ΔΙΑΔΟΣΕΙΣ

on . Posted in Διαδόσεις

Ουρά στο Tαχυδρομείο...
 Μπορεί στα περισσότερα καταστήματα αλλά και υπηρεσίες να μην υπάρχει πλέον σημαντική προσέλευση κόσμου λόγω των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο κάθε πολίτης, όμως υπάρχουν και κάποια όπου σχηματίζεται... ουρά. Για παράδειγμα, στο κεντρικό Ταχυδρομείο της πόλης έβλεπες χθες να υπάρχει αρκετός κόσμος έξω περιμένοντας να πάρουν σειρά για να εξυπηρετηθούν. Καλό θα ήταν όμως να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος αν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, γιατί ούτε ο συνωστισμός σε εξωτερικό χώρο βοηθάει ή τουλάχιστον να τηρούν τις κατάλληλες αποστάσεις.
Ν.Γ.
Στα σπίτια τους…
 Με το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μαζικά φεύγουν τις τελευταίες ημέρες οι φοιτητές επιστρέφοντας στα σπίτια τους αφού δεν έχουν τι να κάνουν εδώ. Τους βλέπεις καθημερινά να τραβούν βαλίτσες ή φορτωμένους με σάκους να παίρνουν το δρόμο του γυρισμού. Αντίστοιχα, επιστρέφουν στα Γιάννενα οι δικοί μας φοιτητές που σπουδάζουν αλλού. Ποιος ξέρει πότε θα γυρίσουν ξανά στα αμφιθέατρα όλα αυτά τα παιδιά. Πριν το Πάσχα… δύσκολο!
Κ.Α.
Γέμισε το Δρέπανο!
 Δε γέμισαν από ασυνείδητους πολίτες ή αλλιώς Εληνναράδες μόνο οι παραλίες της Αττικής το περασμένο Σαββατοκύριακο. Χαμός έγινε, όπως ενημερώθηκε η στήλη και στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας με δεκάδες Θεσπρωτούς να σπεύδουν για βόλτα, καφέ κλπ., εκμεταλλευόμενοι και τις υψηλές θερμοκρασίες. Τελικά, χωρίς… βούρδουλα δε βάζουν μυαλό ορισμένοι και μη μας κακοφαίνεται καθόλου η διαπίστωση αυτή!
Κ.Α.

Ήταν λάθος…
Το είπαν οι απλές γυναίκες του Έβρου: Ήταν λάθος που προανήγγειλαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας μαζί με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Το είδαμε όλοι! Οι Τούρκοι εκείνη την ημέρα απομάκρυναν τους οργισμένους «πρόσφυγες» δεν έριχναν μολότοφ, δεν τραβούσαν τα σύρματα με την ερπίστρια που αγόρασαν με έξοδα της Ε.Ε. Είχαν τραβηχτεί μακριά από το συρματόπλεγμα που ορίζει τα Ελληνικά σύνορα και έτσι οι ξένοι δεν είδαν την πραγματική εικόνα. Αυτή που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας και οι κάτοικοι του Έβρου. Η επόμενη επίσκεψη να γίνει χωρίς προαναγγελία. Ας έρθει και η Μέρκελ απροειδοποίητα για να πάρει μια γεύση εκ του σύνεγγυς… Ίσως έτσι καταλάβει πώς χρησιμοποιούν οι Τούρκοι τους μετανάστες!
Θ.

Άμεσες κινήσεις…

Το ακόλουθο σχόλιο το αλιεύσαμε από τα «Παραπολιτικά»:
«Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, προχώρησε σε εκτεταμένα μέτρα για τον κορωνοϊό εντός της Βουλής. Μεταξύ άλλων, ξεκίνησε τη λειτουργία ενός νέου -πλήρως εξοπλισμένου- εξεταστηρίου για άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα, ως χώρου διαλογής περιστατικών, στο προαύλιο του Μεγάρου της Βουλής, ενώ ζητήθηκε από τους βουλευτές να αναστείλουν την υποδοχή κοινού στα πολιτικά τους γραφεία στην Αθήνα ή στην επαρχία και να επικοινωνούν με τους πολίτες τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, τέλος τα ταξίδια των βουλευτών στο εξωτερικό για διεθνείς κοινοβουλευτικές δραστηριότητες».

Απολύμανση έγινε;
Έχουν ξεκινήσει εντατικά και συνεχίζονται από διάφορους φορείς οι απολυμάνσεις σε δημοτικά και δημόσια κτίρια, Σχολεία, αλλά και κοινόχρηστους χώρους σε όλη την Ήπειρο. Ειδικά στις δομές Υγείας πρέπει να γίνονται πιο εντατικά. Απολύμανση τις προηγούμενες μέρες έγινε στους χώρους του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με αφορμή και το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκε σε γιατρό του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Συστηματική απολύμανση όμως θα πρέπει να γίνει και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» και σε όλους τους χώρους του: χειρουργεία, κλινικές, γραφεία, διαδρόμους, παντού. Μέχρι σήμερα έχει γίνει; Κι επειδή πολλά ακούγονται αυτές τις μέρες, καλό θα είναι οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων να ενημερώνουν υπεύθυνα τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν.
Ε.

