ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Προς αναβάθμιση…
 Να κι ένα καλό νέο για τη Δημοτική Αγορά της Αγίας Μαρίνας! Ξεκίνησαν εργασίες αναβάθμισής της, όπως ζητούν εδώ και χρόνια οι παραγωγοί, σε συνεργασία με την Κοινότητα Ιωαννιτών. Κόπηκαν δέντρα περιμετρικά της αγοράς και θα ακολουθήσουν η αντικατάσταση των WC με χημικές τουαλέτες, η απομάκρυνση του αμιάντου και η ασφαλτόστρωση της αγοράς! Για να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, σαν ψέμα μοιάζει το γεγονός ότι κάποιοι στον Δήμο ενδιαφέρθηκαν επιτέλους για την Αγία Μαρίνα.
Κ.Α. 

Μόνο ένας ταμίας!
Ένας ταμίας ήταν χθες στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην λεωφόρο Γράμμου, απέναντι από τη Λιμνοπούλα. Καταλαβαίνει κανείς τι ταλαιπωρία περίμενε τους πελάτες, καθώς μιλάμε για υποκατάστημα που εξυπηρετεί πολύ κόσμο. Φίλος αναγνώστης που βρέθηκε στην Εθνική πήρε, όπως μας είπε, χαρτάκι που έγραφε πάνω «αναμονή 15 λεπτά». Ξέρετε πόσο περίμενε; Μιάμιση ώρα! Φυσικά δεν ευθύνεται για το γεγονός αυτό ο ταμίας της τράπεζας. Τι να κάνει μόνος του ο άνθρωπος…
Κ.Α.

Ελληνική πρωτοτυπία…
 Ασυγκράτητοι κάποιοι Συριζαίοι! Ο πρωθυπουργός στην Αμερική δίνει τον αγώνα του για τα ελληνικά θέματα, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, και τούτοι εκ του ασφαλούς κάνουν δημόσια αρνητική κριτική! Δεν παίρνουν παράδειγμα από την τουρκική αντιπολίτευση που δεν κρίνει ούτε μία φορά δημόσια τις πρακτικές Ερντογάν κι ας έχουν σοβαρές αντιρρήσεις… Σκέψου και να έδιναν κοινή συνέντευξη αυτή την ώρα Τράμπ και Μητσοτάκης, μετά τα όσα έγιναν στο Ιράν, και να ρωτούσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να πει τη γνώμη του για τις πρακτικές Τράμπ!  Αντί να χαρούν που απέφυγε τη σκόπελο του κάνουν αρνητική κριτική… Τόσα ξέρουν, τόσα λένε! Επιπόλαιοι και κατά τη διακυβέρνηση επιπόλαιοι και τώρα.
Θ.

Ας το αποφασίσουν…
Μακάρι οι νέοι που δείχνουν τόσο θυμωμένοι, αντί να σπάνε βιτρίνες βιοπαλαιστών, να οργανωθούν ώστε να επιβάλλουν στο πολιτικό σύστημα καλύτερη διαχείριση των κοινών προκειμένου να ωφεληθούν όλοι σε όποια κοινωνική τάξη κι αν ανήκουν αφού μέσα στο σύνολο είναι και τα άτομα. Γιατί αν βοηθήσουν στην προστασία του νερού, των δασών και γενικά του περιβάλλοντος το όφελος θα διαχυθεί σε ολόκληρη την κοινωνία. Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και είναι σίγουρο ότι η κοινωνία θα τους ευγνωμονεί αντί να τους κρίνει αρνητικά. Είμαστε τόσο λίγοι και οι κίνδυνοι κάθε μέρα γίνονται μεγαλύτεροι. Λίγο ακόμη και ο Έλληνας θα είναι δυσεύρετος στην πατρίδα του…
ΜΑΤ

Οι πιέσεις...
 Πρίν  από πέντε μήνες ήταν Υφυπουργός Παιδείας η δική μας Μερόπη Τζούφη και φεύγοντας άφησε μία παιδεία στα καλύτερά της. Πέντε μήνες μετά διαπιστώνει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, το… μπάχαλο που έχει δημιουργήσει η αντικαταστάτρια του Γαβρόγλου νύν Υπουργός Νίκη Κεραμέως και ζητάει να συνέλθει η κυβέρνηση ενισχύοντας τον δημόσιο χαρακτήρα στο χώρο της Παιδείας. Την διαπίστωση αυτή την έκανε η κ. Τζούφη μετά την συνάντηση που είχε με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωανννίνων που, ειρρήσθω εν παρόδω, αν και φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν εκείνη που «έδειξε» βουλευτές της Ηπείρου για πιέσεις στην δημιουργία νέων σχολών, μεταξύ αυτών και στην Ηγουμενίτσα! Θυμηθείτε τι είπε πρόσφατα ο Αντιπρύτανης Σπ. Γεωργάτος!
Γ.Γ.

