος εφαρμόζεται για την αναγνώριση αυθαίρετων κτισμάτων στέλνει και ένα νέο μήνυμα στην κοινωνία. Χτίστε αυθαίρετα κτίσματα και η πολιτεία αντί μικρού αντίτιμου θα σας τα νομιμοποιήσει. Και γιατί κάποιοι να κατασκευάζουν νόμιμα τα σπίτια τους; Τι κερδίζουν; Και πού θα πάει αυτή η κατάσταση; Χρόνια τώρα ακούμε τα περί νομιμοποίησης αυθαίρετων κτισμάτων…
ΜΑΤ

«Σουβενίρ» ή μολότωφ!
 Το ...τερμάτισε ο Αλέξης Τσίπρας: Αν κάποιος έχει μολότωφ στο σακίδιό του και πάει να τον ελέγξει αστυνομικός, τότε θα του τη ρίξει εφόσον θα ισχύει η ίδια ποινή και για την κατοχή και για τη ρίψη της δήλωσε, επιχειρώντας να επικρίνει την αλλαγή του νόμου από τη σημερινή Κυβέρνηση. Προφανώς θα νομίζει πως υπάρχουν άτομα που φτιάχνουν και κουβαλούν μαζί τους μολότωφ για... σουβενίρ!
Α.

Χρειάζεται προσωπικό!
 Έγινε όντως καλή δουλειά στην αναβάθμιση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», η οποία θυμίζει πλέον πιο πολύ παιδικό ξενοδοχείο, παρά μονάδα νοσηλείας. Και αυτό χάρη στην προσφορά της Ηπειρωτικής βιομηχανίας εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. της οικογένειας Σεπετά που χρηματοδότησε τις παρεμβάσεις! Ωστόσο, η Πολιτεία δε μπορεί να παραμελεί τη δική της υποχρέωση που είναι να στελεχώσει την Παιδιατρική με επαρκές προσωπικό. Τρεις μόνιμοι γιατροί και δύο επικουρικοί υπηρετούν σήμερα σ’ αυτήν. Δεν φτάνουν. Χρειάζονται λοιπόν γιατροί και μάλιστα άμεσα…
Κ.Α.

Δεν απασχολεί κανένα;

 Συζητούν στο Δημοτικό Συμβούλιο πιθανές εκπτώσεις στους φόρους που πληρώνουμε. Μήπως θάπρεπε να δουν και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΙ που μας χρεώνουν όσο νερό χύνουμε και ως αποχέτευση; Όσοι έχουν μονοκατοικίες και ποτίζουν κήπους, πλένουν σκάλες και διαδρόμους θάπρεπε να το πληρώνουν διπλά και ως αποχέτευση; Αφού δεν περνάει το νερό για τα ποτίσματα από την αποχέτευση γιατί να το χρεώνονται διπλά οι δημότες; Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στα πεζοδρόμια με τα πεσμένα φύλλα που σαπίζουν, μήπως μας χρειάζεται το ειδικό μηχάνημα που ρουφάει τα φύλλα;
Θ.

Το κατάλαβαν;
Το κατάλαβαν οι Συριζαίοι και λοιποί σύντροφοι ότι η νέα υπουργός Παιδείας αναστέλλοντας την ίδρυση τόσων σκόρπιων σχολών έχει σκοπό να κατευθύνει τους αποφοίτους της Β/θμιας εκπ/σης στα ιδιωτικά κολλέγια! Χρειάστηκε πολύ για να καταλήξουν σ’ αυτό το συμπέρασμα; Πώς αντιλαμβάνονται την οργάνωση και συγκρότηση των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης; Ως μία προχειροδουλειά που ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας μπορεί να παίρνει επιπόλαιες και πρόχειρες αποφάσεις υπηρετώντας το κομματικό όφελος; Γιατί είναι σίγουρο ότι οι κάτοικοι που θα ακούσουν ότι ιδρύεται στην πόλη τους μία πανεπιστημιακή σχολή θα χαρούν υπολογίζοντας στα οικονομικά οφέλη που θα έχουν. Λίγοι ή ελάχιστοι θα είναι εκείνοι που θα σκεφθούν τις παραπέρα προεκτάσεις του θέματος.

Λαϊκίστικες αντιλήψεις…
 Τα μπέρδεψαν οι κομματικοί σχηματισμοί. Κατηγορούν οι μεν τους άλλους για λαϊκίστικες αντιλήψεις. Μάλιστα εκείνοι που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση κατηγορούν τους κυβερνητικούς και για λαϊκίστικες αντιλήψεις και ότι αποφασίζουν να καταργήσουν σχολές χωρίς διαβούλευση! Ποιοι μιλάνε για διαβούλευση; Αυτοί που κυβέρνησαν με το σύνθημα «αποφασίζουμε και διατάσσουμε». Πότε έκαναν διαβούλευση πριν πάρουν τις αυθαίρετες αποφάσεις τους; Αυτοί συνένωσαν τα ΤΕΙ με τα ΑΕΙ για ψηφοθηρικούς λόγους και δεν ακούσαμε να προηγήθηκε σοβαρή μελέτη και διαβούλευση για τα πιθανά οφέλη ή τα μειονεκτήματα τέτοιων αποφάσεων. Αν όλα εντάσσονται στη λογική της εξυπηρέτησης συμφερόντων, είναι υπεύθυνος ο λαός να τους σταματήσει και να τους επιβάλει τη σύνεση.

Όλα με το συμφέρον!
 Τελικά σε τούτο τον τόπο όλα κρίνονται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των όποιων συμφερόντων; Υπολογίζουν να πάρουν ψήφους από μια περιοχή, αποφασίζουν να ιδρύσουν μια σχολή. Διασπείροντας τις σχολές στην επικράτεια ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι και το επίπεδο των σπουδών θα είναι υψηλού επιπέδου; Μήπως πρέπει να βρουν άλλους τρόπους τόνωσης της οικονομίας σε κάθε διαμέρισμα και να μη τους προσφέρουν ως δόλωμα την ίδρυση κάποια σχολής; Γιατί φοβάμαι ότι τελικά δεν θα έχουν καμία αξία τα πτυχία και αυτό θα γίνεται αντιληπτό μετά την αποφοίτηση και τότε θα είναι αργά για να πάρουν νέες αποφάσεις. Θα έχουν ξοδευτεί πάμπολλα χρήματα και από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους που μας επιβάλουν και από τις οικογένειες.

Σοβαρές μελέτες…
 Είναι αδύνατο να μην ήξερε ο Κωνσταντινοπολίτης κ. Γαβρόγλου τι σημαίνει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Γιατί πήρε τέτοιες αποφάσεις είναι ανεξήγητο για μας. Απογοήτευσε πολλούς απ’ εκείνους που όταν έμαθαν ότι στην Ελλάδα ανέλαβε υπουργός Παιδείας αναθάρρησαν ελπίζοντας ότι κάτι καλύτερο θα προκύψει και σ’ αυτό τον τόπο. Τον παρέσυρε η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση ή χάθηκε και αυτός ανάμεσα στην ιδεολογική σύγχυση που προκλήθηκε από τη συνεργασία ανόμοιων πολιτικών ρευμάτων; Το ότι έχασε το μέτρο και δεν επέλεξε το σοβαρό και μελετημένο σχεδιασμό θα αποδειχθεί όχι μόνο ότι ήταν λάθος αλλά θα το πληρώνουν οι επόμενες γενεές μέχρι που να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας.
Θεανώ Βλάχου