Ήταν και είναι ΑΤΥΠΟ!
Το περιβόητο Eurogroup που ιδρύθηκε κατόπιν ενεργειών του Σόιμπλε που έπαιρνε και παίρνει αποφάσεις για την τύχη των κρατών της Ε.Ε. είναι άτυπο όργανο! Δεν τηρεί ούτε πρακτικά των συνεδριάσεων και των αποφάσεων που παίρνουν  τα μέλη του. Έτσι κανένας δεν ξέρει τι λέγεται εκεί μέσα. Μόνο οι αποφάσεις γίνονται γνωστές! Στο Eurogroup έκοβαν και έραβαν το σάβανο των Ελλήνων και εμείς μαθαίναμε τις  δυσάρεστες αποφάσεις τους χωρίς να ξέρουμε ποιος πρότεινε, ποιοι στήριζαν τέτοιες εξοντωτικές προτάσεις και τι έλεγε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού του. Και για να προστατεύσει τον εαυτό του ο Βαρουφάκης μαγνητοφώνησε τότε τα πρακτικά και σήμερα τα δημοσιοποιεί για να μάθουμε πώς λειτουργούσε το Eurogroup...

Δε θα φανεί περίεργο…
 Πώς δεχόταν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση οι άλλοι υπουργοί των οικονομικών; Θα μπορούσαν να εκτεθούν όλοι τους και καθένας χωριστά αφού δεν θα είχαν τρόπο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε περίπτωση που οι λαοί τους ζητούσαν εξηγήσεις. Κι απ’ ότι ακούγαμε, ένας είχε τον πρώτο λόγο σ’ αυτό το όργανο και κατά περίπτωση μεθόδευε τις αποφάσεις ώστε να συμφωνούν με τις δικές του αντιλήψεις τις οποίες φρόντιζε μ’ αυτούς που ήλεγχε να τις περνάει… Και δεν θα μας φανεί περίεργο τώρα που ο Βαρουφάκης δημοσιοποιεί αυτές τις συνομιλίες να μάθουμε ποιος έκανε τις εισηγήσεις, ποιοι τις υπερασπίζονταν και πώς διαμορφώνονταν οι πλειοψηφίες. Είναι πράγματι ιδιαίτερα λυπηρό όταν μαθαίνεις ότι αυτή η Ένωση που ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις κατάντησε έτσι…

Πώς να ξεχάσουμε;
 Θυμάστε τότε που ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά ο Ντάισεμπλουμ αλλά εμείς δεν καταλάβαμε ότι προσπαθούσε να περάσει όσα του υπαγόρευε ο Σόιμπλε; Του κακοφάνηκε τότε ο τρόπος του Βαρουφάκη και εμείς είμαστε έτοιμοι να κακοχαρακτηρίσουμε τον υπουργό των οικονομικών της χώρας μας που δεν υποδέχθηκε όπως έπρεπε τον ξένο αξιωματούχο! Τώρα που μιλάει ο Γιάνης, τώρα ξεκαθαρίζουν πολλά. Θα μας μείνει όμως αναπάντητο το ερώτημα: Δεν υπήρχε άλλο όργανο στην Ε.Ε. για να συζητήσει τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι η πτώχευση τεσσάρων-πέντε (μαζί με την Ισπανία) χωρών; Έπρεπε να έχουν οι αποφάσεις τον έλεγχο και τις ευλογίες του Σόιμπλε, γι’ αυτό δημιούργησε αυτό το άτυπο όργανο; Και γιατί το δέχθηκαν οι ευρωπαίοι ηγέτες;

Περί αλληλεγγύης…
 Από τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά λέτε να καταλάβουμε τι μαγείρευαν πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων; Ο ισχυρός άνδρας της Ε.Ε. έπαιρνε αποφάσεις και κατόπιν εντολών του εφαρμόζονταν στις πλάτες των Ελλήνων. Απορούμε όμως πώς δεν πρότεινε στο άτυπο όργανο να διευκολύνει η χώρα του την Ελλάδα αποπληρώνοντας τα δάνεια που της οφείλει και τις πολεμικές αποζημιώσεις; Αυτό θα πει αλληλεγγύη ανάμεσα στα κράτη μέλη! Κι ενώ μας κουνούσε το δάχτυλο και μας επέβαλε μέτρα πέρα από αυτά που θα μπορούσε να αντέξει ένας λαός, για τα δικά τους χρέη καμία κουβέντα… Και πολύ φοβάμαι ότι οι αποφάσεις που επέβαλε στο άτυπο όργανο παίρνονταν προς όφελος της χώρας του!
Θεανώ Βλάχου