Με κλαρίνα;

 «Τυχερός» ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος αναμένεται, όπως ήδη έγραψε η στήλη, να παραβρεθεί στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων την 1η Φεβρουαρίου. Διαδόσεις λένε ότι η ΝΟΔΕ θα κάνει ολόκληρο γλέντι για την περίσταση, απ’ το οποίο δε μπορεί να λείψουν φυσικά τα κλαρίνα! Άρα, μπορεί να δούμε τον Υπουργό να ρίχνει κι ένα… τσάμικο! Μη μας ρωτάτε αν θα βάλουν και αρνιά στη σούβλα. Αυτό το ξέρουν μόνο οι ιθύνοντες της τοπικής οργάνωσης που, απ’ ότι φαίνεται, έχουν πολλή έμπνευση!
Κ.Α.

Αντιπαλότητες…
 Αντιπαλότητες στο κοινοβούλιο, αντιπαλότητες στην αυτοδιοίκηση, αντιπαλότητες στα πανεπιστήμια, αντιπαλότητες στην κοινωνία, αντιπαλότητες στο ποδόσφαιρο… Η σύνθεση απόψεων είναι δυσεύρετη. Αν ακόμη και σε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα δεν μπορούν  να χαρούν το παιγνίδι τότε πώς θα πάμε παρακάτω; Τι διδάσκονται τα παιδιά που αποφεύγουν οι γονείς τους να τα πάρουν σε έναν αγώνα; Και το καράβι πλέει σε θολά νερά και σε τεράστια κύματα. Ποιοι ωφελούνται και ποιοι βλάπτονται; Τι γίνεται καλύτερο και πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε τους έξωθεν κινδύνους; Η πολυδιάσπαση προκαλεί τρόμο… Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας με τα δικά μας χέρια. Και όσοι επιβουλεύονται τη χώρα και τον πλούτο της απλά τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση!

Διδάσκονται και οι μικροί!
Παιδιά σχολικής ηλικίας καταφεύγουν και εκείνα σε καταλήψεις των σχολείων τους. Οι καθηγητές τους κλείνονται απ’ έξω, τα μαθήματα σταματάνε και όταν τα ρωτάς ποια αιτήματα έχουν σου λέει καθένα κάτι διαφορετικό… Πάντως, την αναβάθμιση των σπουδών τους δεν ακούς κανένα παιδί να την αναφέρει. Αίτημα για κατάργηση της παραπαιδείας που έχει γίνει ο εφιάλτης των παιδιών και των οικογενειών τους δεν ακούσαμε να θέτουν, ούτε διαμαρτύρονται για τα εξαντλητικά ωράρια που επιβάλλονται στα ελληνόπουλα. Οι απίθανες επιδιώξεις που περιγράφουν όταν ρωτάς ξεχωριστά καθένα απ’ αυτά αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν κοινά αιτήματα. Απλά επιλέγουν το μπάχαλο… Και τις ζημιές σε ποιους τις χρεώνουν; Στους φορολογούμενους πολίτες που είναι ανώνυμοι και δεν αντιδρούν!

Στερνή τους γνώση…
 Και για να μη τα βρουν οι εκπρόσωποί μας ούτε στην αυτοδιοίκηση ψήφισαν την απλή αναλογική όχι μόνο για το κοινοβούλιο αλλά και για αυτήν! Και τώρα που πήραν μια γεύση από την εφαρμογή της τι γνώμη έχουν; Θα μπορέσουν να διοικηθούν οι πόλεις και τα χωριά μας ή θα χάνουν το χρόνο τους οι εκπρόσωποι στα συμβούλια με αντιπαλότητες που δεν οδηγούν σε λύσεις των προβλημάτων; Υπάρχει έστω και μία περίπτωση να συναινέσουν αριστερές κινήσεις στην όποια απόφαση παίρνει μια άλλη παράταξη διαφορετικής ιδεολογίας; Και τώρα, μετά τις τέταρτες κατά σειρά εθνικές εκλογές στην Ισπανία χωρίς τη δυνατότητα να συγκροτήσουν κυβέρνηση τι συλλογιούνται; Είναι καλό για μια χώρα να μπαίνει σε τέτοιες πολυέξοδες και χρονοβόρες καταστάσεις; 

Καμία αυτοκριτική!
Δεν ξέρω πότε θα ωριμάσουν οι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο και στην αυτοδιοίκηση. Χάνονται στις ιδεολογικές αντιπαλότητες και χάνουν την ουσία. Όπως και να το κάνουμε, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και στις αυτοδιοικητικές συλλογικότητες πρέπει να βρεθούν λύσεις που να μας βγάζουν από αδιέξοδες καταστάσεις. Και είναι κρίμα να ελπίζουμε ότι μόνο με τις πλειοψηφικές καταστάσεις θα αποφασίζεται η επίλυση των κοινών προβλημάτων μας και δεν υπάρχει περίπτωση στην Ελλάδα να δούμε σοβαρές συναινετικές αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Τόσα πάθαμε και τόσα θα μας συμβούν ακόμη. Και ο πολιτικός κόσμος αρέσκεται να αντιπολιτεύεται τους «εχθρούς»…
Θεανώ Βλάχου