ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Επίσκεψη στον Πρόεδρο!
Μιας και πήγαν στην Αθήνα το περασμένο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συμμετάσχουν στην «Πίτα του Ηπειρώτη», την ετήσια εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στο ΣΕΦ, είπαν οι Γιαννιώτες εκδρομείς (μέλη των ΚΑΠΗ) να περάσουν μία βόλτα και από τη Βουλή να δουν τον συμπατριώτη τους Πρόεδρο, τον Κώστα Τασούλα. Πήγαν λοιπόν, τους υποδέχθηκε ζεστά, τα είπαν μαζί του, έβγαλαν και μία αναμνηστική φωτογραφία παρέα (φωτό)! Είναι καλός οικοδεσπότης ο Κώστας Τασούλας στη Βουλή. Ειδικά δε όταν τον επισκέπτονται συμπατριώτες του, χαίρεται ακόμα περισσότερο!  
Κ.Α.
Περί απορριμμάτων…
Έναν από τους τρόπους με τους οποίους οι Δήμοι μπορούν να μειώσουν το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων, προτείνει φίλος αναγνώστης μέσω της στήλης. Εμείς οι πολίτες, όπως λέει, βάζουμε σήμερα όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους, απ’ όπου κάποιοι άλλοι συλλέγουν εύκολα τα πιο χρήσιμα και τα διαθέτουν με οικονομικό όφελος. Γιατί λοιπόν, προσθέτει, οι Δήμοι της Ηπείρου, για παράδειγμα, να μην κάνουν οι ίδιοι τον διαχωρισμό των ειδών ανακύκλωσης, πλαστικού, αλουμινίου, γυαλιού κ.λ.π. και να τα διαθέτουν κιόλας σε εταιρίες με ανταπόδοση των εσόδων στους πολίτες; Η αλήθεια είναι ότι οι Δήμοι θα έπαιρναν έτσι κάποια χρήματα πίσω…
Κ.Α.

Πότε θα αποκτήσουμε;
Ακούσαμε τη φράση: «Δεν έχουμε κυκλοφοριακή κουλτούρα»! Και πότε λέμε να την αποκτήσουμε; Αφού μετρήσουμε περισσότερα θύματα στην άσφαλτο; Πότε θα σταματήσει η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση; Πότε θα οδηγούν νηφάλιοι οδηγοί χωρίς να έχουν πιει οινοπνευματώδη; Πότε θα γίνουμε προσεκτικοί στις προσπεράσεις; Πότε θα ασφαλίζονται τα παιδιά σε κατάλληλα καθίσματα; Πότε θα μάθουμε να οδηγούμε με τις σωστές ταχύτητες; Και σε εξοργίζουν οι οδηγοί που δεν δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς οι οποίοι βρίσκονται επάνω στις διαβάσεις! Σε ποιο κράτος δεν σταματάνε τα αυτοκίνητα για να περάσουν οι πεζοί; Και το κακό είναι ότι οι περισσότεροι που δεν δίνουν την προτεραιότητα είναι νέοι άνθρωποι και γυναίκες… Τελικά έχουμε την πρωτιά σε πολλές απαγορεύσεις! Λες και πάμε γυρεύοντας…
ΜΑΤ

Έτοιμο προς χρήση…
Έχουν ολοκληρωθεί οι ουσιαστικές εργασίες στο γήπεδο της Αετορράχης Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και απομένουν λίγες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Αθλητικό χώρο - κόσμημα, μάλιστα το χαρακτήρισε σε ανάρτησή του στο Facebook o Δήμαρχος Γιάννης Σεντελής. Το ευχάριστο για την εκεί τοπική κοινότητα, αλλά και για την ομάδα του Αετού Αετορράχης, είναι πως την ερχόμενη Κυριακή επιστρέφει να αγωνιστεί στη φυσική της έδρα και θα φιλοξενήσει, στα πλαίσια του πρωταθλήματος, τον Σταυραετό Συρράκου. Πολύ σημαντικό να δημιουργούνται νέοι αθλητικοί χώροι, οι οποίοι θα είναι λειτουργικοί για τους δημότες αλλά και κίνητρο για τις ομάδες να αγωνίζονται στο χωριό που εδρεύουν και όχι να «ξεσπιτώνονται»!
Ν.Γ.

Με τεχνητό χιόνι…

Ελάχιστο είναι το χιόνι το τελευταίο διάστημα στα βουνά της Ηπείρου κι αυτό, πέρα απ’ τα υπόλοιπα, δεν είναι καλό και για τους επαγγελματίες των Χιονοδρομικών Κέντρων που ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ στην περιοχή μας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι σήμερα να παράγει κανείς τεχνητό χιόνι και να γεμίζει πίστες για να προσελκύει επισκέπτες. Έτσι, παρά την… αρνητική διάθεση του καιρού, στο Ανήλιο Μετσόβου, για παράδειγμα, οι πίστες του Χιονοδρομικού είναι αυτή τη στιγμή… κάτασπρες (φωτό)!
Κ.Α.

* * * 

Απασφάλισε ο Ερντογάν!
Απασφάλισε ο Ερντογάν! Κοιμάται – ξυπνάει, το πώς θα δημιουργήσει προβλήματα στη Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, σκέφτεται! Κι ενώ δείχνει να μην έχει όρια στην προσπάθειά του να δημιουργήσει αναταραχή στα νησιά μιας χώρας με την οποία ανήκουν στο ίδιο Σύμφωνο, κάθε τόσο την πυροβολεί στέλνοντάς της χιλιάδες κατατρεγμένους που ζητάνε μια καλύτερη ζωή! Ο Ερντογάν ξέρει ότι η Ελλάδα είναι αδύνατο να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, όσα σχέδια κι αν εκπονήσει, όμως δείχνει περιχαρής όταν η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου… Και δεν σταματάει ούτε μια μέρα. Ενώ μπορεί να αναχαιτίσει τα καραβάνια που κατευθύνονται στα ελληνικά νησιά κάνει ότι δεν βλέπει τις πρακτικές των διακινητών.
Ακατανόητη στάση…
Αν δείχνει τέτοια εμπάθεια για μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ τότε τι να περιμένει από τέτοιον ηγέτη η υπόλοιπη ανθρωπότητα; Όπου βάλει το χέρι του προβλήματα δημιουργεί και εμφανίζεται περιχαρής κάθε φορά που δημιουργεί ένα πρόσθετο πρόβλημα. Η στάση του στη μετακίνηση πληθυσμών από την Αφρική προς την Τουρκία και μετά προς την Ελλάδα δεν έχει καταγγελθεί από τα όργανα της Ε.Ε. που κρατούν περίεργη στάση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα! Χαρές και πανηγύρια στην Τουρκία κατά την επίσκεψη της Μέρκελ και επί της ουσίας του προβλήματος ούτε λέξη. 

Η Μέρκελ τι κάνει;
Η Μέρκελ τι ακριβώς κάνει; Από τη μια αρνείται να δεχθεί μετανάστες επιμένοντας στην εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου που τη βολεύει προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις του Γερμανικού λαού που δεν θέλουν άλλους μετανάστες στη χώρα τους και από την άλλη εγκαινιάζει περιχαρής ένα τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο στην Πόλη και δέχεται τα δώρα του Ερντογάν… Τι συζήτησαν μεταξύ τους και τι αποφάσισαν προς όφελος και των δύο δεν είμαστε σε θέση να το αξιολογήσουμε. Όσο για τους Έλληνες πολιτικούς, κάνουν μόνο αντιπολίτευση στην κυβέρνησή τους… Ο εξ ανατολών κίνδυνος όλο και μεγαλώνει και τούτοι παίζουν τον κακό εταίρο. Είμαστε άξιοι της τύχης μας!

Η επόμενη μέρα…
Όσο δυσαρεστείται ο Ερντογάν από τις κινήσεις της Κύπρου και από την προετοιμασία των εξορύξεων στην περιοχή τόσο μεγαλώνει η επιθετικότητά του. Ξέρει ότι το λεγόμενο προσφυγικό είναι ένα όπλο στα χέρια του για να δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα. Και το χρησιμοποιεί κατά περίπτωση. Πρώτα αναγκάζει την Ευρώπη να τον επιχορηγεί με τεράστια ποσά και όταν κάτι δεν τον συμφέρει ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στέλνοντας μουσουλμάνους στην Ελλάδα. Η κατάσταση για τη χώρα μας έχει ξεφύγει, εκείνοι που φθάνουν εδώ είναι αδύνατο να βρουν χώρους υποδοχής κατάλληλους και ο Ερντογάν στέλνει κι άλλους…
Θεανώ Βλάχου